Jump to content

Eroare ista bmw f 10

Recommended Posts

Salutare tuturor am aceasta eroare pe Ista ,m-am conectat cu un cablu K-decan,impa si am eroarea acesta de comunicare.M-am uitat pe youtube la tot felul de setari dar fara succes. Am facut setarea din device meneger am selecta COM 1,dupa aceea am intrat in fisierul adiabas si am modificat pe Com 1 si tot nu merge!Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator!Multumesc!

1000065685.jpg

Edited by norby87

Am instalat si eu versiunea 4.39.20 si la fel am vzt ca dupa ce sterg erorile apare un mesaj cu PAD si buton de Cancel. Am asteptat putin, am vzt ca nu se intampla nimic dupa care am dat Cancel. Ulterior am vzt ca nu mai erau afisate modulele, toate erau grayed-out. Ce setari mai exact trebuie facute? Mai sunt altele fata de de cele din VCI Config? Acolo am setat pe ENET/Local area network

27 minutes ago, redog4dy said:

De ce să folosești pe f10 cablu dcan?

Ia un enet și sănătate...

Am avut E 60 si pe acel model functiona ok

1 minute ago, norby87 said:

Am avut E 60 si pe acel model functiona ok

Pentru f 10 e recomandat cablu E net?

5 minutes ago, norby87 said:

Pentru f 10 e recomandat cablu E net?

Da, cand am luat F10-le am trecut la fel pe ENET, am renuntat la K-DCan pe care il foloseam pe E90. 

21 minutes ago, redog4dy said:

Da, pentru seria f, folosești enet pentru diagnoză și codări 

Va multumesc pentru sarpunsuri,o sa achizotionez un cablu E net si sper sa mearga!Multumesc pt ajutor!

2 hours ago, rikmh said:

Trebuie sa setezi la portul Com1, Latency pe 1.

Asa am setat si.tot nu merge!

Am achizitionat cablul Enet,masina il citeste ok,pot citi si sterge ororile,doar ca eroarea acee tot imi apare cea cu codarea!Oare imi lipseste ceva fisiere din Ista?

The programming system could not be initialised. The ISTA installation may be damaged or incorrectly configured. Reinstall ISTA If problems persist, contact local support.  

Edited by norby87

Nu stiu ce codare te referi. Ista nu prea face codari pe module separate. Ista face update de I-level, adica aduce toate modulele masinii la nivelul care il are ISTA instalata. Asta presupune programarea, codarea si rularea unor proceduri de recalibrare / ajustare intr-o secventa pe care o determina cand ruleaza up-date plan.

Nu as recomanda sa faci asa ceva daca nu stii ce inseamna si daca nu ai o sursa de tensiune auxiliara, pentru ca poate dura de la cateva zeci de minute la cateva ore timp in care o sa aiba nevoie de mult curent pe care bateria masinii nu il poate furniza. De asemenea nu prea e recomandat sa se faca cu cablu enet ci cu intrefata ICOM.

Ca sa revin la intrebarea ta, daca lipseste ceva din fisiere, probabil ca nu ai descarcat sau daca ai descarcat nu ai pus unde trebuie, PSdZ data full, sau nu ai activat functia de programare din registri sau config....

6 minutes ago, rikmh said:

Nu stiu ce codare te referi. Ista nu prea face codari pe module separate. Ista face update de I-level, adica aduce toate modulele masinii la nivelul care il are ISTA instalata. Asta presupune programarea, codarea si rularea unor proceduri de recalibrare / ajustare intr-o secventa pe care o determina cand ruleaza up-date plan.

Nu as recomanda sa faci asa ceva daca nu stii ce inseamna si daca nu ai o sursa de tensiune auxiliara, pentru ca poate dura de la cateva zeci de minute la cateva ore timp in care o sa aiba nevoie de mult curent pe care bateria masinii nu il poate furniza. De asemenea nu prea e recomandat sa se faca cu cablu enet ci cu intrefata ICOM.

Ca sa revin la intrebarea ta, daca lipseste ceva din fisiere, probabil ca nu ai descarcat sau daca ai descarcat nu ai pus unde trebuie, PSdZ data full, sau nu ai activat functia de programare din registri sau config....

Eu vreau sa folosesc unele functii cum ar fi inregistrare baterie, verificare valori injectoare, retragere frana mane electrica la schimbarea placutelor si discurilor spatea,nu stiu daca eroarea aceasta afecteaza aceste functi.Nu ma arunc la lucruri complicate!

Edited by norby87

12 minutes ago, norby87 said:

Eu vreau sa folosesc unele functii cum ar fi inregistrare baterie, verificare valori injectoare, retragere frana mane electrica la schimbarea placutelor si discurilor spatea,nu stiu daca eroarea aceasta afecteaza aceste functi.Nu ma arunc la lucruri complicate!

Atunci verifica setarile din registrii sau din config-ul executabilului. Probabil configuratia este pentru ful SDP iar  tu ai versiunea fara fisierele respective.

23 minutes ago, rikmh said:

Atunci verifica setarile din registrii sau din config-ul executabilului. Probabil configuratia este pentru ful SDP iar  tu ai versiunea fara fisierele respective.

Ai putea sa ma ajuti cu mai multe informatii cum as putra face asta!Ms!

Ca sa te ajut trebuie sa imi spui daca ai descarcat si fisierele necesare pentru programare. Daca nu stii daca ai descarcat si un fiser sau mai multe care are / au in jur de 100 GB, care dupa decomprimare trebuia copiat in  ..\PSdZ\data_swi\ atunci macar verifica daca ai acest folder cu o dimensiune de peste 200 GB.

Daca nu ai sau ceva nu e in regula cu partea de programare cel mai simplu este sa dezactivezi aceasta functie din registri Windows. Ca sa faci asta, sper ca stii cum sa deschizi regedit, trebuie sa:

- stergi daca exista cheia    "SWIData"="4.39.20"   din  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\ISTA"

- Modifici cheia "BMW.Rheingold.Programming.ExpertMode"="True" in "False"  din  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\Rheingold"

- Modifici cheia "BMW.Rheingold.Programming.Enabled"="True"  in "False"  din  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\Rheingold"

Acum totul depinde de cat de bine te descurci tu cu modificarea registrilor windows...

Mai jos ai export din registrul Windows cum aveam eu setat cu functia de programare activa dar "hibrida" de la 4.39.20 la 4.45.30

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\ISTA]
"ProductVersion"="4.39.20.24455"
"MainProductVersion"="4.39"
"DataVersion"="4.39.20"
"DataVersion_en-GB"="4.39.20"
"LogisticBaseVersion"="4.39.20"
"InstallLocation"="D:\\EC-APPS\\ISTA"
"SWIData"="4.45.30"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\Rheingold]
"BMW.Rheingold.ISTAGUI.App.DoInitialDatabaseConnectionCheck"="False"
"BMW.Rheingold.Programming.ExpertMode"="True"
"BMW.Rheingold.Programming.Enabled"="True"
"BMW.Rheingold.Programming.PsdzDataPath"="..\\..\\..\\PSdZ\\data_swi"
"BMW.Rheingold.Diagnostics.VehicleIdent.ReadFASTAData"="False"
"BMW.Rheingold.RheingoldSessionController.FASTATransferMode"="None"
"BMW.Rheingold.VehicleIdentification.TypeKeyIdentEnabled"="True"
"BMW.Rheingold.OnlineMode"="False"
"BMW.Rheingold.Diagnostics.EnableRsuProcessHandling"="False"
"BMW.Rheingold.ISTAGUI.Dialogs.AdministrationDialog.ShowPTTSelection"="True"
"BMW.Rheingold.CoreFramework.TRICZentralActive"="False"
"EnableRelevanceFaultCode"="False"
"DebugLevel"="9"

46 minutes ago, rikmh said:

Ca sa te ajut trebuie sa imi spui daca ai descarcat si fisierele necesare pentru programare. Daca nu stii daca ai descarcat si un fiser sau mai multe care are / au in jur de 100 GB, care dupa decomprimare trebuia copiat in  ..\PSdZ\data_swi\ atunci macar verifica daca ai acest folder cu o dimensiune de peste 200 GB.

Daca nu ai sau ceva nu e in regula cu partea de programare cel mai simplu este sa dezactivezi aceasta functie din registri Windows. Ca sa faci asta, sper ca stii cum sa deschizi regedit, trebuie sa:

- stergi daca exista cheia    "SWIData"="4.39.20"   din  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\ISTA"

- Modifici cheia "BMW.Rheingold.Programming.ExpertMode"="True" in "False"  din  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\Rheingold"

- Modifici cheia "BMW.Rheingold.Programming.Enabled"="True"  in "False"  din  "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\Rheingold"

Acum totul depinde de cat de bine te descurci tu cu modificarea registrilor windows...

Mai jos ai export din registrul Windows cum aveam eu setat cu functia de programare activa dar "hibrida" de la 4.39.20 la 4.45.30

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\ISTA]
"ProductVersion"="4.39.20.24455"
"MainProductVersion"="4.39"
"DataVersion"="4.39.20"
"DataVersion_en-GB"="4.39.20"
"LogisticBaseVersion"="4.39.20"
"InstallLocation"="D:\\EC-APPS\\ISTA"
"SWIData"="4.45.30"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\BMWGroup\ISPI\Rheingold]
"BMW.Rheingold.ISTAGUI.App.DoInitialDatabaseConnectionCheck"="False"
"BMW.Rheingold.Programming.ExpertMode"="True"
"BMW.Rheingold.Programming.Enabled"="True"
"BMW.Rheingold.Programming.PsdzDataPath"="..\\..\\..\\PSdZ\\data_swi"
"BMW.Rheingold.Diagnostics.VehicleIdent.ReadFASTAData"="False"
"BMW.Rheingold.RheingoldSessionController.FASTATransferMode"="None"
"BMW.Rheingold.VehicleIdentification.TypeKeyIdentEnabled"="True"
"BMW.Rheingold.OnlineMode"="False"
"BMW.Rheingold.Diagnostics.EnableRsuProcessHandling"="False"
"BMW.Rheingold.ISTAGUI.Dialogs.AdministrationDialog.ShowPTTSelection"="True"
"BMW.Rheingold.CoreFramework.TRICZentralActive"="False"
"EnableRelevanceFaultCode"="False"
"DebugLevel"="9"

Eu am progamul de la un prieten mi la dat pe stik,o sa verific daca am fisirele acelea mari,dar cred ca le am!O sa verific daca le am si daca nu le am o sa fac setarile din registri cele primele de care mi‐ai spus si o sa revin cu rezultatul! ITI MULTUMESC MULT PENTRU TIMPUL ACORDAT!!!

43 minutes ago, norby87 said:

Eu am progamul de la un prieten mi la dat pe stik,o sa verific daca am fisirele acelea mari,dar cred ca le am!O sa verific daca le am si daca nu le am o sa fac setarile din registri cele primele de care mi‐ai spus si o sa revin cu rezultatul! ITI MULTUMESC MULT PENTRU TIMPUL ACORDAT!!!

Pentru prima parte asa aveam si eu setarile facute din registri!

1000066728.jpg