Jump to content

lucian75ro

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lucian75ro

  1. salutare , cred ca ai schimbat injectoarele care nu trebuia sa le schimbi. In principiu scoti retururile de la injectoare bagi niste furtune in locul lor cu seringi gradate. Pornesti motorul si care seringa ti se umple mai repede , injectorul respectiv are probleme si trebuie schimbat.Bafta!!
  2. Salutare, daca este 320d commonrail, dai jos capacul de protectie de la motor care are rol si de insonorizare si scoti pe rand (dar cu grija) mufele de la fiecare injector in parte. Daca scoti mufa si nu se intampla nimic inseamna ca injectorul respectiv e cu probleme. A doua chestiune e posibil ca presiunea bagata de pompa de inalta sa nu fie suficienta cat sa deschida injectorul respectiv iar injectorul sa fie ok(verifica presiunea de rampa pe un tester, mai e posibil ca senzorul de presiune rampa sa dea o informatie gresita). Si ultima, Daca masina isi revine dupa cca 30 sec 1 minut, e posibil ca o bujie incandescenta sa fie arsa. In principiu poti depista problema scotand mufa de la injector(daca o scoti si o bagi la loc si nu se schimba nimic e posibil ca injectorul sa fie dus in proportie de 50-80%), probabil iti merge dupa ce se incalzeste si se mai dilata un pic componentele lui interne. Bafta!!!
  3. Merge pe 318d ,2003, touring, motor m47n204d4 , 228mm disc? Salut, imi trimiti si mie o poza cu ele pe mail te rog, si cateva date despre kitul asta... lucian75ro@hotmail.com . Mersi!
  4. Mai exact http://www.auto-electronic.net/BMW-E46-ZKW...-Projectors.htm sau Sunati la CROMPLASTIC si intrebati sau mai bine va duceti acolo si vb cu un arab pe nume DENIS .Ii cereti sa va cromeze oclinzile contracost evident. Alegeti!!
  5. Nu a mers prea bine treaba cu oglinga autoadeziva, merge pe moment dar dupa scurt timp cedeaza adezivul si se strica de tot toata oglinda. Incearca sa cauti un spray cu Ag gen oglinga(rezistent la temp cam 120grade) si dai pe oglinda sau ai aici un chinez care vinde doua bucati de oglinzi la 170 usd ...asta fara transport. Cauta aici www.auto-electronic.net . ZKW bixenon ceva de genul asta. Sau alte faruri ...... eu am cumparat altele, nu sunt prea entuziasmat de ele dar nu mai puteam merge noaptea cu masina.....eram ORB. Bafta!!! daca vrei sa vb nr meu 0745041426.
  6. Deci ... injectorul 1 este nou noutz iar celelalte au diuze noi toate ...... corectiile astea inseamna milisecunde : +0,83msec la cil 1 si -0,85 la cil. 3. Deci nu au cum sa fie infundate. La testul de retur au iesit toate cu acelasi debit.......deci?!!
  7. Cu injectorul ala dus pornea greu cand era motorul cald si nu prea avea vlaga in ea.
  8. Problema asta o am si eu, imi tremura foarte tare la relanti dimineatza.... dupa ce se incalzeste se mai linisteste dar nu de tot ....inca mai tremura dar nu asa tare ca atunci cand e rece. Am schimbat injectoare(acum un an am gasit unul care pierdea pe retur, l-am schimbat atunci) , filtru epurator gaze, tampoanele motor sunt ok , am verificat-o pe tester in vreo 3 locuri si totul pare ok. Zicea cineva pe aici ca ar fi din senzorul de la axa cu came ...... eu zic ca e gresit , senzorul asta e doar pentru pornire pentru ca ,calculatorul sa vada unde este pozitia cilindrului 1. Dupa pornire poti sa il scoti si o sa observati ca nu se intampla absolut nimic. Rezultatele testului la pagina injectoare erau urmatoarele: Cil 1: +0,83 Cil 2: 0 Cil 3: -0,85 Cil 4: 0 Eu zic ca valorile astea sunt in parametri. Alte pareri sau sugestii aveti ..... sa fie oare volanta?!!!
  9. Ai schimbat-o vreodatĂŁ? Nu am schimbat-o dar ma cam tenteaza, imi tremura masina rau de tot(motorul tremura) si inclin sa pun una normala pentru ca vad ca tipul asta face foarte multe probleme iar pe a mea o pot gasi numai pe original ...... si asta ma scoate din minti. Vreau sa stiu daca cineva cu diesel a schimbat-o si cum s-a comportat masina dupa schimbare.
  10. Sunt foarte curios daca cineva de pe forumul asta a schimbat volanta cu masa dubla cu una cu o singura masa(evident si chitul). daca exista cineva as vrea si cred ca am vrea de fapt sa aflam rezultatele. Se pare ca sistemul asta cu volanta dual mass e o mare belea pentru masinile noastre, prea multe belele ,prea multa lume se vaita de asta, zeci de mii de simptome date de volanta asta........sa fie inventia asta mai mult un mod de a-ti lua cat mai multi bani , al dealer-ului, de a-l vizita cat mai des........pe mine m-a scos din minti......voi?!!!
  11. O volanta si kit de ambreiaj ptr 318D 2003 1995cmc, motor m47n204d4, 116cp. Volanta:21207550768(21217520143-cod vechi), kit:21207551327-21217527667-21207560206 si zic astia de la bavaria ca ar merge asta 21207576519 Discul de ambreiaj are vreo 20-22 de dinti , nu este cel de 10 folosit la cel dinainte(318d-115cp-204d1) Vreau si eu un pret la astea.Mersi!!
  12. O volanta si kit de ambreiaj ptr 318D 2003 1995cmc, motor m47n204d4, 116cp. Volanta:21207550768(21217520143-cod vechi), kit:21207551327-21217527667-21207560206 si zic astia de la bavaria ca ar merge asta 21207576519 Discul de ambreiaj are vreo 20-22 de dinti , nu este cel de 10 folosit la cel dinainte(318d-115cp-204d1) Vreau si eu un pret la astea.Mersi!!
  13. Pentru ca era rupt si se ridica motorul cand fortam plecarea de pe loc iar celalalt era perfect. Oricum ma gandesc la volanta pentru ca trepidatia asta nu dispare dupa ce acelerez ...... e la fel ca atunci cand invarti un excentric, creste frecventa si scade amplitudinea, te mai linistesti dar cand se reduce turatia o simti acolo si iti vine sa o bagi in primul gard. Pana la urma o sa schimb si volanta ca sa scap de piticul asta de pe creierul meu dar asta dupa sarbatori pentru ca ...... de, banii se duc pe altceva de sarbatori, si asa imi zice nevasta ca bag luna de luna bani in masina mai rau ca la un copil bolnav. Va tin la curent dupa operatiune pentru ca vad ca nu sunt singurul cu problemele astea.
  14. Aceeasi problema o am si eu, imi tremura la ralanti si vreau sa spun ca am schimbat destule la ea cu exceptia volantei. Am schimbat injectoare dupa ce le-am verificat si aia de la bosch diesel service mi-au zis ca sunt bune, am schimbat filtrul epurator de gaze, un tampon motor , fulie vibrochen, role intinzatoare. Tremura prea rau la ralanti, mai ales cand e rece, ma scoate din minti. Ala unde mi-am mesterit injectoarele mi-a zis ca ar fi de la volanta , e dezechilibrata...... nu stiu ce dracu sa mai fac ca nu e asa ieftina si nici usor de facut manevra asta. Nu s-a mai lovit nimeni de problema asta...... aa si apropo stie cineva cati dinti are discul de ambreiaj de la 318d 2003-2004 cel de 116cp?!! Am inteles ca e diferit si ca s-ar gasi doar pe original....kitul aici.
  15. mie mio zis unu ca tampoanele is pe vacuum controlate...no inf ine,,,,,daca zici ca tot tremura nu ar fi ceva de la pompa de vacuum daca zici ca ai schimbat cam tot restu??? Nu sunt pe vacuum , ma rog la a mea nu e, alea cu vacuum sunt la M sau motoare mari in 6 cilindri, la mine cel mai probabil e volanta descentrata ca nu-mi explic altceva.
  16. Sigur are ceva la masina, e destul de mare consumul pentru el , eu in Bucuresti cu aceeasi masina nu sar de 10l % cat ar fi de naspa traficul. Pai primul lucru care ar trebui sa-l faci e sa iti schimbi filtrele special cel de aer(al meu dupa 2000km e negru, ce 7mii sau 10mii) iar al 2-lea ar fi sa iti iei un injector pentru ca ala care a pierdut presiune pe langa el nu mai e in parametri lui (a fost supus la temperaturi mai mari decat in mod normal) sau macar verifica-l la un service de injectoare. Cauzele pot fi mai multe, fa-i totusi si o diagnoza, cu toate ca sigur o sa-ti iasa totul ok, ma rog incearca.Mie imi tremura la relanti si nu am gasit pe nimeni pana acum sa-mi zica exact ce are masina.Diagnoza ok, tampoane ok, injectoare schimbate, filtre schimbate,role intinzatoare schimbate,fulie vibrochen schimbata,filtru epurator.....si masina e la fel ....tremura!!! Mai am volanta...cu asta e mai greu...........BAFTA!!!!
  17. Salut , am si eu un e46 facelift cu xenon din fabrica tot 2003 cu a carei faza scurta pana acum o saptamana nu vedeam mai nimic cand mergeam noaptea , mergeam ca orbetele si asta fara nici o gluma. Am venit pe autostrada intr-o noapte si nu am putut sari de 100km/h pentru ca nu vedeam pe unde merg , iar daca asfaltul mai era si un pic umed nici nu-mi mai dateam seama daca am luminile aprinse. Am tot intrebat pe toti mecanicii si cunoscatorii in domeniu ....... NICIUNUL nu mi-a putut spune de unde ar fi problema. Aaaaa , pai ia uite ai sticla de la far matuita...d"ia nu vezi..... prea putin importanta asta, am slefuit-o si NIMIC !!!! Haide sa va spun care e marea problema: marea problema nu sunt becurile, mare problema e cu oglinda din spatele lupei, (oglinda xenonului) care din cauza spatiului relativ mic si a caldurii generate de bec s-a inegrit, adica, lumina reflectata de catre oglinda = 0, deci, intensitate luminoasa cam de 5 ori mai putina. saptamana trecuta mi-am luat o zi libera special ca sa desfac farul (5 ore dat jos reparat si pus la loc) ... complet pana am dat de oglinda cu pricina. Jumatatea utila a oglinzii era neagra si crapata din cauza temperaturii iar partea proasta e ca..... componentele din far nu pot fi cumparate separat, doar farul cu totul. M-am hotarat sa fac o tiganie , asta pentru ca intreband la Bavaria cat e un far ....... mi-au picat plombele, 41 de milioane. Am cumparat o folie autoadeziva care imita perfect oglinda , de fapt oglinda ii zice cand o cumperi, am taiat 4 triunghiuri cat sa-mi intre in spatiul ala care a devenit negru si le-am lipit acolo. M-am asigurat ca nu se desprind la caldura si mi-am pus farul la loc. Am facut un drum prin oras noaptea sa vad rezultatul, .......... fenomenal , nu mi-a venit sa cred cat de mare e diferenta si asta doar cu un far reparat. Saptamana asta incerc sa-mi rezolv si celalalt far si o sa se schimbe radical situatia. In situatia mea cu siguranta sunt multi cu e46 si xenon din fabrica ce au aceste probleme si sper sa citeasca acest topic o mare parte din ei. Va mai pot ajuta cu ceva informatii daca cineva doreste sa stie ce si cum.....de unde....cat....
  18. scoti becul de xenon , ridici shutter-ul cat permite acesta si bagi inauntru o surubelnita mare lata(-) cu carpa infasurata pe ea si inbibata in WD40. Ridicand shuterul iti faci suficient loc sa cureti lentila cu surubelnita asta. Operatia trebuie repetata pana nu mai iese deloc mizerie. Si o chestiune foarte importanta uita-te la oglinzi daca mai sunt in firea lor ....ale mele erau negre.....arse de bec si lumina creata de acesta, deci zero reflexie de la oglinda . Bafta oricum!!
  19. Pai si ATF OIL cum s-ar traduce ....... lichid de servo?!!! Pe capacul ala parca asa scrie Only ATF OIL.
  20. Doamneee e vechi asta dar m-am distrat tare citindu-l . Nu-mi venea sa cred ce sfaturi ii dadeati omului ...... aia cu cheia a fost bestiala....... :twoup: :twoup:
  21. Salut, mai nu am avut rabdare sa trec cu privirea peste toate ce s-au scris aici in topic dar am observat ca nimeni nu am pomenit de tampoane motor. Ieri am fost sa-mi schimb tampoanele motor si un amortizor stanga fata.Am fost sa le schimb undeva la Karo service pe Fizicienilor (de tot rahatul). A lucrat la ea un baiat caruia ii spuneam eu ce are de facut si cum si colac peste pupaza vine ala care este patron sau sef de service si imi zice ca el stia doar de doua tampoane de schimbat la 120 lei manopera .Si am zis ok schimba-l pe ala de pe stanga care era rupt si amortizorul .Mai dai 50 lei ....m-am enervat cu 1 milion le schimbam pe astea oriunde la un mecanic ca lumea. M-am dus acolo la recomandarea unui prieten .... eu zic sa evitati serviceul. DECI!!! Tremuratul la plecarea de pe loc este de la tamponul stanga al motorului ala cu ulei, cel din dreapta e din cauciuc plin si e un pic mai ieftin. LA o inspectie cu ochiul juri ca e intact dar nu e asa..... tamponul asta e cel de care motorul trage(il intinde) cand pleci de pe loc iar bucatica aceea de tabla bagata un pic in cauciuc nu cred ca poate rezista prea mult timp la zvacnirile bruste ale motorului. Deci inainte de a schimba ambreiaj si alte piese costisitoare, VERIFICATI TAMPOANELE sunt cele mai ieftine sau daca aveti tremuratul la plecare nu mai stati la discutie ...SCHIMBATI-LE , te costa 100 EU totul(tampoane + manopera). O zi buna si cred ca am venit totusi in ajutorul cuiva cu cele prezentate aici.
  22. Mai oameni buni ce nu ati inteles?!!!! V-am zis ca o gasiti la astia cum dreaku sa fie 250 euro un rahat de plastic?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu stiti sa cititi?!!!!!! Nu stiti sa navigati pe net ....ce aveti ?!!!! Este 113.300 lei vechi .... www.4caraudio.ro
  23. Haide sa va zic si eu ceva . Pana in a 3-a 2003 318d avea 115cp(85kw), 320d avea 136cp. Dupa a 3-a 2003 318d are 116cp(85kw) si 280nm iar 320d are 150cp .....deci dupa a 3-a 2003 motoarele sunt cu commonrail. O chestie ciudata atunci cand am fost cu masina la test(318d 03.2003 a mea) a iesit la test ca ar avea 122cp si 284nm cuplu valori identice cu ale motorului de 2000 cmc fabricatie 2005-2006 aprox. Nu stiu de unde asta ... iar masina nu este cipuita.
  24. Rama asta o gasesti la metrafo sau 4caraudio Oradea . E in jur de 30 lei, dar vezi ca mai sunt speculanti pe okazii.ro care vand cu 80 lei. La astia pe site se cheama RAM-40.067 Rama casetofon auto bmw 3 1998-> .Bafta!! Mda... acum e 11.33ron s-a mai ieftinit ......dar vezi ca trebuie sa te inregistrezi la ei pe site. Aaaa ...si trebuie sa iti iei si cabluri adaptoare le gasesti tot pe aici cred ca merge asta....vezi in poza! ZRS-AS-10b
  25. -Pt e46.... pompa de servo(320d), centrala abs , oglinda dreapta, ceasuri bord,debitmetru aer (325 Ci), trager fata , aparatoare noroi dreapra fata (cea mica)....asta in mare. Aparatoarea aia de noroi e cea de jos cu prelungirea aia de cauciuc? daca da ....m-ar interesa pe mine , am rupt-o intr-o bordura.......la ce bani?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.