Jump to content

BMW e92 318i - N43B20A

Alex.Mihai.10

Recommended Posts

Senzorul nox e foarte important la motoarele astea. Fara el masina pierde adaptările de conbustibil s8 incepe sa mearga rau, sa dea rateuri si sa consume mult.

As incepe orin schimbarea senzorului nox urmata de o stergere a tuturor erorilor si neaparat o resetare a adaptarilor motorului.

Daca merge ok dupa operatiune, neaparat facuta o desulfare pe autostrada. 130km/h in viteza a 4-a timp de 20 30 minute. Posibil mai mult daca e foarte contaminat catalizatorul de nox.

Desulfarea ar trebui făcută cu testerul conectat pentru a monitoriza valorile de sulf din catalizator. Trebuie sa scada sub 200mg.

Sansele sunt ca problema sa nu fie doar de la senzorul nox, dar fara el functional e imposibil sa afli daca rateurile sunt de la injectoare.

Daca tot apar rateuri dupa ce am zis mai sus, poti sa incepi sa te uiti la injectoare, bobine si bujii sau distributie.

Senzorul de nivel de ulei trebuie si ala schimbat.

Mai ai o eroare acolo legata de curent, trebuie investigata si aia. Daca bateria e slaba o sa ai tot felul de comportamente ciudate.

Daca pui baterie noua trebuie codata si inregistrata tot din tester altfel o faci praf in scurt timp.

Ai si noste erori de senzori lambda dar alea de regula nu sunt de la senzori in sine. Posibil sa dispara o data ce pui senzor nox functional.

Senzorul nox tre sa fie nou si original. Aftermarket sau sh sunt gunoaie.

P.S. pare ca ai nimerit o duda de masina. Daca te decizi sa bagi banii in ea sa o repari, o sa te coste niste mii de euro daca tre sa ii faci "toate alea" necesare unui N43 chinuit.

Inainte sa bagi bani in motorul asta, verifica-i axele cu came si distributia. Vezi ce uzura are motorul, ca eu sunt in situatia in care am "pus la punct" un motor care in momentul de fata merge perfect după ce am schimbat toate cele dar are axele si lagarele zgariate si trebuie sa decid daca schimb chiulasa cu tot cu axe sau schimb motorul cu totul.

Tot asa cu mecanici care s-au priceput de numa am devenit expert. Au avut nspe ocazii sa imi spuna despre uzura respectiva dar nu au facut-o si am tot investit într-un motor care e oricum pe moarte.

Ieseam mai ieftin daca schimbam motorul din prima. Acuma ii dau talpa pana crapa.

Daca poti cauta-mi postarile si invata din prostia mea.

Edited by Nym
Extra info