Jump to content

florin.gheorghe

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by florin.gheorghe

  1. Electroventilator (cod oe: 17117801423) - are modulul defect - pret 150 ron Senzor galerie admisie FACET (cod oe: 13622246977) - nou - pret 150 ron Convertor presiune turbo PIERBURG (cod oe: 11747796634) - nou - pret 200 ron Tel: 0720053549
  2. Fluctueaza la relanti intre -3 si +3? Nu e normal daca faca asa, trebuie sa stea in zona -1,5. In afara de consum ridicat, ce simptome mai are? Eu am experimentat mult cu avansul pana sa aflu care e valoarea default, la un moment dat am avut si +9, dar consumul a ramas tot timpul in limita a 6 - 6,5/100. Poti sa mai incerci o chestie. Cu testerul pe masina, pe loc, da-i un kick down si vezi la ce valoare urca avansul dinamic. Daca ajunge la sute de grade inseamna ca s-a defectat pistonasul din pompa care regleaza avansul.
  3. Doar o montezi si merge, nu trebuie sa umblii la soft. Dar ai grija de unde o iei si intreaba daca a fost blocata pe pozitie cand a fost data jos. Cel mai bine e sa o verifici cu un tester dupa montaj, avansul trebuie sa fie de -1,5 grade la relanti. Motorul trebuie sa fie la temperatura de operare si sa ai consumatorii opriti.
  4. Salut, Te rog, un pret pentru Suction Hood - 13717786529 si Intake manifold - 13717787518. Merci, Florin
  5. Salut! Invarte motorul cand dai la automat? Daca da, cel mai probabil e o problema la injectie. Un defect al capului hidraulic al pompei de injectie poate sa cauzeze astfel de probleme.
  6. Pompa e un Bosch VP44, codul este: 0470504005 Calculatorul e in stare perfecta. Poate fi verificat la centrul Bosch din Ploiesti. Partea mecanica s-a busit de la apa din motorina si nu merita reconditionarea. Pret 200 euro. Telefon: 0720053549
  7. Acum ceva timp i-am schimbat motorul, nu am avut grija cu injectia si i-am facut multe reglaje dupa ureche. Ma gandesc la faptul ca poate a luat-o razna calculatorul. Am auzit la cativa care au patit asa. Daca senzorii inregistreaza date cu precizie, dar exagerat de mari, care alta sa fie problema?
  8. Uochei, am mai invatat ceva astazi. Un mecanic mi-a spus ca presiunea din turbina e prea mare, cu un bar peste cea atmosferica. Senzorii inregistreaza datele reale, dar calculatorul nu ajusteaza presiunea (cum banuiesc eu ca ar trebui sa faca). Tipul zicea ca nu are timp sa stea de ea si la service nu o duc fiindca nu vreau sa ii aud cum isi dau cu parerea ca ba e turbina picata, ba injectia si cine stie ce altele. O remapare ar trebui sa rezolve problema, nu?
  9. La asta m-am gandit si eu. Date jos senzorul si galeria si ma apuc de curatat. Sper sa se rezolve asa. Multumesc.
  10. Am fost la tester si asta mi-a dat ca eroare, senzorul sau supapa de supraalimentare. Valva de comanda a turbinei am schimbat-o si nu s-a rezolvat problema.
  11. E un senzor pe tubulatura aia? Cum trimite datele la computer? Oricum, o sa desfac galeria de admisie sa vad ce e si cu senzorul ala. Ai dreptate, poate e doar murdar si nu mai inregistreaza valori corecte.
  12. Scuze de dubla postare, imi da eroare browserul si daca dau refresh, pune doua posturi. Actuatorul e vacumatic. E posibil sa faca asa si datorita unei presiuni slabe pe vacum?
  13. Multumesc, Intre intercooler si galeria de admisie e doar o teava, ceea ce insemna ca senzorul asta trebuie sa fie in galeria de admisie, nu? Sa fie ala din spatele motorului, pozitionat sub carcasa filtrului de polen?
  14. Multumesc, Intre intercooler si galeria de admisie e doar o teava, ceea ce insemna ca senzorul asta trebuie sa fie in galeria de admisie, nu? Sa fie ala din spatele motorului, pozitionat sub carcasa filtrului de polen?
  15. Salut, Am o problema cu senzorul de presiune supraalimentare, imi da eroare pe tester. Stie cineva care e senzorul asta si unde il gasesc? Masina e un 320d e46. Problema ei e ca tija de la turbina nu se mai intinde la maximum cand accelerez pana la peste 3000 ture, ci se intinde cam un sfert din cat ar trebui. Demarajele sunt varza. In prima viteza imi accelereaza mult mai prost decat o facea inainte in a 5-a, iar turbina se simte foarte, foarte putin dupa 2500 ture. Pana acum, am curatat turbina, egr-ul, am schimbat toate furtunasele de la vacum, am pus alt debitmetru, am inversat electrovalva de la turbina cu cea de la egr si tot nu am scapat de problema. Turbina face presiune, trece si de 2 bari la turatii mari, dar majoritatea o da pe wastegate. Si am mai observat ceva, nu imi trage aer curat in motor. Am pus mana pe plasticul care se prinde de carcasa filtrului de aer si abia se simte cum trage aer, inainte, daca nu eram atent, putea sa imi traga mana pe acolo. Multumesc, Florin
  16. Salut, Am o problema cu senzorul de presiune supraalimentare, imi da eroare pe tester. Stie cineva care e senzorul asta si unde il gasesc? Masina e un 320d e46. Problema ei e ca tija de la turbina nu se mai intinde la maximum cand accelerez pana la peste 3000 ture, ci se intinde cam un sfert din cat ar trebui. Demarajele sunt varza. In prima viteza imi accelereaza mult mai prost decat o facea inainte in a 5-a, iar turbina se simte foarte, foarte putin dupa 2500 ture. Pana acum, am curatat turbina, egr-ul, am schimbat toate furtunasele de la vacum, am pus alt debitmetru, am inversat electrovalva de la turbina cu cea de la egr si tot nu am scapat de problema. Turbina face presiune, trece si de 2 bari la turatii mari, dar majoritatea o da pe wastegate. Si am mai observat ceva, nu imi trage aer curat in motor. Am pus mana pe plasticul care se prinde de carcasa filtrului de aer si abia se simte cum trage aer, inainte, daca nu eram atent, putea sa imi traga mana pe acolo. Multumesc, Florin
  17. Salut, Imi apare pe tester o eroare la supapa de supra alimentare, probabil e blocata sau nu mai functioneaza cum trebuie si trebuie curatata. Problema e ca nu stiu unde e supapa asta. Are cineva vreo idee? Masina este un 320d e46 din 2001.
  18. Scuze ca nu am revenit cu rezultatele "experimentelor." @Potzoc - Da, am reusit sa o fac sa mearga. In principiu, am urmat sfatul lui danbmw. Am pus motorul la punct, am desfacut conducta primului injector, cel de langa faruri si am pus contactul. Cu pompa de injectie depresata (pentru asta a trebuit sa faca tata niste chei) am invartit de axul pompei pana ce a inceput sa picure pe conducta primului injector. De aici trebuie sa aduc completari sfaturilor lui Dan, fiindca, la mine, masina nu a vrut sa porneasca. Asa ca, am continuat sa invartesc de axul pompei, pana ce pompa a terminat de trimis motorina catre primul piston, apoi am dat usor foarte usor de ax inapoi, cat sa picure si i-am dat cheie. Asa mi-a pornit, dar nu mergea perfect. Si am inceput sa ma joc cu axul pompei pana ce am obtinut si un zgomot rezonabil al motorului si putere. Am facut modificarile astea babeste. Am avansat injectia la maximum, pana ce a inceput motorul sa rontaie ca un tractor si apoi am inceput sa iau din el cate putin. Dupa fiecare modificare, ieseam cu masina o tura sa vad cum se comporta, comparand-o, subiectiv, cu modul in care mergea inainte sa umblu la motor. Nu am ajuns la o setare prfecta, dar sunt pe aproape. Am pus-o pe un tester si imi apare eroare la injectie, spune doar ca pompa nu este reglata cum trebuie, nu spune daca este prea avansata sau prea devansata. @cristi_bmw320d - Cand ti-a pus masina pe tester, ai retinut valorile de la injectie? Ma refer la avanjul injectie si la cantitatea pulverizata. La mine, la relanti, avansul este de 9,5°K iar cantitatea pulverizata este de aproximativ 7mg/ceva. Nu am reusit, de la nimeni, sa aflu care ar fi valorile stock, ori nu stiu, ori vor sa duca informatia asta cu ei in mormant. M-ar ajuta foarte mult niste cifre. @nel - Merci pentru schema.
  19. Cred ca majoritatea utilizatorilor au trecut cu masina pe la tester, poate cativa dintre ei au retinut cateva cifre. Plus ca, si oamenii la care am fost eu s-au laudat ca sunt specializati in BMW-uri. Acum, nu pot sa merg din service in service, sa las pe toti care spun ca sunt experti sa isi bage nasul pe acolo si sa imi tranteasca cine stie ce diagnosticuri.
  20. Salut, Am fost cu 320d E46ele meu la intr-un service sa il verific, fiindca imi tragea mai greu cand era caldura afara, iar cum se racorea isi revenea. Pe tester a aparut o oroare la rejlajul pompei de injectie si la valva EGR, care intrerupea din cand in cand. De valva am scapat repede, au curatat-o si nu au mai aparut erori. Avansul pompei de injectie arata o valoare de 2,3 °K. Tipii de acolo au spus ca valoarea e prea mica si au avansat pompa de injectie, mecanic, din ax, pana ce au ajuns la 9,5 °K. Am iesit cu ea la plimbare, si se simtea, masina avea demaraje puternice. Pe drumul spre casa a inceput sa faca figuri. Si anume, in unele momente o acceleram la podea si nu creastea deloc viteza si nici consumul. Opream pe loc, o turam si se tura fara probleme pana la peste 4000 ture, dar in mers, aleatoriu, la orice turatie, mi-a facut figurile astea. Am vorbit la service si mi-au spus sa o duc iar luni, sa o puna pe tester si sa vada ce erori au aparut. N-as vrea sa ii mai las sa faca experimente pe masina mea si pe banii mei. Ce valori ati obtinut voi la avansul injectiei, pe tester, pentru 320d-urile cu 136 cai? Sau ce valoare ar trebui sa aiba stock? Cineva mi-a spus ca 3 - 4°K ar fi ideal, dar nu stiu cat de bun mecanic e. Si am mai observat o valoare pe tester, cantitatea pulverizata era de aproape 7 mg/ceva, atunci cand avansul era la 9,5°K. Masina este un 320d E46 din 2000. Multumesc, Florin
  21. Am rezolvat-o, nu stiu sigur nici acum de la ce a fost, banuiesc faptul ca parte de pompa care se ocupa de retur nu a stat in mororina, in rezervor, fiindca de cand am patit asta nu am avut mai mult de 10 litri de motorina. Ieri am bagat 30 de litri si acum, am mers cu ea cativa zeci de kilometrii, am lasat-o sa se odihneasca si nu mi-a mai aparut nici o bula de aer. Cum spune frate-miu: Bmw-urile astea sunt ca niste copii rasfatati.
  22. Au o boala cu senzorul plasa de sub scaunul din dreapta. Daca transporti ceva greu pe scaun, se cam rupe. Si da, exista sanse mari ca airbagul pasagerului sa nu se deschida in cazul unui impact.
  23. Crezi ca imi scapa presiunea pompa de motorina? Masina e din luna septembrie sau octombrie 2000. A fost prima data inmatriculata pe 31.01.2001. Eu am unit deja conductele de tur si retur si dupa o noapte nu mi-a aparut nici o bula de aer pe furtunul transparent cu care le-am unit. Poate reusesc in seara asta sa o verific cu alte furtune intre pompa de injectie si filtru.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.