Jump to content

Sondaj: Ce stil de condus aveti?


adriann

Recommended Posts

  • Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

....... Sibiu, in 10-15 minute il faci cap-coada.

 

 

Am prins odata un ambuteiaj (in zona Mac), de a avut timp sotia sa se duca cu fi/miu la toaleta, sa ii cumpere un HappyMenu din Mac si m/au gasit in acelasi loc in "trafic"...

 

 

 

de la 8.00 la 17.00 cam asa este in timpul saptamanii pentru cei care nu cunosc orasul, eu fac 15 minute, maxim, din valea aurie pana la targul auto..

 

P.S. in primavara va fi gata "drumul hotilor" inainte de aeroport, faci stanga spre ocna bai, dupa 500 de metri, se face un drum la dreapta, ala te duce direct in oras, cu ramnificari in toate zonele...

Link to comment
Share on other sites

Si ce stil de condus ai abordat?

 

Sunt obisnuit cu astfel de situatii de trafic. Mai greu este cu rabdarea copilului.

 

(In clip, uita/te pe contrasens, sunt situatii in care "conduceam" cate 4 / 5 ore pentru a avansa max 50 cm. Bine este ca diurna era platita pe zi, indiferent unde petreceam acea zi)

Link to comment
Share on other sites

maxim 100km/h in oras si asta acolo unde e sigur (drumuri late, fara treceri asa dese) - bd. unirii, bd. decebal, magheru, kisselef... din fericire daca stau sa ma gandesc pe bulevardele astea merg 90% din timp. afara pe drumuri pe care le stiu merg destul de tare, dar destul de rar depasesc 200km/h chiar si pe autostrada... pur si simplu nu imi provoaca vreo placere deosebita :) si parca am vazut prea multe accidente 'la misto' in zone unde totul parea sigur. pe drumuri pe care nu le stiu merg destul de incet.

astea sunt valori pe care le-am aplicat la toate masinile, nu am avut decat un 520d din marca BMW iar acum, uneori, mai conduc un 318d din familie... la fel, cu aceleasi viteze.

Link to comment
Share on other sites

Vrem sa aflam cum conduc posesorii de BMW.

 

1.Ne intereseaza: cu ce viteze (medii) va deplasati: in localitati si in afara lor.

 

2.La ce turatii schimbati viteza (in cazul in care aveti cutie manuala)? - IMPORTANT: precizati motorizarea

 

3.Care ar fi reprizele recomandate pentru motorizarea fiecaruia.

 

1. Localitate: 60-90km/h, DN : 139km/h, A1/A2: 140-150km/h vara, 179(+/- 20)km/h off season.

2. In jur de 4000rpm -steptronic.

3 la 4000-5000rpm se simte si se aude f bine... :)

Link to comment
Share on other sites

"constant" inseamna ceva, "din cand in cand" inseamna altceva, iar "cand pot" este cu totul altceva

cineva a facut o afirmatie cum ca merge "constant cu 220" !

pai atunci sa raspunda constant la intrebarea: "unde mergi constant cu 220 in Romania?"

daca va raspunde aleatoriu in continuare, nu merita sa mai fie bagat in seama,( stie el cine)

frumos era sa spuna ca merge uneori si cu 220, unde ii permite drumul, nu sa vanda gogosi gradinarului, dupa care incearca eschivari ieftine si aruncarea mingii in curtea vecinului

sau poate pur si simplu confunda termenul "constant", folosit in fraza sus mentionata.

haideti sa ne mintim reciproc ca niste copii de gradinita, unora de pe acest forum vad ca le place ideea

Bafta, astept reply OT :)

 

Dacă merg 114 km cu 220 şi ĂŽncetinesc de 3-4 ori ca să depăşesc nişte maşini, tot o viteză constantă se numeşte.

 

 

Problema ta este că nu poţi privi decât din punctul tău de vedere, la fel ca userul CC23298.

Dacă maşina ta nu poate accelera foarte repede până la 220, automat nu există nimeni care să poată circula cu o viteză de 220 km/h.

 

Foarte urâtă afirmaţia: "haideti sa ne mintim reciproc ca niste copii de gradinita, unora de pe acest forum vad ca le place ideea".

 

Mai bine faci tu diferenţa ĂŽntre viteză constantă şi viteză medie.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Intradevar viteza medie este ajutata mult de tot de timpul in care ajungi la viteza de croaziera... Am verificat pe pielea mea asta acum 2 saptamani... Inainte aveam un BMW 316i (e46 din semnatura) care urca foarte repede (adica decent de repede) pana pe la vreo 170 la ora dupa care incet incet ajungeam si la 200... AM verificat asta in Italia pe autostrada... In Romania cu acel BMW rareori am mers cu 180 pe autostrada... Mi se parea ca il chinui si in mod curent mergeam pe la vreo 150-160... Acum 2 saptamani cu noua masina, avand in vedere ca aveam deja cu ea vreo 3000 de km, am avut un drum pe Bucuresti-Pitesti... De curiozitate am dat talpa ceva mai energic sa vad cum merge si desi nu era foarte liber drumul m-am trezit brusc ca am 200-205 km/h pe bord... Am ajuns asa de repede si de usor la viteza asta ca m-am speriat si eu si am lasat-o moale... Deci, daca ai un motor ca lumea, masina reglata cum trebuie si dispozitia necesara cred ca se poate merge chiar si cu viteza medie 220 km/h pe autostrada in Romania... Desigur nu se face asta in fiecare zi dar sunt convins ca se poate... Cu Audiul A6 anterior mergeam curent cu viteza medie de 190 pe autostrada (motor de 150 de cai turbo de 1.8, cutie tiptronic)... e drept ca traficul iti face probleme si eu m-am mai calmat de cand am vazut ca sunt multi dobitoci care intre in depasire pe autostrada cu 90-100 km/ora ca sa treaca de un microbuz... In momentul acela tu trebuie sa franzi brusc de la 190 -200 la 100 ca sa te opresti in spatele lor si mie personal franele astea mi se par foarte solicitante pentru masina...
Link to comment
Share on other sites

DacĂŁ merg 114 km cu 220 Âşi ĂŽncetinesc de 3-4 ori ca sĂŁ depĂŁÂşesc niÂşte maÂşini, tot o vitezĂŁ constantĂŁ se numeÂşte.

 

 

Problema ta este cã nu poÞi privi decât din punctul tãu de vedere, la fel ca userul CC23298.

Dacã maºina ta nu poate accelera foarte repede pânã la 220, automat nu existã nimeni care sã poatã circula cu o vitezã de 220 km/h.

 

e grea matematica pentru tine... in fine...

citeste atent ceea ce am scris eu, nu am scris nicaieri ca nu se poate ajunge la o viteza de 220 km/h.

am permisul auto de 11 ani, iar tu esti primul sofer de care am auzit ca poate merge constant 114 km cu viteza de 220 km/h, esti tare ! tu chiar ai impresia ca doar masina ta poate rula cu asemenea viteza?

eu imi mentin in continuare parerea despre falsa ta afirmatie(220 constant in Romania pe distanta de 114 km). probabil ai vrut sa scrii ca ai circulat deseori cu acea viteza.

 

P.S. jaful meu de masina ajunge la viteza de 220 km/h, chiar reuseste sa inainteze cu asemenea viteza, dar nu cu mine la volan si nu in Romania (in Italia a rulat cu asemenea viteza)

Link to comment
Share on other sites

Cred cĂŁ nu realizezi ceea ce ai scris anterior.

Când spui de cineva cã minte trebuie sã ai argumente clare, este o acuzaÞie gravã pentru care trebuie sã ai dovezi.

 

Nu cred cĂŁ mĂŁ cunoÂşti aÂşa cĂŁ nu-Ăži permit sĂŁ-mi spui cĂŁ sunt mincinos pe baza unor pĂŁreri pe care le ai tu, pĂŁreri care pot fi greÂşite, nu cred cĂŁ deĂžii adevarul suprem.

 

220 pe bord nu este o vitezã atât de mare dacã stai sã te gândeºti cã existã o eroare de vitezometru.

Prin urmare, viteza realã de 210-212 km/h nu este o vitezã astronomicã pentru A1, o autostradã destul de slab circulatã faÞã de alte drumuri din România.

Nu am impresia cĂŁ doar maÂşina mea poate rula cu aceastĂŁ vitezĂŁ ĂŽnsĂŁ depinde foarte mult de maÂşinĂŁ viteza cu care poĂži circula.

De exemplu, am avut ĂŽn primul an de carnet un Renault Laguna 1 cu motor de 2000 cmc, avea 113 cp.

Cu maºina aia nu mergeam decât cu 140 km/h pe autostradã, cel mai mult am mers cu ea cu 170 km/h (pe bord) ºi mi s-a pãrut foarte nesigurã si motorul se auzea foarte chinuit.

Nu este vorba de un BMW ĂŽnsĂŁ cred cĂŁ este sugestiv pentru o maÂşinĂŁ de putere micĂŁ.

 

MaÂşina ta are o vitezĂŁ maximĂŁ de 220 km/h, prin urmare chiar Âşi ĂŽn Italia ar fi greu sĂŁ prindĂŁ viteza realĂŁ de 220 km/h.

Link to comment
Share on other sites

In localitate cu 80-110 cat sa nu-mi ia carnetul daca ma opresc militienii :))...de schimbat viteza la cat schimba cutia ca am automata si numai cand ma supar o conduc pe tiptronic si atunci schimb peste 3500....aproximativ 3000-3500...motor 2500 cmc...ideal la cat schimba cutia :)
Link to comment
Share on other sites

deja o dam in diverse, mai mult offtopic decat ontopic.

nu am scris nicaieri ca nu se poate circula cu asemenea viteze

am scris doar ca viteza ta constanta de 220km/h pe o distanta de 114 km, este o minciuna

eu nu consider necesar sa iti demonstrez tie ca minti, nu am de ce. vorbeai de viteza constanta, nu de viteza de croaziera.

in schimb, cand tu susti ca este real ceva ce practic nu se poate, trebuie sa demonstrezi

ipotetic, daca se va inchide circulatiei publice, acel tronson de 114 km de asfalt, atunci o sa te cred ca ai mers constant cu acea viteza.

apropous, masina mea indica pe bord, viteza maxima 240 km/h, nu 220 km/h asa cum susti mai sus.

P.S. nu am absolut nimic cu tine, masina ta sau bani tai, am doar cu modul tau de a posta pe forum aberatii pe care continui la nesfarsit sa le mentii pe orice cale.

cam atat despre acest subiect pe acest forum. daca ai nelamuriri in ce priveste parerea mea despre postul respectiv, te astept pe PM sau mess.

Bafta.

Edited by dydysoft
Link to comment
Share on other sites

Vrem sa aflam cum conduc posesorii de BMW.

 

1.Ne intereseaza: cu ce viteze (medii) va deplasati: in localitati si in afara lor.

 

2.La ce turatii schimbati viteza (in cazul in care aveti cutie manuala)? - IMPORTANT: precizati motorizarea

 

3.Care ar fi reprizele recomandate pentru motorizarea fiecaruia.

 

Incep eu: localitati max. 60 in rest aprox 100-120

 

aprox. 3000 rpm - 520d 136CP

 

Ideal nu stiu cat ar fi...

Tu esti sigur politai.

 

1. Depinde mult de trafic si de dispozitia mea. Nu am o viteza anume, merg atat de tare cat consider eu ca se poate pe drumul respectiv.

2. Iarasi depinde de trafic. Daca merg cuminte in coloana sau nu fac depasiri schimb cat mai jos posibil (am cuplu de la 1300 rpm), daca merg agitat schimb la 7000. Motorul e de 3l biturbo, 306 hp.

3. Nu prea inteleg intrebarea. Cred ca am raspuns la punctul anterior totusi.

 

Aaa, si daca e vorba de A1, o fac de obicei in mai putin de 30 de minute. Acum sariti-mi in cap :)

Link to comment
Share on other sites

oras 50-80 (noaptea sau unde e liber)

afara 100 +

 

schimb la 2-3000 daca merg linistit si 6000+ daca ma grabesc... 2.5-192cai

 

offtopic: Eu pe autostrada Bucuresti-Pitesti am reusit sa scot cam 180km/h media - cam 35min. Unde s-a putut am tinut-o cat putea -230km/h - E30 325ix. Desi era duminica dimineata nu am putut sa scot medie mai buna.

Link to comment
Share on other sites

eu in principiu respect viteza legala + 10 km/h, o mai calc cand sunt singur in masina si drumul este liber si bun, sa ii mai desfund "tevile".

cand sunt cu familia, adica nevasta + 2, sunt destul de calm, nu imi place sa risc.

de schimbat, schimb pe la 2800-3000 turati.

Link to comment
Share on other sites

Vrem sa aflam cum conduc posesorii de BMW.

 

1.Ne intereseaza: cu ce viteze (medii) va deplasati: in localitati si in afara lor.

 

2.La ce turatii schimbati viteza (in cazul in care aveti cutie manuala)? - IMPORTANT: precizati motorizarea

 

3.Care ar fi reprizele recomandate pentru motorizarea fiecaruia.

 

Incep eu: localitati max. 60 in rest aprox 100-120

 

aprox. 3000 rpm - 520d 136CP

 

Ideal nu stiu cat ar fi...

Tu esti sigur politai.

 

1. Depinde mult de trafic si de dispozitia mea. Nu am o viteza anume, merg atat de tare cat consider eu ca se poate pe drumul respectiv.

2. Iarasi depinde de trafic. Daca merg cuminte in coloana sau nu fac depasiri schimb cat mai jos posibil (am cuplu de la 1300 rpm), daca merg agitat schimb la 7000. Motorul e de 3l biturbo, 306 hp.

3. Nu prea inteleg intrebarea. Cred ca am raspuns la punctul anterior totusi.

 

Aaa, si daca e vorba de A1, o fac de obicei in mai putin de 30 de minute. Acum sariti-mi in cap :)

 

sau e cineva din presa care vrea sa arate cat de baieti rai suntem noi ca mergem ca nebunii... deja m-am plictisit de baietii aia care cum e un accident povestesc cum baiatul iresponsabil, posesor de masina de la tata, a calcat acceleratia si a generat un dezastru... apropos, daca folsoesti vreunul din textele de aici in orice document promit sa angajez un avocat sa te haituiasca pentru ca textele de aici apartin in totalitate acestui forum si nu ai nici un drept de republicare a lor in orice alta parte...

Link to comment
Share on other sites

Problema ta este cã nu poÞi privi decât din punctul tãu de vedere, la fel ca userul CC23298.

 

Problema devine, din ce in ce mai mult a ta, ciupane. Nu poti sustine la infintit o aberatie. Sa nu spui acum ca masina ta accelereaza de la o viteza de 90km/h cu care ai stat in spatele unui TIR aflat in depasirea unui alt TIR, la 220 in cateva fractiuni de secunda, ca devii si mai penibil. Este totusi un SSSSH cu multe probleme remediate... Eu zic sa o lasi asa cum a picat.

 

Si, ca sa iti raspund si la aberatia citata mai sus, in quote: Nu conteaza motorizarea ca sa ne imaginam autostrada bucuresti pitesti inchisa traficului public si pe tine facand teste pe ea ca jeremy clarkson. Suntem totusi oameni maturi, chiar daca parerea ta este alta....

Edited by CC23298
Link to comment
Share on other sites

Cat tam tam s-a facut pentru bentley-ul ala cu 300 km/h... ce e asa mare branza sa fim seriosi, din ce citesc pe forum ,avem un user care ii da constant cat duce masina la limitare si nu-i are nimeni treaba, nu o fi 300 da e pe aproape, personal am mai fost in masina cu un M5 e60... intamplator cu 220km/h.. in zona unde cu orice alta masina poti duce maxim 120-140...datorita traficului... timpul in care accelereaza masina la o viteza mare conteaza enorm !!!...

 

in general in localitate merg intre 0 si cat este loc fara sa exagerez.. din punctu meu de vedere.. inafara pe drumuri nationale viteza mea e undeva la 130-140 km/h, iar pe autostrazi depinde de oboseala, si de graba, pot merge cu 130 pot merge cu mai mult.. in functie de necesitate... nu pot zice ca am un obicei de a scoate untu din masina... da as zice ca 140 e viteza mea...

Intr-adevar in ultima vreme fenomenele in care un tir care circula cu 90 km/h este depasit de un tir care circula cu 91km/h.. au devenit mai dese...

Edited by Dan_Andrei
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.