Jump to content

Esapament negru in continuare dupa schimbare intercooler fisurat - 320d, F31, 2018

Recommended Posts

Salut,

Masina este F31, 320d din 2018, 90000km reali.

Problema este urmatoarea. 

Acum vreo 15000km si vreun an, am constatat, cu martor in bord, ca intercoolerul este fisurat, toate bune si frumoase, doar ca nu eram in tara, deci nu prea aveam unde asa o repar la un pret decent. In urma discutiilor cu un mecanic si constatarea la fata locului undeva prin Italia, mi-a confirmat ca pot sa merg cu ea pana acasa, dar sa nu o fortez, fisura fiind destul de mica.

Am mai parcurs, pana sa-l schimb, vreo 2500-3000, timp in care esapamentul s-a innegrit destul de tare, inclusiv bara avea urme de funingine de la gaze.

Am schimbat intercooler, eroarea a disparut, masina a mers si merge perfect, doar ca esapamentul nu s-a mai curatat asa cum era inainte de eveniment, adica alb si curat, fara pic de depuneri. Repet, masina chiar are acei km, 90000, dar de atunci adica de 15000-20000km, tot cu depuneri este. Adevarat, ca nu mai sunt la fel ca atunci cand era fisurat intercoolerul, dar nu si-a mai revenit la culoare initiala. Si vorbim de 70000km, cand era deja reparata si ar fi trebuit sa nu mai faca depuneri.

Sa mai scape pe undeva nu prea cred, ar da iar eroare, ma gandesc, nu? Prin faptul ca nu ar tine presiune in sistem.

Parerea mecanicului este ca tot esapamantul s-a incarcat cu funingine din perioada problemei si ca inca nu s-a curatat si ca tot aduce funingine in toba finala, unde se si vede.

Intrebarea este, atat de mult poate sa dureze pana se curata esapamentul? Ca la ce temepraturi sunt acolo, mai ales cand se curata catalizatorul, nu ar fi trebuie sa plece si mama funinginei din tobe?

Orice parere este bine-venita.

Multumesc anticipat, Teo.

Edited by Teutorix

• Teutorix changed the title to Esapament negru in continuare dupa schimbare intercooler fisurat - 320d, F31, 2018

Nu, nu are eroare. Filtrul este la locul lui si se regenereaza, verificat cu tester. Nu ar da eroare daca nu ar mai face regenerarea?

Unde ar fi putut sa dispara filtrul de particule? Inainte de fisurarea intercooler-ului esapamentul era curat, filtrul era acolo si isi facea treaba, dupa reparatie nivelul de funingine s-a diminuat considerabil, dar tot mai scoate ceva, pt ca esapamentul nu este curat.

Edited by Teutorix