Jump to content

Bayyahe

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bayyahe

  1. Intre timp am gasit codul OEM: 16121184977 ; codul de piesa Pierburg: 7.22920.01.0 Inteleg ca e o supapa; stie cineva, este uni-sens? la ce presiune deschide?
  2. Salutari, tuturor. Am o intrebare referitoare la piesa din foto; este pozitionata dupa "T"-ul de la furtunul transparent, dintre filtru de motorina si pompa de inalte, pleaca in jos. Este cumva supapa uni-sens? Am cautat-o pe RealOEM sa-i aflu codul, pe bune daca am gasit-o! Poate cineva sa ma indrume pe bmwfans.info sau realoem.com, sa-i aflu si eu codul? E39, 525dA, 2002 iul., motor M57 Multumesc.
  3. Salutari! Auto: E39 525dA 2002, navigatie mare; in meniu, apare numai "auxiliary ventilation"; masina are Webasto functional, porneste cand este frig; are si pompa de apa independenta. Inteleg ca se poate activa si functia "auxiliary heating" ; ma poate ajuta cineva din zona Bucuresti/Chiajna, sa activez functia respectiva? contra cost evident! Multuesc.
  4. Va salut. Caut pompa de apa de la sistemul auxiliar de incalzire (Webasto) pt serie 5 E39 (poate fi si de pe serie 3 sau 7, sunt identice; cod OEM 64126918940, piesa 14 de aici http://bmwfans.info/…/heater_and_air_co…/additional_heater/… ) Poate fi si defecta, ma intereseaza doar carcasa. Ca si alternativa, pot cumpara Webasto cu totul, defect sau cu pret f bun. Multumesc
  5. Am schimbat la acest service lichidul de frana si antigelul + termostatul la un E39; baietii lucreaza ok si curat. Voi mai apela la Alex pentru programare cu alte lucrari. Recomand.
  6. Buna ziua. Rog preturi pentru (materiale achizitionate de la dvs. sau aduse de mine) : 1) schimb lichid de frana 2) schimb antigel + termostat (cel de la pompa de apa) 3) diagnoza computerizata, generala. Auto: BMW 525dA iulie 2002 Multumesc.
  7. Asa este; zice asa: Art. 4 Obligaţia de plată a timbrului intervine o singură dată, astfel: pct. a) , b ) si d) nu ma calific; pct. c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării; (Detalii: http://legeaz.net/te...imbrul-de-mediu si saitul ANAF) - la asta adaug faptul ca legea asta, in lipsa unei specificari speciale, se aplica fix din momentul publicarii in Monitorul Oficial; orice contract, actiune, etc. ce a avut loc inainte, nu sunt sub incidenta ei; asta e clar si fara interpretare. Discutia se poate purta pe tema "transcrierii dreptului de proprietate": daca asta inseamna cum am mai zis, contract vanz-cump. + decizie impunere de la fisc + platit impozit, sau obtinerea talonului nou.
  8. De acord, manevre cu vanzari-cumparari se pot face, pui ce data vrei; ce nu se poate face insa, este falsificarea chitantelor provenite de la plata impozitelor auto, pe anii trecuti, si transcrierea datata 2010 (autentificata cu stampile si semnaturi), in evidentele fiscale, pe numele meu.
  9. - Mda... Sorbona mai cu bataie spre Bioterra macar. - Este foarte posibil ca functionarii de acolo sa se ghideze doar dupa reguli gen a, b, c; de acord. - Amenda contraventionala... eheee, parfum! Ar fi singura amenda pe care as plati-o bucuros Apreciez toate opiniile, sfaturile, ironiile, etc de pana acum; rezolvarea, oricare ar fi si cand va fi, o voi posta aici, asa, ca fapt divers macar.
  10. Este adevarat: dreptul de proprietate mi-a fost transferat in vara 2010 prin contract de vanz.-cump.; tot atunci am declarat la fisc proprietatea, pentru care platesc impozit. Avand in vedere seriozitatea problemei, probabil voi consulta si un avocat sau jurist; oricum, sper ca la biroul de inmatriculari sa existe oameni pregatiti in drept.
  11. Ca sa fiu sincer, motivul principal al delasarii/nepasarii/etc, a fost faptul ca auto este cump. in 2010 si declarat la fisc tot atunci; practic, orice instanta, din acel moment ma considera proprietar de fapt si de drept; nici prin gand nu mi-a trecut ca e posibil sa mi se ceara plata timbrului, retroactiv, ca sa zic asa; dupa logica mea, e absurd, dar, posibil sa ma insel; luna asta ma voi lamuri
  12. Imi asum greseala. Nu stiu ce sanse sunt sa vada bani de lamine; taxa asta este cel putin aberanta; dar e clar ca va trebui sa o transcriupana la urma; inteleg ca sunt obtiuni, ca oamenii isi recapata banii ininstanta, etc; inventariez cat mai multe variante, ascult sfaturi si pareri; incel mai rau caz voi circula ca si pana acum, RCA si ITP in regula, etc, poatevor mai interveni schimbari in lege, mai vine o serie de alegeri, etc. Oricum, sunt binevenite orice pareri si opinii.
  13. Asa este, costa; voi tine topicul deschis; dupa o eventuala rezolvare, voi posta rezultatul.
  14. Va salut,cu respect. Expunproblema pe scurt: in vara 2010 am cumparat auto din semnatura (inmatriculataprima data in RO, in 2005), prin contract vanzare-cumparare; acte fostproprietar ok; la f putin timp (tot vara 2010) am declarat masina la fisc, deunde am obtinut decizia de impunere, stampile, totul ok; din acel momentplatesc impozit pe auto respectiv. Urmeazaproblema: la vremea respectiva nu am schimbat certificatul de inmatriculate (talonul) de pe numele fostuluipropr., pe numele meu (fraier, lipsa timp, delasare, etc, nu mai conteaza acum); am circulat cu masina cu talonul vechi, RCA cumparat tot pe talon vechi. Totusi, vara astaas dori ca, in fine, sa schimb talonul, sa-mi apara numele si in CIV si in noul talon; din experienta voastra, sau din auzite,credeti ca mi se va cere plata taxei de timbru? Va multumesc pentru eventualele pareri, sfaturi, etc.
  15. Va salut! De vreo 2 luni am urmatoarea problema: la recesi la cald, turatia la relanti are mici fluctuatii; la rece variatia e vizibilasi pe turometru, la cald, nu, dar se aude, e sesizabila. - Motor:M57, 525dA, 2002 http://www.youtube.com/watch?v=ZnZaXdFuCwo La testare, a dat eroarea: rail pressure sensor. Motorul trage bine, porneste ok, da fum doar laacceleratii puternice; filtre schimbate de vreo 3-4000km, motorina Petrom. Am amici care spun ca e senzorul respectiv, altii ca evina valvei care regleaza presiunea in rampa; ambele costa in jur de 200E/buc. Dacaunii dintre voi a patit ceva de genul asta, rog un sfat, ceva, sau spuneti-micum ati rezolvat. Multumesc.
  16. Va salut, cu respect! Scurt si la obiect: a schimbat cineva intinzatorul de lant, eventual patinele, sau macar a "sapat" in motor pana a ajuns/a scos la iveala intinzatorul? (reperul 13: http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/525d-M57/LHD/A/2002/july/browse/engine/timing_gear_timing_chain_top/ ) Motor M57, auto 525dA 2002; probabil ca aceeasi procedura e si la tds-uri, poate si pe serie 3 la motoarele diesel contemporane cu al meu (2002) . Ma intereseaza aproximativ procedura si in mare, pasii de urmat. In TIS e cosmar daca te iei dupa ei... Ms anticipat pt pareri, sfaturi, etc.
  17. - mirosul intepator poate indica intr-adevar gaze de cilindru; mai poti face un test ca "in fatza blocului", ca sa fii absolut convins: capteaza intr-o punga etansa si transparenta cat mai multe gaze de la buson: tii gura pungii cu gura in jos macar un minut, acolo pe unde pui ulei, apoi o inchizi 100% etans si o bagi in frigider; daca sunt aburi de ulei, vor condensa la rece; dupa 5 minute vei simti unsuros "la mana" in punga; suna cam ca Bundy, dar e absolut sigura metoda. - daca zgomotul se aude clar si cu busonul pus, nu mai e ok. - testul "leak down" este o idee f buna. - din cate inteleg eu, tzacanitul a aparut brusc dupa ce ai/au umblat la service la injectoare, nu? sigur au lucrat "curat" cei de acolo?
  18. - esti absolut convins ca ce iese pe la busonul de ulei este fum scapat pe la segmenti? miroase si vezi ce este; si la mine iese "fum" (525d) care de fapt sunt vapori de ulei (pt . ca miros a ulei ) ; la fel si tzacanitul ce se aude cand scoti capacul busonului; la 2 - 3 diesel-uri BMW pe care le-am "desfacut" la busonul de ulei se auzea; era o replica haioasa a unui coleg de forum care raspundea unei intrebari despre acelasi zgomot, ceva de genul : tachetii de la motor nu lucreaza in soapta -citeste si topicul asta: http://www.bmwclub.r..._1#entry1796266 - am filmat mai demult la mine: http://www.youtube.c...=6&feature=plcp - daca sunt doar vapori de ulei, eu zic sa stai linistit; motorul tau e ok! succes
  19. 2) Rectificare: turatia la relanti variaza f usor (uneori) si la cald, nu numai la rece; azi am observat.
  20. Chiar acum am verificat filmuletul pe youtube; sunetul e ok si se aude fasaitul, mai ales spre sfarsitul filmuletului; m-am gandit si eu la rulmenti; din cate stiu eu rulmentii uzati sau fara ungere uruie la rulare; in cazul asta e un fel de fasait pulsatoriu; posibil carbunii? Sau asa trebuie sa faca pur si simplu?
  21. Va salut! Efectuand mai multe operatii de intretinere, am verivicat sumar si alternatorul, fara demontare. Atasez un filmulet cu zgomotul la rulare cand il invart "la mana" ; intrebarea mea este daca zgomotul (un fel de fasait) este normal sau ar trebui sa il demontez sa vad ce e in neregula inauntru? http://www.youtube.com/watch?v=fTBdKQrkn3Y Multumesc pentru pareri si sfaturi
  22. Va salut! Ca sa nu deschid maimulte topicuri, va adresez toate intrebarile aici: Auto: E39 525dA 2002 1) Voi schimbatermostatele si daca tot ma apuc, as vrea sa curat interior + exteriorradiatorul de apa : se poate demonta radiatorul de apa separat de cele ale uleiuluide cutie si servo? Intreb pt ca am vazut ca par a fi toate pe o ramasau ceva; eu vreau sa scot doar cel de apa, ca sa-l curat bine. Ce antigel sacumpar? Am inteles ca sunt pe cod de culori; aveti vreo recomandare? 2) Fost ladiagnosticare si printre altele a aparut eroarea ceva de genul: „rail pressurecontrol” ; din pacate nu mi-am notat exact textul si nici codul erorii; daca vatrebui voi mai face o diagnoza. Intrebare: la care din reperele din foto http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/525d-M57/LHD/A/2002/july/browse/fuel_preparation_system/fuel_inject_syst_diesel_high_press_pump/ seface referire? Reperul 8 sau 20? Simptome: la rece, dupa pornire, variaza putinturatia la relanti; nu apare si pe turometru dar e sesizabila; la cald nu maivariaza. 3) La aceeasi diagnoza unul din injectoare avea valori intre-0.9 si +1 ; din cate stiu e relativ nasol ; daca e sa reconditionezinjectorul (daca e posibil) cand e cel mai bine sa o fac: cand inca mai e catde cat in parametri sau cand e dus de tot? Mentionez ca la cald porneste dupace invarte de cateva ori. Stima!
  23. Rola cu rulment era promisa unui amic; isi face aparat de tractiuni (pt. spate) ; daca nu era promisa, oricum nu o aruncam... gaseam eu o utilizare; normal ca am pus una noua (INA) . Pana la urma am desfacut-o asa: pe la 7 seara pus (nu stropit la gramada) WD40 la baza surubului mic; a doua zi prins in menghina surubul mare si cu o cheie inelara de 16 am desfacut surubul mic (sens contrar acelor de ceas, deci normal, spre deosebire de surubul de la elicea vasc-ului care se deschide in sensul acelor de ceas) ; cu smucituri usurele a mers relativ usor. Ff greu mi-a fost insa initial, cand am demontat sistemul cu arc (intinzatorul) si a trebuit sa scot levierul de care e atasata rola... munca nene... Cand voi avea timp mi-am propus sa verific/demontez si celelalte role, de la cureaua mare (alternator) ; sa vezi iar show pana scot levierul de la intinzatorul respectiv. Ms. pentru pareri L.E. : pana sa-i dau omului rola, am desfacut sigurantele din cauciuc/plastic ale rulmentului; saracu' mai avea cateva urme de vaselina aproape uscata; de-aia facea zgomot la rulare cu mana si evident si pe curea; joc are ff putin, insesizabil; l-am reuns cu vaselina; a iesit ca nou
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.