Jump to content

X1 23d E84

alex230ro

Recommended Posts

Deoarece nu s-a vandut inca am mai mers cu el. Merge ok l-am scos un pic si pe autostrada ca am avut 3 zile de mers in oras bara la bara , interesanta e etajarea cutiei a 6-a la 3000 rpm am cam 145 la 130 2500 rpm aproape partea buna e ca asa faci regenerare rapid 😄 

Edited by alex230ro

Clar, nu imi explic care e "schema"  , ma rog la mers normal nu sunt probleme doar daca vrei sa mergi mai tare deja la viteze de peste 150 ai consum de 3.0  . Parca am mers odata tare si la 200 avea ceva de genul 4000 rpm .Si inca ceva interesant, directia e mai "grea" vs fostul M140i 🙂 

Edited by alex230ro

Pe a ta este directia clasica(favorita mea), ce am eu pe X1 este directia mega asistata electric(ciudata senzatie).

Topul la ce am avut este clar Active Steering de pe 335, dupa VSS de la 420 si X1 ultimul.

Pana si pe Polo parea mai ok chiar daca era asistat electric si auzeam la el pe loc directia ca un robot ce misca.

Pai X1 are directie electrica oricum, nu?

Nu stiu sa existe hidraulica, E84-ul a aparut cam odata cu faceliftul E90, care si el a trecut la electrica.

Interesant ca iti place Active Steering, pe platformele mai mici (seria 1, 3) este cea cu variatia raportului de bracaj in functie de viteza. Am mers cu una si dureaza un timp pana te obisnuiesti. E criticata pe forumuri ca fiind 'mai' artificiala.

Desi odata cu trecerea la F-uri, majoritatea sunt artificiale. Din pacate pentru Europa, directia hidraulica de serie a murit prin 2007, cel putin la BMW. Si cam pe atunci si feelingul de directie solida..

Au mai supravietuit doar pe 35i-uri pana la finalul generatiei, si separat pe variantele cu Active Steering.

LE: acum vad in prima postare ca are S216A HYDRO STEERING-SERVOTRONIC. Interesant ca a supravietuit pana in 2011.

Edited by paul_e88

Dar , hidraulica, mai grea si versus E30 as zice 😄 . La M140i parca era variabila and shit ca si "comfort" foarte ok,feeling cum ai spus artificial . Ca si preferate as zice ca aia de E30(daca ignoram cele 4 ture lock to lock)  apoi restul sunt cam pe acelasi palier .

2 hours ago, paul_e88 said:

Interesant ca iti place Active Steering, pe platformele mai mici (seria 1, 3) este cea cu variatia raportului de bracaj in functie de viteza. Am mers cu una si dureaza un timp pana te obisnuiesti. E criticata pe forumuri ca fiind 'mai' artificiala.

Aici nu sunt de acord, era foarte directa si precisa, iar raspunsul instant.

Legat de raportul de bracaj eu nu am sesizat sa fie foarte variabil, pe loc aveam 3 sferturi de tura stg sau dreapta.

Iar la viteza mare nu face nimeni 3 sferturi de tura bracaj la volan, cel mai probabil acolo era treaba cu variabil si scadea la 2 sferturi.