Jump to content

F40 118i, consum foarte mare

Luc109

Recommended Posts

Se dă un Seria 1 F40, 118i (motor B38), an 2020.

Consumuri in București:

- trafic mediu: >13%

- trafic intens (dimineața): 16.x-18.x%

- trafic noaptea la orele 22: cam greu scad sub 10%

Sunt normale consumurile astea? La service mi-au zis că da, că e mașina grea, că nu are probleme (nu apare nicio eroare pe scanner).

Dar peste tot lumea zice că motorul ăsta este economic și raportează consumuri considerabil mai bune -- dar nu știu în ce condiții de trafic.

Un Mini F56 Cooper, 2019, cutie manuala, B38 136 CP, rulaj ~ 50k km consuma in mod tipic: 9.5 - 11.0 l/100km in trafic de Bucuresti dimineata si dupa-amiaza (start-stop dezactivat), cca. 7.5 - 8.0 l/100km pe A2 Buc. - Const. cu viteze in zona intre 140 - 160km/h si 5.5 - 6.0 l/100km pe drumuri nationale, la viteza legala sau foarte putin peste.

F40 este cu aprox. 200kg mai greu decat F56, ceea ce influenteaza mult consumul in trafic urban aglomerat. Totusi, a ajunge catre 18 l/100km este greu de explicat, presupunand ca nu faci deplasari exagerat de scurte (< 10km).

Ce rulaj are masina? Manuala sau automata? Ce ulei folosesti, cat de des il schimbi si cam cat consuma intre schimburi? Ce dimensiuni de anvelope ai? Cat de frecvent mergi la drum intins (> 100 km pe autostrada)?

Dacă masina are peste 150000 - 200000 km e recomandat să fie schimbate și sondele lambda, după care resetate adaptarile cu ISTA. Sondele lambda controlează amestecul de aer carburant în funcție de valorile pe care le citește la evacuare. Dacă ele sunt îmbâcsite cu funingine , atunci nu reușesc să citească corect, și e posibil să mergi cu amestec bogat.

1 hour ago, HitmaNLive said:

Sondele lambda controlează amestecul de aer carburant în funcție de valorile pe care le citește la evacuare

nu toate...

10 hours ago, Luc109 said:

Sunt normale consumurile astea?

posteaza si viteza medie pentru fiecare palier de consum, altfel e irelevant

Detaliile cerute:

- 100k km

- automată

- ulei BMW, schimbat la 1 an / 10-12k km

- anvelope R16, all season, presiunea cerută în bord

- la drum lung ies la 3-4 săptămâni, dar nici nu folosesc mașina zilnic. La un moment dat i-am făcut un "Italian tune-up" și parcă s-ar fi redus consumul un pic, dar doar puțin.

- la service mi-au zis că, dacă sondele lambda ar fi avut vreo problemă, ar fi apărut un dezechilibru care ar fi dus la erori (toate funcțiile fiind foarte strâns integrate)

- mi-e greu să estimez vitezele medii pentru palierele de consum. Orientativ, as zice 15 kmph pentru trafic intens de dimineață (16-18%), 20-și-ceva pentru consumul >13.x% și 30-40 pentru consum noaptea (10%)

Edited by Luc109

F20 b38 150.000km

ulei 5w-30 ll04

consum romania turcia 2 persoane 2 bagaje

7.5-8l/100km

consum autostrada 130 in jur de 7

modul eco pro in oras schimba putin calculele

anvelope rft 225/40 allseason2

jante r18

Nu este un motor economic decat la mers pe DN uri

F45, jante de 16, 205/60/R16, acelasi motor, 80 000 km - masina merge 90% pe DN-uri cu viteza regulamentara + 20km/h, consum 7 - 8. In oras, consumul in aglomeratie este cam 12. Niciodata nu am vazut 18l consum. Daca se merge regulamentar pe DN, consumul este intre 6 si 7.

3 hours ago, Luc109 said:

mi-e greu să estimez vitezele medii pentru palierele de consum. Orientativ, as zice 15 kmph pentru trafic intens de dimineață (16-18%), 20-și-ceva pentru consumul >13.x% și 30-40 pentru consum noaptea (10%)

o gasesti tot in BC