Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 3 camere disponibile!!! ×

BMW G05/X5 Anvelope Iarna staggered sau square

radu01

Recommended Posts

Salutare! 

Recent, am achizitionat un BMW G05 echipat cu jante pe 22 Style 746i + anvelope staggered Pirelli Pzero All Season 275/35 R22 fata + 315/30 R22 spate. 

Pentru iarna, m-am gandit sa iau unele mai mici si am gasit si achizitionat jante pe 20 Style 740m tot staggered  275/45 R20 fata + 305/40 R20 spate

Cand am sunat pentru programare la Autosoft mi s-a explicat ca BMW nu recomanda deloc staggered pentru iarna si trebuie sa fie neaparat square, adica 275/45 R20 toate 4, pentru ca altfel se strica cutia de transfer, si altele nu mai retin.

Am verificat in masina (dupa ce am luat jantele pe 20) ca intr-adevar pentru iarna pentru R20, este numai 275/45 R20

Acum, din experienta voastra as dori cateva pareri pentru ce ar fi mai bine de facut? 

1.Raman pe 22 cu setarea Vara + staggered 315/30 R22 si vand jantele pe 20 

2.Trec pe 20 cu setarea Vara + staggered 315/30 R20 

3.Alta recomandare? 🙂

Parcurg maxim 4-6 mii km pe sezon, pe an 10-12 mii de km, daca ajuta la ceva.

Eu pe G01 am si anvelope de iarna omologate staggered. Intra pe realoem si cauta anvelopele omologate pentru masina ta.

Ar fi ciudat ca jantele cu care vine masina din fabrica sa nu le poti folosi iarna. Ca se recomanda iarna anvelope ceva mai subtiri asta e altceva, dar asta pentru eficienta la mersul pe zapada, nu ca ar avea cutia de transfer ceva.

Mersi! Conform acestui site https://www.realoem.com/ 

Style 740m pe R20 este mentionat "ONLY FOR WINTER TYRE" 4 * 9J adica cele pe 275/45  dar "Mixed tyres" este permis  staggered 

Style 746i pe R22 nu este nimic mentionat de iarna, si permite "Mixed tyres" in staggered  

Deci in teorie, pot merge linistit cu All Season pe R22 sau anvelope de iarna, insa nu pot pune anvelope de iarna pe cele de 20 :)))) 

image.thumb.png.9eabe09cd55ed4106d411b7307e1bd2f.png

image.png