Jump to content

Exceed

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Exceed

  1. Salut, Am o mica problema si sper sa gasesc rezolvarea aici. Am un e90 FL, 2010 si am pus led la plafoniera. Problema e ca nu am avut in vedere sa le iau 'error free', iar acum cred ca intra in eroare, pentru ca sunt momente cand se aprind, momente cand nu se aprind. Intrebarea mea ar fi, exista vreo posibilitate sa codez astfel incat sa nu mai verifice luminile, astfel incat sa nu mai apara eroarea? Am cablu si ncsexpert si ma gandeam ca poate o rezolv pe calea asta. Stiu ca la e46, exista posibilitatea asta. Va multumesc anticipat.
  2. Salut, Am un e46, 316i, 2003, 1.8L, 105 CP, N42B18 Vanos. Problema sta in felul urmator. EML aprins non stop, iar DSC-ul se aprinde intermitent cumva direct proportional cu apasarea pe pedala de acceleratie. Masina porneste fara nicio problema, insa se accelereaza fooarte greu. La relanti, sta corect. Doar in momentul in care accelerez apar probleme. Am facut diagnoza si apar urmatoarele: - 2785 - DK Potentiometer - 2787 - throttle valve potentiometer 2 - 279A - throttle flap adation - abort after reteaching - 2799 - abourtDV-adaption because of environment Daca le sterg si pornesc masina, EML-ul se stinge, ca eroare ramane doar 2785, insa reapar in momentul in care accelerez Ceea ce am schimbat pana acum, fara rezultat: - senzorii de pozitie - admisie / evacuare - clapeta de acceleratie - am verificat toate furtunele sa vad ca nu cumva sa prinda aer fals pe undeva Ceea ce nu am schimbat, este pedala de acceleratie. Ma gandesc ca e posibil ca partea electronica sa nu mai trimita informatia corect. Posibil ?! Uitandu-ma foarte atent sa vad ca nu cumva totusi sa nu fie spart vreun furtun, am dat de unul de care am tras foarte putin si am ramas cu el in mana. Este cel care vine din filtrul de aer si se duce undeva.. E posibil ca din cauza lui sa nu mai faca vaccum sau ceva de genul ? Astept orice sugestie. Multumesc.
  3. Salut baieti, Am o problema pe cat se poate de ciudata. Masina in discutie este E46 FL, 316i, 2003. Pur si simplu senzorii pe spate nu functioneaza, se aude sunetul lung specific (in interior). Am zis ok, e un senzor defect. Am bagat in marsarier si toti senzorii produc acea descarcare la atingere. Am dat bara jos, toate mufele sunt in regula, iar toti sunt alimentati. Am cumparat un senzor sa ma asigur ca problema nu vine totusi de la senzori. A fost pus tester pe ea, nicio eroare provenita de la sistemul PDC, insa in acelasi timp nici nu putea fi accesat modulul PDC. Singurul lucru pe care nu l-am incercat este sa schimb modulul sa ma asigur ca nu e defect, dar ma gandesc ca odata ce piuitul se aude, semnal porneste de la el. Daca aveti orice sugestie, ar fi bine venita. Multumesc
  4. In momentul in care incerci sa dai la automat se aude un țĂŁcĂŁnit ?
  5. Salut, Verifica sa nu fie usor deplasat bandoul peste unul dintre senzori.
  6. In momentul in care am vazut prima poza, reactia a fost.. WOW !
  7. Salut, Din pacate alimentarea pentru bricheta nu se opreste. M-am lovit si eu de problema asta, si am dat si peste un DIY aici, insa nu mi se pare deloc ortodox. Numai bine.
  8. Grilele pentru E46 FL au ajuns la mine, multumesc pe aceasta cale inca o data. Seara buna.
  9. Salut, Grilele m-ar ajuta pe mine. Multumesc anticipat ! P.S: Am lasat un reply si in topicul cu Donatii
  10. Gândindu-mĂŁ la spusele tale, revin cu o ĂŽntrebare: Ănainte sĂŁ se ĂŽntâmple asta ĂŽn momentul in care conectam telefonul la AUX și 5V se auzea alternatorul ĂŽn difuzoare și țiuia foarte tare. E posibil ca acesta sĂŁ fie semnalul unui ĂŽnceput de sfârșit ? Acel condensator sĂŁ fie responsabil pentru ambele probleme ?
  11. SĂŁ-l reprogramez ? OdatĂŁ scos de la 12V pierde doar ora, ce aș putea sĂŁ-i fac ĂŽn plus ?
  12. Salutare, Nu de multĂŁ vreme ĂŽntâmpin o problemĂŁ cât se poate de ciudatĂŁ. OdatĂŁ oprit casetofonul, dupa un interval de timp (5-10 minute) dacĂŁ se acționeazĂŁ la nivelul mașinii un impuls electric (deschizi ușa, armezi/dezarmezi ĂŽnchiderea, aprinzi un bec din interior) cd playerul pornește fĂŁrĂŁ ca displayul sĂŁ se aprindĂŁ, auzindu-se un fașait ĂŽn difuzoare. Menționez cĂŁ imediat dupĂŁ oprire nu se ĂŽntampla fenomenul, ci doar dupa acel interval de timp. Partea și mai ciudatĂŁ intervine acum: Am codat cu NCS Expert sĂŁ taie orice consumator dupa 1 minut, astfel dupĂŁ 1 minut se oprește orice fel de consumator ĂŽn afarĂŁ de cd player care rĂŁmane "semi-pornit". Spun semi-pornit pentru cĂŁ nu poți face nicio acțiune la nivelul lui, ci doar se aude acel fâșâit ĂŽn boxe, iar ĂŽn eventualitatea ĂŽn care cd playerul era lĂŁsat pe AUX și cuplezi telefonul ĂŽn timpul fâșâitului, ĂŽncepe muzica la propriu. Acum, mĂŁ gândesc sĂŁ nu se fi ĂŽntâmplat ceva cu cd playerul, ĂŽnsĂŁ odatĂŁ pornit funcționeazĂŁ perfect normal... Aștept sugestiile voastre, eventual dacĂŁ v-ați lovit și voi de asta aș fi bucuros sĂŁ gĂŁsesc soluții. Mulțumesc!
  13. Ai libertatea sa faci cum vrei tu. Daca vrei sa porneasca muzica odata cu tableta, se poate. In acelasi timp poti face ca muzica sa porneasca la un anumit nivel, sau sa deschida simultan mai multe aplicatii.
  14. Si nu vad raspunsul sau sugestie pentru intrebarea mea... Totul a plecat de la consumul mare de ulei..au schimbat simeringurile de la chiulasa si apoi au decis sa desfaca motorul sa se asigure ca nu sunt si segmentii uzati. Dupa ce au desfacut au schimbat segmenti + cuzinetii de la biela deoarece erau uzati si tot era motorul desfacut. In momentul in care au desfacut motorul au verificat si ambreiaj si l-am schimbat. Dupa toate aceste operatiuni au ramas cele 2 zgomote, unul la apasarea pedalei de ambreiaj iar celalalt undeva in compartimentul motor presupun la 1800 rpm fix, nu mai mult nu mai putin. Sunetul de la ambreiaj se aude in exterior. Insa toata informatia de aici o gasesti si in primul post, iar in continuare nu vad utilitatea sau aplicapibilitatea practica a postului tau.
  15. Salut, Sunt si eu interesat de oferta ta. Lasa-mi, te rog, datele de contact. Multumesc.
  16. Salut, Acum cateva luni am achizitionat un BMW e46 316i Vanos 2002, 115 HP, 1.8L.(N42B18) In momentul cand apasam pedala de ambreiaj se auzea un 'scartait'. In prima faza m-am gandit ca e de la sistemul de actionare, insa dupa ceva probleme cu consumul de ulei si alti cativa mecanici necunoscatori s-a ajuns la a schimba simeringuri, segmenti, cuzineti biela + disc ambreiaj, placa presiune si rulment presiune. Dupa aceste schimbari acel scartait la apasarea pedalei de ambreiaj inca se mai aude. De la ce poate fi ? In plus, acum la 1800 rpm se aude un zgomot de vibratie din zona grilelor de ventilatie din interior. Am desfacut, totul e in regula acolo...apoi m-am dus la compartimentul motor si se aude si acolo, insa mult mai infundat. Am verificat sa nu cumva sa fie ceva slab strans, insa totul pare in regula. Ati mai intalnit un astfel de sunet ? Sau imi puteti da sugestii ? Astept cu interes raspunsurile voastre. Multumesc !
  17. Va multumesc pentru feedbackul atat de rapid. Intr-adevar, e ciudat faptul ca am primit atatea sfaturi proaste de la "avizati". E trist ... In concluzie odata operatiunea facuta pe langa simeringurile propriu-zise ar mai fi de schimbat si garniturile pompei de vacuum si capacul de la culbutori. Va multumesc inca o data, imi e mult mai clara situatia acum.
  18. Scuze, am uitat sa mentionez: anul este 2003. Stiu ca nu se justifica ca acel consum imens de ulei sa fie din cauza uleiului folosit, insa eram curios ce ar trebui sa folosesc dupa ce se rezolva problema. Si da, observatia cu actele e una buna, nu m-am gandit . @SB25GAS: Multumesc, la fel si tie ! Urmeaza sa faci in curand ?
  19. Salut, Am achizitionat de curand un BMW e46 316i, 1.8L, 116 cai. Ulterior am aflat ca este Valvetronic si este un motor mai special. Tot de curand au aparut si ceva probleme, in special cu fumul albastrui si consumul de ulei. Dupa ceva documentatie am aflat ca acest model are o problema generala cu consumul de ulei din cauza semeringurilor de la supape. De aici am avut, si am in continuare cateva intrebari pentru ca de fiecare data raspunsurile de la 'mecanici' se cam bat cap in cap. In primul rand, acest tip de motor este N42 ?\ In al 2-lea rand, din cauza consumului mare de ulei (1L/300-400km) am dat repede cu ochii pe carte sa vad uleiul recomandat de producator pentru completare si am vazut 10W40, Castrol in special. Dupa documentatia de care va spuneam initial am vazut pareri ca acest tip de ulei ar fi cel mai daunator si ca recomandat este 0w30 sau 0w40. Pareri ? Mergand din service in service, de la mecanic la mecanic am auzit mai multe pareri cu referire la problema cu fumul: - Primii mi-au spus ca trebuie schimbate si semeringurile si segmentii, fara a masura compresia in prealabil, cost de reparatie 3500 lei (Whaaat ?!). Am trecut cu vederea parerea lor, neparandu-mi-se pertinenta. - Am mers la altii mi-au spus ca un tratament cu Duralube rezolva. Si la acestia am trecut cu vederea.. - Am mers la al 3-lea service si mi-au spus ca in proportie de 96% problema provine de la epuratorul de gaze. Zis si facut ! L-au schimbat, dar in continuare scotea fum, au spus sa mai merg o saptamana ca balteste evacuarea de ulei. Dupa o saptamana in continuare aceeasi problema, i-am sunat, le-am spus de banuiala mea cu semeringurile insa au zis ca nu cred ca provine de acolo si exista riscul ca unul din pistoane sa fie spart (din nou imi pare ceva bizar). Mentionez ca la masina apare simptoma principala, si anume: las masina la relanti 5 minute, apoi accelerez brusc si: PACLAAA DE FUM ! Concluzionand intregul roman: Care este tipul motorului masinii mele ? Ce ulei este recomandat, in conditii de functionare normale? Care este cauza fumului ? Sau care este probabilitatea ca problema sa provina chiar de la semeringuri ? Multumesc !
  20. S-a rezolvat. Se poate inchide topicul. Multumesc inca o data pentru tot !
  21. Salut ! Schimb Business CD cu functia MODE, data fabricatiei : 1.sep.2001 avand SV xx-xx 40, cu un alt Business CD avand SV xx-xx 43 (sau mai mare) sau data fabricatiei minima 08.2002. Schimbul se face cu diferenta din partea mea, iar despre cat sunt dispus sa dau discutam in cazul in care exista interes pentru schimb. Va multumesc anticipat !
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.