Jump to content

corl3on3

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by corl3on3

  1. BMW 530d din 2005, tocmai am schimbat oglinzile (geamurile doar) la Contempo Brasov. Pretul 1500RON + TVA / buc. E nevoie sa-ti atasez o copie dupa factura ? Daca geamurile ar fi 350lei originale ai mai da 200lei pe unele de la "dezmembrari italia" ?
  2. depinde cate gasesc la ei... stiu ca pentru prejudiciu mic se pot alege si cu amenda doar, dar avand in vedere ca un set de oglinzi noi este 3500ron... nu stiu...
  3. Bine ca mai auzim si din acestea: Furau oglinzile si le vindeau cu 20 de lei catre un "angrosist" care le revindea cu 200 lei... P.S.: sper sa nu-mi iau warn pt reclama dar am considerat ca mai bine dau copy&paste la articol si sa scriu sursa decat sa pun link catre alt site.
  4. tine mai mult apasat pe butonul DTC (5 sec) pana cand ramane in bord aprins semnul din postul lui turmentatu si apoi fa burn pana te plictisesti. ai grija sa nu scapi calutii din frau totusi :twoup:
  5. Pai nu sunt la fel (cel putin din specificatiile de pe site-urile lor) superchips: 238cp > 333cp (500€) rbn: 286cp > 345cp (400€)
  6. Poate sa fie si de la freon, dar daca tot vorbim de acel ventilator electric din fata, la mine cand s-a defectat nu-mi mai baga aer rece deloc. Mi-a picat pe Bucuresti-Ploiesti si am observat ceva in neregula cu aerul, nu prea mai facea fata si era sa ma ia si somnul in masina, se facuse multa umezeala probabil. Mai eram cu 3 persoane si ele au adormit, am tras pe dreapta si asa am vazut ca ala nu mai zice nimic. Dupa ce l-am schimbat totul a revenit la normal (fara completat freon)
  7. Sincer, aici pretul este pe ultimul loc. Ma intereseaza exclusiv calitatea si garantia lucrarii. Dar mai intai trebuie sa ma conving daca sa fac pasul sau nu. Autoturismul meu are 5000km acum, deci despre efecte secundare datorate uzurii nu cred ca se poate vorbi... In legatura cu altii, chiar as vrea sa mai mentionati ceva firme care se ocupa (cu impresii despre daca ati avut treaba pe la ei :twoup: )
  8. Stopurile au o mica zgarietura pe centru ... nu prea se vede... O sa incerc sa mai fac niste poze cu un alt aparat poate se vad... Pretul este de 500 RON (cu tot cu transport in reteaua CARGUS) pentru plata in avans (direct in cont).
  9. Mama ce picam de acord cu el si ma duceam sa fac schimbul !!! :twoup:
  10. Sincer sa fiu, inainte nu vedeam cum se poate fabrica BMW in alta culoare decat negru...dar dupa ce am avut unul negru m-am linistit... Cum ai iesit din spalatorie se vede stratul fin de praf deja depus pe masina... Masina neagra nu este pentru tara noastra ! Pentru ca traiesc in Romania, am votat ALB.
  11. Din cate stiu eu motorul in 6 cilindri la BMW este capodopera lor (fara sa luam in calcul v10 de la M). De ce 4 cand poti sa ai 6 ? :twoup: Votat 6
  12. Eu votez pentru 530d automat sau daca mai ai ceva extra € un 535d (caluti extra si motor tot de 3000). Costurile pt 530d din 2005: Impozit - 900 RON/an RCA - ~700 RON/an CASCO - ~1250 €/an (optional) consum: urban: 12-14 l/100km (mers mai sprintenel, pneuri 245. mentionez ca pt pneuri 225 consumul scade 11-12 l/100km) extra-urban: 7-7.5 l/100km Mai departe faci tu calculele in functie de buget...
  13. Am incercat sa repar si eu acel ventilator, fara succes insa, la un E39 530d. Pretul nou era de 1600RON, dar am gasit unul la dezmembrari si am dat 200RON pe el. Parerea mea este ca nu se merita sa te chinui sa-l repari...
  14. corl3on3

    turbo

    Pentru 530d din 2000: Pret Turbo Bavaria ~ 6000 RON Am reconditionat turbo pentru un 530 din 2000 la TurboServ si inca merge turbina si azi (~1an/20.000km). Am dat turbina jos la un service si am trimis-o prin curierat la Bucuresti si a 2-a zi am primit-o tot prin curierat gata. Pretul a fost 1000RON + Transportul, garantie 1an... Alta varianta pe care am gasit-o in Germania, STK Turbo (en.turbolader.net) unde pretul era 700€ inclusiv transport pentru turbina noua (termen livrare 5-15 zile).
  15. Downloadeaza Nokia Software Updater, fa update la firmware-ul telefonului (nu uita sa faci back-up inainte cu Nokia PC Suite) si incearca din nou in masina (sa refaci si pairingul cu masina dupa update).
  16. Partea ciudata este ca el a fost multumit atunci cand i-a facut prima oara... nu stiu ce sa cred.. ideea e ca la rbn nu i-au pus masina pe dyno sa vada la cat s-a ridicat, a fost doar verbal cresterea ca sa zic asa... Acum la superchips nu zic ca or fi mai buni decat rbn, singurul lucru cert este ca poti sa testezi pe dyno masina. Cat despre partea cu 220cp.... nu stiu daca are legatura cu rbn (masina a mai fost si prin service la garantie, si i-au schimbat turbo de 2 ori pana au descoperit ca avea un defect de fabricatie la galeria de admisie si tragea turbo pilitura de la suduri). M-am exprimat eu gresit in postul original si s-a inteles ca rbn a facut de la 240 > 220cp :twoup: . Scuzele de rigoare, dupa primul tuning masina tragea bine si nu cred ca se degradeaza softul in timp :) ... In concluzie vroiam sa subliniez intre cei 2 doar faptul ca superchips au dyno si ca am citit ca firma mama din anglia are ceva vechime in domeniu (am vazut ca au facut chip tuning inclusiv pt o emisiune top gear) Am cautat intai, dar vroiam sa deschid o disc noua pentru ca nu am gasit mai nimic despre un model asemanator cu al meu, care este putin fortat din fabrica, sau cel putin asta e parerea mea. Majoritatea topicurilor tratau problema pt modele inferioare ca putere de fabrica.
  17. Deci faza cu 530 cu 3 cutii schimbate nu o mai cred !! eu am avut 2 BMW 530dA pana acum (unul din 2000 si unul din 2005). Amandoua au cutie automata si am mers destul de "sportiv" cu ele, burnout & stuff si pe cel din 2000 l-am vandut in perfecta stare de functionare la 250.000km catre o firma de paza care inca-l alearga si azi prin oras cu baieti bine mancati in el (cam de 1 an). Cel din 2005 inca il am ( e de vanzare :twoup: ) si merge super. Schimburile facute la timp si nu cu piese de provenienta indoielnica prelungesc viata masinii. Apropos schimbul de ulei la cutia automata NU se face. Scrie si pe ea "Lifetime". Au ras de mine pe la o reprezentanta in Gemania, la o revizie, cand am intrebat de uleiul de la cutie. Nu se umbla decat in cazul unui defect, fisurare, pierde, sau daca s-a intervenit la cutie din orice alte motive. Acum revenind la tuning, am un prieten cu un A5 3.0TDI care a facut tuning la RBN (241CP > 280CP) cam acum 2 ani. Acum 1/2 de an s-a dus la superchips (care e o firma din UK cu ceva experienta din cate am citit la ei) pentru a continua tuningul, si cand au pus masina pe dyno... surpiza 220cp. I-au schimbat softul si au pus-o inapoi pe dyno... 303cp... acum mai asteapta niste evacuari sport, sa scoata catalizator si nu stiu ce vor sa-i mai faca dupa care o s-o ridice la 350cp (asta e problema lui)... Mentionez ca are cutie manuala si probabil o sa-l paraseasca curand ambreiajul. Am deschis aces topic pt ca vreau sa strang cat mai multe informatii inainte de a face acest pas... acum am 2 turbine si cred ca daca le prajesc o sa fie nasol rau pt bugetul meu...
  18. Am tot citit forumul si am vazut ca parerile despre chip tuning sunt cam impartite, majoritatea inclinand spre "cumpara-ti o masina mai puternica". Eu as vrea sa fac chip tuning la un 335d coupe din 2007 (286cp > 333cp). Ma gandesc ca masina ar putea sa suporte in configuratia actuala surplusul de ~50cp (am cutie automata). De asemenea tuning-ul vreau sa-l fac la "Superchips", am auzit ca sunt destul de buni in domeniu si seriosi, testeaza si masina pe dyno inainte si dupa operatie. Ajutor cu un sfat va rog !
  19. Mda... am rezolvat-o singur pana la urma... problema era de la bateria autoturismului, care a fost schimbata anul trecut, dar a fost cam nefolosita si s-a cam stricat (mi-am dat seama pt ca daca tineam masina cu contactul pus, pt diagnosticare, in maxim 1 min imi dadea avertizare "battery low, please start engine"). Am schimbat bateria si acum functioneaza totul cum trebuie.
  20. Am cautat pe forum si nu am gasit nimic asemanator cu problema mea, daca mi-a scapat va rog sa nu ma injurati... Dupa ce opresc masina pot sa incui usile prin atingerea zonei striate de pe maner, pot si sa o deschid din nou prin prinderea manerului cu mana, problema apare daca las masina mai mult (sa zicem 15-20min) si ma intorc nu se mai deschide prin atingerea manerului, merge insa deschisa din telecomanda. Partea ciudata este ca dupa ce deschid din telecomanda pot din nou sa inchid/deschid prin atingerea manerului (fara sa pornesc motorul sau sa ma urc in masina macar). Telecomanda are baterie, nu acumulator, pe care am verificat-o si chiar am schimbat-o. (comportamentul este acelasi si cu a 2-a telecomanda). Masina este un e92/2007, cu optiunea keyless go, cumparat de curand. Masina nu prea a fost folosita (4.500km) asa ca fostul proprietar nu a bagat de seama daca se manifesta si la el problema. Am citit si manualul si tot nimic...
  21. Sunt din Ploiesti, deci optiunile sunt Bavaria Bucuresti sau Contempo Brasov... Problema mea este ca masina mi-a fost putin vandalizata, adica zgariata de jur imprejur cu cuiul, capota la motor, faruri stopuri ( un far cred ca au vrut sa-l sparga... saracii ). Ma rog, asta s-a intamplat de Paste si de atunci tot strang impresii despre locul cel mai potrivit sa o revopsesc (posibil sa fie nevoie de revopsire integrala) si am ajuns la concluzia ca nici una din reprezentantele sus mentionate nu merita sa ma obosesc. Numai lucruri urate am auzit, si dupa ce am vazut ce frumos au "gazat" X5-ul unei prietene clar nu mai calc pe la ei. Ma gandeam sa ma duc in alta parte, rusinos dar in zona mea se face super treaba la capitolul vopsit la reprezentanta VW si la cea SEAT. Ma gandeam daca aceasta conversie se poate face numai la BMW sau se poate face si la alt service. Farurile mele au fix acelasi nr de optiuni ca cele noi, bi-xenon, adaptive etc. (5 la numar), diferenta fiind la design si la faptul ca peste lampa halogena cel nou are o lupa, la stopuri intradevar apar ledurile pe semnalizare in locul becurilor. Acum probabil daca aceasta conversie se face numai la BMW o sa renunt la ea, pt un vopsit de calitate, eu ma gandeam ca e doar chestie de compatibilitate, nu resoftari si alte chestii, ca am vrut sa-mi fac upgrade la soft si la Brasov m-au pus sa platesc 100€ (cu toate ca e gratuit la orice reprezentanta BMW din afara tarii), dar ma rog nu era asta o problema, problema este ca m-au pus sa semnez un contract pe care ii absolveam pe ei de orice responsabilitate, mai pe scurt "pentru ca exista riscul sa arda computerul in timpul procedurii, update se facea pe raspunderea mea si imi cumparam singur altul" EXTRAORDINAR... In concluzie daca nu are cineva alta idee cu instalat la alt service o sa comand piesele originale si gata si-mi pun un led albastru in esapament :)
  22. Salut, am un e60 din 2005 si vreau sa schimb farurile si stopurile cu cele de la modelul 2007. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii ? Am cautat putin pe net si am vazut ca farurile mele (conform realoem.com) sunt: 1EL 160 287-011 (stanga) 1EL 160 288-011 (dreapta) Cele model nou: 1EL 164 907-001 (stanga) 1EL 164 908-001 (dreapta)
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.