Jump to content

520 F10 2015


ceoby

Recommended Posts

Salut,

Din nou la BMW 😁, ultima ora scriam pe aici când șofam un e39 525D. Ăntre timp am mai schimbat ceva mașini și țara, Irlanda, ultimele fiind E class w211 și A6 C7.

Azi am fost la dealer, ales mașina, avans, acte, etc. E prima data când deși am luat mașina mai noua simt ca fac un downgrade. Din pĂŁcate relația cu C7 s-a terminat subit cu dauna totalĂŁ. El a fost preferatul meu, mi-a plĂŁcut cum aratĂŁ pe afara și interior. M-a cucerit și cutia Multitronic 8 viteze dar CVT. Imi aduc si acum aminte ce senzație ciuduta când mașina creștea in viteza dar motorul stĂŁtea fix in 1500 rpm.

DupĂŁ despĂŁrțirea neașteptata de audi acum 2 sĂŁptĂŁmâni am fost pus iar in situația neplĂŁcuta de a cautĂŁ acul in carul cu fân, mașina second hand idealĂŁ. Deja am dat depozitul laTesla 3 și teoretic ar trebui sa o avem undeva la sfârșitul anului viitor.

A6 ultra, modelul Facelift, a renunțat la multitronic pt stronic , banal 8 speed 😑, pânĂŁ și levierul mai urât, din cauza noxelor pe la noi aici 2.0 a ajuns de la 177 pre Facelift la 150 de cai 🤔! E classul prea banal și prea putine pe aici sa ai ce alege SH așa ca am ales dupĂŁ o sĂŁptĂŁmâna pe mister F10. Nu am aruncat prea mulți bani asa ca nu M Pack, in buget nu s-a ĂŽncadrat nici unul cu nav pro 😞.

Prima impresie, se conduce ok dar modelul standard e super banal. DupĂŁ ce te dai cu Tesla S, display-ul pe care ĂŽl am acum pare un fund de borcan 😜, opțiuni, aproape zero. Pana și pe un pârlit de Hyundai ai adaptive cruise control.

Planuri de viitor și retrofituri, 0, cel mai probabil anul viitor o sa sfârșeascĂŁ ca trade-in pt Tesla.

Pe scurt, BMW ultimate drive machine, 😂, nu prea. Pentru prima oarĂŁ nu am mai aruncat cu banii pe mașina, luat doar bazic. Tocmai ce ne-am luat casa aici, ĂŽncĂŁ mai avem de lucru gen draperii, ceva mobilier, etc. In ro tocmai ce am pornit cu arhitect sa facem plan pentru o casa, mai avem un apartament, astea sunt pt pensie 😉. Tehnologic, mai ĂŽncântat sunt de sistemul audio Sonos din casa, de aspiratorul Dyson V10, Alexa pe toate gadgeturile, sistemul de climatizare din casa cu pompa de caldura și controlat de Nest, de Tesla ce o sa vina. Astea mi se par niște exemple de firme care inoveazĂŁ in zilele noastre.

Revin cu poze când Îl iau de la dealer.

  • Like 4
  • Downvote 20
Link to comment
Share on other sites

Am citit putin mai mult inainte sa-mi cumpar un BMW F30 2015 LCI, stiu nu e F10 ... dar vreau sa ma refer aici strict la partea de optiuni suplimentare ! Un user ( nu dau nume dar ii multumesc inca o data ca mi-a deschis ochii ) a spus clar ca trebuie sa-mi procur o masina cu cat mai multe optiuni suplimentare ... deoarece masina devine banala dupa cateva saptamani de obisnuinta cu ea ( iar fara unele optiuni devine chiar plictisitoare ) !

 

Cu toate ca am Head Up Display, Navi Pro, BMW Adaptive LED sau Surrownd View ... acum tot as dori sa am mai multe optiuni ... dar ceva full e foarte greu de gasit, plus ca si pretul ar fi fost unul peste bugetul meu !

 

Oricum, multa bafta cu alegerea facuta !

Edited by pedro_nr1
Link to comment
Share on other sites

Din păcate viața de zi cu zi nu e ceea din reclame și eu cel puțin fac mult naveta și plimbat doar in Weekend. Iar naveta de obicei însemna trafic de doi lei, zone aglomerate, de obicei te taresti. Acolo valențele dinamice ale mașinii sunt zero și contează o cutie automata cu auto hold, lucru care îl am de 15 ani , nota zece pentru full adaptive cruise control, sunt mașini precum Tesla care ajung sa se și oprească complet după care sa urmeze coloana. Dacă ai și o versiune cu full Lane asist atunci practic mașina merge singura și tu poți sa casti gura pe ecranul mare la un netflix sau sa îți bagi soția in seama dacă te însoțeste .

Din punctul meu de vedere, naveta mașina pe pilot automat tu faci orice altceva decât sa conduci, drumuri lungi pilot automat pe autostrada , spre destinație sau zone interesante, preiei controlul și te bucuri de valențele sportive ale mașinii .

Audi l-am făcut praf pentru ca “dormeam” la volan, nu dormeam fizic dar visam la cai verzi pe pereți, aș alege oricând o mașina care este mai isteață și mai atenta decât mine, veriga slaba in majoritatea accidentelor fiind cel din spatele volanului. Prefer ca in viitor mașina sa facă singura naveta și efectiv când e vorba plimbare sa mai conduc și eu. Nu cred ca suntem mai departe de 5 ani de visul asta. Iar modelul care îl aplica Tesla cu update-urile constante de soft ce aduc continuu îmbunătățiri pare a fi soluția. Încă avem o grămada de fals pozitiv dar se vor îmbunătății in continuare.

Sunt totuși conștient ca mașina deși are an de fabricație 2015 are de fapt design de 2006-2009. Asta e sa iei modele pe sfârșit de cariera. Singurul lucru bun e ca pe sfârșit de cariere are cele mai putine defecte de fabricație .

Edited by ceoby
  • Like 1
  • Downvote 14
Link to comment
Share on other sites

Eh, cu toti avem predispozitia la multe ecrane si gadgeturi, dar placerea de a conduce nu ar trebui sa fie legata de asta. Iar pentru mine, Tesla model 3 e o masina de o calitate joasa, iar tableta aia arata ca un cui intr-un perete gol.

Inițial ne gândeam la F30 dar vorba soției, ĂŽnĂŁuntru logan 😂 deci nu as da cu pietre in Tesla 3.

  • Like 1
  • Downvote 14
Link to comment
Share on other sites

Ori te inereseaza tehnologia ori sa ajungi din punctul A in punctul B.Tesla, din punctul meu de vedere, nu mi as lua(electrica in general) decat in momentul in care as avea range min.600 km si incarcare in 15 min,asta inseamna min. 5-10 ani de acum in colo si nu ma refer la romania aici.Pe langa cum se conduc, masinile premium din ziua de azi inseamna in primul rand motor si optiuni, cel putin asa vad eu!In rest masina ca sa te duca din puncul A in punctul B le poti lua la cateva mii de euro.130 km/ora poate si un logan fara probleme cu crusie control la max.9000k.Aaa, ca pentru fiecare dintre noi scara valorilor este alta, asta i alta problema!
Link to comment
Share on other sites

Nu am fost tare demult intr-un seria 3, dar chiar Logan?

 

eh... putin aberanta aceasta comparatie, detin F30 LCI 2015, iar ca si comparatie chiar azi am urcat intr-un Logan ! Daca le poti compara pe interior, atunci hai sa ne apucam de scos cartofi, poate ne pricepem mai bine :)

Link to comment
Share on other sites

Da, ne gândim serios sa facem astfel ĂŽncât sa avem doar o mașina. Soția vroia ceva mai mic, ne-am uitat dupĂŁ un 3 sau 4 și am ajuns la concluzia ca 5 e mai ieftin 😁. Soția a avut câtva must have pe lista, automata, piele, scaune ĂŽncĂŁlzite, senzori parcare. Doar astea ne-au ĂŽmpins in sus și un 5 chel aproape mai ieftin decât 3&4 cu opțiuni similare.

Electric e viitorul, la noi avem stații la de ĂŽncĂŁrcare la fiecare 60 km și sunt free. Tesla chiar și aia de 35k acoperĂŁ 300 km și se ĂŽncarcĂŁ repede chiar și de pe strada ca avem de 100 kw deja.

  • Like 1
  • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

Da, ne gândim serios sa facem astfel ĂŽncât sa avem doar o mașina. Soția vroia ceva mai mic, ne-am uitat dupĂŁ un 3 sau 4 și am ajuns la concluzia ca 5 e mai ieftin 😁. Soția a avut câtva must have pe lista, automata, piele, scaune ĂŽncĂŁlzite, senzori parcare. Doar astea ne-au ĂŽmpins in sus și un 5 chel aproape mai ieftin decât 3&4 cu opțiuni similare.

Electric e viitorul, la noi avem stații la de ĂŽncĂŁrcare la fiecare 60 km și sunt free. Tesla chiar și aia de 35k acoperĂŁ 300 km și se ĂŽncarcĂŁ repede chiar și de pe strada ca avem de 100 kw deja.

 

100% masinile electrice vor fi majoritare in viitorul apropiat ... ramane sa vedem cum putem parcurge de ex. 2500Km, fara sa stam cateva ore sa incarcam masina la fiecare cateva sute de km parcursi. Cand aceasta chestie va fi implementata adecvat, viitorul va fi 100% electric pe sosele/autostrazi :)

Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca nu se poate compara cu Logan nici pe departe...

Eh, normal ca nu , era sub forma de gluma :), ideea ca 3, A4, C sunt mult mai spartane decât suratele mai mari.

PS nu vreau sau dau in BMW și nici sa critic, doar ca nemții pentru moment pierd un pic coroana. Din toți jucătorii de pe piată e posibil sa se reîntoarcă on edge technology prin 2020-2022.

La BMW ma gândeam ca o sa fie printre campioni având in vedere ca familia Quandt deține și Varta. Sunt fan BMW, la al treilea model acum. E39 - w210, am ales E39, E60 - W211, am ales w211, f10 - w212 - C7, am ales C7. Dar Audi (VAG) in vest și-a luat-o in dinți rău de tot. Prima mea mașina 97, trabant , după un an 3 rechin :).

Edited by ceoby
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Observ ca INCA iei masini SH, dupa care spui printre altele ca te bucuri de auto hold de 15 ani...sunt curios ce masina aveai tu in 2002-2003 cu auto hold?

Iar daca iti permiteai atunci asa ceva, de ce ai luat acum un F10 chel SH si nu noul A8 (ca tot ziceai ca vrei sa recuperezi somnul cand conduci) ?

 

Daca vrei tehnologie de varf si top of the line de ce nu model S? Tesla 3 e ca in autobuz in interior...si sunt obiectiv si realist.

 

Daca vrei sa impaci si dinamica si electricul de ce nu noul I-Pace? Ca poti retrage depozitul la Tesla.

 

Ai plecat de ani de zile acolo, dar tot "roman" ai ramas...dai bani de Duster pe F10 si vrei sa bifeze toate casutele, eventual sa fie si electrica.

Iar in acelasi timp, incercand din greu sa iti motivezi alegerile si sa ne demonstrezi noua ca puteai si mai mult, iti etalezi "dotarile" din casa...gen "mi-am luat F10 chel si e plictisitor, nu ca n-as fi avut bani, ca uite ce mai am prin casa si imi mai fac una".

Mai lipseste sa ne spui si ce dotari are sau nu nevasta si ca ai tai copii au note bune si canta la pian in timp ce astepti sa iti livreze Tesla.

 

PENIBIL ! thumbsup.png

 

Ar fi mai multe de spus oamenilor ca tine, dar ma opresc aici. popcorm1.gif

Frumoasa masina, sa ai parte de ea! Din poze arata bine vopseaua.

 

PS: atentie sa n-o dai si pe asta de garduri. Ia autobuzul daca nu te simti apt....ahh stai, se livreaza anul viitor... download.gif

 

Cam asa este, din pacate.

 

Link to comment
Share on other sites

am apasat -1, din greseala....ne mai certam noi, ne mai impungem, dar unde ai dreptate...ai dreptate :)))

aia e...nu toti avem $$$$$ sa facem valuri pe forum auto

 

p.s. acum stau sa ma gandesc ce parere ar avea "bossu" de e91-ul meu....dotat, de altfel,dar cred ca l-ar compara cu dacia 1300

Link to comment
Share on other sites

Deci omul a intrat sa ne zica ca isi face casa in Ro, ca mai are un apartm (pentru pensie, sa se inteleaga), ca isi ia o Tesla, si ca toti suntem niste saraci.

 

Chiar daca suntem romani si unii mai traim si in Romania, sa stii ca am vazut si noi Tesla, si nu am fost chiar asa impresionati de calitatea materialelor. Momentan, in interior cred ca Tesla e mai aproape de Logan decat Bmw. In rest, Doamne ajuta.

Link to comment
Share on other sites

Dragi colegi, acest Analfabo$$ lucreaza probabil ca spalator auto la vreun pakistanez in Irlanda si el viseaza 5-uri, Tesla, apartamente in Bucuresti si pensii speciale ca parlamentarii. Daca il urc intr-un F10, nu stie sa-l porneasca. Pozele alea sunt photoshopate sau furate de pe net :laugh: Omul vorbeste despre masini in care s-a urcat la spalatorie si voi luati de bun aberatiile lui :LMAO: Sa fim seriosi, om fi noi romani in Romania mai saraci ca aia din Vest, dar pustiul asta numai aberatii scoate. Pustiule, cu ce speli masina? Burete si galeata sau ai furtun d'ala Karcher? High seek tear! Edited by six in line
  • Like 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.