Jump to content

marian_f

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marian_f

  1. Eu pe un seria 1 am pus bare originale BMW si o cutie de la Thule scurta si lata (nu folosesc schiuri). Vezi ca specifica in manual la cutiile Thule cel putin sa nu depasesti 130 km/h.
  2. Salut. Eu am motorul N45B16A pe un E87 facelift, din 2007. Dar masina a fost cumparata de noua din Romania. Vezi jurnalul ei la Motorul asta e destul de ok. Din ce vad N43 nu e recomandat. Totusi am o problema cu el la pornirea la rece, am scris acolo (aici am facut si video -> https://www.youtube.com/watch?v=Ks4HFbThPTc). Ar avea nevoie de benzina premium. E recomandat schimbul distributiei la 100k km, eu ma apropii dar n-am facut-o inca. Consumul e de 8% mixt. Multi recomanda pe un grup de FB sa nu iei 1.6, sa iei motorul de 2000 ca e acelasi consum. In rest eu n-am schimbat mare lucru la ea in 4 ani, dar am luat-o cu foarte putini km. Despre deschiderea capacului de ulei, n-as zice ca e relevanta. Am facut si eu treaba asta o data dupa ce am luat-o, s-a simtit un mers mai rau al motorului, si au sarit stropi de ulei pe capota :). Dar totusi motorul meu trage bine, nu cred ca are problema cu compresia.
  3. Cand dai de maneta in modul manual (in sus) nu pornesc? Ar trebui sa porneasca pe loc in modul manual.
  4. Poate ai o problema cu senzorul de ploaie, sa nu fie lipit bine de parbriz. Eu am problema asta de cand am luat masina, pe modul auto stergatoarele merg cu o frecventa mai mica decat ar trebui. Proprietarul dinainte a schimbat parbrizul si cred ca a refolosit senzorul existent, si a fost lipit prost. L-am lipit din nou la un centru de parbrize, s-a vazut o imbunatatire, dar tot nu merg cum ar trebui sa mearga. Despre faptul ca se opresc cand stai pe loc din cate stiu asa ar trebui sa functioneze, frecventa de functionare a stergatoarelor pe modul auto scade cand stai pe loc.
  5. Ai mare dreptate, majoritatea cumparatorilor SH din Romania sunt doar amatori de chilipiruri. Daca pui pret fix ei tot vor sa negocieze, daca pui pret negociabil si pe parcursul negocierii le spui un ultim pret, ei vor sa-l negocieze si pe ala. Din cauza asta am vandut de multe ori lucruri mai ieftin decat valoarea lor reala. Si pentru ca mie nu-mi place sa ma tiganesc cumpar lucruri scump.
  6. @AdrianHH Eu sunt si pe un grup de FB de Seria 1, si acolo mai multi au semnalat aceeasi problema ca a mea. @Laurentiu18 Deci la tine s-a rezolvat problema acum?
  7. Salut. Din cate se pare e o problema comuna la acest motor. Eu am acelasi motor (N45B16) cu rulaj foarte mic si neumblat in el. Si face la fel ca al tau, la rece si mai ales la prima pornire din zi fluctueaza turatia tare vreo 20 de secunde. Eu ca solutie imediat dupa ce pornesc tin turatia la 1500 rpm din acceleratie. Si am mai observat ca daca ii pun benzina d-aia scumpa (de 99 de la Petrom) nu mai face asa. Uite un video cum face al meu ->
  8. Am scris mai sus, am avut aceleasi simptome. O sa explic mai bine cum a fost la mine, desi nu cred ca te ajuta. Masina un 116i din 2007. Am cumparat-o in 2018, si la putin timp am fost la un service sa-mi schimbe placutele de frana spate. Ei dupa schimb am facut un drum mai lung si s-a incins roata stanga spate foarte tare, si nu puteam depasi 110 km/h. M-am intors la service, a desfacut si a curatat mecanicul pe acolo, a fost ceva mai bine, dar tot se incingea roata. Si exact ca tine am avut acel scartait, care disparea cand franam. Urmatorul pas am decis sa incerc kit reparatie etrier. Am facut asta, dar mare imbunatatire nu am vazut. Adica nu se mai incingea asa tare, dar scartaitul tot era prezent. Pe cilindrul original din etrier s-a vazut o uzura pe o parte, era clar ca nu mai lucra cum trebuie, si cred ca a afectat si etrierul. Apoi am hotarat sa schimb etrierul cu totul. Am gasit la un magazin de piese, marca TRW, la 250 lei. Mi s-a parut cam ieftin, cred ca era reconditionat, dar si-a facut treaba. Dupa schimbul etrierului am scapat de problema. Stiu prin ce treci, pe mine ma scotea din minti problema asta. La orice drum verificam roata daca s-a incins, plus acel scartait pe care cand il auzeam era clar ca se incinge roata. Nici la mine nu se incingea etrierul, ci discul de frana si roata.
  9. Imi pare rau ca ai problemele astea. Am aceeasi masina si am avut aceeasi problema la aceeasi roata ca tine. La mine s-a rezolvat cu schimbarea etrierului, tot TRW am pus si eu, cred ca era reconditionat. Vroiam sa-ti spun sa schimbi etrierul, dar am vazut ca ai facut deja asta.
  10. Eu am schimbat recent discurile, la 80 000 km. Probabil mai mergeau un rand de placute, dar masina are 14 ani si marginea la discuri era ruginita. Asa ca m-am gandit ca e bine sa le schimb.
  11. Am pus si eu folii recent pe masina. Pe spate si luneta mi-au pus marca Global, modelul HPC din ce-mi amintesc, transparenta 20%, si pe fata Armolan, 77% parca. Ca si costuri pe spate a fost 320 lei, si pe fata 120 lei. Deocamdata sunt multumit, dar nici nu prea pot face comparatii, e prima data cand pun folie.
  12. Am avut si eu problema asta, vezi http://www.bmwclub.ro/forums/topic/184399-e87-116i-2007-scufita-rosie/page__view__findpost__p__2533284. Totusi la mine dura 15 secunde pana se stabiliza relantiul, la tine dureaza mult mai mult. Uite si un video cum se manifesta la mine -> https://www.youtube.com/watch?v=Ks4HFbThPTc. Deci in concluzie ti-as recomanda sa incerci cu un combustibil premium, un aditiv de curatare injectoare, si poate sa verifici injectoarele.
  13. Salut. Din ce spui tu (mers in oras, rulaj mic) cred ca mai degraba ti se potriveste benzina. Eu am 116i, vezi topicul cu masina mea -> http://www.bmwclub.ro/forums/topic/184399-e87-116i-2007-scufita-rosie/.Eu fac cam 10k km/an, si de cand am masini am avut doar pe benzina. Deci despre diesel nu prea stiu ce sa-ti spun, doar ca are distributia in spate si e mai costisitor sa o schimbi, si are DPF, care si ala cam pica dupa 200k km din cate inteleg. Si la benzina ar trebui schimbata distributia la interval de 100k km din pacate, dar macar e mai putin costisitor fiind in fata.116i e mai slabut ca si putere fata de 118i si 120i, dar probabil il gasesti mai ieftin la achizitie si mai putin alergat. Ca si consum sunt cam la fel. Mie imi arata 10% pe BC, deci este un consum maricel, dar fac multe drumuri scurte, cativa km, si acum iarna o tin destul de mult pornita pe loc pentru caldura.Impozitul e bani de seminte (65 lei), asigurarea in jur de 500 lei. O revizie (schimb ulei si filtre) m-a costat 400 lei ultima oara. Filtrul de combustibil nu se schimba, e in rezervor.Legat de rulajul acestor masini, eu am gasit-o cu rulaj foarte mic, unic proprietar. Am platit in plus pentru asta, dar sunt multumit, nu am schimbat mai nimic la ea de cand o am.Ca si motoare, nu sunt cele mai reusite, au vanos si valvetronic care pot face probleme. Al meu e motorul de prefacelift (N45), si nu are valvetronic. Ar trebui sa tina relantiul bine, si sa vezi daca porneste bine la rece. Sa traga motorul, sa urce frumos in ture, sa nu aiba scurgeri, stii tu. Motoarele astea sunt ceva mai zgomotoase, e ceva normal.Per total este o masina potrivita pentru oras, pentru o femeie, dar nu uita ca e totusi o masina premium, care presupune cheltuieli de reparatie mai mari fata de alte marci.
  14. marian_f

    Baterie E87

    Salut. A venit cu Banner, vezi poza atasata. A tinut 11 ani, am schimbat-o cand am luat masina, poate mai tinea. Curentul de pornire era la jumatate parca, desi nu am avut simptome de baterie slaba.Am schimbat tot cu Banner, Baterie auto BANNER P74 12 POWER BULL 12V 74AH, 680A, a fost 300 lei de la Epiesa in iulie 2018. Nici o problema pana acum, porneste la prima cheie, si nu folosesc masina foarte mult. Deci pana acum sunt foarte multumit. 55Ah cat ai avut si ai tu mi se pare cam putin. Totusi a mea e 116i, motor N45, dar facelift, din 2007. Nu stiu cele NFL daca chiar au venit cu 55Ah pe original.
  15. Am facut schimbul de ulei si filtre zilele trecute, acum masina are aproape 75 000 km.Am sters si martorul "volan rosu cu lacat", inca nu s-a reaprins, sper sa n-o mai faca.Problema la pornire la rece, cu trepidatiile motorului am rezolvat-o alimentand doar cu benzina premium, si am pus si un aditiv de curatare injectoare de la LiquiMoly. Cred ca mai mult s-a rezolvat datorita combustibilului premium, se pare ca motorul asta e pretentios la combustibil.In rest ce sa zic, masina merge bine, de fapt mai mult sta, de cand cu pandemia asta
  16. La asta ma uitam si eu, cunosc zona.Si un articol cu video -> https://observatornews.ro/eveniment/tanar-strivit-bancomat-piatra-neamt-bmw-390368.html
  17. Ai pus mana pe janta, era fierbinte? Daca da e etrierul blocat. Eu am avut probleme cu etrierul stanga spate dupĂŁ ce am schimbat plĂŁcuĂâşele de frâna. IniĂâşial am incercat cu kitul de reparaĂâşie, fĂŁrĂŁ efect ĂŽnsĂŁ. Apoi am schimbat etrierul, un magazin de cartier mi-a adus un etrier refurbished TRW la 250 lei. Masina in cauza seria 1 E87. Trimis de pe al meu SM-A750FN folosind Tapatalk
  18. Dotarile astea au fost puse ulterior. Masina din fabrica a iesit cheala. Poti folosi http://bimmer.work pentru decodarea VIN-ului, mie imi place ca arata si cum arata masina din fabrica. Intr-adevar la masina ta arata volanul pe stanga, dar cred ca nu stie decodorul sa genereze pozele cu volanul pe dreapta. La "Steering" zice "right", deci clar masina a fost cu volan pe dreapta.Ce sa zic, nasol moment. Pana la urma se cheama inselaciune, si cred ca il poti da in judecata, daca vrei.
  19. Mai bag niste updateuri. Ultimul schimb de ulei l-am facut in august 2019, la 65 000 km. Acum masina are 70 000 km. Altceva n-am mai facut la masina, doar apa paie si bataie Martorul "volan rosu cu lacat" din bord nu l-am mai sters, dar volanul n-are nici o problema, se deblocheaza. Problema cu roata stanga spate care se incingea s-a rezolvat dupa schimbarea etrierului.
  20. Am gresit un link mai sus, de fapt era http://www.bmwclub.ro/forums/topic/185887-e87-merge-intrerupt-cand-e-rece-si-nu-trage-in-sarcina-sub-2000-rpm/page__view__findpost__p__2504006
  21. Am revenit cu video: Cand e frig afarĂŁ face mai nasol. Trimis de pe al meu SM-A750FN folosind Tapatalk
  22. Acum am urmarit video-ul pus de tine, exact la fel face si a mea. Nu am rezolvat problema, dar adevarul este ca nu mi-am batut capul sa o rezolv, nu am facut diagnoza.Vezi https://trello.com/c/fHiETQRv/884-add-evaluation-session-item-type#comment-5dc1456ad0f6da3dd842dbb2, pare o problema similara, rezolvarea vad ca a fost senzorul de presiune. O sa fac si eu un video azi si o sa-l pun aici.
  23. Vezi http://www.bmwclub.ro/forums/topic/184399-e87-116i-2007-scufita-rosie/page__view__findpost__p__2465423, punctul 3. Deci si mie imi face probleme la pornirea la rece. N-am facut diagnoza pentru problema asta. Ca sa scap cumva de problema asta o tin accelerata dupa pornirea la rece vreo 10 secunde, la 1500 ture, si e ok.
  24. Asta am observat si eu. Am una la fel, aceeasi culoare, doar ca din 2007. Eu am xenon si spalatoare de far. Cel mai bine ii ceri seria de sasiu si vezi ce si cum.
  25. Va adresez aici o intrebare, ca sa nu mai deschid alt topic. Stie cineva daca scutul motor de pe E87 diesel se potriveste pe benzina? Pe realoem au coduri diferite, https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=UE11-EUR-06-2007-E87N-BMW-116i_16&diagId=51_6526 vs https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=UD91-EUR-10-2007-E87N-BMW-120d&diagId=51_6526. Totusi nu imi dau seama care e diferenta intre ele.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.