Jump to content

O Mica Problema Cu Cutia De Viteze, Un Sfat Va Rog


nicu132003vl

Recommended Posts

buna seara

 

 

am o mica problema cu cutia de viteze la un bmw e46 318i si anume, numai cand e rece afara, dupa ce masina este statuta peste noapte, cand e sa bag in treapta 1 ceva ma impiedica ( sa zic asa ), daca bag in treapta 3 si apoi in 1 intra foarte usor.

 

aceasta mica problema, se mentine pana in momentul in care, ulei-ul din cutie se incalzeste, dupa care intra ca vioara, normal, fara nici in impediment.

 

am citit pe forum, despre cutii, dar in aceasta privinta nu am gasit nimic.

am fost cu masina la 6 mecanici, chiar si la bavari pitesti si nu i-au dat de cap acestei mici probleme, deoarece, toti s-au mirat si au si constatat ca, cutia, functioneaza perfect dupa incalzirea ulei-ului.

 

ce mi-au spus este, ca s-ar putea sa fie de la ulei si anume, de la cine am luat masina ( recent adusa in tara ) sa fi completat ulei-ul din cutie, cu unul total diferit fata de cel normal ).

 

s-a mai intalnit cineva cu o astfel de problema?

un sfat s-ar putea?

 

eu, as dori sa schimb ulei-ul din cutie. mentionez faptul ca nu scurgeri de ulei nici la cutie, nici la grup, la nimic.

Link to comment
Share on other sites

Service Information - Bulletin Number 23 01 99

 

SUBJECT: Manual Transmission Difficult to Shift - Diagnostic Tips

MODEL: All with Manual Transmission

SITUATION: Transmission may be difficult to shift especially first gear engagement and/or gear shift linkage is binding. Note: Field observations have indicated that a transmission which is difficult to shift (especially into first gear) is primarily a clutch related problem and only in isolated cases a failure in the transmission itself.

 

PROCEDURE:

 

Verify the customer complaint:

 

Note: Engage the parking brake and assure that no people or objects are in the vehicle's path.

 

- Run the engine at idle speed

- Press the clutch pedal to the floor

- From the neutral stick shift position engage first gear

 

If first gear is difficult to engage, hold the stick shift at the resistance point (approximately half of the total stick shift travel) with constant force.

 

Then switch the ignition off with the other hand.

 

DIAGNOSIS 1:

If first gear now engages completely, i.e. the stick shift moves to the end position without any additional pressure applied, there is a problem in the clutch system.

 

Explanation:

Because the clutch does not uncouple completely, a residual torque is transmitted to the transmission input shaft when the engine is running. This inhibits the release and meshing of the sliding sleeve, in the transmission, at the end of the synchronization process. Turning the engine off relieves the input shaft of this torque thus simulating a completely uncoupled clutch.

 

DIAGNOSIS 2:

If the stick shift remains at the resistance point, there is a problem in the external gear shift linkage or in the transmission.

 

CAUSE:

 

DIAGNOSIS 1:

Possible causes for a clutch problem as per Diagnosis 1 above are:

- Input shaft taper splines not lubricated properly/grease dried out.

- Clutch disc difficult to move on transmission input shaft.

- Clutch disc wobble.

- Air in the hydraulic system of clutch mechanism.

- Release bearing defective or difficult to move on the guide sleeve.

- Clutch disc or pressure plate broken/worn out.

 

DIAGNOSIS 2:

Possible causes for gear shift linkage binding and/or internal transmission problems as per Diagnosis 2 above:

- External gearshift linkage binding (shift rod joints stiff).

- Stick shift bellows boot incorrectly installed (positioned too high or too low on the stick shift lever).

- Sound deadening between the outer gear shift linkage and the body incorrectly installed and/or distorted.

 

Possible causes inside of the transmission:

- Faulty synchronization.

- Internal gear shift linkage binding.

- Water in the transmission fluid. (rare)

 

==============================================

Link to comment
Share on other sites

Am si eu problema asta de vreo doi ani, am mai scris pe forum. La rece intra foarte greu in viteza, mai ales treapta intai. Am schimbat si uleiul din cutie dar fara rezultat. Am observat ca daca turez motorul in 3000 de ture intra mult mai usor. Probabil e o problema de la ambreiaj, la care nu am umblat de cand am masina.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pt marian_f - si dimineata, cand e sa pleci cu ea de pe loc, cum o turezi la 3,000 si bagi in viteza? problema este ( de ce nu intra usor in treapta 1 cand ulei-ul este rece? daca bagi treapta 3 si apoi in treapta 1, intra ca vioara; )

 

si sa zicem ca ar fi de la ambreiaj - atunci, cum se explica cand se incalzeste ulei-ul in cutie, intra foarte foarte usor, vorba aceea ( impins cu degetu schimbatorul de viteze ).

 

mai m-am documentat si am obsevat ca ar fi o problema standard la acest tip de bmw, dar sa speram, ca undeva, cineva, a gasit solutia acceptabila ( in afara de a vinde, ai da foc, a o da la remat, etc )

Link to comment
Share on other sites

conteaza foarte mult si tipul uleiului

ce ulei ati pus?

cei de la BMW recomanda ca uleiul din cutie si cel din diferential sa nu fie schimbate niciodata

iar in cazul in care nu ati pus MTF-LT-2 sau MTF-LT-3 este posibil ca problema sa persiste pt ca foarte putine uleiuri se apropie de caracteristicile uleiului original

Link to comment
Share on other sites

@nicu132003vl - Daca vreau sa bag in viteza fara sa-mi folosesc muschii prea mult :) , apas ambreiajul, turez pana in 3000, bag in viteza intai si apoi plec normal, pot sa mai reduc turatia daca vreau.

Eu nu am cunostinte de mecanica, asa ca nu stiu exact care e cauza la problema asta, oricum am renuntat sa-i dau de cap.

Eu nu am E46, am E36 316i din '95. Eu am auzit ca e o problema standard la BMW :)

Si am mai observat o chestie, de fapt e cam acelasi lucru cum ziceai tu ca bagai a treia si apoi usor treapta intai. Deci eu apas ambreiajul, bag treapta intai greu, scot pe liber si bag iar treapta intai foarte usor (toate astea cu ambreiajul apasat). Daca atunci cand sunt pe liber dau drumul la ambreiaj, apoi il apas iar si bag treapta intai intra foarte greu iar.

 

@adi_JOL - Nu mai tin minte exact ce ulei am pus, stiu ca era ATF Castrol, si eticheta de pe bidon era de culoare rosu deschis. Oricum problema o aveam si dinainte sa schimb uleiul.

Edited by marian_f
Link to comment
Share on other sites

despre ce tip de ulei MTF-LT 1 ( nu se mai fabrica si se trece pe ) MTF-LT 2 75W - 90

 

dar, problema e ca cineva, a schimbat ulei-ul in cutie cu original si problema persita.

acum am primit un mesaj de la un utilizator care a avut, are si spera sa nu mai aibe aceasta problema.

 

un prieten de al lui, cu ( o pisica ) a avut aceasi problema, a bagat un ulei tot de Cutie si ii merge ceva mai bine. acum, dupa cine sa te mai iei?

Link to comment
Share on other sites

Si la mine in viteza 2 intra incredibil de urat si se aude si un bum ( aia stiu ca e de la niste bucsi de la diferential ) mi s-a zis ca imi curge putin ulei de la cutie pe la simeringuri .. putin dar curge . O fi mai putin ulei si de aceea face asa? Edited by ebenize
Link to comment
Share on other sites

Gata dupa ceva cautari am gasit....

 

"Looking at the BMW MTF-LT-2 bottle, it's 75W80 gear oil that meets the API GL-4 standard. Some googling revealed that 'Castrol VMX80' is the same viscosity and meets the same standard. I wouldn't be too surprised if it was actually the same stuff. It's about 1/4 the cost of the BMW fluid. Once I run out of the BMW stuff, I'll go Castrol..."

 

 

Asadar BMW MTF-LT2 este de fapt un ulei de cutie manuala 75w80 care indeplineste standardele API GL4. CASTROL VMX 80 este o varianta pentru cutie in cazul asta....

pentru detalii vizitati pagina castrol:

 

http://www.castrol.com/castrol/multi...tentId=7000384

 

 

sper ca cineva de pe forum, mai specialist decat noi, sa ne spuna o solutie mai buna!

 

 

 

mai adaug un alt ulei de cutie MOTUL GEAR 300, 75W90 API GL 4 , Castrol Syntrax 75W-90 API GL4, Mobil 75W-90 GL-4( din cate am citit, toti recomanda GL 4 in loc de GL 5, deoarece, ultimul este pentru masini cu tonaj mare, ceva de genu )

Edited by nicu132003vl
Link to comment
Share on other sites

nu vreau sa va influentez parerile dar din experienta stiu ca problema e de la pinionul de a intaia din cutie (masina personala un e46 320d 2003 150 de cai am avut aceeasi problema pana cand am schimbat cutia), va zic ca degeaba cautati solutii cu uleiuri schimbate si alte prostii cu ambreiajul, ambreiajul SIGUR nu are nici o legatura, daca ar fi placa de presiune problema nu ar intra nici intr-o viteza, nu doar a intaia ar fi cu probleme.

totusi daca vreti sa schimbati cutia pretul nu e mare, eu le vand cu 400 de lei bucata (indiferent diesel sau benzinar).

Va salut, o zi buna si spor la cautat.

Sasha - 0762 211 441

Link to comment
Share on other sites

pai si ce facem daca luam una bucata de cutie mai proasta sau la fel de proasta .. ca nu e problema de schimbat e problema sa functioneze normal ( nu am pretentia de impecabil la o masina second de ceva ani ) Totusi 400 lei .. e un pret foarte bun. Edited by ebenize
Link to comment
Share on other sites

eu stiu un caz care a schimbat 2 cutii sh la un 5-ar diesel si ..tot acelasi rezultat, oricum , am vazut ca toate manualele pana la seria e46/ e39 sunt cu bube la 1-a si la rece..daca ar fi din cutie , de ce dupa ce se incalzeste putin merge perfect 1-a si nu e de la ulei..eu cu ambreiaj nou (volanta + kit luk ca si cel oem ) ulei nou(oem) ,cilindru ambreiaj nou, lichid frana nou ,am aceeasi problema?!

 

p.s. deja m-am obisnuit, dupa 3 semafoare merge perfect..sau daca o las 5-7 minute la ralanti , problema asta se intampla numai peste noapte , daca mergi cu ea ziua si o lasi 4-5 ore pe dreapta si pleci merge perfect.

Edited by gelu_bmw
Link to comment
Share on other sites

pai si ce facem daca luam una bucata de cutie mai proasta sau la fel de proasta .. ca nu e problema de schimbat e problema sa functioneze normal ( nu am pretentia de impecabil la o masina second de ceva ani ) Totusi 400 lei .. e un pret foarte bun.

de curiozitate uitate putin peste posturile mele si ai sa te convingi singur ca nu vand piese stricate, iar daca spun ca ceva e asa, atunci asa e. vrei sa sti de ce pretul e atat de bun, pt ca in primul rand ma bazez pe rulaj de marfa nu pe adaosuri comerciale exagerate iar in al doilea rand cutiile de viteza la bmw sunt piese care de obicei rezista cat rezista masina, deci se vand mai rar ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.