Jump to content

Sfat achizitie E39 FL 525i/520i/525d la 18 ani

bogdan141

Recommended Posts

Salutare, aș vrea și eu să aud păreri în legătură cu decizia asta a mea ca prima mașină pentru că o consider una dintre cele mai frumoase și calitative mașini in banii mei adică 3000-4000 euro. Am stat să mă informez mult și din câte am înțeles cele mai multe probleme de aș avea la modelele astea, la m54 si m57 ar fi foarte mult în jurul sistemului de răcire, pompa de apă, furtunuri vechi care crapă, radiator, așa cum e la toate mașinile mai vechi de 15 ani rugina și o valvă DISA și niște garnituri de la Vanos. Aș dori facelift pentru angel eyesuri oem dar am văzut că multă lume laudă m52 pentru că e din inox în loc de aluminiu. Întrebarea mea e dacă ce am zis e doar o parte foarte mică din lucrurile pe care trebuie să le schimb, dacă îmi va rupe buzunarul consumul la m54 și cam cât să mă aștept să dau pe an pe întreținere ținând cont că manopera o voi face majoritar la văru-miu. Mulțumesc în avans pentru răspunsuri

• RedCap changed the title to Sfat achizitie E39 FL 525i/520i/525d la 18 ani

Salut, ca proaspat posesor de E39, 2001, FL, cred ca pot sa-ti dau cateva sfaturi.

1. Rugina. La 3000-4000 euro, este imposibil sa gasesti o masina fara rugina. Chiar si a mea, adusa din Germania, km putini, garaj, tot a avut rugina la un prag si, probabil, voi mai gasi mici puncte. Aici, insa, depinde cat esti de pretentios.

2. Diesel sau benzina? La diesel nu ma bag, tot ce pot spune este ca le vei gasi cu multe sute de mii de km in Romania + km dati inapoi. La benzina, motorul de 2.5 consuma intre 16-22 % in oras. In exterior, depinde, dar, sub 7.5 % este exclus. Impozit mare, RCA mare. Motorul? Este un motor super ok, daca a fost ingrijit. Sansele sa gasesti un motor ok in Romania, la banii aia, sunt extrem de mici (chiar daca ti se va parea ca merge bine, va papa ulei la greu, minim 1l la 1k km). Cheltuieli cu el vor fi, in functie de cat de bine a fost ingrijit si, evident, cat de mult mergi. Cutie manuala as zice, sunt indestructibile. Plus ca sunt mai ieftine (desi, daca ai bafta sa trebuiasca sa schimbi ambreiajul, ...).

3. Daca mergi pe varianta benzina, sa te astepti la vreo 2k euro pe an ca si cheltuieli cu reparatii, schimbari, modificari, rca, impozit, etc. La diesel, nu ma bag.

4. Un exemplu: cu al meu E39, adus in ianuarie, 4400 euro pret de achizitie, am ajuns la 8000 euro si masina are doar 127k km. Dar, e o diferenta aici: la mine totul trebuie sa fie perfect, in detaliu nu in mare. Probabil ca nu va mai cere prea mult, de aici incolo, dar, eu nu merg cu el mai mult de 100 km pe luna. 

5. As zice sa cauti bine, sa citesti despre e39 ca sa stii ce sa cauti, sa vezi piata din Romania si sa te orientezi mai degraba spre cea din Germania. Varianta ok pe care o vad, la bugetul asta este diesel, nu 2.5 benzina. In Germania, poti gasi un diesel cu km sub 200k la bugetul asta. Dar, te mai costa adusul, inmatricularea, etc.

6. Nu te grabi, altfel risti sa te pacalesti. Eu, pentru cabrio am cautat un an si jumatate, pentru e39, 8 luni. Nici chiar asa, dar nici nu cumpara primul e39 pe care-l vezi.

Bafta!

20 în oraș mă cam omoară, stai in București? că și eu majoritatea drumului tot pe acolo îl fac dar de foarte multe ori am văzut că nu ar trebui consumul sa fie peste 18 decât dacă o dai numai în 6000 de ture, ești sigur că nu are nicio problemă mașina? La RCA oricum îl pun pe numele lui tata și e 1200, cu 300 mai mult decât golf 4 1.6 așa că nu mă deranjează și doar impozitul care era singurul lucru de ma motiva sa îmi iau nonfl sa am motor de 2 litri fix. Și încă un lucru ce se va strica la el așa de rău încât să ajungă la 2000 de euro de piese pe an, sau daca doar te ai referit ca și cum aș face pe numele meu sa am 1000 de euro rca

4 minutes ago, bogdan141 said:

20 în oraș mă cam omoară, stai in București? că și eu majoritatea drumului tot pe acolo îl fac dar de foarte multe ori am văzut că nu ar trebui consumul sa fie peste 18 decât dacă o dai numai în 6000 de ture, ești sigur că nu are nicio problemă mașina? La RCA oricum îl pun pe numele lui tata și e 1200, cu 300 mai mult decât golf 4 1.6 așa că nu mă deranjează și doar impozitul care era singurul lucru de ma motiva sa îmi iau nonfl sa am motor de 2 litri fix. Și încă un lucru ce se va strica la el așa de rău încât să ajungă la 2000 de euro de piese pe an, sau daca doar te ai referit ca și cum aș face pe numele meu sa am 1000 de euro rca

Nu, in Craiova, exemplul de consum era de la e46 325xi, la asta (e39, 2.2 benzina), nu stiu cat e consumul, ca merg f rar si doar in exterior, pe langa Craiova.

RCA pentru motor de 2.5, pe numele tatalui evident, nu cred ca este 1200, eu la motor de 2.2 am platit 1700, clasa B5, in februarie.

Cheltuielile se aduna, intelege ca sunt masini vechi si cer bani tot timpul, daca mergi zilnic. In plus, mai vrei un retrofit, etc. 

La e46 325xi am schimbat de m-am plictisit, articulatii, bujii, bobine, alternator, electromotor, cardane, planetare, rulmenti, frane, vopsit total, reconditionat interior, pachet M interior/exterior, ............ anvelope vara/iarna, jante, .............. toate in vreo 3 ani si jumatate, 40k km, aproximativ 10k euro, dupa ce platisem pe ea 3300.

Imi amintesc de un e46 325xi din Germania, pe Mobile.de, la vreo 80k km, unic proprietar, 10k euro. Tzipla. Eram mult mai castigati, eu si cu fii-miu, daca o luam pe aia (sigur am fi avut-o si acum).

Pe pint.ro am făcut calcul și a ieșit la asiguratorul pe care îl are acum grawe 1200, iar pe logan 2023 dă 800. Eu consider că dacă am scaune de piele, încălzire în scaune și poate poate dar nu e neapărat trapă sunt mai mult decât mulțumit adică o să investesc în partea de mecanică mai mult, de asta și caut să fie neagră din prima să nu dau o treime din prețul ei pe revopsire și să mă axez pe lucrurile care contează adică cele care mă vor lăsa pe dreapta în drum spre mare și poate niște styleuri 65 :))

Nu stiu ce venituri lunare ai, si cat timp ai sa dedici pasiunii, dar un bmw vechi nu este exact ce trebuie; la varsta ta, foloseste banii pentru educatie/studii, sanatate (fa-ti abonament la o sala de sport), plimba-te, mergi in vacante,distreaza-te, un 525 in mintile lui costa vreo 10.000 euro, iar daca tu vei cumpara unul la un buget de 4000 euro, in mod sigur vei mai cheltui dublu suma de achizitie, sa ai o masina in stare buna de functionare.

• Like 1
  • De acord! 2

Pe autovit sunt 4 pe benzina si 8 diesel https://www.autovit.ro/autoturisme/bmw/seria-5?search[filter_enum_fuel_type]=petrol&search[filter_float_price%3Ato]=4000&search[advanced_search_expanded]=true

Germania,pe benzina 80% au instalatie pe gaz🤪, 60 de bucati toate,benzina si diesel https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?c=Limousine&con=USED&dam=false&fr=2001%3A2003&isSearchRequest=true&ms=3500%3B%3B22%3BE39&p=%3A4000&ref=srpPreviousPage&refId=228b72ec-117d-bc94-da71-df05a2ce8842&s=Car&vc=Car

Sansele sa mergi la mare anul asta si sa fie neagra,bogdanele,sunt sub 1%😄

35 minutes ago, VladE46 said:

.., cauta una fara rugina, 

Buna gluma asta👍

• Haha 3

2 hours ago, alex230ro said:

putem sa scriem ce vrem

Nu chiar, mie chiar îmi place foarte mult mașina asta interior exterior și doar am vrut să întreb mai mulți oameni care se pricep și sunt pasionați de aceste mașini dacă merită să îmi bat capul chiar așa de tare pentru o mașină la care să zâmbesc când o privesc sau să îmi iau un direct un golf 6 2.0 tdi și să nu mai am probleme așa de costisitoare

Ia-o si aia e. Trebuie sa iti placa un pic mecanica, caută mașină cu cât mai putina rugina, de preferat benzina 2,5 M54 e un motor bun dar ai impozit mare, pana la urma dacă ești preocupat de consum ia un 520d cu M47 acolo ai relativ putine probleme și vei avea un motor destul de ok cu un consum mai mic fata de benzina și impozit /asigurare mici.