Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

G30 530xdrive - schimb ulei

Recommended Posts

Salutari!

Am cumparat un G30 530xdrive 2017 cu full istoric pe reprezentanta. Masina are 145.000 km doar ca uleiul a fost schimbat la fiecare 20.000, masina a facut preponderent drumuri lungi in special in Germania. 

Producatorul spune ca trb sa schimbi la 30k km, eu as schimba la 10k. Credeti ca ar putea fii ceva afectat la motor pentru ca au fost facute schimbările la 20.000 km. ? 

Am verificat la un service cam tot ce se poate verifica din diagnoza si a iesit ok. Astept o parere si din partea celor care au trecut prin asa ceva. 

PS: masina are jante pe 18, daca ii pun pe 19 va fii diferenta mare la confort? Are suspensie Adaptive. Pe iarna ce recomandati? 18 sau 19?

8 minutes ago, Gabv20 said:

Am cumparat un G30 530xdrive 2017 [...] Masina are 145.000 km doar ca uleiul a fost schimbat la fiecare 20.000, masina a facut preponderent drumuri lungi.

Schimburi de ulei motor la 20k km sunt vesti bune, nu neaparat si excelente - comparat cu majoritatea BMW-urilor second hand rulate in Germania.

Rulajul de 145k km si anul de fabricatie 2017 arata ca masina a trecut de prima tinerete. A continua cu schimburi de ulei motor la 10k km este o foarte buna practica. De asemenea, iti recomand sa schimbi imediat toate fluidele masinii, in principal uleiul din cutia de viteze, daca nu ai dovezi clare ca acesta a fost inlocuit relativ recent.

Avand xDrive, daca decizi sa pui un set nou de roti, ai mare grija la tipul anvelopelor si utilizeaza jante originale BMW pentru modelul tau.

Felicitări pentru achiziție, să o stăpânești sănătos. Așa cum a spus și colegul mai sus schimburile de ulei și filtre la 10k aduce doar benefici la întreținerea unui motor,cât despre diferențe in alegerea dimensiuni jantelor eu folosesc  pentru iarnă r18,vară r20,diferențe la rulaj nu pot spune că sunt mari, într-adevăr cele de vară se simte un pic mai accentuat denivelările din calea de rulare. Grijă mare la alegerea jantelor și anvelopelor având xDrive, în rest drumuri bune și bucurate de mașină.