Jump to content

F1 2022 - cel de-al 73-lea sezon


ckh

Recommended Posts

  • ckh pinned this topic

Anul trecut, dupa multa vreme...cam 12 ani am reinceput sa urmaresc din nou F1 si mi-a placut ce am vazut. Cu siguranta, anul viitor va fi si mai palpitant din cauza modificarilor de regulament. De urmarit "Formula 1 - Drive to survive" pe netflix - toate cele 3 sezoane, mie personal mi-a schimbat perceptia pe care o aveam despre piloti, echipe, intreg fenomenul Formula 1, da o nota umana fenomenului dincolo de bani, glitter, etc

 

LE Daca nu era sesiune inchisa as fi tras o fuga la Barcelona...oricum abia astept un motiv sa vizitez Barcelona...din nou :)))

Edited by zeronoo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mda...m-ati lovit cu acest topic, cum se zice. Urmaresc F1 cred ca din '91 de cand il admiram pe Senna. Evident ca pana in prezent, echipa mea favorita inca de pe atunci ramane McLaren. N-am mai urmarit atat de mult F1 dupa moartea lui Senna, am reinceput sa ma uit din nou in 99 cand m-am dus la facultate si unde aveam un coleg de camera mare fan Schumi. In fine. Legat de Drive to survive astept sa apara noul sezon aferent sezonului de F1 de anul trecut. Vazand cam toate weekendurile de F1, stiind cel putin rezultatele, stirile fiecarui weekend de F1, f mult nu pot sa spun ca ma impresioneaza, totusi mai sunt niste dedesubturi, care merita vazute. Cu siguranta o sa ma uit cand apare. Posibil sa fie ceva "haos" acum la inceput de sezon prin prisma modificarilor de regulament, totusi cred ca cel putin anul asta lupta la titlu se va da tot intre Merc si RB. Au cele mai multe resurse desi anul asta sunt limitate la 140 mil $, dar au in plus infrastructura mult cam peste ce pot ceilalti. Sper ca McLaren sa-si revina la zilele de glorie si sa nimereasca solutia tehnica. Au reconstruit destul de mult in ultimii 3ani, dar inca mai au cel putin pana cand termina cu tunelul aerodinamic. Astept sa inceapa lansarile monoposturilor, analizele expertilor, testele si intr-un final noul sezon in 20 martie. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Resurse foarte mari mari au si Ferrari si Renault, Ferrari chiar pare ca s-au trezit dintr-un somn de cateva sezoane, anul viitor ii vad clar in primele 3, mai ales ca au 2 piloti foarte buni. McLaren au inceput destul de promitator dar s-au cam stins...om vedea

3 hours ago, ckh said:

eu am bilete pt Barcelona

In main? 😜

Link to comment
Share on other sites

eu nu vad schimbari in top5 pe 2022 asa ca:

mercedes, redbull, ferrari, mclaren, renault.

si sper ca ia Lewis campionatul, sper sa nu imi pun tot forumul in cap dar fiecare cu preferintele lui 😂

da am in main grandstand bilet, inca nu mi-am pus la punct zborul si cazarea pentru ca nu stiu momentan daca ma duc strict 3 zile pentru cursa sau ma duc si cu cateva zile inainte / dupa. Barcelona este un oras superb pe care l-as lua oricand in considerare pentru a ma muta permanent 😬

Link to comment
Share on other sites

Nu m am uitat pana acum, de câteva luni am început sa dau pe F1 deoarece vroiam sa vad ceva la tv si nu aveam ce.

Înainte nu știu.. nu mi plăcea, ma uitam si efectiv mi se părea ca nu vad nimic palpitant, însă nu este asa, probabil fiind mai mare imi dau seama de mai multe lucruri. 
 

Si da, Barcelona este un oras de vis, creste fericirea in tine doar stand acolo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Chiar vazusem intr-o zi sectiunea asta a forumului si ma gandeam ca e cam moarta.

 

Urmaresc F1 de prin 2004-2005, deci clar, fan Ferrari, si Leclerc ca si pilot. Sper sa-si revina echipa si sa vedem iar podium si titluri pentru ei.

O sa fie tare interesant sezonul asta cu asa schimbare de regulament si monoposturi. Merc de obicei reactioneaza bine la schimbarile de regulament, vedem daca se mentine regula. M-am bucurat ca a luat Verstappen WDC, s-a mai schimbat putin din monotonia creata in ultimii ani. Cred ca sezonul trecut a fost cel mai interesant dupa cel din 2008.

 

Cat despre Netflix, a dat lovitura (si) cu Drive to Survive, multi au (re)inceput sa urmareasca F1 dupa ce au vazut serialul. Stati pe aproape, urmeaza noul sezon, inainte de inceperea campionatului.

Forza Tifosi! 

Edited by VladE46
Link to comment
Share on other sites

pana la inceperea sezonului vom avea sesiunile de teste, 21-25 feb si 10-12 mar, chiar sunt curios care va fi comportamentul noilor masini

nici eu nu cred ca vom vedea schimbari majore la constructori, desi nu sunt fan HAM, cred ca ar merita sa mai castige un titlu de campion pt a intra in istorie

 

 

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Romulus said:

Mulți cunoscuți de ai mei sunt exact in situația asta. Până și eu mă gândeam recent să reîncep, după mai mult de 10 ani de pauză.

Daca ai de gand sa te uiti si la serial, ti-as recomanda sa incepi. O sa te ajute sa intelegi ce s-a intamplat in ultimii 3-4 ani dar si sa vezi cum arata F1 acum fata de era non-hibrid.

 

PS: tare dor imi e de sunetele astea

 
Cu cata dificultate se concentra Hamilton auzind V10-le 😂

 

 

 

  • Hot!! 1
Link to comment
Share on other sites

Salutare! N-am mai intrat pe aici de mult timp, cred ca de peste juma de an 🙂 si chiar nu ma asteptam sa gasesc topic cu F1 prin primele "randuri" , mai ales ca s-a schimbat interfata forumului destul de mult. Cred ca am si eu aproape 10 ani de cand nu m-am mai uitat. In special dupa ce Schumi a plecat de tot din F1 😞 . Am inceput sa ma uit din 91 pe TVR in reprize de cate 10-15 min transmise in direct daca mai tineti minte, cu niste comentatori varza, mai ales Alexandrescu ...praf. Dar nu conta, Am tinut cu Prost, apoi imediat Schumi, Kubica (BMW ❤️) un pic cu Vettel dupa care, incet incet mi-am pierdut interesul. Sincer anul trecut am dat sa vad ceva 4k pe Netflix, si-am ales Drive2Survive, in mare cunosteam situatia ultimilor ani, am dat mai mult pentru calitatea filmarii :)) . Fata cea mare era linga mine, n-a avut niciodata interes pentru asa ceva, isi mai aducea aminte de cand era mica ca ma uitam si ea nu intelegea nimic. Acum a inceput sa-mi puna intrebari, iar dupa cateva minute n-o mai puteam opri , asa era de interesata, ziceai ca s-a activat o gena :)) Ei bine nu s-a lasat pina n-a vazut toate sezoanele de pe Netflix. Impreuna desigur, a prins-o flama si pe aia mijlocie. Au inceput sa tina cu Hamilton, eu cu Max mai mult pentru ca nu vroiam sa fie detronat Schumi la nr de campionate 🙂 ...long story short..a iesit o nebunie de sezon, cu plinsete din partea lor, nervi la mine ca nu puteam sa spun nimic rau de Hamilton etc etc Anul asta sper ca Mick sa aiba parte de o masina mai buna, Max sa-i tina piept lui Ham, iar la Hungaroring sa nu ploua ca n-am bilete pe linia de plecare :)) Apropo, daca e cineva care a mai fost la GP din Ungaria, sa-mi dea mesaj ca vreau sa aflu mai multe despre cazari, parcari etc 🙂 Multumesc ca m-ati citit :))

Link to comment
Share on other sites

@ckh îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar in Formula1 îi suport pe toți doar pe Hamilton nu. Asta pentru wokeness-ul cretin.

 

Nu e un video reprezentativ, că e de la cealaltă extremă dar ca să înțelegi totuși la ce mă refer. Hipocryte virtue signalling moron.

Pentru mine e unul din motivele pentru care nu mă uit la F1.

Deși nu mulți au curajul să admită asta, e cel mai urât personaj în cercul Formula 1. Vorbesc de insideri. Nimeni nu îl suportă.

Cătați pe youtube "lewis hamilton hypocrite" și judecați singuri.

On 2/11/2022 at 7:09 AM, ckh said:

41101FD7-79CF-4EC8-9F81-F8A77C84B8E2.jpeg

Cred că au făcut toți petrecere după fără el, de bucurie.

Link to comment
Share on other sites

cand esti bun, e normal sa ai hate, nu sunt vreun fanboy, imi place F1 la modu general si nu sunt infocat neaparat pe un pilot/constructor, dar ipocrit sau nu ce s-a intamplat in ultima cursa chiar a fost nedrept si chiar merita sa castige, asta e realitatea. in rest, sa nu mai urmaresti F1 din cauza asta, pacat 😞

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 2/12/2022 at 4:17 PM, ckh said:

ce s-a intamplat in ultima cursa chiar a fost nedrept si chiar merita sa castige, asta e realitatea

Toata lumea discuta de nedreptatea facuta lui HAM din ultimul tur, daca re-urmaresti toata cursa...se schimba putin balanta, daca reiei toate cursele din 2021...se schimba semnificativ balanta, daca e sa judeci faptul ca a pierdut ultima cursa, (poate) e nedrept(si aici ma refer exclusiv la cursa in sine), daca iei insa tot campionatul nu mai e asa. HAM e un pilot talentat si experimentat, are 7 WT castigate...nu mai are nimic de demonstrat ca pilot. Ca si om insa...prea multa falsitate in declaratii, interviuri, mimica fetei...mie personal nu imi plac astfel de oameni. Ca si pilot nu e absolut nimic de comentat, ca om da...multe. Un campionat inseamna suma tuturor etapelor cap-coada, nu doar ultimul tur din ultima cursa, asa cred ca trebuie judecat daca a fost sau nu nedreptatit HAM.

 

PS cel mai proaspat exemplu a fost cel cu retragerea...patetic (cel putin)

Edited by zeronoo
  • De acord! 1
Link to comment
Share on other sites

nu a anuntat niciodata oficial ca s-a retras, acum ca toti din media au dedus si au facut speculatii doar pentru ca a preferat sa ia o pauza de la online, e penibil sa judecam pentru asa ceva.

hai sa ne uitam ce interviu da verstappen cand pierde si cat de frustrat e...ala numesti tu caracter de campion? :)))))

oricum nu mai sunt nici pilotii ce au fost candva 😄 mi se pare totusi ca e cam mult hate in jurul pilotilor, mai bine ne bucuram de curse.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ckh said:

nu a anuntat niciodata oficial ca s-a retras, acum ca toti din media au dedus si au facut speculatii doar pentru ca a preferat sa ia o pauza de la online, e penibil sa judecam pentru asa ceva.

serios?...

 

3 hours ago, ckh said:

hai sa ne uitam ce interviu da verstappen cand pierde si cat de frustrat e

vorbeam de ham acum, dar daca vorbesti de atitudinea lui ver de acum uitate la ham cand era la varsta lui, si la alti fosti campioni...oricum discutia nu era despre maturitate ci despre falsitate

Edited by zeronoo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.