Jump to content

Amortizoare spate G30 520i 2019

Recommended Posts

Salutare!

De curand am observat ca am un amortizor spate curs si intentionez sa remediez problema prin schimbarea ambelor amortizoare spate.

Mentionez faptul ca masina este un G30 520i 2019 fara amortizoare adaptive insa cu pachet M, deci banuiesc ca ar fi ceva diferit si la suspensie.

Ma gandeam sa merg pe Sachs, aveti idee ce vine de fabrica sau aveti ceva recomandari?

Totodata, banuiesc ca odata cu schimbarea amortizoarelor ar trebui schimbate si flansele, protectiile de plastic si cred ca ar mai fi 2 flanse dintr-un material plastic in ambele capete unde arcul sta pe amortizor, daca nu ma insel.

Multumesc!

recomandat ar fi sa le schimbi pe toate 4, daca unul a curs inseamna ca uzura e mare si o sa ai o masina cu o punte noua iar cealalta obosita, care nu mai poate tine aceeasi frecventa de amortizare. Cum a spus si andualx, flansele obligatori la pachet.

ca producatori cred ca sunt ok oricare din variantele Bilstein, Kyb si Sachs

15 hours ago, edisimion said:

banuiesc ca odata cu schimbarea amortizoarelor ar trebui schimbate si flansele, protectiile de plastic si cred ca ar mai fi 2 flanse dintr-un material plastic in ambele capete unde arcul sta pe amortizor, daca nu ma insel.

Se schimba tot ce e imbatranit, crapat..

Daca vrei sa fii corect se schimba si scaunul/scaunele de cauciuc de sub arc, ca si arcul are suport..

Cel mai bine cauti un furnizor serios care va sti sa caute ce a avut masina si probabil daca vrei un upgrade tot el va sti si ce iti trebuie.

Noi pe net insiram niste nume de fabricanti. BMW nu stanteaza arcurile si amortizoarele cu numele fabricantului..

Daca vrei poti sa pui VINul si pe real eom o sa vezi ce suporti de arcuri si amortizoare sunt pe langa. Daca vrei sa fii mai zgarcit schimbi doar ce e crapat. Daca vrei sa fi generos si sa nu umbli de doua ori schimbi tot.

As lasa puntea fata in pace ca acolo intri in calcule si mai mari.. asteapta sa pice ceva.. ca altfel masina o sa ti se para scumpa sa intretii.

• Thanks 1
  • De acord! 1

18 minutes ago, bimmer90f30 said:

Noi pe net insiram niste nume de fabricanti. BMW nu stanteaza arcurile si amortizoarele cu numele fabricantul

gasesti producatorul pe eticheta amortizorului, la e 90 erau Sachs, la g21 adaptiv  Monroe . Nu te astepta la aceeasi calitate, pot sa iti spun ca am schimbat rulment fata la e90 Fag, care dupa cateva luni avea rugina la suprafata, clar sunt alte aliaje.

1 hour ago, ovy318i said:

gasesti producatorul pe eticheta amortizorului

..dupa cum se spune, fiecare cu experienta lui. Eu la E90 cand am schimbat toata suspensia nu scria nimic pe amortizor iar pe arcuri erau puncte colorate.. Si tin minte si acum ca erau/sunt topice pe forumuri straine intregi in care memebrii nu stiu cu, certitudine ce arcuri are E90.. asa ca..

La F48 cand s-a rupt arc acum vreo 3 saptamani, la fel, puncte colorate iar pe amortizor nimic.

F48 are acum arc rupt pe spate, ultima spira.. 😡 dar tot trebuie schimbat..

Fiecare dupa experienta..20250320_120522.thumb.jpg.fd1e18defc9ccfff7880094be867bbf0.jpg

Iata ca am gasit si o poza de dragul preciziei.. de la un F48.

O sa o sterg curand ca e prea mare poza.

Cat despre cost, depinde de sursa. Amortizor Bilstein a tinut parca.. 6-7 ani.. 

Edited by bimmer90f30

2 hours ago, bimmer90f30 said:

O sa o sterg curand ca e prea mare poza.

Off topic, ai atasat poza in contul bmwclub ? Iti apare meniul cu buton de sters ?

On topic, pune piese de calitate, schimba doar in pereche, inspecteaza bine puntea spate ca sa poti identifica toate piesele defecte.

Recomand eibach(pentru arcuri, specific g30 nu au direct OE replacement)si bilstein amortizoare.

• Thanks 1

31 minutes ago, Dan_316i said:

Off topic, ai atasat poza in contul bmwclub ? Iti apare meniul cu buton de sters ?

Da, de obicei le micsorez si tai cat mai mult dar azi mi-a fost lene.

..acum m-am uitat si am vazut ca nu este buton..

Poate primim unul cu noul update..

Edited by bimmer90f30
  • Fara comentarii 1