Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 3 camere disponibile!!! ×

X3 G01 - creste rpm cu piciorul pe frana si da un “sut” la semafor.

laurt

Recommended Posts

Buna ziua. 

Un BMW G01, 2021, 2.0i - problema e urmatoarea din cand in cand, rar, stand la semafor cu piciorul pe frana( fara autohold activ ), face si cu autohold,  in drive, am observat creste pt cateva ms rpm putin, si da un “sut” nu stiu cum sa ii spun ca si cum ar vrea sa plece de pe loc, si revine imediat rpmul. Atasez link cu filmare. Filmarea este la semafor, cu piciorul pe frana, in drive. De la ~700 rpm se duce la 1100-1200 rpm. Ati mai intampinat problema asta? Face destul de rar, nu are o constanta. Masina merge bine, accelereaza bine, nu are absolut nicio eroare, a fost pus testerul.  Masina are 170k km. Multumesc 

https://uploadnow.io/f/CN7rY6S

Edited by laurt

• laurt changed the title to X3 G01 - creste rpm cu piciorul pe frana si da un “sut” la semafor.

Când mașina se accelerează singură in 1000 si ceva de ture, supapa asta e una din cauze, care se recomandă a fi schimbată pe la 120-150000 km. 

E 200 lei , o poți schimba singur in parcare, nu e 2000 lei 🙂. Dacă nu vrei sa o schimbi, du-te in service și plătește manoperă până își dau aia seama de la ce poate fi. 

Eu dacă postez ceva aici, postez cu un minim de cunoștințe, nu după ce visez eu noaptea.

• Like 3
  • Thanks 1

4 hours ago, HitmaNLive said:

Când mașina se accelerează singură in 1000 si ceva de ture, supapa asta e una din cauze, care se recomandă a fi schimbată pe la 120-150000 km. 

E 200 lei , o poți schimba singur in parcare, nu e 2000 lei 🙂. Dacă nu vrei sa o schimbi, du-te in service și plătește manoperă până își dau aia seama de la ce poate fi. 

Eu dacă postez ceva aici, postez cu un minim de cunoștințe, nu după ce visez eu noaptea.

Ventilation valve poate da si vibratii la relanti? Am o cunostinta tot cu G01 30i ca mine care avea vibratii la relanti care se simteau in scaun si in volan, turatia este constanta nu oscileaza, in mers este totul ok, nu sunt erori pe diagnoza, suportii motor verificati ok, bujii schimbate. A schimbat aceasta piesa si spune ca acum e totul ok. 

Edited by goangaus