Jump to content

Dany_Arad

Members
  • Posts

    101
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dany_Arad

  1. Salutare. Pe masina E46 Touring (2003) exista instalat carligul de remorcare detasabil (cel care vine direct din fabrica, cel cu 3 bile mici in varful care intra sub masina, cred ca e modelul de la Westfalia). In prezent carligul nu mai are butucul pentru incuiat, se fixeaza pe masina si se demonteaza fara cheie. Am instalat pe carlig un suport de biciclete Thule G2 care impreuna cu 3 biciclete cantareste aproximativ 53-54 de kg. (sarcina directa care e suportata de acest carlig este de 75 de kg) Dupa ce am facut un drum de aproximativ 25 de km (Arad - Siria), drum cu multe denivelari, am observat ca a aparut un mic joc al carligului de remorcare (parca joaca carligul in suportul lui de pe masina, se misca stanga dreapta si putin pe diagonala 1-2 mm)- miscarea se simte cand misc de suportul de biciclete cu totul (incarcat cu cele 3 biciclete). Suportul de biciclete este extrem de fix pe carlig, nu are joc deloc (nici dupa acei 20-30 de km parcursi. Daca dau jos suportul de biciclete, dau jos carligul si fixez totul la loc din nou, acel joc nu mai exista, dar reapare cand ajung la destinatie. Dupa ce fixez carligul la loc, desi trag de el cu toata forta mea (fara sa fie nimic atasat pe el) nu pot sa reproduc acel joc, este extrem de fix. Exista posibilitatea sa-si fi facut joc carligul in suportul lui de prindere? Ce se uzeaza mai repede - carligul sau locasul lui de prindere ? A mai intalnit cineva o situatie asemanatoare? Multumesc.
  2. Buna seara. Ma intereseaza 82 22 0 300 988 (centura Junior Seat) si 82 22 0 404 299 (seat cushion). Preturi si termen estimativ de livrare la Arad (din cate stiu sunt doar pe original). Multumesc.
  3. Dupa o diagnoza, rezultatul a fost "eroare ceasuri de bord". Dupa stergere, eroarea nu a mai aparut.
  4. Dupa ce am lĂŁsat maĂâ˘ina peste noapte cu bateria scoasĂŁ (borna de minus) dimineaĂâşĂŁ totul a fost perfect, fĂŁrĂŁ nici o eroare. O sa fac Ăâ˘i o diagnozĂŁ sa vĂŁd unde am avut vreun probleme. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
  5. Buna ziua. Am o problema cu masina mea: E46 320 D, automata, touring. Cand merge, bordul arata perfect normal, dar cand scot cheia din contact se aprinde bordul ca un pom de craciun, iar stopurile de frana raman aprinse (inclusiv stopul suplimentar de pe haion). Raman aprinsi urmatorii martori: indicator becuri arse spate (ambele), DSC, baterie, ulei, frana de mana, tempomat si o roata dintata cu semnul exclamarii de la cutia de viteze. In plus, acul indicator de la temperatura lichid racire urca la maxim si nu functioneaza deschiderea din telecomanda. Daca pornesc masina, absolut totul functioneaza normal, masina merge foarte bine, cutia de viteze schimba absolut normal. Cand opresc iar masina, apar erorile de mai sus. In acelasi timp am o problema cu apa in masina: mocheta din fata este uda, atat la sofer cat si in dreapta. Cel mai probabil este o problema de la usi cu acea bariera anti vapori (cred ca sa ii zice). In rest nu am vazut sa fie probleme cu intratul apei in masina.
  6. Salut. Doresc preturi pentru BMW E46 320DA Touring 2003, VIN: EM08643 Ulei original BMW Longlife 5w30 (si cati litri am nevoie?) Filtru aer Filtru habitaclu Filtru motorina Filtru ulei Filtrele vreau Mahle, daca nu ai, atunci MANN. Filtru epurator (modelul integral din plastic, fara pasla - sper ca am scris bine) Ma intereseaza preturi si termen de livrare in Arad. Multumesc.
  7. pai din poza, al tau are buton "Mode" - acel "m" din partea dreapta. (butonul Mode permite controlul magaziilor de CD sau al magaziilor digitale - cele pe care se pot pune mp3 pe carduri, stick-uri de memorie)
  8. In afara de Bucuresti nu le vinzi? Iti pot oferi pretul tau (150 LEI) si transportul platit de mine. E realtiv simplu: chemi curierul si le preia el direct, nici macar nu trebuie sa te deplasezi (din cate stiu eu). Multumesc.
  9. Masina a fost importata din Italia la final de 2007 sau inceput de 2008, de o banca comerciala (unde lucrez eu) - avea 20.000 Km aproximativ. A fost folosita de un manager al bancii (strain) prin Bucuresti. Apoi a fost vanduta la o firma de leasing operational (s-a vandut tot parcul auto al bancii) si utilizata de aceeasi persoana (tot de banca sa zicem) dar in regim de leasing operational. Cand a implinit masina 4 ani (cred) si peste 90.000 de km a fost predata inapoi firmei de leasing operational. Pot sa va confirm ca reviziile s-au facut la timp si la service autorizat (este politica bancii), dar cam atat - daca a avut ceva defecte, accidente - nu stiu.
  10. Salut. Barile originale auun fel de gheare in forma de U intors pe lateral, acele gheare intra pe suruburile de pe caroserie ( cumva paralel cu masina si se imping din fata inapoi) apoi exista un surub care strange acele gheare, le fixeaza in jurul suruburilor de pe caroserie. In mod normal, cele universale se fixeaza pe acoperis in asa fel sa se inchida usile masinii peste ele, si nu pe prinderile originale. Cauta la thule pe site pt E 36 si acolo vezo o poza orientativa bari universale ( la thule piciorul si bara este universala, difera adaptorul care este specific pe modelul de masina - ca o bucata de tabla mai groasa peste care se poate inchide usa masinii )
  11. Salut. Multumesc pentru Ulei (am primit coletul OK). Doresc sa te intreb cat ar costa Telescoape fata (Sachs Super Touring cred ca sunt echivalente cu originalele) stanga + dreapta. Daca ai preturi si pentru alte modele / marci de telescoape, poti sa le scrii si acelea. Masina este E46 320DA Touring 150 CP, an 2003, suspensie standard. VIN: EM08643 Multumesc.
  12. Salut. Pret pentru ulei BMW Longlife 4 5W30? Ma intereseaza cati litri de ulei imi trebuie pentru BMW E46 320 DA 150 CP (an 2003, VIN EM08643)? - pentru revizie normala, schimbat inclusiv filtru de ulei. Ar fi recomandat alt ulei decat cel indicat de mine? Daca doresc sa fac comanda unde iti scriu datele? (am mai comandat de la tine mai demult, dar mi-am schimbat adresa intre timp) Multumesc.
  13. Cred ca m-ai sunat si pe telefon. Dar raspund si aici sa stie si alte persoane interesate : NU MERG PE E46. Prinderea este diferita. Multumesc.
  14. Vand bare portbagaj originale BMW pentru BMW E36 Sedan (nu stiu daca merg si la coupe sau nu). NU AM CHEILE DE INCHIDERE. Bonus se ofera 2 suporti de bicicleta originali BMW pentru biciclete normale / cursiere – sa fie cu cadru subtire (pentru mountain bike se poate schimba insertia de cauciuc de pe bratul de prindere pentru a avea un diametru de prindere mai mare – piesa se poate comanda la orice dealer BMW). Predare personala in Arad sau trimitere prin curier Pret: 280 RON negociabil. Contact: tel. 0745004366, e-mail babau_dan@yahoo.com
  15. Masina s-a vandut, se poate inchide. Multumesc.
  16. UP. Pret negociabil, masina mai ramane inmatriculata pe Austria pana la finalul lunii (pana atunci asigur transportul pe roti in zona de vest a tarii). Nu vrea nimeni de la dezmembrari o masina intreaga?
  17. UP. Variante: Doar masina: 500 EURO (pot sa o duc pe roti si sa-mi iau rotile) Jantele cu cele 2 seturi de cauciucuri: 250 EURO (nu se vand separat decat daca se da masina) Sistemul audio : 120 EURO (se poate da si separat) Radiator de clima nou-nout, in cutie: 140 EURO (momentan se vinde doar cu masina, dar daca il doreste cineva neaparat, discutam) Sunt dispus la negociere in functie de oferte.
  18. UP. Tot dispus la negocieri ... Vand motor TDS, dau restul masinii cadou
  19. La asta sa nu va uitati http://www.autovit.ro/bmw-320-C19339143.html ca am cumparat-o eu !!
  20. UP. Deoarece am achizitionat deja alta masina, sunt dispus la negocieri ... sau diferite optiuni de vanzare (cu roti, fara roti, cu sistem audio sau fara, etc.) In acelasi timp, daca se poate rog un moderator sa mute topicul la "Vanzari piese" - asta deoarece masina o vand pentru piese, dezmembrari, etc. Multumesc.
  21. Vand BMW E34 525 TDS - neinmatriculat in ROMANIA Masina e inmatriculata in Austria (este pe numele unchiului meu), are asigurare si inspectie tehnica valabila, dar o vand fara acte si numere de inmatriculare - deci teoretic se vinde pentru dezmembrare, recarosare, se vinde cuiva care vrea motorul si cutia de viteze, etc. MASINA SE VINDE INTREAGA, NU DEZMEMBREZ NIMIC (din lipsa de spatiu - nu am unde sa o depozitez si sa incep sa o vand pe bucati). Deoarece cu masina se poate circula fara probleme, pot sa asigur transport pe roti pe o distanta de aprox. 200 de km cu plecare din Arad. Date despre masina: VIN GK35646 Stare de functionare : BUNA (masina are ultima inspectie tehnica facuta in luna noiembrie 2010 in Austria - a trecut fara probleme. Pentru cine intreaba cum a trecut testele cu problemele de tinichigerie, va pot spune ca in Austria nu se leaga de aspectul exterior, decat in cazurile grave, gen se vede prin podeaua masinii - nu este cazul la masina aceasta). KM: 421.000 Diferential autoblocant Alte detalii: jante BORBET Style A 17", cauciucuri GoodYear de iarna in stare buna, 235/45/17. Am si 4 cauciucuri de vara aceeasi dimensiune, 2 Hankook - folosite si 2 Made in China utilizate 2.000 de KM (au fost luate de urgenta din Italia in 2009, am facut pana pe autostrada la ambele roti spate - am prins niste suruburi si am facut varza cauciucurile Hankook care erau set cu cele de fata). Jantele sunt echilibrate, nu sunt sudate, crapate. Au fost indreptate 1 singura data, vara trecuta (cel putin in ultimii 3 ani de cand le am eu). Defecte: Probleme de tinichigerie - se pot vedea in poze. In plus fata de ce se vede in poze, capota de portbagaj este "terminata" si suportii de bara spate sunt "terminati". Bara de protectie spate este "sparta" in partea stanga, lateral. Am alta capota portbagaj (cu tot cu telescoape) si alta bara cu tot cu suporti in stare buna, fara rugina, dar nu am apucat sa le montez. Geamul de la sofer nu coboara - posibil motoras defect. Aerul conditionat nu functioneaza - radiatorul de clima este spart (am radiator nou-nout in cutie, nu am apucat sa-l montez - il pot vinde si acela, dar doar cu masina sau ulterior) Bieleta antiruliu fata stanga - bate la gropi si denivelari scurte, gen linii de tramvai) O bucsa de la puntea spate - din cand in cand se aude un zgomot cand franez, se aude pe partea stanga in spate. Placutele de frana fata - se apropie de final - mai merg, nu sunt fier pe fier, dar nu o mai duc foarte mult. Probleme la motor: intinzatorul de la cureaua de accesorii face putina galagie (scartait), din cand in cand, la relanti, motorul are o mica fluctuatie de turatie, fara sa se opreasca sau sa influenteze functionarea, mersul cu masina (din cate stiu eu este o boala a pompelor de injectie de la TDS - se uzeaza un senzor - dar nu pot sa garantez 100% ca acesta este defectul - pe tester nu a aparut nimic, desi am testat-o in mai multe locuri). Masina este la mine din noiembrie 2007, cand am luat-o avea 368.000 de KM. Schuimburile de ulei si filtre l-am facut intotdeauna la intervale de 10.000 de KM (ulei Castrol Magnatec Diesel 5W40 si filtre MANN). Interiorul este in stare buna (se vede ca masina are 17 ani, dar nu am scaune, fete de usi rupte, plasticuri rupte, etc). Ca dotari pot sa enumar: ABS, 2 AIRBAG-uri, inchidere centralizata cu telecomanda (am toate cele 4 chei ale masinii), trim-uri de lemn, cotiera spate, sac de schiuri, perdeluta spate, etc. Sistem audio: unitate radio-cd cu mp3 Pioneer 5000UB (am luat acest model pentru posibilitatea de setare a culorilor atat la afisaj cat si la butoane in 10 culori, printre care si AMBER ca la ceasurile de bord si pentru ca are cablu de USB prin spate si pot sa tin Memory Stick-ul in torpedou), amplificator Grunding 2x120 W sau 4x60 W sinus, tub de bas Raveland 120W. Masina se poate vedea in Arad. Pretul: 850 EURO negociabil (cu tot ce am enumerat mai sus). Pretul scade daca cineva nu doreste sistemul audio, jantele cu cele 2 seturi de cauciucuri, etc. Sunt dispus la negociere. Contact: telefon 0745004366. PS: pentru cine crede ca pretul cerut este mare, il rog sa se abtina. Am studiat si eu preturile la dezmembrari si, oricum, am spus ca NEGOCIEZ, in functie de eventualele oferte primite. Mai mentionez inca o data: NU DEZMEMBREZ, MASINA SE VINDE INTREAGA.
  22. http://www.autovit.ro/bmw-318-C18728928.html Masina asta o stie cineva? Fata de alte 318 din 2002-2003 care mai sunt pe Autovit, kilometrii mi se par mai aproape de realitate. Intreb pe cei din Bucuresti, pentru ca eu sunt din Arad si sunt in cautare de un E46 sa inlocuiesc E34 TDS-ul meu.
  23. De curand am participat la scoala de pilotaj Titi Aur. O parte a cursului a continut si notiuni teoretice, iar una din intrebari a fost: de ce se strica turbo la masinile diesel (intrebarea a fost adresata de un cursant care este posesor de 530 XD E60). Explicatia lui Titi Aur, cu referire la motoarele diesel, a fost urmatoarea (daca ma exprim gresit sau spun aiureli, imi cer scuze anticipat): - turbinele au o temperatura de functionare normala, la turatii mici (sau uzuala) de 350 - 400 grade Celsius. - cand acceleram, turatia creste spre intervalul 2500 - 3000 rpm (sa presupunem ca schimbam treapta de viteza in acest interval), temperatura in turbina creste spre 700-800 de grade Celsius. (o turbina de competitie poate ajunge si la 1.200 grade Celsius) - problema, conform explicatiilor date de Titi Aur este ca de obicei, turbina nu se raceste asa cum trebuie (explicatiile despre racirea corecta a turbinei urmeaza imediat), uleiul care unge lagarul (axul) turbinei se arde (datorita temperaturilor foarte mari), astfel ajungem in situatia de frecare metal pe metal, care duce ulterior la joc al axului turbinei iar apoi la distrugerea turbinei. - racirea corecta a turbinei se face astfel: dupa ce parcam masina, se mai lasa cel putin 30 sec. - 1minut sa mearga masina, apoi se opreste. In mers, racirea se face foarte eficient cand lasam masina in frana de motor (explicatia a fost ceva de genu: bagam a 2-a sau a 3-a si lasam sa coboare turatia singura de la 3.000 rpm la turatie de relanti). Racirea cea mai eficienta a turbinei se face cu aceleasi gaze care o fac sa se invarta, doar ca la o temperatura mai joasa. - la intrebarea: "daca trebuie dat in gura la masina" in loc de mers subturat, raspunsul a fost: la diesel, orice depasire a a turatiei peste 2.000 rpm, inseamna ca turbina deja se apropie de presiunea optima / maxima, respectiv de temperaturi in jurul a 700 de grade Celsius pe care o furnizeaza, deci e OK. Nu sunt necesare neaparat turatii peste 3.500 - 4.000 rpm. Deci concluzia principala a fost ca o turbina nu se strica de la mers subturat, mai degraba de la mers prea turat si oprit motorul prea brusc. Repet, explicatiile au fost date de Titi Aur, persoana care consider ca avut destule turbine stricate la activ / inlocuite.
  24. 200 de euro. Totul depinde cu ce se face comparatia. De exemplu o ora de meditatii pentru un elev costa 40 de lei. Atunci e scump 200 de euro /zi pentru a invata tehnici de condus / pilotaj? eu zic ca nu. Daca cineva nu-si permite suma asta ... e clar: E SCUMP. Dar nici nu se face chestia asta lunar ... Eu tocmai am vorbit la telefon cu Titi Aur. In 30-31 mai voi fi prezent la cursul organizat la scoala lui de pilotaj. Aveam si alte variante: Stefan Vasile - dar era doar o masina (Dacia Nova GTI cu tractiune fata) Dan Gartofan - nu avea masini cu tractiune spate, doar fata si integrala (Logan si Impreza) La Titi Aur sunt toate cele 3 tipuri de tractiuni. Eu fiind din Arad, vor fi si costuri suplimentare (drum, cazare hotel, mancare seara, etc.) dar eu sper ca merita. Oricum voi reveni cu detalii si poze dupa efectuarea cursului.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.