Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Cablaj Retrofit Combox BMW F10

Recommended Posts

Salutare,

Am un BMW F10 2011 cu Business Navigation (cea cu ecranul mic) fara bluetooth, fara TCU, fara MULF iar in consola centrala are doar port AUX (nu aux/usb). Vreau sa ii fac retrofit si sa adaug CIC Professional si Combox.

Pentru CIC am headunit-ul, tot ce am nevoie ca sa il instalez si codez dar problema este la Combox.

Din moment ce masina mea nu are nici TCU nici MULF, nu am nici cablajele in portbagaj pentru Combox. Stiu ca pentru combox este mufa diferita fata de TCU/MULF dar eu nu am nimic si nu stiu sigur de ce cablaje am nevoie. Din cate am inteles am nevoie si de ceva Fibra optica MOST pe care am cautat-o si nu prea am gasit decat foarte scumpa la o lungime de 1m sau ceva de genul asta, si am inteles ca trebuie trasa de la Combox pana la Headunit CIC deci as avea nevoie de vreo 5m probabil.

Pe langa fibra optica mai sunt si restul cablajelor care nu stiu de ce anume am nevoie, care mufa e pentru Combox, ce si unde trebuie tras. Am inteles ca ar trebui si conectata o antena Bluetooth in Combox si nu stiu sigur daca trebuie sau nu. Am cautat informatii peate tot dar tot nu am inteles de ce anume specific am nevoie pentru ca aceste cazuri fara TCU/MULF sunt cam rare din cate am vazut, majoritatea folosesc niste adaptoare de la MULF - Combox dar eu neavand nimic nu stiu de ce am nevoie.

Am pregatit si un port USB/AUX pentru consola centrala si din cate am inteles AUX va trebui legat la Headunit iar USB in Combox.

Ma puteti ajuta va rog cu informatii despre toate cablurile de care am nevoie pentru Combox, unde trebuie trase, iar si traseul pe unde ar trebui trase. Din cate stiu din portbagaj traseul este undeva pe la pragul din stanga masinii?

Vedeti in poza locul unde ar trebui instalat Combox din masina mea (portbagaj aripa stanga) 

https://drive.google.com/file/d/1GMyKkH5_qrz36ykCuoawOig6pN6tSdfI/view?usp=drivesdk

Nu am putut urca ca attachment pentru ca poza are dimensiune prea mare

Ceva ce am aflat intre timp este ca ar fi nevoie sa trag inelul de fibra MOST de la headunit pana in portbagaj.

Pentru asta trebuie un singur cablu (dublu care se duce si se si intoarce) pana in portbagaj sau traseul ca sa il trag eate segmentat?

De exemplu un segment de la headunit pana la X - apoi de la X pana in portbagaj? Nu stiu exact de ce anume am nevoie si pe unde trebuie tras.

Multumesc!