Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Problema la caroserie, BMW E46, an fabricatie 2000.

renmi22

Recommended Posts

Problema consta in felul urmator: Intr-o zi am plecat un pic mai tare de pe loc, moment in care se auzea o pocnitura usoara pe spate. Nu i-am dat importanta pe moment, dar a inceput sa se auda din ce in ce mai tare. Am tras masina pe dreapta intr o parcare si dupa cateva minute mi am dat seama ca s a desprins un surub de prindere a bratului de la roata dreapta spate. Am facut acasa cateva cercetari si am ajuns la concluzia ca din cauza ruginei bratul s a desprins de pe caroserie, s a smuls. Intrebare: Se mai poate face ceva in situatia data? Aceasta problema este reparabila? Am atasat si o poza. Bratul inca e partial prins pe caroserie, dar clar nu mai pot circula asa.

Imagine WhatsApp 2025-05-05 la 01.21.12_13ab0bb5.jpg

@renmi22 Sunt doua lucruri pe care le vad in poza:
1. masina este serios afectata de rugina. Iti recomand sa te duci de urgenta la un service cu experienta in tinichigerie, sa le ceri sa inspecteze caroseria in toate zonele critice din punct de vedere al rezistentei (si sigurantei) si sa iti comunice daca mai poate fi salvata, sau nu. Ma astept ca raspunsul sa fie "nu";
2. pneul este foarte imbatranit, fiind totodata si uzat la limita pe partea dinspre interior a benzii de rulare.
Bonus:
3. nu te intreb cum ai trecut ITP-ul. Dupa varsta masinii, trebuie sa faci ITP in fiecare an, iar astfel de rugina nu apare in niciun caz in doar un singur an.

Pneurile le schimb curand. Am cauciucuri noi, dar nu am apucat sa le pun. Masina am cumparat o la pretul de 1000 de euro acum o luna aproximativ. Motorul merge impecabil si nu am alte probleme cu ea. Ce zici? Cam care ar fi procedura care ar trebui urmata la un service auto? Se inlocuieste partea de caroserie afectata? Se sudeaza sau se intareste caroseria actuala? Mai merita reparata? Am si posibilitatea sa o vand, dar nu scot mai mult de 600 de euro. Daca reparatia ar fi pana in 1500 de euro, cred ca s ar merita oarecum investitia. Tu ce zici?

in principiu cam orice se poate repara dar costurile cresc cu complexitatea respectivei reparatii iar in cazul de fata, si in general pentru E46 care e "faimos" ca ii place sa rugineasca, nu va fi ieftin deloc. Mergi la un service specializat in tinichigerie si ia niste cotatii mai intai, oricum vor fi estimative, sigur cand se vor apuca de curatat se vor gasi mult mai multe.

• Like 1

• Romulus changed the title to Problema la caroserie, BMW E46, an fabricatie 2000.