Jump to content

BMW 330E xDrive Sedan M Sport

aghiuta

Recommended Posts

22 hours ago, Cosminbad said:

Mai oameni buni, mergeti cu ele pe platforma sau cum obtineti consumuri asa mici ?!

Lasand gluma la o parte, consumurile sunt f.bune. Sunt curios la un 330e, sau X3 30e la un mers mai lung pe DN-uri cu depasiri frecvente/mers mai alert ..  nu ramaneti fara baterie (si implicit fara putere) ? Sau, pt a fi mai clar, se „simte” in pedala sau in performantele masinii ca bateria s-a descarcat ? Eu sunt curios din ce/daca mai „scoate” 300 cp cu bateria goala

X1 30 e drum lung, cutie pe masina, acceleratii si mers alert...10% nu am avut mai mult de atat pana acum. Si nu, nu se descarca de tot bateria...la o exploatare normala dar sa zicem intensa. Sunt teste de acceleratie cu bateria plina versus goala...diferentele sunt nesemnificative.

• Thanks 1

23 hours ago, Cosminbad said:

Mai oameni buni, mergeti cu ele pe platforma sau cum obtineti consumuri asa mici ?!

Lasand gluma la o parte, consumurile sunt f.bune. Sunt curios la un 330e, sau X3 30e la un mers mai lung pe DN-uri cu depasiri frecvente/mers mai alert ..  nu ramaneti fara baterie (si implicit fara putere) ? Sau, pt a fi mai clar, se „simte” in pedala sau in performantele masinii ca bateria s-a descarcat ? Eu sunt curios din ce/daca mai „scoate” 300 cp cu bateria goala

Bateria full (range ul) si rezerva de putere sunt cateodata 2 lucruri diferite. Daca ramai fara acel range de km electrici (adica -- in bord), masina ramane doar cu bufferul de putere. Acel buffer se tot incarca si il ai in reprize daca abuzezi de el. Daca ti-o arzi pe depașiri kickdown constant, da, poti sa ramai doar pe motorul termic dar revine la loc la urmatoarea depăsire. 
Sistemul hybrid se luptă sa faca 2 chestii: la viteza mica sa te plimbe pe electric si la viteza mare sa iti dea boostul de 250-300 cai.

Raspunsul e: in teorie poti sa ramai fara baterie, in practică foarte rar (spre deloc) m-am simtit cu o mașina de doar 184 cai 🙂 

Eu m-am intors din Austria cu cutie sus, 4 adulti in mașină si portbagaju pana la refuz cu 8%. Cred ca am avut 2.4 tone lejer. N-am mers ca moșii ca amicu meu are 6 cilindrii pe X6 si m-am tinut dupa el 🙂. Așa ca asta cu "cari dupa tine baterie si se ingreuneaza masina de nu mai trage.." eu nu o sa o fumez niciodata. 🙂 

Edited by throw
  • Thanks 1
  • De acord! 2