Jump to content

TCM Turbo


50rio

Recommended Posts

Probabil or fi copchii de-i zic asa.

 

Eu am facut toata treaba cu Mugur si sincer, nu am ce sa-i reprosez. Ce-i drept si contextul a fost unul ok, un prieten comun, etc.

Cu Dragos am vorbit cu ceva ani in urma de mai multe ori la telefon si mi s-a parut un tip ok.

 

Dar... stii cum e, nu bagi mana in foc pentru nimeni.

Link to comment
Share on other sites

drive

Mi-ar placea ca discutia, asa cum am zis si pe vwforum iar eu acolo sa stii ca nu mai postasem de ani de zile, sa se desfasoare pe afirmatii tehnice si nu pe alt gen de discutii.

Din partea mea poti sa zici Voinea e bou... si? Ce obtii? Nimic.

Cred ca trebuie sa gasesti calea realitatii in problema ta. Imi pare rau pentru tine, de rahat intamplare.

 

Eu nu incerc sa-mi mai recuperez banii ca stiu ca nu am nici o sansa. Vreau doar sa informez lumea cu privire la cele intamplate, iar pe viitor sa fie mai atenti, mai ales daca ajung in situatia mea.

 

Cu Dragos nu m-am putut intelege pentru ca el pur si simplu refuza sa raspunda la intrebari. Din cate ai vazut i-am scris si pe vwforum 7 intrebari la care putea sa raspunda punct cu punct, dar a refuzat. Pe mail iar la fel l-am intrebat si nimic. Pur si simplu evita niste intrebari esentiale si insista ca softul nu are nimic. Ok, daca softul nu are nimic, atunci a fost scris gresit sau s-a intamplat altceva cand Mugur a desfacut ECU..dar tot de la ei se trage. Eu am acuzat softul pentru motivele ce le-am scris mai sus, cum era si normal. Logic, daca cu un soft nu iti mai porneste si apoi ti-l schimba si masina merge perfect, consideri ca softul e problema.

 

In plus, pe vwforum au postat si oameni avizati, oameni la care el tot apeleaza, chiar daca nu direct ! In plus, si Stelica era recomandat de el (si mi-a mai si spus ca daca Stelica nu-i da de cap, atunci nu stie la cine sa ma trimita sa fie mai bun..<am mailul in care imi declara asta>)si a spus ca e de la soft, pentru ca nu este pentru prima data, si, intradevar nu i s-a intamplat la Voinea ci de fiecare data lui Mugur. Dar sa fim seriosi, Mugur/Voinea..tot aceiasi firma e, deci ii acuz pe amandoi, in special pe Voinea ca el cica e patronul care ar trebui sa ia atitudine si sa-si rezolve problemele intr-un mod civilizat..

Link to comment
Share on other sites

Eu altceva nu inteleg,de ce naiba nu au rescris softul din prima(aici e si gresala ta oarecum,trebuia sa ai bati la cap pana inebuneau) era cea mai simpla treaba si ar fi durat si putin,adica eu as fi zis :" ok rescriem softul si vedem ce si cum" sau hai sa probam cu alt ECU.
Link to comment
Share on other sites

Mircea, sunt tot felul de speculatii. Nu poti sa crezi nici pe unul, nici pe altul.

 

50rio, ce sa-ti spun. Naspa intamplarea ta. Daca as avea cum sau cu ce sa te ajut te-as ajuta. Faza nasoala e ca oricat ai scrie pe net, problema ta tot in alta parte are rezolvare.

Ce sa-i faci, astia sunt oamenii.

 

Da, ai dreptate! Eu nu stiu a cui a fost vina, dar ALTCEVA e deranjant: faptul ca, dupa ce faci o modificare cuiva, te .."ascunzi" in spatele weekend-ului si-l lasi in strada! Gandeste-te cum te-ai simti sa mergi din Galati la Hunedoara(de exp) si sa fii nevoit sa astepti pana luni, ca sa poti repara masina!!!!! Asta e de "condamnat"! Despre partea strict tehnica nu comentez pt ca NU STIU ce s-a intamplat cu adevarat!

Link to comment
Share on other sites

este clar ca nu isi asuma nimeni nici o garantie sau responsabilitate. Corect ar fi fost o diagnoza facuta 3'thd party, platit pentru ea si pentru reparatie, daca era vina interventiilor asupra calculatorului.

Eu nu stiu ce va mirati si va agitati atat, in ROmania reprezentantele o dau cotita la garantie, si un "tuner" ce crezi ca face ?

Ok a facut mii de masinia, o mai dai in bara nu plateste nimieni, mortul e vinovat.

Si din pacate cam e, se ca stie foarte bine cum merge treaba. Ce servicii vrei sa ai de 600 de RON, chiar crezi ca in banii astia iti da cineva o garantie reala ?

Ce imi plac chestiile astea. costa numai 600 de ron si oferim garantie la tot, la turbo, cutie, ECU. stergatore.. tot.. dormiti linistit, firma vegheaza. ..:) Pai daca crede cineva in barbile astea , are sanse de o cariera frumoasa in teleshopping. ..

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

poate recomanda ei dar verifica cineva ?

. Chiar crezi ca jumate din ei pot pune un diagnostic, ca altfel traiau din reparatii si diagnosticat, nu chipuit.

Nu vezi ca il trimisese prin posta ,.. ce verifica si recomanda.. :)

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

Regret sa vad comportamentul telenovelist aratat de Sorin (RIO aici). Ieri seara am primit mail de la diversi cunoscuti ca te-ai apucat sa faci balacareala pe alte forumuri la adresa mea. Sti tu razbunarea e arma prostului , iar tu aici nu dai dovada ca vrei de fapt sa fie rezolvata neintelegerea aparuta intre noi ci de fapt esti (cum am mai zis) pus tu sau tu si alte persoane sa faceti aceasta balacareala la adresa mea si a brandului ce-l reprezint de ani buni. De fapt tu ce ti-ai dorit ? O masina noua ? Daca tu ai fi in locul meu ce ai face pentru oalele sparte de alte persoane ? Poate ai lasa de la tine , sa treci cu vederea, dar asta ar insemna ca "era virgina" cand nu era. Te-as fi ajutat sa-ti rezolvi problema in totalitate . Trebuia sa vrei si tu sa fi ajutat.

 

Dar decizia ta a fost luata deci nu mai avem nici un rost sa continuam dialogul aici (sau in alte parti caci sa nu te astepti ca ma voi cobora la nivelul tau sa fac telenovele alaturi de cei ce adora astfel de showuri pe diferite forumuri auto). Tu nu dovedesti ca esti mai bun. O zi buna domnule rio si sa-ti gasesti linistea desi inca nu stiu exact ce ti-ai dorit de la noi...

 

 

Mda..l-a deschis ca sa scrie doar el. Mie nu vrea nicicum sa-mi dea dreptul la repica, si se mai intreaba de ce am apelat la alte forumuri..

Link to comment
Share on other sites

poate recomanda ei dar verifica cineva ?

. Chiar crezi ca jumate din ei pot pune un diagnostic, ca altfel traiau din reparatii si diagnosticat, nu chipuit.

Nu vezi ca il trimisese prin posta ,.. ce verifica si recomanda.. :)

Pai cam singur ar trebui sa iti faci o verificare la un service .Iti dai seama sa ai turbina de exemplu pe duca si iti faci chhip si dupa o saptamana iti cade turbina.Clar o sa dai vina pe chip....bine nu cred ca e cazul aici la colegul nostru.

 

Si cine decide sau da verdictul ca masina este in stare perfecta ?!

La service , reprezentanta undeva...

Link to comment
Share on other sites

Voinea

Mon, March 21, 2011 3:22:42 PM

Re: postare

From:

"Dragos, Voinea" <vwforum@gmail.com>

To: sorinn <dsorinn@yahoo.com>

Regret ca un om ca tine a ajuns sa fie membru level2 pe vwforum. Vad ca ai citit raspunsul meu (esti pe topic acum) si nu cred ca mai este nevoie sa activezi in vwforum. Nu mai am nimic sa-ti zic din acest moment

-

Dragos

 

Mda, si de la o simpla reclamatie nerezolvata, el vede rezolvarea in a ma bana pe forum.

Link to comment
Share on other sites

Pai cam singur ar trebui sa iti faci o verificare la un service .Iti dai seama sa ai turbina de exemplu pe duca si iti faci chhip si dupa o saptamana iti cade turbina.Clar o sa dai vina pe chip....bine nu cred ca e cazul aici la colegul nostru.

 

 

La service , reprezentanta undeva...

 

explica-mi te rog cum functioneaza asta, eu sunt mai dens. Adica vin cu adeverinta de la un mecanic ca masina e ok, X imi face "chip tuning" , crapa ceva la masina si el o repara pe banii lui. MArfa, vreau si eu treaba asta. Cat costa ? 600 RON ? pai e de belea. in felul asta practic, cu o diganoza de 100 RON si 600 de ROn am si chiptuning si garantie la masina .. un an, 50k km.. cat ofera. ?

CUm spuneam mortul e vinovat daca el crede ca are garantie la asa ceva. Eu inlocul lui as strange bani de ECU si in rest noi sa fim sanatosi. Uite ca se intampla rar sa fie nevoie de garantie, dar se intampla. Cu mi-a spus mie cineva ca nu se intampla nimic de 3 ani si ca chipuit mii de masini nu tine, ca ala care ti-abagat in cap chestia asta nu iti plateste facturile.

 

INtelege ca nu exista garantie,nimieni nu da garantie la asa ceva, ce iti e neclar. Ai contract de garantie cu termeni clari, , factura, PV de predare a masinii, foaie de intrare in service ?

Nu ai .. deci ce pretentii mai ai, eu nu inteleg

CUm poti sa crezi ca da cineva garantie la asa ceva. si la banii aia.

Link to comment
Share on other sites

Pai cine a zis de garantie????? Nu iti da nimeni garantie , nu are cum.....ei doar te intreaba de starea masinii si iti propun un chip in functie de aceasta.De exemplu la Bora mea TDI avea vreo 3 versiuni de soft..unu mai lejer , unu eco si unu race si l-am ales pe cel lejer.
Link to comment
Share on other sites

pai si atunci ce se mai agita pe aici ? daca stie ca nua re garantie ? Resul sunt povesti de adormit copii.. ca e usor de dat din gura pe banii altuia. "am facut eu chip la 3 masini si a fost ok" sau cu alte "testimonials" ca la teleshopping. Nu plateste nimeni olalele sparte decat proprietarul. Macar de le-ar fi clar asta amatorilor de chip-tuning...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ei trebuie sa-ti dea garantie pe ECU, la ce au facut ei lucrarea, nu pe altceva ! Cand mi-am facut softul, nu m-am gandit nici o secunda ca o sa primesc garantie pe piesele mecanice care ar putea avea de suferit. Ala e riscul pe care mi-l asum, dar la ECU, mai de graba pe lucrarea lor trebuie sa dea garantie ! Nu e normal sa-ti asumi raspunderea si sa mai si dai bani, ca tunerul sa faca teste pe masina ta, mai ales ca nu vorbim de un Gheorghe de la colt de strada..ci de o firma cu un renume..
Link to comment
Share on other sites

ce garantie pe ECU vrei ? ai PV de intrare a masinii ? Esti sigur ca e ECU ? El zice ca altceva, il pot contrazice ? ai plecat cu masina pe roti ? ai factura cu operatia ? Atucni discuti pe acte, asa daca lasati toti specialistii cu o mufa de diagnoza si un soft " de la tuneri germani" ce rezultat vrei sa ai ? crapa la cineva ulciorul, de data asta ai fost tu nefericitul

 

NU ma intelege gresit, nu ma bucur de necazul tau, dar sincer, la ce te astepti ? Te mint in fata la reprezentate si de afara, nu Ro pe masina noua de zeci de mii de euro.

Daca ai acte doveditoare, expertiza, poti sa faci ceva, in rest sunt vorbe. si vorba e ieftina.

Singura chestie care o poti face e sa avertizezi si pe altii sa le intre bine in cap ca nu exista nici un fel de garantii la astfel de operatii. NU vorbesc de TCM Turbo in special, ci de multi altii.

Si daca o fac, o fac pe barba lor si lamentarile sunt de prisos..

Intodeauna e altcineva de vina, "s-a mai umblat la ECU", "e soc mecanic.. sunt pinii" .. , Toyota daduse vina pe activitatea solara.la un moent dat cand l;e plecau masinile cu sorcova..

. oricine e vinovat numai "tunerul " nu..

Si cand stii toate astea de la alti patiti ca tine..? ????

EU nu stiu de o finalitate fericita la o treaba dinasta. Ever. acare are noroc .. are noroc, care nu nu..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

GaranĂžia pe soft e praf ĂŽn ochi.

 

E ca Âşi cum Ăži se spune cĂŁ ai garanĂžie pe vorbe, garanĂžie pe promisiuni.

 

O garanĂžie realĂŁ e ĂŽnsoĂžitĂŁ de un certificat de garanĂžie.

 

DacĂŁ e doar din gurĂŁ, cel mai probabil n-are nici o valoare.

Link to comment
Share on other sites

Rio, eu in locul tau m-as fi gandit bine inainte sa fac upgrade-ul asta la masina ta. Doar prin prisma faptului ca e vorba de un motor destul de rar. Daca era motor 1.9 la care gaseai piese pe toate gardurile era alta treaba. Dar la motorul asta nu m-as fi bagat.
Link to comment
Share on other sites

ca idee cu garantia la chiptuning

 

a. pe motor nu prea da nimeni, eventual daca se plateste in + pt o polita de asigurare in elvetia sau altundeva.

b. pe soft se acorda garantie, garantia presupune disponibilitatea tunerului de a corecta softul sau reintroduce softul original pentru teste pe perioada de garantie acordata.

c. ecu, prin operatiune fizica pe ecu se acorda garantie.

d. garantia este valabila cu fact si chit sau bon fiscal

 

Dupa cele spuse de tine cred urmatoarele:

1. Datorita tendintelor din romania "hai sa vedem ce a facut" a fost scris un soft protejat pentru citire prin OBD, care de multe ori joaca feste si la scriere nu numai la citire.

2. Galletto ... este una dintre cele mai proaste scule de chiptuning, bune sunt CMD, Optican, Kess, EVC etc

3. Citirea si scrierea prin obd2 la U31 se face partial tabelar, chiar daca creaza fiser de 2 mega tu nu ai backup-ul complet.

4. Au desfacut ecu pentru a rescire prin BDM, ok pana aici, dar daca nu este backup-ul complet trebuie reconstruit fisierul ;) si aici poata sa apara problema, daca raman cateva adrese afara sau nu .

5. Aproximativ de 2-3 sapatamani am fost sunat duminica pentru un backup la u31 sau u1 nu mai stiu dar banuiesc ca a fost pentru tine,nu se strica 2 u1 sau u31 duminca in data de 6 ;), eu eram pe drum inafara orasului si nu il puteam ajuta duminica.

6. Masina ta merge pt ca acu probabil ai softul intreg in ecu.

7. Prin BDM nu ai ce sa lipesti pe cablaj, numai daca nu ai stand special pentru ecu, dar nici atunci nu dai jos componente de pe cablaj.

8. Un u31 se poate strica cand il desfaci pt ca are silicon foarte tare, si risti sa intre surubelnita in calblaj etc... dar nu cred ca a fost cazul tau ... problema cred ca a fost reconstructia fiserului.

 

Salutari si numai bine

Barz

Link to comment
Share on other sites

ca idee cu garantia la chiptuning

 

c. ecu, prin operatiune fizica pe ecu se acorda garantie.

d. garantia este valabila cu fact si chit sau bon fiscal

 

 

 

Ca idee intelegi ce ineptie e din start sa spui ca doar cu fact si bon ai garantie ? Adica daca omul a achitat 24 % statului brusc aveti si voi o raspundere . Daca nu , s-a bagat banul in buzunar care reprezinta suma initiala dar fara tva si gata , raspundere zero . Atata demagogie inutila . Saracul tuner , a fost o victima , a luat ceva bani si nici nu a platit impozit , nici macar nu are raspundere , cred ca sufera grav si trebuie compatimit de fapt . La cata reclama negativa a avut a pierdut destui bani dar in capul lui romanesc , viitorul e roz . Evident ca si clientul a fost informat ca daca nu primeste factura poate sa-si bage ECU undeva daca esueaza marele chiptuning . :goodjob:

Edited by Myx
Link to comment
Share on other sites

din pacate cand iti doresti rescrieri de soft iti asumi niste responsabilitati foarte mari care iti pot pune masina pe butuci... tu ti ai dorit asta si trebuie sa ti asumi raspunderea avand in vedere ca la mecanici la intrebarea te pricepi, stii, toti raspund ca da,facem, dregem si exista sanse ca masina sa fie drept un cobai
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.