Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

Anvelope M240 I Xdrive 2025

aghiuta

Recommended Posts

Am o rugaminte la cei mai imformati ca mine. Am cumparata masina din titlu, varianta G42. A venit utilata cu cauciucuri de vara. 225/40/19 pe fata si 255/35/19 pe spate.

As frefera sa cumpar cauciucuri de iarna de la acelasi producator (Pirelli, etc) dar, din pacate, nu prea reusesc sa le potrivesc. Este o problema daca sunt producatori diferiti ? Si inca ceva. Pot pune 255/40/19 si pe spate ? Sau trebuie musai de 35 ?

Multumesc.

Raspunsurile mele sunt nu si nu. 

Uitandu-ma la pneuri runflat vad doua dimensiuni pe 19: 225 cu 40 pe 19 si pe fata si pe spate sau 225 cu 40 pe fata si 255 cu 35 pe spate, ambele pe 19.

La pneuri normale insa vad doar 225 cu 40 pe fata si repectiv 255 cu 35 pe spate pe 19.

Acum eu nu sunt marele expert, sa asteptam sa iti spuna si restul parerile lor.

45 minutes ago, wolf20 said:

pentru iarna cred ca trebuie alte jante, pe 18,adica 4 roti noi.

@aghiuta Este un sfat foarte bun - si consider ca aceasta este solutia corecta.

Alternativ, daca din anumite motive preferi rotile de 19" si locuiesti + circuli iarna in zone in care zapada nu este abundenta si temperaturile nu sunt preponderent negative, poti lua un set de anvelope all seasons. In combinatia de dimensiuni indicate de tine gasesti atat modele de la producatori premium - Continental AllSeason Contact 2, Bridgestone Turanza All Season 6, Michelin CrossClimate 2, GoodYear Vector 4 Seasons Gen-3 - cat si modele de la producatori din esalonul doi - Hankook Kinergy 4S2 H750, Falken Euroall Season AS220Pro.
Totusi:
- nici un model nu este runflat, deci va trebui sa te dotezi cu un kit de pana (si, ideal, sa si sfintesti masina);
- intrucat ai xDrive, grija la diametrul exterior total al rotilor;
- nu este o deloc buna practica sa ai doua seturi de anvelope, pe care sa le tot montezi / demontezi de pe acelasi set de jante de doua ori pe an;
- anvelopele all seasons nu sunt potrivite pentru drumuri lungi in zile caniculare de vara.