Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

BMW G31 530d 2020

Wolff

Recommended Posts

22 hours ago, Wolff said:

aveam un zgomot de 1-2 luni in compartimentul motor, ca si cum ar freca ceva, intermitent; nu facea tot timpul; la inceputul lui septembrie m-am programat la verificare, cu speranta ca poate ii dau de cap, desi nu facea tot timpul; baietii de la Bavaria Militari au identificat sursa zgomotului (pompa de apa), bravo lor (au si iesit la o tura cu ea); cu ocazia verificarii au identificat si celelalte probleme (urme de gaze pe corpul EGR, intinzator curea accesorii slabit, urme de ulei la conductele turbo mic), si din fericire mai are garantie pana in dec 2025.

Referitor la coupe - inca imi place G22, dar din pacate nu e practic, merg zilnic cu masina; nu mai sunt chiar tanar, si sunt destul de mare; in coupe scaunul e mai jos, ma dau jos greu; usa e lunga, si mai greu sa cobori din ea cand o parchezi la lidl, aproape de alta masina; inca am pasageri in spate si nevoie sa car bagaje la drumuri lungi, deci break; nici faptul ca 4 are volanul (si) mai moale decat 3 nu imi place; probabil voi cumpara din nou in viitor un coupe bmw, dar va fi desigur E92 335i cu directie hidraulica🙂 

Inteleg perfect cu zgomotul, am patit la fel la un B47...am schimbat fulia vibrochen ca apoi sa isi dea seama mecanicul ca e de la pompa de apa... urmeaza schimbata si aceea impreuna cu cureaua(desi are 18k km cureaua) si ce mai e pe acolo. Revenind la tine, frumos din partea lor ca le schimba pe garantie, pana la urma de aceea o ai.

Te inteleg si la faza cu coupe vs sedan/touring. Si eu sunt fan coupe, dar nu mai am rabdare de usi lungi si grele, pozitie mai joasa la volan etc :))

13 hours ago, sskkaa said:

G31 540i n ar fi bun? Tot b58 are si asta... 🤣

M-am gandit si la 540i, motorul e ce trebuie, dar parca dinamic nu e ce trebuie, cam barcuta grea.

Inca am ramas cu gandul la F31 340i, ce dinamica buna avea.

12 hours ago, Viper05 said:

@Wolff aici e smecheria, cand faci upgrade , iti dai seama ca e mai bine, mai mare etc, asa te ai simtit cand te-ai murar de oe f31 pe g32, crede-ma cand mergi inapoi o sa fie diferenta mare

eu am g21 dupa f10 ,prima impresie a fost ca e mai mic si na, in timp mi-am dat seama ca dau cu genunchiul in consola tot timpul, cand multumesc la careva in trafic ( ridic mana) ating parbrizul etc. parcheaza odata langa un g2x sa vezi cu cat e mai lata seria 5

la urma urmei e alegerea ta, banii tai, faci cum vrei,

Da, e posibil sa regret spatiul si confortul seria 5; dar parca as vreo o masina mai jucausa, cu dinamica mai buna, iar m340i sta foarte bine la capitolul asta (desi e cam prea usor de condus). Sigur o sa regret consumul.

Am pus G31 la vanzare la un pret la care as da-o (cam piperat pt piata de la noi, dar mai mic decat pretul uneia similare pe mobile.de); probabil nu il voi obtine, asa ca va mai ramane la mine pana voi fi dispus sa scad din pret. Presimt ca se va vinde toamna viitoare, asa o sa pot lua m340i facelift (acum sunt in jur de 50k).

• Like 2