Jump to content

FlorinMarian

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FlorinMarian

  1. Merci pentru sfat! Am scos borna de la baterie si am pus-o inapoi dupa cateva secunde si acum e ok. Probabil da, intra apa sub plasticul de pe luneta fiindca acum cateva zile imi facea figuri inchiderea lunetei (sarea automat ca si cum ar fi fost deschisa din buton). Voi scoate plasticul respectiv pentru a pune silicon unde e nevoie. Zi frumoasa!
  2. Salut, băieţi! Am şi eu un E61 la care m-am trezit ieri că nu-i mai funcţionează nici o telecomandă din cele 2, aşa brusc. Ce ar trebui să fac pentru o diagnoză corectă ? P.S. deţin şi INPA şi Delphi Autocom 2016 însă nu ştiu exact în ce modul ar trebui să caut eroarea. Merci!
  3. bujiile au fost schimbate acum un an, la releu nu s-a umblat. Galeria de adminise a fost curatata ieri cand am inlocuit senzorul MAP insa problema veche tot a ramas: are momente cand intra in LIMP mode (iti anuleaza complet turbina pret de cateva zeci de secunde).
  4. merci! Un alt simptom este acela ca uneori turometrul are variatii de vreo 50rpm la relanti. Cum as putea verifica EGR? De curĂŁĂžat l-am curĂŁĂžat ieri cu un spray de curĂŁĂžare fiindcĂŁ avea puĂžin cancer pe el.
  5. Revin cu un update. Am schimbat astazi senzorul MAP si masina e mai sprintena dar in continuare am acea eroare pe tester "Regulator presiune turbina". De cand am cumparat masina mecanicul mi-a spus ca "partea electronica a turbinei e obosita". Ce ar trebui sa verific in acest punct? Multumesc!
  6. Saluare, colegi! Am un BMW E46 care-mi dã bãtãi de cap cu douã probleme: 1. Temperatura apei nu urcã peste 65 de grade (indiferent de temperatura exterioarã) 2. Uneori maºina se plafoneazã ºi nu trage deloc preÞ de câteva zeci de secunde (nu mereu face aºa, dar pãÞesc asta dacã de ex. sunt Într-o accelerare, calc frâna ºi apoi vreau sã demarez din nou) Maºina are ambele termostate schimbate iar problema cu trasul se manifestã de când am montat pe ea un alt motor Întrucât cel vechi "crãpase". Problema legatã de tracÞiune se manifestã destul de rar (poate odatã la 100 de km) ºi când nu este prezentã, maºina trage În toate minÞile. Ceva sugestii ? Clima mã Îngrijoreazã cel mai mult Întrucât motorul nu funcÞioneazã În parametri normali fiind apa aºa rece mereu. Merci! bmw2.pdf
  7. Salutare, colegi! Am un BMW E61 din 2009 despre care ºtiam cã a avut douã accidente minore În trecut. Din pãcate am descoperit cã una din cele douã plãcuÞe ce Þin bucºele de pe bara stabilizatoare este ruptã, iar asta creeazã probleme la viteze mari. Am Încercat sã sudãm aceastã plãcuÞã cu electrozi de metal ºi cu electrozi de aluminiu Însã nu a fãcut prizã niciunul din dece douã materiale. Ceva sugestii ? Merci!
  8. #CloseRequest. Problema a fost rezolvata schimband convertizorul cu unul ce habar n-am daca e nou sau reconditionat provenind de pe o alta masina (cert e ca l-am dat pe al meu la schimb). Schimbul de ulei in cutie mi-au zis baietii ca era necesar pentru ca uleiul meu era foarte exfoliat (asta anuland ideea de life time pe care o credeam plauzibila). Costuri totale implicate: 3000 lei (1150 convertizor + transport, 1500 ulei/manopera schimb ulei si 350 lei manopera schimb convertizor). Toate cele bune, Florin!
  9. Mersi! M-am programat pentru vineri la Auto Masters in Piatra Neamt, la recomandarea colegului de mai sus. Va costa 1500 lei mentenanta uleiului din cutie si 1100 lei un convertizor nou (nu stiu daca nou sau reconditionat provenit de pe alta masina fiindca trebuie sa-l dau inapoi pe cel vechi). Toate cele bune, Florin!
  10. Schimbul de ulei din cutie costa 2100 lei la reprezentata. "In alta parte" cat m-ar costa si unde as putea merge in zona Moldovei? Mersi!
  11. Am scos astãzi maºina din service unde am fãcut alte operaÞiuni decât cele legate de cutie ºi o nouã constatare este aceia cã maºina manifestã problemele descrise anterior doar În modul automat. Pe modul M/S maºina schimbã/se comportã impecabil. Putem miza În continuare pe uzura ambreiajului? MulÞumesc!
  12. Salutare, colegi! Acum 5 zile am achiziÞionat un BMW E61 din 2009, cu 256K KM parcurºi. Maºina are cutie automatã ºi problema descoperit ã la ea sunã În felul urmãtor: Dacã vrei sã mergi constant la orice vitezã, maºina creeazã mari vibraÞii În caroserie ºi alteori când nu creazã vibraÞii, nu ºtie la ce RPM sã ruleze ºi oscileazã 1600-1800 rpm ca ºi cum ar da puncte În acceleraÞie. Cu ce ar trebui sã Încep pentru a Încerca sã soluÞionez problema? Merci!
  13. Multumesc pentru corectie, acum daca il deschizi din nou ar trebui sa fie ok.
  14. Salut! Am un Coupe 2.0 Diesel ce face probleme îmi face probleme de ceva vreme. Probleme sună cam aşa: 1. Nu trece de 175 km/h (se plafonează). 2. Are momente când se plafonează pur şi simplu acceleraţia, indiferent de viteză, şi îşi revine abia după câteva zeci de secunde/minute, fără a fi nevoie să fac ceva anume pentru a-şi reveni. Am pus astăzi testerul pe ea şi am descoperit erorile din PDF-ul ataşat ( aici ). Cu ce ar trebui să încep verificările ? Merci!
  15. Salut ! Ma confrunt cu ceva probleme la pisicuta mea din '98. Dupa multe alte probleme de dinainte acum nu mai trage deloc si se aude un sunet ca de compresor cand ar trebui sa intre turbina ( aparent nu mai intra pentru ca nici fum nu mai scoate). Am inceput sa iau furtunele la verificat si cand am turat-o stand pe loc am observat ca iese si fum pe la gaura ce intra in blocul motor pe langa busonul de ulei(vezi poza). Ce poate avea? EGR schimbat si fara probleme (cel vechi dadea gaze afara in prostie). *Poate fi o problema lipsa a doua piulite de la galerie?
  16. Salutare ! Dupa ce in ianuarie am schimbat la service garnitura de la suportul filtrului de ulei , m-am trezit dupa cateva saptamani ca iarasi curge. Acum incerc sa o schimb acasa. Am dat jos galeria sa pot avea spatiu de lucru si m-am apucat sa desfac suportul de la filtrul de ulei. Am desfacut: - Un surub de 12 in partea stanga jos( la baza) - Un surub de 12 in partea dreapta sus - Doua suruburi "Stea" in partea dreapta. Acum componenta din plastic de langa filtru are mobilitate, nu mai e legata de carcasa filtrului. Nu reusesc sa observ alt surub, vreo schema de montaj a carcasei respective? Multumesc mult !
  17. Salutare camarazi! Revin și eu o problemă ce-am întâlnit-o la pisicuța mea (318TDS din 1998). Supapa EGR pierde foarte mult ulei (curge pe electromotor) și nu știu dacă are legătură cu ea sau nu, dar când intră turbina se aude un vuiet puternic (ca și un compresor când face aer) și mașina nu mai trage ca înainte. Ce ar trebui să verific să mă lămuresc ? Mulțumesc !
  18. Video Youtube Salutare ! Detin un E36 318TDS ce m-a ĂŽnnebunit. Ăl dețin din septembrie 2015, de atunci am investit ĂŽn el (doar pentru buna funcționare) peste 11000 lei (el a costat alți 8500 lei având taxa nerecuperatĂŁ). De la bun ĂŽnceput motorul ĂŁsta avea ceva belele pe injectorul 3(pierdea puținĂŁ motorinĂŁ) și am schimbat vreo 5 injectoare pe poziția respectivĂŁ dar degeaba. Tot pierdea motorinĂŁ. Cu timpul am constatat cĂŁ _chiulasa_ pe injectorul 3 are cumva formate 2 filete (nu este tocitĂŁ dar pur și simplu nu mergea ĂŽnfiletat mai mult de 50% din filetul injectorului). Acum, adevĂŁratele nelĂŁmuriri: - e posibil sĂŁ fie spartĂŁ _chiulasa_ de pierde atâta motorinĂŁ și trepideazĂŁ motorul ĂŽn halul ĂŁla? - e posibil ca din cauza pierderii motorinei și implicit a trepidațiilor motorului sĂŁ trepideze toatĂŁ caroseria la relanti ? (când reduci viteza și e pe liber se vede cum turațiile oscileazĂŁ 800-900) - ĂŽntre timp fostul proprietar și-a recuperat taxa (nu știu cum, cât timp toate actele sunt pe numele mamei). Mașina nu meritĂŁ vândutĂŁ pe ~1000 euro cât valoreazĂŁ acum (oricum nu o ia nimeni ĂŽn starea actualĂŁ). Mai meritĂŁ reparația ? (dacĂŁ necesitĂŁ schimbarea chiuloasei..) - E posibil ca și dupĂŁ ce schimb _chiulasa_ sĂŁ se manifeste acele trepidații și pierderi de motorinĂŁ ? - MeritĂŁ dezmembratĂŁ „acasĂŁ” sau datĂŁ la un centru ? - Cât aș putea scoate pe ea ? Mulțumesc !
  19. Salutare, dupa ce am schimbat ambreiajul si suportul de la intinzator curea transmisie m-am ales cu acest sunet ciudat. Pare ca vine de la injectoare desi cred ca e imposibil. Dupa cum se vede si in video motorul trepideaza destul de tare in ciuda tampoanelor noi montate recent. Si in masina se simt uneori trepidatii cand e la relanti dar cel mai probabil e de la volanta care are joc 2 cm stanga-dreapta. Tin sa mentionez ca acel sunet intepator nu se aude cand turez motorul. https://www.youtube.com/watch?v=fZHLJRA1CSo&feature=youtu.be
  20. Salutare camarazi ! AstĂŁzi m-am dus ĂŽn service cu o simplĂŁ problemĂŁ și anume cĂŁ observasem un strat gros de ulei pe furtunul ce intrĂŁ ĂŽn rĂŁcitorul de gaze. MĂŁ gândeam cĂŁ s-a rĂŁscopt furtunul sau cĂŁ a fost slĂŁbitĂŁ prinderea. La service mi-a ridicat-o pe elevator și a vĂŁzut cĂŁ e ulei pe toatĂŁ instalația de turbo, dupĂŁ aceea a scos respectivul mecanic furtunul de la EGR (sper sĂŁ nu mĂŁ ĂŽnșel) și m-a pus sĂŁ turez motorul, acolo era destul de mânjit interiorul cu ulei și dupĂŁ ce am turat-o la 4500 turații 1 minut mi-a dat verdictul: turbina mĂŁnâncĂŁ ulei. Ăntrebarea mea este: dacĂŁ turbina „papĂŁ” ulei, ce cautĂŁ atâta ulei pe dinafarĂŁ ? Și pe lângĂŁ asta, aveți idee cât m-ar costa sĂŁ schimb turbina și garnitura de la baia de ulei ? (scapĂŁ ulei și pe la baia de ulei deoarece a fost luatĂŁ cu tot cu garniturĂŁ de pe un alt motor).
  21. Am gasit problema, cu cheia in contact si motorul oprit indica ~300 turatii
  22. Cred ca nu imi merge bine ceasul de la turometeu, am plecat cu treapta 1 de pe loc si am dus-o in pragul de a muri motorul, pe la 1000 turatii statea si cand murea motorul. In plus imi amintesc ca facusem ceva la bord sa imi arate digital turometrul si acolo erau cu 200 si ceva de turatii mai putin.
  23. Coboara cand urca putin apa dar sub 1100-1200 nu coboara nici dac-o f*ti.
  24. Salutare colegi ! Am si eu o intrebare pentru colegii ce au/ au avut la randul lor BMW 318TDS. Mi se pare putin ciudat dat sta la relati: - cand e rece motorul la 1500 turatii/minut - cand e cald motorul la 1100 turatii/minut. O fi normal ? Tin sa precizez ca am schimbat motorul cu unul identic si tot asa facea si cel vechi.
  25. Salut, am scurgerile astea de ulei pe un E36 318TDS. Ămi puteĂži spune ce garniturĂŁ este stricatĂŁ ? AveĂži poze mai jos pentru a vĂŁ da seama de unde "izvorĂŁÂşte" uleiul. MulĂžumesc mult ! http://gaming-area.ro/x/IMG_0308.JPG http://gaming-area.ro/x/IMG_0315.JPG
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.