Jump to content

do_it

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by do_it

  1. Salutare. Am un 520dA 177cp 12/2007. Problema mea este: cirlig actionat electric, de ceva timp nu mai functioneaza motorasul care scoate/stringe cirligul sub masina. A ramas in pozitia deschis (in afara) si nu ma deranjeaza dar apare in bord mereu avertizarea "cirlig defect". Vreau sa scap/anulez avertizarea si am fost la BMW am facut test/diagnoza si vor sa cumpar alt motoras... cam scump. Este cineva maestru al testerului ca sa imi stearga avertizarea si sa nu mai apara in bord sau vreo idee? Multumesc.
  2. Am votat ptr. evitarea pe cit se poate a accelerarilor/frinarilor bruste si cind am dubii sau sunt curios, la benzinarie verific presiunea in pneuri. In general daca mergi "normal" fara virfuri si impresii de pilot de raliu, consumul scade si siguranta in trafic creste.
  3. Nu am votat dar cred ca totusi conteaza marca si marimea masinii... e ca si cum te-ai imbraca cu haine proaste (de joasa calitate mai ales dpvd optic) Cred ca majoritatea te judeca dupa cum esti imbracat (chiar daca multi nu vor sa recunoasca asta)... Acum la nivelul "masinii" e un pic mai complicat dar totusi cred ca marca si marimea conteaza...
  4. Hi. Si eu am E61 (break) 520dA LCI din 11.2007 de 177cp. Am deja 170.000 km si il am de la 150.000km Nici o problema si referitor la consum doresc sa confirm ca este intradevar economic si as spune destul de sprinten. Nu pot sa spun ca m-a lasat cind am avut nevoie de toti cei 177 de caltui putere... Masina este spatioasa, stabila si consumul pe Autobahn este aprox: 6% ptr. 130km/h si cam 7-8 ptr. viteze intre 170-200 km/h viteze constante. In oras am ceva in jurul lui 7%... Sunt f. multumit da masina pina acum...
  5. Ca toata lumea de pe forum am inceput cu Manuala... de 8-9 ani am ales sa conduc numai Auto... Acum am un 520 dA 177 Cp si sunt super multumit de cutie (ca sa ma refer la subiectul din topic). Daca chiar vreau mai sport trec pe SD (sport/drive) si se simte diferenta. Daca vreau neaparat sa schimb eu atunci exista oricind Tiptronik... dar de ce as renunta la comfortul dat de Auto??? Masina este destul de sprintena si pe modul sport/auto pot spune chiar nervoasa... Mentionez ca nu vreau sa "bat pilotii de raliu"... ptr un sofer de la Normal in sus pina la unul spotriv... e perfect.
  6. Am votat cutie Automatica si de curind mi-am luat E61 520d A si sunt f. multumit de cutia auto. Recomand cutia automatica ptr. comfortul care il ofera si eleganta ei... O foto cu interiorul masinii mele (cutia)
  7. do_it/E61/520da/177cp/11/2007/155.000km
  8. Am in Dublin Nissan Qashqai luat de nou de la reprezentanta si stiti ce m-au intrebat cind l-am comandat? daca doresc sa am folie pe geamuri (inclusiv pe cele din fata bineinteles cea mai "slaba") si deci am folie. Copilul (si ceilanti pasageri) se bucura din plin de racoarea din masina. Fac drumuri lungi cu masina (Irlanda-Ro) si pe timp de vara chiar si cu AC daca nu ar fi folia soarele din fereastra "te arde". Am avut Touareg si Golf Plus si la toate am avut folie la geamuri... De citeva zile mi-am luat (E61)520d a de 177cp fabricat 11.2007 si are folie "din fabrica" la geamuri, inafara de geamurile fata; intentionez sa pun si pe fata cea mai transparenta folie... e chestie de comfort si chiar de privacy... parerea mea. Poza cu masina asa cum am cumparat-o... cu folie.
  9. Eu mi-am luat 520d auto, 177cp, fabricat 11.2007 (E61) de citeva zile si are la bord 156.000 km. Am fost la BMW Autohaus si mi s-au confirmat reviziile (inspectiile periodice) adica sunt cele scrise in cartea de service a masinii... deci cred ca sunt reali. Merge bine dar la bord ma anunta (si cei de la BMW Autohaus mi-au spus) ca in 2500 km trebuie sa schimb placutele de pe spate... m-am programat la sfirsitul lunii in service sa schimb tot ce trebuie.
  10. Multumesc de urari... acum am vazut ca am postat in locul gresit.... imi cer scuze si rog un moderator sa mute la topicul adecvat. Multumesc.
  11. De curind mi-am luat 520d a de 177 cp (E61) fabricat 11.2007, deci am votat in consecinta... da intradevar nu consuma mult si este suficient de rapid.
  12. In sfirsit de o saptamana mi-am luat si eu primul meu BMW (E61) 520d automatik (varianta noua cu stick) 177 cp fabricat 29.11.2007 Are fff multe optionale cum ar fi: faruri adaptive in curba, Navi Professional (mare), BMW Assistance, usa spate electrica, cirlig remorcate electic, privacy glass, perdelute la ferestre Head-Up Display...are jeante de 17" scaune electrice si cu incalzire pe trei nivele A\C complet automat, comenzile la Radio/CD/ Navi se pot da prin Voice Control... multe alte optiuni care nu imi vin in minte. Nu are piele si nici nu am vrut piele la interior, am avut masini cu piele la interior der gasesc ca nu este confortabila mai ales vara. Este gri metalizata. Masina are 155.000 Km. Sunt fff multumit de ea. Sunt inca in Germania (de unde am luat-o si deasemenea unde am si inscris-o) si pe la inceputul lunii August vin in Bucuresti (in vacanta) si deja pe aici pe autobahn a luat in "no time" 220 kmh... se infige bine (comparativ cu ce masini am avut eu pina acum) si mi se pare ca nu prea consuma daca nu sari de 170-180... (cred ca e defecta...) :twoup: Am pus citava foto ptr. voi.
  13. In sfirsit de o saptamana mi-am luat si eu primul meu BMW (E61) 520d automatik (varianta noua cu stick) 177 cp fabricat 11.2007 si nu vreau sa va spu cite optionale are pe ea... mai bine spun ce nu are... adica are inclusiv Head-Up Display care (vad prima oara la masina mea) este fenomenal de misto si mai ales de practic (indica chiar si GPS in HAD). Super multumit de alegerea facuta... acum sa vad cum si mai ales unde sa pun foto.. Este culoarea Grau Metalic si eu zic ca ai sta tare bine... Sunt inca in Germania (de unde am luat-o si deasemenea unde am si inscris-o) si pe la inceputul lunii August vin in Bucuresti (in vacanta) si deja pe aici pe autobahn a luat in "no time" 220 kmh... se infige bine si mi se pare ca nu prea consuma daca nu sari de 170-180...
  14. Un sfat va rog: cind ma duc in Germania sa imi cumpar masina, exista o "procedura" anume ca sa testez daca turbina este stricata (sau e pe duca)? Adica turbina "da semne" inainte sa cada? Care ar fi semnele? Am mai spus, masina va fi undeva in jurul a 170.000km (probabil E61 520 163cp fabricatie dupa 07.2007) Multumesc.
  15. do_it

    Chip tuning BMW

    Citesc de 3 zile topicul asta, si acum sunt dezorientat mai rau ca inainte, vad ca sunt mai multi "tunneri" si as vrea sa intreb ceva; La sfirsitul lunii viitoare voi fi in Germania si imi iau primul BMW. Inca sunt in dilema ce sa aleg intre E61 525dA (197cp) si E61 520dA (163cp) oricum fabricate dupa 07.2007. Din cauza taxelor si intretinerii, inclin spre un E61 520dA caruia o sa-i fac ciptuning la unul din voi dar nu stiu la care (sunt prea sincer nu???). Masina va avea in jur de 170.000km si intrebarea este: 1. Se merita sa fac ciptuning la km astia? 2. Sunt prea multi km ptr. un ciptuning? Mentionez ca nu iau masina de la Turci/Rusi/ ci o iau de la reprezentanta BMW. 3. Inteleg ca dupa ciptuning se vor obtine in jur de 200cp si cam 230Nm... Corect? Sunt un sofer normal fara interese de "liniute si ambitii exagerate" in trafic deci masina o voi exploata fara exagerari "majore". Astept raspunsurile voastre cu interes. Multumesc.
  16. Prin a sta un pic cu motorul pornit la relanti se intelege (cum au spus si anumiti colegi de forum) a 2-3 min. Si eu procedez la fel iarna (tocmai bune ca sa dau putina zapada jos de pe geamuri) si vara cum dau cheie, la 15 sec relantiul scade si gata de drum. Deci in concluzie, iarna e indicat sa stai 2-3 min la relanti.
  17. Dupa cum am spus sunt un "sofer normal" si alerg masina doar cind e necesar, nu fac liniute si in general "nu fac ambitie" in trafic; am inteles de la cei care au deja 4 cil. ca cei 163cp ar fi suficienti ptr. un 520d Auto. Va fi neaparat un diesel (ptr. torcul lui, ptr. consum si ptr. o valaore mai buna la revinzare). Daca am noroc si gasesc ce vreau atunci in cazul in care nu sunt deajuns cei 163cp apelez la ciptuning, unde inteleg ca multi forumisti de aici au apelat (eu am mai spus, nu sunt la prima masina cu ciptuning fara probleme). Am vazut tot pe forum ca userul George "320i e36" se ocupa cu asa ceva. Sa am incredere? Ar mai fi si userul "rabanne" sau cam asa ceva. Voi care ave-ti ciptuning ce imi recomandati? Bineinteles ca doresc un dyno inainte si dupa... ca orice client ma uit dupa un serviciu complet nu doar asa... Astept sugestiile voastre. A si cum am spus va fi E61 (Touring) ptr forma lui care mie imi place si ptr. latura lui practica. Am observat ca pe Autobahn in Germania masinile BMW de Polizei sunt toate E61 (touring). Daca am fost un pic "deviant" de la subiect rog sa ma scuzati dar ma intereseaza parerile celor care au recurs la cipare pe motoarele diesel de 2000 ccm. Multumesc.
  18. Salut. Cum pot sa iau legatura cu @320i e36 ? Unde in Buc pot sa ma duc cu maisna? Multumesc
  19. Interesante argumente. Si eu imi iau luna viitoare E60 (E61) si nu stiu ce sa fie; 520d Auto(163cp) sau 525d Auto(197cp). Ce zici de 163cp + un ciptuning... e ok? Asta ar fi in total 200cp sau cam asa ceva...
  20. Nu am condus masini cu Xdrive dar am condus Quatro... Din testele vazute pe net inteleg ca xdrive este ceva mai rapida si mai capabila... As alege si votez xdrive
  21. Votez ptr. Automata si ma refer la cutiile de ultima generatie, nu despre cutii de acum 10 ani. De ani buni incoace cutiile automatice sunt superioare celor manuale si imi permit sa pun ptr. exemplificare un test facut de piloti adevarati cu 2 masini egale ca putere dar avind cutii transmisie diferite: Un alt avantaj al cutiei Auto ar fi si comoditatea (mai ales intr-un oras cu trafic infernal ca Bucuresti). Eu aleg Auto.
  22. Frumoasa masina. Schimba jeantele ca o sa le indoi tare prin drumurile patriei...
  23. Inteleg ca anul de fabricatie va fi undeva prin 2005 dar nu ai spus de ce buget dispui? Te-ai uitat pe site din Germania?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.