Jump to content

E90 M47 modificat nu vrea să tragă

Recommended Posts

Salut, am un E90 M47 cu următoarele modificări:

Turbina de e60 2.5d 
Map 4 bari 
Intercooler 550x300x76+trasee inox 
Evacuare 63 +intermediara sport+dowpipe 76 
Swap la cutie de la 6hp19 la 6hp26 cu xhp

Cu fisa asta dyno

Cu softul initial masina tragea foarte bine, dar era fumigena, și consuma extrem de mult, la o diagnoză am aflat ca injectoarele, stock, ce erau pe mașină aveau valori foarte proaste (in special unul ce ridica + sau - 3 in mers, nu mai rețin) și le-am schimbat set, dupa ce le-am schimbat cu unele din dezmembrări ce au valori pana în +-1, stock și astea, am observat o scădere a puterii în special în viteze mari, inclusiv până să refac softul, softul a fost făcut dupa ce am schimbat injectoarele, iar pe asfalt se simte ca una cu stage 1 simplu, până în resoft și schimbare injectoare scotea 100-200 pe ace in vreo 14 secunde, acum vreo 22.

Chiar daca a scos 205 pe dyno se simte ca maxim 190 real, tunerul mi-a zis ca ar fi din cauza injectoarelor care nu pulverizează suficient combustibil eficient, chiar daca au valori bune, când încerca sa mai crească puțin din soft opacitatea fumului se duce peste +3, la 1 cal diferența.

Turbina n-are joc axial, masina nu mănâncă ulei, pierderi de boost nu are, cutia schimbă bine, singurul lucru suspect au rămas injectoarele care nu ar pulveriza bine motorina, în rest componentele cred eu ca ar fi în stare acceptabilă.

Tunerul mi-a spus ca daca pun injectoare noi / foarte bune ating 220cp fără modificări la softul actual.

Ce părere aveți? Să recondiționez vechiul set de injectoare cu care trăgea, să mai verific ceva, să pun altele mai mari? Oare ce pot să verific cu ajutorul Carly pentru a mă ajuta?

Orice părere e bine venită!

Edited by David Dobre

@David Dobre Doar tunerul stie ce a facut acolo. Din ce am citit mai sus:

#1) Rezulta ca este un tuner consacrat, profesionist, in care poti sa ai deplina incredere.

#2) Daca #1 e adevarat, atunci urmeaza sfatul tunerului si pune un set de injectoare noi (cu unele uzate vei avea mereu dubiul ca poate nu au fost bune).

#3) Daca dupa #2 masina nu ajunge la performanta asteptata, inseamna ca #1 e fals.

#4) Inainte de a cumpara noile injectoare, spune-i tunerului ca le cumperi de la el (= face profit) daca suporta costul lor in caz ca rezultatul nu e bun. Daca va rade infundat, #1 deja se clatina.

#5) In spiritul tuningului carpatin, ma astept ca masina nu are DPF (indiferent daca l-a avut din fabrica, sau nu) si ca EGR-ul este dezactivat. In cazul extrem de improbabil ca nu e asa, si functionarea acestora poate afecta puterea obtinuta.

#6) Este uimitor cum la Slatina se obtin in mod fiabil ~450 Nm dintr-un M47 uzat, pe cand la Munchen iese asa ceva abia dintr-un B47 nou (cu doua generatii mai modern) avand doua turbine in serie. Pana si Alpina, cu o singura turbina n-a scos mai mult de 410 Nm / 200 CP din M47.

Edited by FiveThreeFive