Jump to content

Sfaturi achiziție BMW X3 F25


hotnills

Recommended Posts

Nu mai iau in calcul Seria 5, ca innebunesc.(pielea aia crem cu scaunele confort...😯). Raman la alegerea X3. Motor de 3.0D nu cred ca mi-ar trebui pt ca merg mai mult in oras iar in extern rulez destul de "batraneste". Tranzitia de la motorul Nissan la cel 2.0d Bmw sigur nu ma va dezamĂŁgi. Plus ca e vorba de costuri mai mari si nu cred ca e nevoie, deocamdata. Am cunoscut deja pe cineva care aduce masini, sa vedem cum decurge chiar daca mi se pare ca e o operatiune "oarbĂŁ", ca o sa o vad doar in poze. Cum se procedeaza in Germania? Se pune pe tester autorizat masina, inainte de vanzare? (Daca se vinde la autohaus); sau se merge pe ĂŽncredere? 😁.

 

P.S: daca ați putea sa imi spuneți ce sa verific la masina inainte sa o cumpĂŁr, as fi recunoscĂŁtor. (La interior, exterior, probleme care apar des la x3, pe care nu le cunosc ĂŽncĂŁ)

 

Merci, vĂŁ salut!

Edited by Mircea04
Link to comment
Share on other sites

Salut! Dupa cum vezi in semnatura sunt deja la al doilea X3 F25 ambele cu motorizare 3.0d deci n-am cum sa-ti recomand altceva. E adevarat impozitul e de 10 ori mai mare dar stau mai linistit in privinta distributiei si al depasirilor efectuate in scurt. Nu ai specificat in ce oras o sa folosesti masina si mai ales cati km faci pe an prin prisma faptului ca o varianta ok ar fi si 28i ..adica 2000 benzina biturbo de 245cp. X3-ul nu e o masina tocmai usoara, are undeva in jur la 1800kg si o motorizare mica pe asemenea caroserie si cu o aerodinamica de frigider n-o sa-ti aduca cine stie ce economie de combustibil in sensul ca nu e mare diferenta inte 2.0 si 3.0 insa diferenta de putere e ...minunataaaa :) In caz ca te intrebi de unde e diferenta de pret la masinile de pe autovit si cele de pe site-urile din afara, ei bine ar fi mai multe motive plauzibile : TVA pierdut pe drum, masina cumparata la licitatie deci discount marisor, lovita putin si reparata sau km nereali. Afara nu merge nimeni cu tine sa pui masina pe tester, exista cazuri cand nici macar nu te lasa sa o conduci. Insa daca are Dekra (RAR-ul lor) facut cat mai aproape de data vanzarii sau e trecut pe factura nr. de km si faptul ca masina e nelovita atunci sa stii ca asa e. Nimeni nu se risca sa faca smecherii pt ca isi risca libertatea. Daca vrei mai multe detalii, esti din imprejurimile mele sau pur si simplu ai intrebari da-mi un PM si-ti dau nr. de tel.

Ca fapt divers daca ai condus preponderent SUV atunci nu o sa te prea obisnuiesti cu pozitia joasa a limuzinei insa grad de comparatie la finisaje, comfort, tinuta de drum intre cele 2 ...nu prea au legatura una cu alta iar seria 5 castiga cum e si normal.

 

Recomand 6 cilindri sau benzina 28i pt sunet si putere :thumbsup:

 

P.S. Vezi ca pe la geamul de la haion mai sunt probleme cu apa in sensul ca nu este lipit bine din fabrica. Sunt muti care se plang dar se da geamul jos, se relipeste si-ai scapat de problema. Alte chestii nu stiu.

Edited by costinlogin
Link to comment
Share on other sites

Merci Costin pt raspunsul tau dezvoltat si pt sfaturi! Ăntr-adevĂŁr X3 28i este o varianta interesanta insa ma gandesc ca ma va speria consumul, eu fiind obisnuit cu 7-8L/100km. Sunt din Constanța si fac 15.000km/an. Mai mult prin oras circul, iar cam la o luna doua mai fug prin Buc sau Braila. Am gasit unul singur(28i) in Germania la vanzator privat, 25.500 euro, putin peste buget dar daca ajung la parerea ca merita, fac un efort . Nu stiam faza cu Dekra, o sa fiu atent. M-am suparat ca nu gasesc una sa imi placa, si am ajuns sa ma uit la GLK-uri...dar parca ma contopesc mai bine cu X3, are mai multa personalitate, sau asa imi creeaza mie impresia. Tu cum de ai trecut de la limuzina la suv? 😊 Am gasit totusi un x3 pe autovit cu 24.500E cu vreo 150.000 km reali cicĂŁ, are cam tot ce vreau mai putin amortizoarele adaptive ( edc cred ) si camera backup, dar cred ca se rezolva cu retrofit(camera). Tu ai edc? E importanta optiunea?
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Intradevar probleme cu distributia la 2.0, a mea a inceput sa faca galagie de la 20.000 km si abia la 85.000km mi-au schimbat-o pe garantie, un cost aproximativ de 14.000 ron dupa care motorul s-a schimbat complet. Caseta de directie foarte sensibila, a mea trosneste si boncane ca naiba, service-ul refuza sa o schimbe inca motivand ca BMW AG a dat o notificare prin care spune ca nu afecteaza siguranta si acest tip de casete sunt mai "galagioase". Dupa cum spunea si CostinLogin intra apa pe la hayon dar nu din cauza geamului ci din cauza capacului care nu se inchide bine, la mine l-au reglat de n ori, au schimbat si chederul, a fost ok o perioada...acum iar intra apa mai ales la spalatorie.
Link to comment
Share on other sites

@Bogdan - daca e vorba de masina din semnatura ta adica E83 nu cred sa fie prea multe asemanari cu F25. Adica eu cu caseta n-am avut probleme nu e nici zgomotoasa iar a mea acum are 183 mii km. Legat de apa e vorba de etansarea geamului haion la F25. Eu am avut caz personal cu masina noua. La 3 zile de la achizitie am fost in reprezentanta si mi-au relipit geamul. Nu contest ca la tine e din cauza reglajelor. Nu m-am doecumentat la modelul anterior de X3. N-am condus nici una cu EDC insa sincer ...mi-as fi dorit sa am si eu asa ceva pe masina, asta din ce-au mai scris colegii. Eu n-am avut decat suspensie standard si acum sport. Vezi ca cea pe care mi-ai trimis-o in mesaj nu are EDC cum insinueaza tipul in anunt. Cel putin nu aia cu seria pe care a postat-o el. Da, are program la cutie Normal, Sport, Sport+ dar se manifesta doar la cutie si la directie. Nu face nimic la suspensie din ce stiu eu. Cauta sa conduci si un 3.0d. Asa ca sa nu-ti para rau. Daca vii in nord de 1 mai te dau eu o tura ;) Bafta!
Link to comment
Share on other sites

Am fost acum 2 saptamani cu un prieten care a cumparat x3 f25 LCI din 2015 cu motorul de 2.0/190 cp. hidramat.Masina aproape noua

Ca idee motorul pare puternic dar in combinatie cu cutia hidramata nu mai este asa sprinten .Pana la 150-160 km la ora este ok ,dar dupa greu urca spre 200 .In specificatii spune ca prinde 210 km/H dar eu nu am reusit sa trec mai mult de 200 .

Daca i-l iei sa-l folosesti pina in 150-160 km/h este ok dar daca vrei sa mergi mai repede recomand motorul de 3.0.

In rest masina ok.

 

Ca si pret a costat 36000 netto.

Link to comment
Share on other sites

Merci pt rĂŁspunsuri bĂŁieți. Momentan sunt in drum spre Cluj, sa vad un X3. Este cineva din Cluj sa imi dea câteva sfaturi eventual sa imi recomande un service pt verificarea tehnica, dar altul decât reprezentanta pt ca acolo ma programau abia miercuri iar eu nu am putut sa mai astept 🙈
Link to comment
Share on other sites

Nu este vorba de E83 ci de F25, nu am modificat semnatura, fabricata august 2012, livrata Ianuarie 2013.

Toate casete de F25 2.0d sunt full electrice, nu stiu daca si la 3.0 este acelasi lucru, chiar joi am fost cu masina la AB si iar aceleasi discutii pe tema casetei, refuza sa remedieze problema, nu-mi ramane de facut decat sa merg cu ea pana crapa detot :)) bine ca exista extindere de garantie ;)

@costin problema cu hayonul este din cheder si/sau reglaje, geamul chiar nu are nimic, am mai auzit o varianta ca aceste modele fiind produse pe linia de asamblare din America vin cu diverse probleme gen apa portbagaj, impuritati vopsea etc...

@fanatic vorbim de aproape 2 tone tip dulap....este irelevant ce spui, cine naiba merge peste 150-160 constant in Romania?!!

@mircea iti recomand test numai la AB, orice verificare tehnica facuta de niste baieti care "trag de roti" este fix egala cu 0

Link to comment
Share on other sites

Merci pt rĂŁspunsuri bĂŁieți. Momentan sunt in drum spre Cluj, sa vad un X3. Este cineva din Cluj sa imi dea câteva sfaturi eventual sa imi recomande un service pt verificarea tehnica, dar altul decât reprezentanta pt ca acolo ma programau abia miercuri iar eu nu am putut sa mai astept 🙈

 

Bafta multa sper sa iti iei masina. Eu tot de la Cluj am luat-o. Vazut placut, fara verificare doar test cu sofer profesionist.

Link to comment
Share on other sites

@Bogdan La mine dupa cum am si specificat n-a fost deloc problema de reglaje sau de cheder la haion. Apa patrundea pe la o lipitura imperfecta a geamului de cadru si se prelingea inspre butonul de inchidere automata a portbagajului. A fost cazul meu. Tot atunci cu ocazia asta am citit o gramada pe forumurile din afara si-am descoperit ca era o chestie generalizata. Masina era fabricatie Dec 2013 livrata 2014. Deci un lot dupa al tau care avea problema asta.

 

Legat de mersul cu viteza peste 150-160km/h ca sa ai nevoie de motor 3.0d - nu cred ca este nimeni nebun sa mearga cu asa viteze pe drumuri noastre nationale. In schimb marele avantaj e depasirea in scurt pe plaja de 80-120km/h . Am tot cautat pe net ceva date oficiale sa vad o diferenta de timpi dar n-am gasit.

 

Ontopic - Domnule Mircea ce ati facut pana la urma ? Inteleg c-ati cumparat-o pe cea de la Cluj de nu mai dati nici un raspuns aici ? :)

Link to comment
Share on other sites

Salutare bĂŁieți. Am fost la Cluj, m-am ĂŽndrĂŁgostit de masina si am luat-o pana la urma. Seria de șasiu data pe site era alta decât cea a mașinii ... . Misto era faptul ca seria pusĂŁ pe autovit identifica o masina aproape identicĂŁ, mai putin vreo 2 dotĂŁri care nu erau pe masina din poza ĂŽnsĂŁ figurau pe traducerea VIN-Ului. Am ajuns acolo erau 2 bĂŁiețași la vreo 27-28 ani, unul ĂŽmbrĂŁcat bine, 4 firme pe el. Acesta era creierul. Iar celĂŁlalt era stilul rapper cu mai putin creier din ce pĂŁrea atunci cand vorbea. Am ĂŽntrebat de ce era alt vin iar acesta a spus ca el da 100 lei la câțiva bĂŁieți care fac pozele si pun anunțul pe site, am zis Ok hai sa dau telefoane sa verific vin si sa mergem si la reprezentanta. Am aflat ca masina are 265k km reali iar Neamțul fĂŁcuse reviziile la zi, arata tot ce a fost schimbat iar ce era mai important asa era cutia de transfer parca...nu mai stiu sigur, care a fost schimbatĂŁ. Pretul mașinii a fost 18.600 euro, an 2011, dotĂŁri destule, printre cele scumpe(trapa, piele maro, navi profi, BMW adaptive sau cum ii spune..normal, sport, sport+, xenonul adaptiv etc). La reprezentata nu am putut verifica decât istoricul, mecanica nu se putea pt ca ma puteau programa abia joi, iar eu tocmai ce veniseram din CT. Am fost la un service sa ii fac testarea. Nimic nu curgea, nimic nu bĂŁtea). Oricum, motorul era impecabil in sensul ca era curĂŁțat perfect dar nu chiar recent, imediat cum a auzit ca vin eu. Il spĂŁlase acum 2 sapt dupĂŁ spusele lui. Am testat masina, mergea impecabil cu toate funcțiile perfect funcționale, semne de uzura foarte putine! Si acolo unde erau, erau la butonul de cruse control si la ĂŽncĂŁlzirea scaunului șoferului, fapt care sugereazĂŁ ca s-au facut km pe autostrada, cel putin asa cred. Motorul trage, am atins lejer 190km/H, masina stabilĂŁ fara vibrații sau sunete ciudate. La un moment dat eram pe sport, din buton nu si cutie, iar dupĂŁ ceva timp la niste denivelĂŁri mi-a aparut doar pe ecranul idrive o eroare gen REDUCE SPEED DRIVETRAIN ERROR. Atat, fara niciun semn de la masina la putere , sunet sau orice altceva. In 2 secunde a dispĂŁrut eroare si nu a mai aparut in acești 800km parcursi(cam asa). Ajungând in ct, acum, 23.04.2016 ora 22:00, mergând usor in oras am ĂŽnceput sa aud un sunet la motor, na beleaua. Cand apĂŁsam pedala de acceleratie, cand depĂŁșea turația tipica de 1200 sau cat este la BMW atunci cand merge lejer, se auzea un sunet ca o Alice asa care atingea ceva. Problema e ca eu am avut un Nissan Qashqai la care am auzit asa ceva cand plecam spre alt oras, iar la 15 min a crĂŁpat motorul si a urmat schimbarea acestuia. ASA NOROC SA AM OARE SA AIBĂ MOTORUL PROBLEME? de ce acum dupĂŁ atâția km ? Oare e un sunet normal? Nu prea cred. Luni ma duc la cineva ..un baiat Laurentiu care a plecat de la BMW din cate am auzit... . Sunt 20% relaxat deoarece bugetul meu era de 24.000 euro pt un X3 frumos si dotat! Am considerat ca merita din moment ce pretul e bun. Masina a fost luatĂŁ la licitație, asta mi-a spus. Am considerat ca daca e nevoie de o reparație sunt dispus sa plĂŁtesc din banii care mi-au rĂŁmas din bugetul inițial. Cat poate sa coste..ce Dumnezeu o avea? Daca știți simptomul va rog sa-mi spuneti. Ma gândesc ca poate a obosit si el, motorul, dupĂŁ atâta drum! Dar cred ca nu e acceptabila "obosirea". Mai precizez faptul ca schimbarea treptelor este Ok, nu am observat absolut nicio problema decât sunetul acesta fix cand am ajuns in ct si am reluat viteza de oras! O seara buna sa aveti, ca a mea nu stiu ĂŽncĂŁ cum sa o clasific
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Bucurate de masina ,totul se repara ,Distributia costa in jur de 3500 ron deci nu o avere.Turbina este mai scumpa .

Filtrul de particule a fost schimbat ?Teoretic se schimba la 250 k km.

Cam multi km pentru un X3 dar daca i-ti place masina nu e problema.

Link to comment
Share on other sites

Am dat 18.600, pretul ei. Daca pun cat am cheltuit pana la Cluj plus verificĂŁri service etc, DA ajung la 19k. Am facut calcul pe site-ul vezicatface.ro si a rezultat ca pretul corect este 19.200 ceva de genul, deci este pretul pieței. Si am cumparat-o pt ca efectiv arata ca noua, are uzura la cruise control la butoane, la butonul de start, si la ĂŽncĂŁlzirea scaun șofer. O sa fac niste poze sa va trimit. Am considerat ca merita, decât sa dau 23-24 pe una care are 150k. Evident nu stii daca sunt reali...sau sa zicem ca ar fi daca o verifici la reprezentanta. Asta mi-a placut. Este sparkling bronze exterior cu piele maro in interior; + pachet lumini. RĂŁmâne de vazut daca o sa am probleme asa uriașe cu ea. Consider ca daca bag 4000 euro in ea, o aduc la 0 km :)). In fond, ce uzeazĂŁ asa mult km? PĂŁrți componente de la motor? Transmisie? Bun, cat poate sa coste? Doar nu 10k de euro

 

@akon ce este patina asta? Si daca asa o sa fie, asta e! Culmea e ca s-a trezit deodatĂŁ sa facĂŁ asa, dupĂŁ ce am condus atâta. Macar m-a adus acasa! 😜 O sa vad azi daca mai face asa. Joja unde o are? Vreau sa ma uit la ulei.

  • Like 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Insist sa imi arați tu una pe mobile, cu dotĂŁrile acesteia, cu pret pana in 20K, si cu km pe care ii spui tu acolo. Menționez: bi-xenon adaptiv, pachet x line, piele maro cu reglaj electric lombar, navi profi, DVD changer in portbagaj, portbagaj electric, trapa panoramica, cutia automata, comutare normal, sport, sport+, cârlig electric. De ce crezi tu ca automat daca o masina are mai putini km, este automat mai fiabila? Am Megane cu 300k si zici ca e NOUA!
  • Like 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Am dat un exemplu. Nu inteleg de ce esti asa iritat. Daca ai ceva de zis, un sfat eventual, il accept. Dar critica de-aiurea asa, pe asta nu o inteleg. Poate e frustrare. Sau tu faci parte din tipologia specifica, daca sare de 150k nu mai e masina domnle. Bun, dau 3000 de euro si iau motor de 30k km. Si uite asa am dat 21.500 pe masina care e impecabila si are motor de 30k. De asta ce zici?
  • Like 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

1461482952[/url]' post='2343896']

Pe naiba 23,24. Cu 20 max gaseai pe mobile cu tot adusa in tara si nu la 300mii km, ci la 150. Au facut baietii aia un profit de pe urma ta..

 

cu 20 k euro gasesti cheliciuni. Eu nu va inteleg de ce apareti voi expertii forumului si postati genul Asta de flame total inutill. Omul e incantat de masina, are bugetati inca cateva mii pentru eventuale reparatii.. care e of-ul vostru? Esti suparat ca nu a luat masina de la tine? Si daca lua una cu 150 k mult mai uzata decat asta, la aia ii garanta cineva ca nu se strica? Voi muriti de grija altuia. Mereu cand se prezinta o masina nou cumparata, apar expertii inchipuiti care parca trebuie sa valideze achizitia. ce stil aveti unii.. Sa o conduci cu plAcere. Pune si poze sa vedem culoarea ca e foarte faina. :) Cum ti se pare in comparatie cu ce ai avut ca si performante?

  • Like 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.