Jump to content

Alegere F30 vs E90/E91


costel78

Recommended Posts

Mojorisin, nici nu ma obosesc sa-ti raspund...

 

F10 nu vreau desi este o masina frumoasa si avand 2 copii, surplusul de spatiu mi-ar fi de folos. Este in alta grupa si la bani de achizitie si la banii de service.

Oricum putem inchide topicul. Ma gandeam ca va raspunde cineva care a facut trecerea de la modelul vechi la cel nou insa m-am inselat. Multumesc celor care au incercat sa ajute.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by costel78
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Costele, ti s-a raspuns printre randuri insa probabil nu ai citit sau nu stiu ce te asteptai sa ti se zica. Pe scurt:

Motorul de pe f30 318d si 320d este acelasi ca pe e90lci dupa 2010. Asadar problemele si riscurile sunt aceleasi.

Altfel, ce vrei sa ti se zica? F30 e mai nou, design nou, spatiu interior mai mult. Ce anume te mai intereseaza? Ca preturile la revizii si piese sunt la fel.

Link to comment
Share on other sites

Salutare,

 

Sunt nou pe forum si doresc sa intru in clubul posesorilor de BMW-uri. Am un buget de 14-15k (numai masina fara acteâ⏌) si vreau sa iau un 318,320 dupa 2012.

 

 

A facut cineva trecerea de la E90 la F30 si poata sa-mi spuna daca merita diferenta de pret (3,4k euro in plus la F30) ? De asemenea stiti care ar fi problemele modelului mai nou ? (ma refer la cele mai grave de genul distributiei la N47)

 

Multumesc

 

.. nimeni nu ti-a dat nici un sfat privitor la potentiale probleme tehnice.. pe multe forumuri se spune este prea noua (f30) ca sa fie auzite problemele... probabil ca asa e. Se pare ca este un model reusit, mai bun din mai multe puncte de vedere.

Am condus un F30 o saptamana si mi-a placut. Exact cum au spus si altii in alte review-uri... primul lucru care il constat cei care au mers cu E90 si urca intr-un F30 este ca soferul parca nu mai simte soseaua in F30 cum e in E90. E90 simtindu-se mai "legat" de asfalt..

 

Personal as lua oricand un F30 chiar si cu mai putine dotari decat un E90, IN PRIMUL rand ca o masina buna nu sta in dotari in primul rand ci in calitatea motorului.. si de ce nu in acele lucruri care le vrei in masina, pe care ai face bine sa le scrii pe o hartie sa le tii minte!

Poate cei care scriu opinii pe aici fac si un efort si explica ce inseamna "masina cheala".. pentru ca suna tare lipsit de sens..

Din nou, numai tu ar trebui sa stii cat mai clar ce vrei in masina, pe masina...

 

Orice ar scrie unii pe aici masinilor le scade pretul datorita km parcursi.., Anului fabricatiei.., Aspectului Exterior-Interior... (gandeste-te ca nu numai barbatii cumpara masini ... sa aiba gadget-uri de ultima generatie ca masina sa isi pastreze pretul(!), ci si femeile cumpara..) si NU (neaparat) datorita echipamentelor pre-instalate se vinde o masina.. Asa ca, fiecare masina isi va gasi cumparatorul (!) daca te vei gandi sa revinzi... dar poate NU o sa revinzi! :) Poate o sa iti placa atat de mult (daca o o tii din scurt cu intretinerea..) si nu o sa vrei sa o dai nimanui! :)

 

Modelul F30 a aparut totusi in 2012, sau chiar 2011 daca nu ma insel.. deci cat de veche e vechi? E90? Hmm

 

Eu zic sa alegi si cu inima si cu capul (probabil cu capul v-a fi cel mai greu..) mergi cu amandoua modelele si spune-ti singur ce meriti.

Sa fie intr-un ceas bun! ;)

 

Daca stii limba engleza, AICI sunt opinii super ok si reale probabil!

 

A, inca ceva, nu s-a construit masina fara probleme! :console:

..Mai intra pe aici :pirate: si poate o sa citesti intr-o zi despre ea. :popcorn:

Pana atunci, Bun Venit In Club! :frantics:

Edited by bimmer90f30
  • Like 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Severin isi vinde e90_u cu un an mai batran cu 14k. Are in plus volan M, faruri adaptive si piele... Eu zic ca merita 2,5k euro on plus pe masina asta decat pe un e90 tot masina de companie ca si asta.

 

Pielea, vizual și tactil, contează foarte mult.

Arată foarte urât un Bmw cu stofă. Pe bune!!!

Mi se strânge inima când îmi imaginez că am și vândut-o, să o iau de la capăt cu stresul, cu multele dezamăgiri, cu drumurile, conversațiile cu toți grețoșii care au impresia că tu, cumpărătorul, ești un prost care trebuie să iei cu ochii închiși, să nu pui prea multe întrebări, să nu verifici.

Păi eu am trimis e-mail-uri service-urilor care apăreau în cartea service, iar dacă nu îmi răspundeau favorabil, nu o luam, chiar dacă avea numărul de km pe factură. Voiam o mașină întreținută de-adevăratelea, nu cum sunt majoritatea polișate, cu motorul spălat.

 

Momentan, până în 20.000 e nu am văzut niciun F30 care să merite o abordare telefonică.

 

Am văzut prin oraș F10. Hadeți, oameni buni, fiți realiști! E o mașină mare, numai să o parchezi ce chin e, adică, nu numai că e lată, dar e și lungă. Și-așa cu E90 stau cu grijă că e mereu cu portbagajul ieșit în exterior din rând, dacă trece vreun bezmetic și o lovește.

F10 sau alte mașini mari sunt de garaj și de plimbat prin concedii, parcându-le pe la hoteluri.

Nu e logic să îți iei un monstru de mașină să o fâțâi prin parcări, în oraș, pe la serviciu, prin aglomerații.

Cu un F10 nici nu aș avea ce face! Că e mai mare, mai spațioasă, nu e un lucru bun, nu dorm în mașină, iar parcatul devine o corvoadă.

Și nu toți avem 4 copii și trei neveste și biciclete de cărat în autoturisme.Unora le sunt suficiente dimensiunile seriei 3.

Edited by severin31
  • Downvote 11
Link to comment
Share on other sites

Bimmer ce gadgeturi de ultima generatie are un f30 la 15 mii? :))) sau mai rau un f10 la 17 mii? Aia cu revanzarea e o gogoasa. Peste 4 ani un f10 se va vinde la pret de e60 acum. Si chiar acum un e60 foarte dotat daca vrei sa il dai cu un pret decent, apar gurile care zic stai frate ca e veche mai bine iei un Y model chel cu inca 3000 mii peste. Deci fiecare cumpara dupa gust.

Oricum la revanzare pierzi enorm.

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Bimmer ce gadgeturi de ultima generatie are un f30 la 15 mii? :))) sau mai rau un f10 la 17 mii? Aia cu revanzarea e o gogoasa. Peste 4 ani un f10 se va vinde la pret de e60 acum. Si chiar acum un e60 foarte dotat daca vrei sa il dai cu un pret decent, apar gurile care zic stai frate ca e veche mai bine iei un Y model chel cu inca 3000 mii peste. Deci fiecare cumpara dupa gust.

Oricum la revanzare pierzi enorm.

cavaliere, nu se pune nimeni cu logica ta :nea: dar te rog sa nu iei din ceea ce spun eu doar ce iti convine.

 

Nu stiu pe unde bati tu campii (ca ii cam bati..) dar trebuie sa ma crezi ca e bine sa urmezi o singura linie logica sa fie si pe intelesul altora...

 

Pana la urma, (nu m-am adresat tie) hai sa te intreb pe tine.., de unde ai dedus ca eu as fi spus ca F30 ARE ultimile gadget-uri; sau, de cand F30 ar avea (aceleasi gadget-uri) DIN 2011 (anul acela nu l-ai observat trecut in comentariu meu? :acute:)?

Am vorbit la modul general, si ceea ce ar trebui sa realizeze OP este ca, ceea ce nu multi spun/recunosc despre gadget-uri.. atunci cand sunt prea multe si multe erori (batai de cap) apar.. si cand nu mai functioneaza pot sa iti stea in drum daca nu mai sunt functionale din diferite motive... (aici intra si compatibilitatea unor/altor device-uri cu masina) dar asta e, nu mai traim normal, cu minimum necesar, ci foarte complicat si realizam destul de tarziu cate dureri de cap dau ulterior cand "unele" nu mai merg.

 

Tu ce incerci sa zici, ceea ce stiu pana si copii, orice lucru cumparat nu il mai vinzi cu acelasi pret niciodata (decat daca AI NOROC.. ceea ce nu intra in calcul in mod normal) daca l-ai avut un timp!

Si, de ce presupui TU ca "costel78" v-a revinde!?

 

Sau altfel, de cate ori s-a reusit, sau se reuseste a se vinde o masina cu alte acareturi(a se citi tot gadget-uri..) adaugate in timp ... cu (mult) MAI MULT fata de banu' platit!?

 

Serios acum, vino cu o opinie cat mai coerenta, si daca se poate cu experienta personala. :drinks:

Edited by bimmer90f30
Link to comment
Share on other sites

Mai multe dotarii, mai multe probleme pe viitor. Cu cat e mai chel cu atat are mai putine probleme de rezolvat pe viitor

 

Mai rar așa mare prostie!

 

Nu mai bine ĂŽi recomanzi o bicicletĂŁ, așa va avea cele mai puține necazuri. Lanțul poate sĂŁ ĂŽl repare singur.

 

Dristribution problems free!!

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Mai rar așa mare prostie!

 

Nu mai bine îi recomanzi o bicicletă, așa va avea cele mai puține necazuri. Lanțul poate să îl repare singur.

 

Dristribution problems free!!

Severin, cat ar costa un body control module care s-ar strica in afara garantiei, la dealer sa fie reprogramat numai pentru ca nu mai merg stergatoarele cum trebuie?

Sistemul de control al farurilor?..

Aste nu sunt fleacuri, si se intalnesc la marea majoritate e drept; dar chiar nu vreau sa intru in contradictii si cu tine. ;)

 

Mai jos istoria originala, despre F30..:

 

"Early reliability was iffy, but settled as the car aged. The wipers and stop/start went wrong just a few weeks in, and this required replacement under warranty of the body control module, which turned out to be on six week back order from the factory. Internet research (and the back order situation) suggests this was a very common issue on early cars. Given little choice, I lived with the issue for six weeks, only to have the reprogramming of the new unit go wrong, and the car be laid up for two days while it was fixed. There's also something not quite right on this car with the headlight wiring or the module that controls it. Throughout my tenure I have seen various intermittent warnings relating to the lights, including false reports of bulb failures, and on a couple of occasions, headlamp levelling system failures."

______________________________________________________________

Pielea pe scaune??

RECE iarna :brr: :brr: (si AR TREBUI sa aiba scaune incalzite masina) si FIERBINTE :censored: vara (aici nu ai ce face..)! :frantics:

Mai simplu de atat nu se poate!

 

Uiti repede de frumusete cand ne-PRACTICA te bate la funduletz :shock:

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am vĂŁzut prin oraș F10. Hadeți, oameni buni, fiți realiști! E o mașinĂŁ mare, numai sĂŁ o parchezi ce chin e, adicĂŁ, nu numai cĂŁ e latĂŁ, dar e și lungĂŁ. Și-așa cu E90 stau cu grijĂŁ cĂŁ e mereu cu portbagajul ieșit ĂŽn exterior din rând, dacĂŁ trece vreun bezmetic și o lovește.

F10 sau alte mașini mari sunt de garaj și de plimbat prin concedii, parcându-le pe la hoteluri.

Nu e logic sĂŁ ĂŽți iei un monstru de mașinĂŁ sĂŁ o fâțâi prin parcĂŁri, ĂŽn oraș, pe la serviciu, prin aglomerații.

Cu un F10 nici nu aș avea ce face! CĂŁ e mai mare, mai spațioasĂŁ, nu e un lucru bun, nu dorm ĂŽn mașinĂŁ, iar parcatul devine o corvoadĂŁ.

Și nu toți avem 4 copii și trei neveste și biciclete de cĂŁrat ĂŽn autoturisme.Unora le sunt suficiente dimensiunile seriei 3.

 

Bine, cu logica asta nu-si mai ia nimeni F10/A6/A8 etc. Parerea mea e total inversa, nu e deloc incomoda, incomod e sa te plimbi cu ceva ce nu-ti place, cam asta e adevarul. Cui ii place seria 5/7 sa-si ia, poti presupune ca pleaca cu ea din garaj si o parcheaza la serviciu tot in garaj samd. Nu mai pare atat de incomod nu? Plus de asta optezi mereu pentru parcari platite, si ai unde parca 90% din timp, f comod. Eu nu vad atatea dezavantaje, eu am preluat logica neamtului, cu ceva mare poti transporta si mult si putin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ca, ceea ce nu multi spun/recunosc despre gadget-uri.. atunci cand sunt prea multe si multe erori (batai de cap) apar.. si cand nu mai functioneaza pot sa iti stea in drum daca nu mai sunt functionale din diferite motive... (aici intra si compatibilitatea unor/altor device-uri cu masina) dar asta e, nu mai traim normal, cu minimum necesar, ci foarte complicat si realizam destul de tarziu cate dureri de cap dau ulterior cand "unele" nu mai merg.

 

 

Sau altfel, de cate ori s-a reusit, sau se reuseste a se vinde o masina cu alte acareturi(a se citi tot gadget-uri..) adaugate in timp ... cu (mult) MAI MULT fata de banu' platit!?

 

Serios acum, vino cu o opinie cat mai coerenta, si daca se poate cu experienta personala. :drinks:

 

 

Vb serios sau e la misto partea cu multe erori cand masina are multe "acareturi"?

 

1 - daca alegi sa pui "acareturi" pe masina alegi sa o faci ca esti pasionat si ai niste bani sa arunci in masina si sa iti aduca cat mai mult comfort si

utilitate

2 - am pus pe masina foarte multe "acareturi" desi unii ar fi spus ca masina era destul de dotata si standard dar am facut-o pt mine si inca nu am avut

parte de erori

3 - nu astept la revanzare sa CREASCA pretul masinii cu "acareturile" bagate in ea dar daca o dau la pretul pietei is convins ca nu o sa stau f mult cu

ea (nu vorbesc despre piata din Romania care cauta doar dizal si motoare pt impozite mici)

  • Like 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Bimmer, Te contrazici singur.

Pai de ce nu iti iei Logan, ca ala e rudimentar si nu stai cu grija ca se strica precum Bmw plin de dotari?

Sau tu ai luat o coaja de e90 chel cu putini bani si vrei sa zici ca asta e solutia suprema sa iei masina fara dotari? Nu de alta, dar tine de gust daca vrei sa te plimbi in carcasa de F30 cu motor 318d si cu stofa din aia de skoda octavia pe scaune si farurile alea nasoale de pe modelele chelioase, sau sa mergi cu e90 320d , mai vechi ca model, insa cu niste scaune sport mai misto cu ceva piele, cu bixenon etc cu doar 12 k euro?

Sau crezi ca peste 4 ani iei mai mult de 10 mii pe f30?

Si inca ceva, cum adica " de unde stiu ca vrea sa-l revanda"?

Pai cam cati ani tine un om o masina,toata viata? Eu unul dupa maxim 3 4 ani ma plictisesc, uneori chiar si mai repede. In fine , unii aveti logica lui Fred Flinstone se pare.

Edited by cavaliere
Link to comment
Share on other sites

Multam bimmer...chiar cautam pe cineva care le-a condus pe amandoua.

Din intamplare eu lucrez ca inginer la un constructor de masini si stiu cate probleme sunt imediat dupa lansare - sper ca cei de la BMW sa fie mai rigurosi.

Severin, de ce zici ca sub 20k nici nu merita sa suni? Totusi e o masina de 3 ani...cat de mult o poti chinui incat sa nu merite?

 

Legat de dotari, in afara cutiei automate, la un F30 "chel" nu vad mari lipsuri... mie mi se pare ca cei de la BMW au pus pe noua generatie mult mai multe chestii ca dotari de baza (era si normal).

 

O sa ma apuc de sunat-vizionat. Am mers cu un E90 si mi-a placut mult cum se misca insa interiorul e un pic invechit desi materialele sunt de calitate. La noua generatie ma incanta pe langa aspect si spatiu un pic mai generos in spate. Btw, a pus cineva pe bancheta din spate 2 scaune de copil si o mamica?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bimmer ce gadgeturi de ultima generatie are un f30 la 15 mii? :))) sau mai rau un f10 la 17 mii? Aia cu revanzarea e o gogoasa. Peste 4 ani un f10 se va vinde la pret de e60 acum. Si chiar acum un e60 foarte dotat daca vrei sa il dai cu un pret decent, apar gurile care zic stai frate ca e veche mai bine iei un Y model chel cu inca 3000 mii peste. Deci fiecare cumpara dupa gust.

Oricum la revanzare pierzi enorm.

 

O masina impecabila, cu km si istoric dovedibili, se vinde la pret pe masura. Logic ca daca iei cel mai ieftin F10 cu 200k km, il freci zilnic bara la bara si schimbi uleiul la 30k, n-o sa iei nimic pe el in 5 ani. Eventual o dai cu aceleasi cauciucuri cu care ai luat-o si nu mai schimbi piese de directie/suspensie, ca "oricum o vand". Si daca intreaba vreun fraier de ce e cazuta cand vine s-o vada, il inviti sa-si ia noua. Eu prefer sa iau o masina cinstita, intretinuta si mai scumpa decat o cheliciune rasturnata si luata de Giani la combinatie.

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Cea mai importanta optiune este motorul. Apoi urmeaza starea tehnica si estetica si numarul de km.

 

Optiunile nu sunt nici pe departe atat de importante.

 

Exista mii de masini in Romania cu optiuni considerate de lux, gen scaune sport din piele, tot felul de butonase si display-uri, fite si figuri, iar sarmele ies din cauciucuri.

 

O masina trebuie sa aiba dotarile pe care le consideri tu importante si necesare, nu sa fie multe si degeaba, iar numarul de km ceea ce se traduce in general prin uzura, sa fie foarte mare.

 

In Germania cele mai scumpe masini sunt alea cu km putini si istoric, nu alea cu o gramada de optiuni.

Multe optiuni si km multi = cazan cu valoare mica.

Multe optiuni si km putini = adesea pret prohibitiv.

Edited by Service Premium
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Era o pĂŁrere personalĂŁ.

La un F30, 320, de 184 C.p., cu piele, xenon și km sub 160.000 aș suna, dar nu am vĂŁzut sub 20.000, peste nu m-am uitat.

Aș fi curios, eventual, și de o cutie automatĂŁ, sĂŁ ĂŽncerc.

Mi-am aruncat numai o privire, când vedeam mai puțini de 184 Cp sau textil ĂŽmi dispĂŁrea interesul.

ĂncĂŁ o chestie nu ĂŽmi plac negre sau albe. Sunt atâtea alte variante mai puțin banale.

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Pielea, vizual și tactil, conteazĂŁ foarte mult.

Aratã foarte urât un Bmw cu stofã. Pe bune!!!

 

Pielea arata foarte bine, insa nu e deloc practica.

 

Cel ma misto e sa ai scaune cu piele pe exterior si textil pe interior.

 

Am avut masina cu scaune din piele vreo 6 ani. Sa te arda cand te intorci in masina nu e deloc ok.

Plus ca se incalzeste mult mai rau interiorul de la piele. Nu ai unde s-o lasi parcata ca tot asa se intampla.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu ma cramponez de textilul la scaune desi intradevar, pielea maro de pe E90-ul care l-am condus arata demential dupa 7 ani de la fabricatie. La km nu este o regula, conteaza mai mult dpmdv cum s-a mers cu ea deci starea tehnica generala.

La culoare inghit orice in afara de alb :)

 

Singura chestie care nu-mi place la un f30 ieftin este cutia manuala si cum ma voi misca cu ea mai mult in oras, parca nu prea pot sa trec peste asta

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

cavaliere si MuscleMike, banuiesc ca a-ti citit (intre timp) comentariul lui ServicePremium.

Subscriu[/font].

(nu ma mai obosesc sa va contrazic; stati linistiti nu m-aticonvins in nici un caz ;) voi aveti dreptate in felul vostru; sper sa nu convingeti pe prea multi pentru ca nu e esential ce spuneti, cand e vorba de normalitate; eu stiu foarte clar ce vreau si cred ca si costel78!)

Voi sunteti genul de care personal ma feresc sa ii intalnesc..

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Macar Ciupa are niste pareri cat de cat pertinente (chiar daca nu is intotdeauna deacord cu ele) tu vi sa.mi spui ca incerci sa convingi un coleg de forum sa.si ia un F30 ca e mai nou decat un E90, nu conteaza ce optiuni are , din contra, cu cat mai putine optiuni cu atat mai bine (ma intreb daca ai fost cu un BMW cu scaune active care sa te faca sa te bucuri de "calitatea motorului cand" tragi de el pe serpentine sau de HUD care e incredibil de util cand iti ruleaza filmul la care se uita sotia/prietana ta la drum lung sau de simplitatea cu care poti asculta muzica prin bluetooth direct de pe youtube-ul telefonului in sistemul HK al masinii, nici una din ele nu e musai sa le ai pe masina sa poti merge dar daca ai stii ce bine prind, eu inteleg ca astea sunt optiuni care costel nu si le permite dar asta nu inseamna ca tu ai dreptate cand il indrepti spre o masina fara optionale doar pt ca pe aia si.o poate permite),dar explica.mi care e calitatea motorului intre un 320d E90 si un 320d F30, ca vad ca asta e cam singura optiune pt tine, dupa care tot tu vi sa insiruiesti niste defecte cu body control module si reprogramari bla bla si sa spui ca daca se strica alea e necazu pe pamant...se strica asta e, le repari, nu poti sa le repari, asta e, nu-ti iei BMW ca nu.ti permiti sa.l intretii...

 

P.S. Las.o usor cu insultele ca nu e frumos, nu ma cunosti si nu ai dreptul sa caracterizezi niste persoane dupa 2-3replici, daca ti.ai facut o parere in sensul asta foarte bine dar e mai ok sa o ti pt tine, aici e vorba strict de pareri auto pe un forum si nu o dam in prietenii. :thumbsup:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.