Jump to content

Taxele de inmatriculare...


Apple

Recommended Posts

Au testat azi la Pro TV asa: una bucata Dacia veche de 10 ani si o masina straina (nu stiu ce marca) veche de 5 ani euro 2. Ambele au fost trimise la RAR si concluzie: Dacia polueaza cat 9 masini SH aduse din import la un loc (nu stiu ce norma euro) :blink: Asa ca nu vad rolul taxei atat timp cat un om poate sa-si ia cu ex. 5000 de euro o masina euro 2 din strainatate care polueaza mai putin decat cunoscuta 1300. Daca el nu are bani sa-si ia logan pt ca e chel la 6200 de euro cat costa? mai bine ia un SH cu niste optiuni pe el decat o masina noua fara servo-directie, aer conditionat, geamuri electrice, proiectoare si alte optiuni :) :) parerea mea
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

este doar o gluma proasta,daca sunt taxate TOATE masinile,taxa nu mai este dicriminatorie.eu alt raspuns n`am gasit.

188013[/snapback]

 

Eu cred ca o sa se puna de o noua revolutie daca incapabilii astia continua in prostia lor. Vom plati amenzi la uniune de ne vom rupe in 2. Pentru ce? Pentru ca diaria aia de logan sa nu-si piarda clientii ...

 

Sunteti penibili domnilor de la APIA, doamna Sulfina Barbu, domnul Vladescu, Tariceanu si in frunte cu domnul francez de la Dacia Pitesti (nu stiu cum il cheama si nici nu ma intereseaza) ... mi-e greata de voi :blink:

Link to comment
Share on other sites

Pai cu taxa asta..Am promis ca nu mai scriu nimic da nu ma pot abtine

 

Cacatoiu ala de tariceanu si cu alalalt de la logan dacia din franta.

 

Stiati ca loganu in franta se cheama renault si in romania se cheama dacia.(ceva de genu...noi suntem francezi de firma iar voi sunteti romani prosti)

 

Cica daca scot astia taxa de inmatriculare, bouu ala nu mai investeste in RO. Foarte bine taranica!

 

Cand am primit oferte de la mercedes, de la bmw si de altii sa le vindem dacia pitesti.Las ca le vindem la retardatii aia de francezi cu firmele lor de (cenzurat).

 

Nu degeaba tariceanu are firma franceza de masini:CITROEN.

(kkmas in ele)

Si uite asa noi asteptam ca "o mana de retardati mintali care scrie franta pe capu lor" sa scoata taxa de inmatriculare....hai sa fim seriosi.Slabe sanse.

 

cum naiba din 10 minstri alesi de la inceput a mai ramas tariceanu ? Ei nu ii lucratura ??

 

Ba apropo...cica vrea sa bage taxa asta de inmatriculare si pentru masinile de la noi din tara.

 

Impusca la ei...loiar dracu cu tot cu citroenurile si loganurile si toate rapenele de masini. Astia vor sa ne aduca inapoi la carute cu normele lor de poloare.

 

Cum se face ca noi tinem cont de euro(norma de poloare) iar pe cand americanii nici acolo nu ii doare.Ei nu au fost de acord cu norma si nu au semnat nimic.Iar noi europenii condusi de francezi si de alti prosti experimenteaza pe noi ca pe niste soareci de laborator tot felu de taxe si impozite si restricti...

 

 

FUCK UE !!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Asa a fost intodeauna romanu pupincurist si sclav..si cu fancofonia si cu vandutu de fabrici pe la straini care in final ne-au dat afara ca pe niste caini si cu un sut in fund.

Ma uitam la basescu cum radea pe langa aia de la parlamentu european, singur ca doar nu il baga nimeni in seama...se tinea ca un caine rupt de foame...Roman...ca poate il baga in seama cineva si ii da ceva de pomana...Mocca.

Link to comment
Share on other sites

sa zic si eu parerea cu normele de poluare :blink:

 

parerea mea e ca totul se reduce la bani (nu ma refer la situatia din romania acum... ci in UE in general). la CONSUM. Nu e vorba de ecologie.

sa ma explic exemplificand:

1. cumperi o masina buna, care sa te tina o viata (asta se intampla cam pe cand a iesit mercedes cobra pe piata, sa zicem...). polueaza 100%. f frumos..

2. dupa 3 ani iasa o masina mai putin poluanta, pe care, prin diferite parghi financiare (ascunse sub perversul semn al ecologiei) esti obligat s-o cumperi. Masina asta polueaza doar 80% fata de prima. Dupa alti trei ani, situatia se repeta.

In 2007 o masina noua polueaza f putin (sa zicem). DAR... am castigat ceva? NU! Pentru ca tu, omul modern, cu bune intentii ecologice, ai adus "la viata" 5 masini in 15 ani! Pentru ca masinile vechi le conduc altii. Degeaba masina ta noua polueaza de 10 ori mai putin decat prima. Per ansamblu, in cei 15 ani ai CRESCUT nivelul poluari. Daca ramaneai la cobra ta de acum 20 de ani, poluai "constant". Schimband masinile din ce in ce mai ecologice, de fapt ai crescut nivelul poluari...

 

Cred ca doar operatiuni de genul "rabla" sunt cu adevarat ecologice.

 

Pe de alta parte, masini vechi pot fi dotate cu sisteme moderne care sa le faca mai putin poluante. Atata timp cat producatorii nu vand "kit"-uri de ameliorare a factorilor poluanti pentru masinile de acum 2 ani, ci doar masini noi mai putin poluante, nu pot sa vad in toata treaba asta decat un interes pur economic, mascat de sigla "verde". Toata tevatura cu euro 'nspe este pura ipocrizie. Asta e parerea mea.

 

Nu stiu cat de coerent am fost - mai mult nervos. Dar sper ca m-ati inteles. Ca m-am descarcat si eu un pic...

Si ma scuzati pentru exemplu cu cobra... nu mi-a venit altul. Inlocuiti cu "o masina facuta sa te tina o viata".

Link to comment
Share on other sites

Da corect oricum ''they don't give a fuck'' si sunt prea departe de noi :blink:

189498[/snapback]

 

oricum ei produc 25% din poluarea golobala din cate am inteles. si ii doare in basca de altii... asa ca cineva trebuie sa reduca poluarea. Cum cine? Romania ca doar suntem aliati strategici. Noi vom merge cu Citroen C1 si cu biciclete ca in Suedia si americanii vor merge cu monster truck de 10l. Prietenii lui Tariceanu stiu de ce.

Link to comment
Share on other sites

Americanii au o taxa (nu stiu exact quantumul dar nu e neglijabil) pentru orice masina care depaseste 30k $, luxury tax ii zice. Adica la ei orice masina de peste 30 mii dolari e considerata masina de lux.

Cat despre galonul de benzina nici vorba sa fie 30 de centi, nu a fost niciodata sau poate acum 50 de ani. Daca nu ma insel galonul care are cam 4 litri a sarit binisor de 2 dolari. Plang si ei dupa vremurile cand era un dolar si un pic. Dar aveti dreptate, sa-i lasam ca-s departe rau americanii. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Americanii au o taxa (nu stiu exact quantumul dar nu e neglijabil) pentru orice masina care depaseste 30k $, luxury tax ii zice. Adica la ei orice masina de peste 30 mii dolari e considerata masina de lux.

Cat despre galonul de benzina nici vorba sa fie 30 de centi, nu a fost niciodata sau poate acum 50 de ani. Daca nu ma insel galonul care are cam 4 litri a sarit binisor de 2 dolari. Plang si ei dupa vremurile cand era un dolar si un pic. Dar aveti dreptate, sa-i lasam ca-s departe rau americanii. :)

189577[/snapback]

 

WoW 2 dolari=50000 lei

Pai ma frate cu 50000 de lei cumperi 4 litri de benzina ?!? Mamam lor :blink:

Pai ma cu 50000 lei la noi iei 1 litru juma abia porneste masina frate

Link to comment
Share on other sites

WoW 2 dolari=50000 lei

Pai ma frate cu 50000 de lei cumperi 4 litri de benzina ?!? Mamam lor  :blink:

Pai ma cu 50000 lei la noi iei 1 litru juma abia porneste masina frate

189809[/snapback]

Pai si asta are legatura cu Romania? America intotdeauna a avut preturi de nimic la carburant. Noi am intrat in UE unde peste tot e cam acelasi pret.

Link to comment
Share on other sites

WoW 2 dolari=50000 lei

Pai ma frate cu 50000 de lei cumperi 4 litri de benzina ?!? Mamam lor  :blink:

Pai ma cu 50000 lei la noi iei 1 litru juma abia porneste masina frate

189809[/snapback]

pai iti trimiti tu copii sa moara prin tari arabe ca sa...

 

of, am zis ca sa-i lasam pe americani afara din discutie. o dam in alte polemici :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Domnule prim ministru, Calin Popescu Tariceanu,

 

Subsemnatul sunt un cetatean al Romaniei si mai nou al Uniunii Europene si doresc va reamintesc ca din punctul meau de vedere salariul pe care il incasati incepand de la data de 01.01.2007 este incasat ILEGAL asa cum este si functia dumneavostra.

 

Explicatia acestei acuzatii: prin actiunile cabinetului dumnevoastra a fost introdusa TAXA PE PRIMA INMATRICULARE, TAXA care imi aduce prejudicii directe. Daca in mod normal nu am avut timpul si puterea sa obiectez nimic de numarul ridicat de TAXE si IMPOZITE pe care le percepeti de la cetatenii Romaniei, automat si de la mine, acesta TAXA ma AFECTEAZA in mod direct.

 

ACEASTA TAXA reprezinta o bariera fiscala si este MENITA SA FAVORIZEZE grupuri de interese economice din randul importatorilor de automobile noi.

ACEASTA TAXA ma imipedica sa aleg ce VREAU din Uniunea Eruopeana

Lista explicatiilor pentru acest protest poate sa continue destul de mult dar am decis sa ALEG motivatiitle care ma DERANJEAZA cel mai mult.

 

Prin urmare va adresez oficial CEREREA DE DESFIINTARE A TAXEI DE PRIMA INMATRICULARE.

 

In cazul in care NU SUNTETI CAPABIL sa desfiintati acesta taxa ABERANTA, va rog sa VA PREZENTATI DEMISIA pentru a lasa loc unui ROMAN care poate sa faca acest lucru.

 

In cazul in care veti REZOLVA FAVORABIL acesta cerere voi avea certitudinea ca afirmatia mea initiala este deplasata si imi prezint SCUZELE necesare.

 

 

>>> Acest protest ar putea sa influenteze opinia Guvernului Romaniei daca va fi primita de la un numar semnificativ de romani. Incearca si tu sa trimiti protestul in felul tau la adresa Piata Victoriei nr. 1, sector 1 , Bucuresti.

Sau la adresa http://www.guv.ro/legaturi/mail-premier.php .

Pretul unei scrisori este cu siguranta mai mic decat cel al taxei de prima inmatriculare.

 

Teoretic BMWClub ar fi trebuit sa initieze o miscare de protest si sa apleze la toate Asociatiile de profil pentru a obtine sustinerea necesara care sa dea amploarea necesara acestui protest...DAR...aci alta problemaa unui club nefunctional... POATE facem ceva...daca da numarati inca un participant la protest.

Edited by foxy
Link to comment
Share on other sites

Ieri au spus la stiri ca Romaniei i s-a dat un termen de 6 luni pentru a face taxa ECHITABILA. Daca nu, va ajunge la un proces pe care il va pierde si va da banii inapoi. Mai devreme sau mai tarziu se va rezolva ceva.

 

Sau scot taxa sau o pun si pentru masinile existente. Parerea mea e ca o vor transforma intr-un 'impozit pe poluare', valabil pentru toate masinile, dar la un nivel mult mai mic decat cel initial.

Link to comment
Share on other sites

....Daca nu, va ajunge la un proces pe care il va pierde si va da banii inapoi. ....

197688[/snapback]

 

problema e ca banii aia nu se dau inapoi din buzunaru lu tariceanu. asa ca pe el il doare fix in &^% ca romania (adica noi....) o sa plateasca. In momentul ala el va fi cu buzunarele pline, iar pe scaunul lui va fi altul, care va da vina (cum se obisnuieste) pe cei care au fost inainte lui.....

 

 

 

Anyway, in martie se va republica codul fiscal. Eu ma astept ca in acel moment sa vedem eventualele modificari la taxa asta.

Link to comment
Share on other sites

"LEGISLATIE Comisarul european pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, a declarat ca Romania trebuie sa-si modifice legislatia privind taxa de prima inmatriculare auto, avand la dispozitie maximum sase luni pentru a face acest lucru, informeaza site-ul EurActiv. "

Anunt publicat astazi in mai multe ziare.

Link to comment
Share on other sites

"LEGISLATIE Comisarul european pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, a declarat ca Romania trebuie sa-si modifice legislatia privind taxa de prima inmatriculare auto, avand la dispozitie maximum sase luni pentru a face acest lucru, informeaza site-ul EurActiv. "

Anunt publicat astazi in mai multe ziare.

197804[/snapback]

 

http://www.euractiv.ro/index.html/articles...?articleID=9527

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.