Jump to content

Probleme cu bateria?!?


Recommended Posts

Banui ca a masurat consumu de la baterie nu cumva era lumina din portbagaj aprinsa ? intreb si eu cine stie :D

 

 

Dupa 30 de minute chiar daca este portbagajul deschis sau torpedoul, becul trebuie sa se stinga singur (masina intra in "sleep mode")- fara ca in acest timp sa se intervina!!!(inchidere deschidere usi, casetofon, armare, dezarmare, etc) Becul este un martor care ma anunta daca masina intra sau nu intra in "sleep mode"! Chiar este recomandat sa se faca acest test cu torpedoul deschis pentru a avea acces la sigurante! Partea mai proasta este ca la scoaterea unor sigurante masina se "trezeste" si trebuie asteptat iarasi!

Edited by manole2000
Link to comment
Share on other sites

In 80 de ore e goala.

In plus calculul nu e liniar o baterie de 80Ah tine 10 ore la 8 A, la curent mai mic capacitatea e mai mare, daca ai consum 80A nu cred ca atinge 40 de minute.

In plus bateria are si un "consum" intern, nu sta incarcata la infinit.

Temperatura scazuta ii scade din capacitate, noroc ca in ziua de azi nu mai sunt masini cu consum zero cand e oprita.

Link to comment
Share on other sites

tipul ala bavaria e cam prostut saracu . citeste pe aici si comenteaza pe alt forum . mi-e si mila de el cand vad ca alt scop in viata nu are . comportarea lui ascunde o mare suferinta si indica un psihic labil . isi tot ia suturi in viata reala si asta-i calea prin care se simte si el om . asa se simte si el barbat si nu gluga de coceni din viata reala . e un trist

 

pacat ca nici capul nu-l duce . el citeste aici si comenteaza pe forumul ala dar spune

ps

O sa mai dureze un pic probabil(4.43am) pana cand o sa intre un catel aici, o sa citeasca si o sa raporteze mai 'sus' ce a citit.

cu alte cuvinte se face singur catel ca si el citeste aici si raporteaza acolo ce a citit .

 

mi-am facut aici un alt cont ca pe forumul ala le place melodia aia ,pumnii mei minte nu are . am vazut ca ei zic ca aici lumea nu se poate exprima liber da acolo se da suspend oricui nu le canta-n struna si nu injura impreuna cu ei .

Edited by BavDanCiuandCo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Aseara am stat in masina , inchisa si cu garajul inchis , peste exact 16 min. nu se mai auzea motorasul ventilatorului de la clima( deci nu piesa cu tepi este problema) , pana si ledul de la cutie era stins .

Pe aparat mi-a aratat la service 660 miliamperi consum !

 

Care consumator sa fie?

Link to comment
Share on other sites

Apropo de bavaria eu nu inteleg cum a ajuns sa fie moderator la ciupanezu. La cata bataie de joc si misto a facut de ciupanezu. Nu exista post d-alui ciupanu sa nu il ia asta la misto si batjocura. Merge cred faza cu dusmanul dusmanului meu imi e prieten.
Link to comment
Share on other sites

Nu cred, probabil dupa ora tarzie la care s-a postat crede asta, un om matur n-ar fi facut niciodata asa ceva, probabil esti Mihai! sau Robytza.

 

bai ,,,,,,,,, (auto cenzurat - pune tu ce e mai rau aici), inainte sa faci acuzatii eronate mai citeste cate o carte.

ultima data nu ti-am raspuns la tentativa de insulta cand ai luat apararea la catelul tau suprem. ai devenit si tu incet incet un catel doar ca spre deosebire de cei doi capsunari care latra dincolo, tu latri si aici in continuare. eu sper ca nu pentru mult timp... te-o fi initiat in tainele cardului in Statele unite ale frustratilor si acum ii esti dator sa-i iei apararea pe forumuri, pana nu ti-a mai mers si te-au repatriat aia inapoi in valcea :)

ziceai de cei 7 ani de acasa in postul trecut..... sa sti ca eu i-am stat acasa spre deosebire de tine, care probabil i-ai facut la granita cu mexicul, pe burta pe sub un gard every day, dar am fost invatat sa aplic bunul simt doar celor care-l merita, si nu la toti ......... (iar pui ce vrei aici) care-i intalnesc latrand pe net.

si inchei aici pentru tine si pentru mr b de dincolo (ca stiu ca-i mare cititor bmwclub.roTM) cu traditionalul : dute-n .................. (pui ce vrei aici ... de exemplu : laponia, norvegia, etc..... unde-s capsunile mai inghetate si tin mai mult).

 

 

PS : nu-ti face iluzii. daca sunt moderator nu inseamna ca-s obligat sa fiu baiat bun cu toti latratorii de speta ta.... sunt ca sa moderez, nu ca sa fiu un exemplu pentru copiii care intra pe forumuri, scapati de sub atentia parintilor de la o varsta frageta si fugiti prin state de plictiseala.

Link to comment
Share on other sites

ce baterie credeti ca ar fi mai potrivita pentru e90 320d 2007

80ah - 800a - L315 - l 175 - i 190

95ah - 850a - L350 - l 175 - i 190

85ah - 800a - L315 - l 175 - i 175 toate varta. ma intereseaza in special dimensiunile. multumesc

 

 

Opteaza pentru o varta silver! Au curentul de pornie mai mare: Exemplu la 77ah are 780a!!

Daca mai ai si alte accesorii pe masina (statie, navigatie, etc) ar fi indicat una cu amperaj mai mare 85ah, 95ah!!

Link to comment
Share on other sites

Am fost acuzat de toate cele, am primit chiar si un telefon, doar pentru ca s-a banuit ca am o clona @BavDanCiuandCo.

 

Voi profita de ocazia aceasta pentru a aduce cateva clarificari. Acesta este singurul meu post pe tema asta, si am postat doar ca sa lamurim cum stau in realitate lucrurile. Cine vrea sa inteleaga bine, cine nu, iarasi bine.

 

Am evitat sa vorbesc de aiurelile care se scriu pe alte forumuri, nu are niciun sens. Daca unii considera ca a scrie acele chestii este telul lor in viata, si asta le aduce satisfactii, e doar treaba lor.

 

 

Am sa postez un fragment dintr-o discutie purtata acum vreo 2 luni pe PM, cu un user de pe forum:

 

"Am citit cateva posturi acolo si am ramas surprins de gradul mare de ipocrizie si de numarul mare de decizii discretionare.

 

Incepand cu @bmw-utu care a fost banat definitiv pentru ca a spus o chestie pentru care aici ar fi primit cel mult o atentionare pe topic:

"dupa ce ca sunteti 3-4 useri pe acest forum voua va arde de glume. Faceti voi preturi repede pe munca altora. si oricum pe forumul asta nu se intampla nimic nu se vinde nu se cumpara nimic.Cred ca va plictisiti teribil"

 

Continuand cu @baluba care a fost jignit de nenumarate ori chiar si de catre moderatori, a fost facut dobitoc si banat. Si asta de ce? Justificarea puerila gasita la final, dupa ce au aflat cine este, e ca nu si-ar fi dat numele real sau ca ar fi moderator pe acest forum. O prostie care a fost totusi acceptata de toti userii de acolo. De parca pe forum trebuie sa-ti faci cont cu buletinul.

 

Alt caz este @wux. Dupa ce au umblat ca niste caini in calduri pe langa ea, si au facut niste remarci absolut jenante, atat pe acest forum cat si pe altul, i-au dat preventiv moderator preview."

 

Nota: Intre timp am aflat ca i-a fost ridicata sanctiunea.

 

Cu siguranta ca mai sunt si alte exemple.

 

 

Dragut este ca toate astea se fac clamand constant ca ei sunt corecti, drepti, si ca altii sunt rai si ingradesc libertatea de exprimare. Ipocrizia dusa la extrem. Si toate facute de multe ori cu un limbaj suburban.

 

 

 

Este de notorietate atitudinea si limbajul catorva useri, vreo 4-5, fata de acest forum si fata de userii de aici. De parca acolo nu ar fi tot aceeasi useri.

 

Acolo insa nimeni nu s-a scandalizat. Unii de teama ca vor fi respinsi de acea comunitate daca au alta opinie, altii de jena, altii din ipocrizie. Au fost totusi cateva incercari, in care cate un user constata ca subiectul principal al acelui forum este doar barfirea acestui forum. Dar respectivii useri ori au fost intimidati, ori li s-a vorbit pe un ton grosolan, ori au fost banati. Evident, posturile respective au fost sterse, ca sa nu se vada ca mai exista si oameni rationali.

 

 

Revenind la situatia de fata, postul lui @BavDanCiuandCo este poezie de dragoste fata de ce se scrie dincolo. Si totusi au sarit in sus unii useri. Aceeasi useri insa, care pe alt forum ori zic chestii cu adevarat mizerabile, ori se fac ca nu le vad cand sunt spuse de altii, ba chiar sunt incantati. Cineva este un papusar extrem de iscusit.

 

 

@WLF, tu spui ca:

Asta a fost cea mai patetica faza ever. Cum plm sa fii moderator pe BMWclub, si sa iti faci o clona pe BMWclub ca sa dai un raspuns unuia de pe un alt forum, vezi doamne, "sub protectia anonimatului". Cata minte sa ai sa faci asa ceva, chiar nu imi vine sa cred. Cojones clar nu ai.

 

Vad acolo ca Bavaria zice ca esti Paul. Nu cred, probabil dupa ora tarzie la care s-a postat crede asta, un om matur n-ar fi facut niciodata asa ceva, probabil esti Mihai! sau Robytza.

Banuiesc ca ai citit si tu ce mizerii sunt scrise prin alta parte. Totusi nu te-am vazut niciodata contrariat. Nu le-ai spus cat sunt ei de patetici facand asta de dimineata pana seara. Nu i-ai intrebat cum plm niste oameni maturi pot face asta de dimineata pana seara. Nu ai spus niciodata cata minte pot avea cei ce de cativa ani de zile spun numai mizerii, si ora de ora nu fac altceva decat sa barfeasca ce se intampla pe acest forum.

 

 

 

Oricum, daca n-ar fi fost clona de moderator, s-ar fi dat ban pentru asta. Dar voi afla cine a scris, nu e greu.

Repet iarasi, aici te-ai fi asteptat sa se dea ban pentru o chestie care dincolo ar fi fost aprobata si aplaudata. Mi-e teama ca judeci cu doua unitati de masura.

 

 

 

PS: Probabil posturile legate de acest subiect vor fi sterse, deoarece scopul acestui forum nu este analiza altor forumuri.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Azi am facut si eu o masuratoare cu ampermetrul si dupa vreo 20 min am verificat: consum 0 sau sporadic 0.01 A... eu imi faceam probleme ca ceva imi papa curent (am descoperit o posibila "scurgere" si am eliminat-o, de aceea am si facut verificarea)... totusi e just asa, 0 ?
Link to comment
Share on other sites

Azi am facut si eu o masuratoare cu ampermetrul si dupa vreo 20 min am verificat: consum 0 sau sporadic 0.01 A... eu imi faceam probleme ca ceva imi papa curent (am descoperit o posibila "scurgere" si am eliminat-o, de aceea am si facut verificarea)... totusi e just asa, 0 ?

 

 

Posibil ca ampermetrul tau sa nu inregistreze decat sutimi de amperi (0,01), de aici consumul fluctuant intre 0 si 0,01! Consumul normal este intre 4 si 12 miliamperi (adica 0,004 si 0,012)! Cu un miliampermetru trebuie sa se opreasca la o valoare si sa ramana constant (fara fluctuatii)!

Link to comment
Share on other sites

Aparatul de masura este unul digital facut pe vapor... prima masuratoare a fost facuta cu aparatul setat la 20A, iar dupa 20 minute l-am dat si la 200m si la 20m (m-urile astea le banuiesc a fi mA) si valoarea tot 0 a ramas... nu prea intelg care-i treaba...
Link to comment
Share on other sites

Nu ai cum sa schimbi de pe scala de 20A pe cea de 200mA FARA sa muti si borna aparatului!

Degeaba dai doar din comutator :).

 

Insa daca scoti borna trebuie sa ai grija sa nu intrerupi circuitul, ca masina iese din modul sleep, si consumul va depasi scala aparatului.

 

Consumul in modul sleep este in jur de 40mA.

Link to comment
Share on other sites

Ai perfecta dreptate Paul ! ...eu am crezut ca se poate masura pe aceeasi scala fara sa muti si borna aparatului ca doar e maxim 20A, de minim nu zice ;)

 

Ar trebui legata o sursa de tensiune exterioara care sa mentina alimentarea in timpul mutarii bornei.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Salut!

 

Am ceva probleme cu relantiul, de cand a venit frigul. Dimineata, dupa ce stau cam 2-3 minute sa se incalzeasca motorul, plec. Daca ma opresc la semafor, dupa cateva sute de metri de mers, fluctueaza relantiul si de vreo doua ori, s-a si oprit motorul. Mentionez ca nu fluctueaza in sus, ci

Doar in jos, pana se opreste motorul. Daca merg mai mult de 3, 4 km, cand o las la relanti, nu are aceleasi fluctuatii. Fluctueaza foarte putin, si "ingheata" undeva la 700 rot./min.

 

Poate asta sa aiba legatura cu bateria slabita? Mi s-a confirmat in urma cu vreo luna, ca este sub 12V, insa nu am apucat de atunci sa o schimb.

 

Masina este un 118i motor n42b20 129 CP.

 

Multimesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.