Jump to content

CE ulei sa pun?

darius_x

Recommended Posts

Va salut , va rog frumos spuneti-mi si mie unde pot gasi aceste specificatii ? Vreau sa schimb cam in 2-3 sapt uleiul la ambele masini. E36 316 1.9 ( '99 ) si e46 320ci 2.2 ('04)

Ce specificatii trebuie sa pun la aceste doua masini ?

Voiam sa pun in e36 5w-40 are cam 260000 km si in e46 5-w30 ( 160 000 km )

Dar nu stiu ce inseamna LL-01 , LL-98 , LL 04

@Olindor , de asta intrebam , ca ma speriasem de postul tau , pt e36 am inteles , am in el 5W-40 si o sa ii pun 5W-40 LL-98, problema e ca la e46 2.2 benzina am ulei Bmw 5-W30 LL-04....

Din ce am citit sa inteleg ca de fapt aceasta specificatie este pentru diesel ? Trebuie sa il schimb urgent cu LL-01 ? Am facut cam 4500-5000 km cu uleiul asta. Mersi

Am inteles , in acest caz o sa aleg si eu 0W-40 LL01 , o sa ma vad de care castrol , Mobil 1 , Motul sau Liqui Moly.

Cand zici ca tu il iei la sigur banuiesc ca il iei de afara , nu ?

Cam pe la inceputul lui Mai am drum in Germania si cred ca imi iau de acolo. Multumesc pentru lamuriri

Salut, am incercat sa ma interesez mai mult de aceasta chestie legata de LL01 si LL04. Pana la urma am intrebat in Germania la BMW AG Munchen cat si la un dealer din Frankfurt BMW Gebrauchtwagen. Cei de la reprezentanta mi-au raspuns instant, chiar am ramas uimit, mai intai mi-au mai cerut si seria inafara de datele masinii si apoi mi-au trimis raspuns cu un fisier atasat cu titlul BMW LL01, care contine tipurile de ulei care sunt recomandate pt masina mea. Am printat fisierul si o sa ii pun aici pozele, precum si o poza cu ce scrie in cartea tehnica de la masina mea referitor la ulei. In principiu ai dreptate cum ca in masinile noastre trebuie LL01, in primul rand si dupa raspunsul lor. Desi a mea este in carte 2005, stiu sigur ca este 2004 si motorul a fost conceput probabil prin 2001-2002, deci cu norma LL01.

Problema ar mai fi : De ce multi spun ca LL04 inlocuieste total LL01 ? Cei de la Bmw Gebrauchtwagen Frankfurt mi-au spus ca LL04 inlocuieste LL01 si pot pune fara probleme. La fel mi-au spus si mai multi care au magazine online de ulei atat in Romania cat si in Germania, ca LL01 este o norma invechita care a fost inlocuita de LL04. Cei de la BMW AG Munchen mi-au dat aceasta lista , dar nu au specificat ca pot pune si LL04.

Cei de la magazinele de ulei online or spune asa doar pt ca nu au ei pe stoc LL01 ?

P.S Am ramas foarte surprins de amabilitatea celor de la Bmw Munchen, desi am specificat ca e vorba de o masina veche de 9 ani, mi-au raspuns instant, iar peste cateva ore au trimis alt mail in care intrebau daca m-am lamurit si daca sunt multumit de serviciul lor de email. Sunt curios daca la noi iti raspunde cineva la un email referitor la ce ulei trebuie sa folosesti.post-31084-0-50142600-1394544135_thumb.jpg

post-31084-0-81884800-1394544146_thumb.jpg

post-31084-0-34154100-1394544161_thumb.jpg

post-31084-0-23804000-1394544172_thumb.jpg

Eneos 5w40 are specif si LL01 si LL04 oare o fi bun pt motorul meu pe benzina an fab 2000 ?

E bun pentru masina ta. Dar unde ai gasit acest ulei de cumparat? Vad ca e in Japonia Nr 1 , ceva gen liqui moly in Germania.

Salut, am incercat sa ma interesez mai mult de aceasta chestie legata de LL01 si LL04. Pana la urma am intrebat in Germania la BMW AG Munchen cat si la un dealer din Frankfurt BMW Gebrauchtwagen. Cei de la reprezentanta mi-au raspuns instant, chiar am ramas uimit, mai intai mi-au mai cerut si seria inafara de datele masinii si apoi mi-au trimis raspuns cu un fisier atasat cu titlul BMW LL01, care contine tipurile de ulei care sunt recomandate pt masina mea. Am printat fisierul si o sa ii pun aici pozele, precum si o poza cu ce scrie in cartea tehnica de la masina mea referitor la ulei. In principiu ai dreptate cum ca in masinile noastre trebuie LL01, in primul rand si dupa raspunsul lor. Desi a mea este in carte 2005, stiu sigur ca este 2004 si motorul a fost conceput probabil prin 2001-2002, deci cu norma LL01.

Problema ar mai fi : De ce multi spun ca LL04 inlocuieste total LL01 ? Cei de la Bmw Gebrauchtwagen Frankfurt mi-au spus ca LL04 inlocuieste LL01 si pot pune fara probleme. La fel mi-au spus si mai multi care au magazine online de ulei atat in Romania cat si in Germania, ca LL01 este o norma invechita care a fost inlocuita de LL04. Cei de la BMW AG Munchen mi-au dat aceasta lista , dar nu au specificat ca pot pune si LL04.

Cei de la magazinele de ulei online or spune asa doar pt ca nu au ei pe stoc LL01 ?

P.S Am ramas foarte surprins de amabilitatea celor de la Bmw Munchen, desi am specificat ca e vorba de o masina veche de 9 ani, mi-au raspuns instant, iar peste cateva ore au trimis alt mail in care intrebau daca m-am lamurit si daca sunt multumit de serviciul lor de email. Sunt curios daca la noi iti raspunde cineva la un email referitor la ce ulei trebuie sa folosesti.post-31084-0-50142600-1394544135_thumb.jpg

Ce motor ai? pai si de ce nu ai intrebat daca LL04 il inlocuieste pe LL01? ca pana la urma asta era intrebarea care conta...

Ce motor ai? pai si de ce nu ai intrebat daca LL04 il inlocuieste pe LL01? ca pana la urma asta era intrebarea care conta...

Am motorul 2.2 benzina 170 cp si momentan am in ea ulei bmw 5W-30 LL04 de vreo 4500 km. Eu am intrebat ce trebuie sa pun LL04 sau LL01 . Si ei mi-au trimis fisierul pdf cu LL01. Nu am intrebat clar daca inlocuieste, dar in alte parti asa mi s-a raspuns la aceeasi intrebare. Oricum e clar ca merge si cu LL04, in fostul 330i puneam numai 5w-30 LL04, dar voiam sa stiu cum e mai bine pt benzina.

E bun pentru masina ta. Dar unde ai gasit acest ulei de cumparat? Vad ca e in Japonia Nr 1 , ceva gen liqui moly in Germania.

Pai aia incercam sa iti explic..ca tu trebuia sa intrebi exact daca inlocuieste LL01...ca numai despre asta se vorbeste:))

Se poate folosi linistit si LL04 la benzinare dar acest tip de ulei a fost conceput in special pentru protejarea filtrului de particule la motoarele diesel si a mediului inconjurator (reducerea de noxe), avand de fiecare data o formula cu un nivel mult mai scazut de aditivi fata de uleiurile LL01. Prin urmare, motoarele pe benzina sunt mai bine protejate cu LL01 decat cu LL04, indiferent ce spun vanzatorii din magazine. Comparati fisa tehnica a produselor sa vedeti cat TBN si cenusa sulfat contin aceste doua tipuri de ulei. Veti observa instant diferenta dintre ele.

Va salut ,

Am primit raspuns deja de la BMW MĂźnchen si au zis exact ce a zis mai sus Atilla318i. Se poate folosi LL04 in loc de LL01 dar nu este chiar la fel si este mai bine sa folosim pt benzinare LL01. Eu o sa aleg un ulei din lista care mi-au dat-o, o sa iau direct din Germania cred ca Liqui Moly , Castrol sau Mobil 1. Acum trebuie sa ma hotarasc daca iau 5w-30 , 5w-40 sau 0w-40.

Sa raman pe 5w-30 daca din asta am avut pana acum ?

( in masina am acum 5-w30 dar este LL04, vreau sa schimb cat mai repede)

Credeti ca daca trec pe 0-w40 se va consuma mai repede ?

Momentan consuma cam 1 litru la 5000 km

Edited by kevinn14

Va salut ,

Am primit raspuns deja de la BMW MĂźnchen si au zis exact ce a zis mai sus Atilla318i. Se poate folosi LL04 in loc de LL01 dar nu este chiar la fel si este mai bine sa folosim pt benzinare LL01. Eu o sa aleg un ulei din lista care mi-au dat-o, o sa iau direct din Germania cred ca Liqui Moly , Castrol sau Mobil 1. Acum trebuie sa ma hotarasc daca iau 5w-30 , 5w-40 sau 0w-40.

Sa raman pe 5w-30 daca din asta am avut pana acum ?

( in masina am acum 5-w30 dar este LL04, vreau sa schimb cat mai repede)

Credeti ca daca trec pe 0-w40 se va consuma mai repede ?

Momentan consuma cam 1 litru la 5000 km

Hmm interesant... ms de info

Am gasit un site din Germania de unde sa comand ulei, va rog sa ma ajutati in legatura cu ce sa aleg, m-am oprit la cateva variante din cele date de Bmw:

Castrol Edge FST 0W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Edge-0W-40-A3-B4-5-Liter/DCA_24875

Castrol Magnatec 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Magnatec-5W-30-A3-B4-5-Liter/DCA_58727

Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-High-Tech-5W-40-1-Liter/LIQ_3863

Liqui Moly Leichtlauf Special LL 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-Special-LL-5W-30-5-Liter/LIQ_1193

Mobil 1 0W-40 New Life LL01 ( Acesta ar trebui sa il caut in alta parte, aici nu il au)

Dintre cele de aici am inteles ca doar Castrol 0W-40 este full sintetic?

Sa iau Castrol 0w-40, fiind cel mai scump o fi si cel mai bun? Credeti ca o sa inceapa sa consume mai mult ulei daca trec pe 0W-40?

Si Liqui Moly ma atrage sa incerc datorita atator pareri bune despre el.

Care credeti ca e mai potrivit din cele de aici? masina are 160.000km si momentan are 5W-30 ( dar este LL04 )

Mobil 1 0W40 New life e singurul ulei full sintetic adevarat. Ulei PAO, grupa IV.

Amaratul ala de Magnatec e Hydrocracked, grupa III, mineral, cu adiviti sintetici in el.

La fel si Liqui Moly-ul.

Edge-ul 0W-40 daca e fabricat pana in aprilie 2013 este PAO, adica sintetic, dupa aprilie 2013 se gaseste doar mineral cu aditivi sintetici (gr. III).

Ca sa nu te incurci cu atatea grupe, e o diferenta enorma intre "synthese technology" si "full synthetic". Prima e data de grupele II, III, ultima de grupele IV si V (care sunt singurele sintetice adevarate).

Singurii de mai fac uleiuri sintetice pe bune sunt americanii, aflati la ani lumina fata de europeni.

Fiecare alege in functie de cum il duce capul si buzunarul. Personal as alege Mobil 1-ul fiindca la pret e tot acolo cu Edge-ul si Liqui Moly-ul dar la performante e din alta liga.

Asta daca vreau ceva bun. Daca e sa ma intereseze doar pretul si Dumnezeu cu mila in legatura cu ce face uleiul ala prin motor, atunci Magnatec-ul iese castigator.

Iar daca te decizi sa iei un ulei bun, nu tre' sa comanzi Mobil 1 din Germania. Pentru ca New Life e facut in Belgia sau Turcia. Poti lua din tara, aproximativ la acelasi pret (200 de lei 5 litri) varianta adevarata, americana, Mobil 1 0W40 European Car Formula. In ambele bidoane se gaseste acelasi lucru dar as avea mai multa incredere in americani.

Diferenta e ca-n Germania producatorii sunt obligati sa spuna pe cutie daca uleiul dinauntru e full sintetic (adica pe bune) sau mineral (synthese technology). In celelalte tari din EU se pune expresia full sintetic si pe uleiurile sinteza, in Germania a pierdut Castrol proces in legatura cu aceasta tema si e singura tara din EU unde se aplica regula.

Am gasit un site din Germania de unde sa comand ulei, va rog sa ma ajutati in legatura cu ce sa aleg, m-am oprit la cateva variante din cele date de Bmw:

Castrol Edge FST 0W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Edge-0W-40-A3-B4-5-Liter/DCA_24875

Castrol Magnatec 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/CASTROL-Magnatec-5W-30-A3-B4-5-Liter/DCA_58727

Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W-40 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-High-Tech-5W-40-1-Liter/LIQ_3863

Liqui Moly Leichtlauf Special LL 5W-30 LL01

http://www.pitstop.de/Shop/Details/LIQUI-MOLY-Leichtlauf-Special-LL-5W-30-5-Liter/LIQ_1193

Mobil 1 0W-40 New Life LL01 ( Acesta ar trebui sa il caut in alta parte, aici nu il au)

Dintre cele de aici am inteles ca doar Castrol 0W-40 este full sintetic?

Sa iau Castrol 0w-40, fiind cel mai scump o fi si cel mai bun? Credeti ca o sa inceapa sa consume mai mult ulei daca trec pe 0W-40?

Si Liqui Moly ma atrage sa incerc datorita atator pareri bune despre el.

Care credeti ca e mai potrivit din cele de aici? masina are 160.000km si momentan are 5W-30 ( dar este LL04 )

Edited by adymateo
  • Like 1

Da.

Si cum am zis mai sus, ce se gaseste in acel bidon se regaseste si-n varianta din mai toate magazinele de piese auto, Mobil 1 0W-40 new life.

Eu in Timisoara am gasit new life la pret infim mai mic decat cel american sau chiar mai scump, d-asta am optat sa-l comand din online, chiar din tara.

Pentru benzinare e un ulei exceptional. Pentru diesel-uri fara dpf e bun.

De cand il folosesc consumul urban mi s-a stabilizat intre 8,3 - 9,5% (la motor pe benzina). Inainte imi lua minim 10,5.

Acceleratiile sunt o idee mai bune, probabil datorita unei ungeri superioare. Daca nu e vreme nasoala afara, masina mea vede zilnic 6.000 rot/min.

Daca il iei de la cei de la care ai pus link, de regula aia nu prea dau transport gratuit. Sau il dau doar daca iei de la ei filtre, filtre la care au niste preturi cam mari.

O varianta ar fi asta http://uleideulei.ro/mobil-new-life-0w40-litri-p-543.html dar si magazinul de la care iti iei de regula piese (daca mergi pe varianta new life).

De schimbat il schimb la max. 20.000 de km sau un an de zile. In realitate n-am facut mai mult de 17.000 de km intr-un an. Am folosit ani la rand Magnatec, Edge, Elf si nu se compara, atat ca mers al motorului, nivel de zgomot etc. .

Uleiuri mai bune decat asta sunt cele din grupa V, Amsoil, Redline, Fuchs, dar acolo vorbim deja de performante extreme si de cu totul alte preturi.

Si de zis nu tre' sa zic eu, o spun aprobarile pe care le are: MB 229.5, LL-01, VW 502 si 505.00.

Dar si faptul ca Mobil 1, fata de Elf sau Castrol, experti in a nu face publice datele uleiurilor ce le vand, pun la dispozitie datasheet-ul:

http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_0W-40.aspx

Aha, si zici ca e bun?

La cit il dai afara ? ca banuiesc ca nu-l tii 25 mii

Edited by adymateo
  • Like 1

Mobil 1 0W40 New life e singurul ulei full sintetic adevarat. Ulei PAO, grupa IV.

Amaratul ala de Magnatec e Hydrocracked, grupa III, mineral, cu adiviti sintetici in el.

La fel si Liqui Moly-ul.

Edge-ul 0W-40 daca e fabricat pana in aprilie 2013 este PAO, adica sintetic, dupa aprilie 2013 se gaseste doar mineral cu aditivi sintetici (gr. III).

Ca sa nu te incurci cu atatea grupe, e o diferenta enorma intre "synthese technology" si "full synthetic". Prima e data de grupele II, III, ultima de grupele IV si V (care sunt singurele sintetice adevarate).

Singurii de mai fac uleiuri sintetice pe bune sunt americanii, aflati la ani lumina fata de europeni.

Fiecare alege in functie de cum il duce capul si buzunarul. Personal as alege Mobil 1-ul fiindca la pret e tot acolo cu Edge-ul si Liqui Moly-ul dar la performante e din alta liga.

Asta daca vreau ceva bun. Daca e sa ma intereseze doar pretul si Dumnezeu cu mila in legatura cu ce face uleiul ala prin motor, atunci Magnatec-ul iese castigator.

Iar daca te decizi sa iei un ulei bun, nu tre' sa comanzi Mobil 1 din Germania. Pentru ca New Life e facut in Belgia sau Turcia. Poti lua din tara, aproximativ la acelasi pret (200 de lei 5 litri) varianta adevarata, americana, Mobil 1 0W40 European Car Formula. In ambele bidoane se gaseste acelasi lucru dar as avea mai multa incredere in americani.

Diferenta e ca-n Germania producatorii sunt obligati sa spuna pe cutie daca uleiul dinauntru e full sintetic (adica pe bune) sau mineral (synthese technology). In celelalte tari din EU se pune expresia full sintetic si pe uleiurile sinteza, in Germania a pierdut Castrol proces in legatura cu aceasta tema si e singura tara din EU unde se aplica regula.

Ceva de genul asta voiam sa stiu , o sa caut un site in Germania unde il au pe asta Mobil 1 new life

La Castrol Edge nu stiu cum as putea afla cand e fabricat, probabil doar dupa ce il iau.

Ideea e ca am drum in Germania oricum si daca tot ma duc vreau sa iau de acolo.

Pretul nu ma intereseaza, vreau doar sa iau ce e mai bun ca ulei si pentru acest motor.

Pana acum m-am convins pentru Mobil 1 atat de la tine cat si de la colegul #Olindor

Stii cumva daca e vreo problema daca am avut in masina 5W-30 si acum trec la 0W-40 ? mersi :)

Nu e nicio problema. Ma gandesc ca schimbul de ulei il faci in service si, odata cu uleiul, inlocuiesti si filtrul de ulei. Si eu am trecut de la 5W40 la 0W40.

Ceva de genul asta voiam sa stiu , o sa caut un site in Germania unde il au pe asta Mobil 1 new life

La Castrol Edge nu stiu cum as putea afla cand e fabricat, probabil doar dupa ce il iau.

Ideea e ca am drum in Germania oricum si daca tot ma duc vreau sa iau de acolo.

Pretul nu ma intereseaza, vreau doar sa iau ce e mai bun ca ulei si pentru acest motor.

Pana acum m-am convins pentru Mobil 1 atat de la tine cat si de la colegul #Olindor

Stii cumva daca e vreo problema daca am avut in masina 5W-30 si acum trec la 0W-40 ? mersi :)