Jump to content

jhonnell

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jhonnell

  1. Salutare ,, Sunt posesorul unui Bmw E39 528i din 1996 , avand in vedere ca pretul la benzina creste aproape in fiecare zi,incep sa caut variante pentru a reduce consumul..De aceea am deschis acest topic am nevoie de parerile voastre si anume. Vreau sa imi pun o instalatie de GPL care sunt avantajele si care sunt dejavantajele. Nu vreau sa cumpar o instalatie ieftina , vreau ceva de calitate ce imi recomandati ? Motorul meu in prezent merge impecabil nu am nicio problema cu el, in urma instalarii GPL voi avea probleme ? Care ar fi consumul de GPL intern/extern ? Se pierde mult din puterea motorului pe GPL ? Iarna am probleme cu instalatia GPL(pornire motor etc) ? Se strica anumite piese in timp din cauza instalatiei ? sau orice alte probleme (dezavantaje) Ma gandesc ca si instalatiile astea de GPL au mai evoluat sunt mai performante etc... Astept parerile voastre si va multumesc anticipat.
  2. cum sa-l verific ? am inteles ca se poate masura si la rece, dar nu stiu care trebuie sa fie valorile optime sau parametri de functionare
  3. Salutare , Am mare nevoie de ajutorul profesionistilor de pe acest forum . Sa incep, sunt posesorul unui E39 528i Automatic din 96 , de ceva timp am probleme cu pronirea, intr-o zi nu a mai vrut sa porneasca deloc, am fost la un "mecanic care avea tester" mi-a zis omul crankshaft senzor , am cumparat unul l-am pus si intr-un final a pornit , dar a 2 zi pronirea era greoaie adica nu o lua din prima si trebuia sa apas acceleratia ca sa proneasca , am incercat sa merg la un alt mecanic, mi-a zis cel de-al 2 le-a ca poate sa fie camshaft senzor adica cel de sus de langa vanos , l-am rugat sa imi puna inapoi senzorul original(cel pe care mi l-a schimbat primul mecanic , senzorul de jos (crankshaft))si masina a pornit deci am schimbat degeaba acel senzor ,apoi imi mai zicea ceva de oxygen senzor . Am rugamintea sa imi spuneti si mie care senzor este responsabil cu pornirea cum imi dau seama daca efectiv e stricat,avand in vedere ca sunt momente in care imi porneste la sfert de cheie si sunt momente in care ma chinui 5 minute sa o pornesc. Care e rolul celor 3 senzori. Daca aveti nevoie de mai multe detalii pentru a putea da verdictul va rog sa ma intrebati raspund repede. Va multumesc anticipat
  4. Salutare am si eu nevoie de schema de la blocul de lumini am o problema mi se aprinde faza lunga aiurea ,si cand apas butonul de avarie imi face flash-uri faza lunga, l-am desfacut si am observat ca a intrat apa in el , l-am curatat insa am un prieten care se mai pricepe la electronica si daca are avea o schema a blocului poate ar incerca sa il repare. MS MULT!!!!
  5. Buna , am citit pe un topic unde lumea posta consumul la relatiu la diferite motoare , eu am un E39 motor M52 , 2.8iA din 96 si as vrea din curiozitate sa aflu si eu consumul la relantiu din meniul secret . Cine poate sa ma ajute cu un sfat raman recunoscator !!!!! :twoup: si alte trucuri daca exista in acel meniu secret ! multumesc mult.
  6. asta e problema ca in cacatul de oras unde stau(Sfantu Gheorghe) nu exista o diagnoza de BMW. Am spalat masina inainte cu vreo 2- 3 zile sa plec poate o fi intrat apa pe undeva ....
  7. Salutare , am si eu o problema electrica am plecat la mare dupa ce am stat 4 zile acolo fara sa pornesc masina, cand am vrut sa ma introc am constatat ca in timpul mersului la anumite gropi sau denivelari mi se aprindea faza lunga , apoi am observat ca daca apas butonul de avarie imi face flash-uri faza lunga , iar daca am faza lunga cuplata pot sa o scot cu butonul de avarie. Asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata si daca apas butonul de blocare a usilor din interior mi se blocheaza dar imi porneste si avaria. Si din cand in cand imi mai porneste si avaria asa aiurea si nu o pot scoate decat daca opresc motorul si il repornesc de vreo 2 ori. Ma ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi. Mentionez faptul ca am scos modulul de control al luminiilor sa vad daca e ceva ciudat dar nu am observat nimik. Astept parerile voastre . Multumesc! :twoup:
  8. E pentru E39 523i , 528i,...am postat o poza cu toate modele compatibile dupa part number.
  9. Scuza-ma ca te contrazic dar merge am scris pt MOTOR M52 , intra pe www.bmwfans.info si vezi ce inseamna la E39 motorul M52 la cate modele este :twoup: apoi sa vorbim .
  10. Vand _chiulasa_ pentru BMW E39 Motor M52 compatibila 520i , 523i , 528i , 525i pret - 200 euro!
  11. daca parcurg acesti pasi , o sa initializez telecomanda ? sau si cheia ? Pentru ca la mine telecomada functioneaza perfect , am inteles ca ar fi o problema la cheie deoarece nu mai tine minte codul pe care il ia la fiecare pornire. Dar chipul din cheie este bun . Sper ca am fost destul de explicit :-<
  12. Sa fiu scurt si la obiect , am 2 chei una de rezerva si una cu telecomanda incorporata , cand vreau sa pornesc cu cheia care are si telecomanda nu ma lasa decat contact, motorul nu porneste (telecomanda incorporata merge pentru blocarea si deblocarea usilor sau deschidere portbagaj) daca pornesc cu cea de rezerva merge. Cum as putea sa fac sa mearga si cheia pe care am telecomanda ca sa nu mai folosesc mere 2 chei?
  13. trebuie sa ma apuc si eu de el sa il curat o mai fac si pe asta . si mai verific si cureaua de la alternator , in rest totul e verificat , garnitura de _chiulasa_ si toate cele , vascocuplajul sa inteleg ca e venitilaotrul din fata cel de clima nu ? Ms mult la toti pentru pareri va mai tin la curent cu evolutia .
  14. cand pornesc clima imi porneste si ventilatorul , am o singura treapta la el , am auzit ca in instalatia de clima pe langa freon se mai baga nu stiu ce ulei :-?? acuma nu stiu. Nu sunt sigur ca din cauza climei , insa cand pornesc clima in scurt timp in fierbe apa , de aceea am facut legatura cu clima .
  15. mai intai verifica daca cupleaza vascul ( paleta de racire ) verifica nivelul in baia de ulei si culoarea sa nu prezinte modificari , vezi sa nu ai pierderi de apa , verifica si pompa de apa iar daca ai verificat toate aceste lucruri mai verifica si furtunul din partea de sus a radiatorului sa nu fie prea tare sau poti sa opresti motorul iar dupa ce sa racit cat de cat motoru incearca sa desfaci busonul de la vasul de expansiune iar daca da apa afara sar putea sa ai garnitura de _chiulasa_ fisurata ( asa am avut eu la un e34 520i si mi-a mancat zilele pana am descoperit buba pentru ca uleiul era curat si la nivel am schimbat pompa de apa , radiator ,termostat si pana la urma garnitura de _chiulasa_ era ) sper sa ii dai de cap si aeriseste-o bine si nu o mai lasa sa mearga daca vezi ca trece apa de jumatate <_< Mersi mult insa acuma mi=a dat seama de o chestie . Cand merg fara sa cuplez clima nu se incalzeste , am mers fara clima vreo 4 - 5 zile nu am avut nici o treaba , azi am cuplat clima si dupa ce am parcurs 20 km , a inceput sa se ridice acul , am oprit clima un doi si-a revenit.Acuma intrebarea mea este dc cand pornesc clima fierbe , am inteles ca se forteaza apa in circuit cat e clima pornita dar ce drq poate sa aiba.
  16. Buna am un Bmw E39 528i din 96 , am probleme cu racirea la el , cand merg in oras incet 30-40 incepe sa se incalzeasca apa si acul urca pana la rosu , daca opresc si ii fac aerisirea dupa ce se raceste motorul bineinteles 3 zile nu mai am probleme cu ea dupa 3 zile iar acelasi lucru. Vreau sa mentionez ca am schimbat , termostat , garnitura de _chiulasa_ , furtunele care ies din radiator cu totul cu T-ul acela din plastic care intra in _chiulasa_. Nu inteleg ce poate sa aiba astept sfaturi multumesc!
  17. Pai cu totul mult pentru ca povestea e lunga , am dus`o la un service de kkt _chiulasa_ mea era buna insa ala ma pus sa cumpar alta , am luat`o si dupa ce mi-a venit , mi-a zis ca nici aia nu e buna , si atunci am mutat masina la un tip care a lucrat 7 ani la bmw si mi-a zis ca ambele sunt bune deci am ramas cu o _chiulasa_ in + si acuma vreau sa o dau cu 14 mil cat am dat pe ea , insa la primul service mi-au mai rupt aia si axu cu came , inca o belea in + cam tot cu pagube vreo 60 mil daca reusesc sa scap de _chiulasa_ mai recuperez 14 mil daca nu ..... raman cu ea de rezerva..
  18. Eu am un E39 528i din 96 , la fel am probleme cu racirea dar la mine parca sunt fenomene paranormale , mi-a busit _chiulasa_ , am schimbat`o cu tot cu garnitura si cu termostat , acuma la fel ma avertizeaza ca am probleme la racire nush ce drq sa ii mai fac am observat ca nu imi merge electoventilatorul ok azi il schimb si pe ala daca si dupaia se incalzeste iar ... ce ar putea fi fratzilor ca eu nu mai inteleg! <_<
  19. O sa am grija si la acest detaliu. Dar mai am cateva intrebari daca poti sa ma ajuti dupa 500 de km se schimba iar uleiul si filtrul si se mai strange o data _chiulasa_ ? Ce ulei imi recomazi sa pun ? :-??
  20. Mersi mult m-am mai luminat si eu :) :)) _chiulasa_ pe care am luat`o am inteles ca e din 97 si e luata de pe un motor de 2,5i acuma astept data de 6 ianurie sa o montez! Sper sa fie buna si sa dea acelasi randament ca cea pe care am avut`o, masina inainte mergea si cu 250 km/h fara probleme sper sa ramana la fel !!!!
  21. S-a deformat cu 2,4 mm am si am fost la un atelier bun unde rectifica chiuloase si mi-a zis ca numa pana in 1 mm se poate rectifica.:) Ce inseamna motor M52 ?
  22. Am nevoie de o _chiulasa_ de BMW E39 528 iA URGENT !!!! Astept numere de contact sau adrese de mail pentru a discuta mai multe detalii. :)
  23. ExistĂŁ motorul din Nikasil care pune probleme Âşi motorul din Alusil care a fost introdus prin 1998 Âşi care nu are probleme de fiabilitate. http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=283885 Eu cred ca am Nikasil am cumparat masina de nou noutza sunt primul proprietar , am schimbat pe ea 3 motoare toate la bavaria bine erau in garantie si cei de la bavaria mi-au spus in 2001 cand am schimbat ultima oara ca mi-au pus original adica Alusil eu o perioada de 4 ani nu am umblat cu masina asta deloc deci nici nu a fost pronita acuma iar o folosesc si zbang s-a dus deci toate motoarele mi s-au dus pe la 32 de mii , 33 , 35 km cam asa . Daca rectific _chiulasa_ ma mai tine ? sau imi poate creea alte probleme ? cand ai cumparat masina nou nouta?? :) :) in 95 decembrie
  24. Mersi mult pentru tot ! :) Am o oferta de un motor la 160 de mii km din 98 masina a fost adusa din Anglia sper sa nu iau o tzeapa mare adica sa cumpar un motor la fel de prost ! Exista vreo modalitate de a le testa ? vreun tester care sa imi indice uzura si alte detalii despre starea motorului ?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.