Jump to content

mircea_b

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mircea_b

  1. SchimbĂŁ pernele. Cel mai probabil s-au fisurat. Fortezi compresorul inutil daca mai mergi mult cu ele asa. Si eu am pĂŁțit ceva similar. Se lĂŁsa când o parte când alta. Eram plecat in vacanțĂŁ și gaseam mașina in toate pozițiile. Le-am schimbat la ĂŽntoarcere. Erau uzate (cauciuc ĂŽmbĂŁtrânit).
  2. Eu am mai spus cĂŁ inginerii de la BMW au devenit extrem de pricepuți. Diverse repere cad la fix, ori dupĂŁ 3 ani, ori pe la 120-150kkm (adicĂŁ dupĂŁ garanție, de obicei). La ambele F-uri (15 si 48) am schimbat câte o pungĂŁ de garnituri, pentru același motiv - motorul plin de ulei. ProducĂŁtorii auto fac bani mulți din piese și manoperĂŁ, se pare.
  3. La Auto LKM. Cardanele le-am luat - pe cel mic din SUA (sunt noi la pret foarte bun pe eBay - vreo 300$ cu totul) și cel mare am gĂŁsit o ocazie ĂŽn Germania. Flansele de la Bavauto (aprox 2300 ron toate). La costuri se mai adauga 4 manopere, pentru cĂŁ le-am fĂŁcut pe rând.
  4. Am inlocuit pe rand: cardanul mic. S-a redus, dar tot mai era. Apoi flansa de cuplaj de la cutia de transfer. Tot vibra. Apoi flansele de cauciuc. Nu erau crapate/fisurate, dar erau foarte moi (probabil din cauza vibrațiilor). S-a redus vibratia bine, dar tot mai era ceva, asa ca am schimbat la final cardanul mare si, intr-un final, s-a rezolvat problema. Probabil voi schimba si suportii de la cutia de viteze si de la cutia de transfer, pentru ca banuiesc ca nu mai sunt la fel de rigizi cum ar trebui să fie. Dar asta mai încolo. Complicat si costisitor. Am avut aceeasi problemă și la F25 (tot de 3l motorul) și am tot crezut că e de la roți. Se pare că e un bug de proiectare.
  5. Aceeași problemĂŁ. Am rezolvat-o ĂŽntr-un final dupĂŁ ce am schimbat ambele cardane (primul cel de pe fațĂŁ dupĂŁ care vibrația s-a redus dar nu a dispĂŁrut, dupĂŁ care l-am schimbat și pe cel principal), flanșele de cuplaj (cele din cauciuc) și flanșa de ieșire din cutia de transfer (cea de metal).
  6. Pentru a nu afecta cutia de transfer (xdrive), trebuie respectate cu strictete dimensiunile si presiunea recomandate de fabrica la anvelope. Nu conteaza run-flat, non run-flat, stelute, etc. Este important sa aiba aceeasi circumferinta (deci si uzura uniforma, nu e indicat cu slickuri pe spate si noi pe fata, sau invers). Si, de asemenea, sa fie aceeasi marca si tip. (Daca nu se poate, macar pe aceeasi punte sa fie identice). Daca se inlocuiesc run-flat-urile cu non-run-flat de aceeasi dimensiune, si nu se specifica presiunea pentru non-rft, e indicata o crestere a presiunii de la rft cu 0,2 bari.
  7. "Tot pe xdrive, daca pun non runflat de iarna fara steluta, o sa faca probleme cutia de transfer? Runflat sunt prea tari." Eu nu am mai pus runflat de ceva vreme, tot din cauza rigiditĂŁții, și nu am avut nici un fel de problemĂŁ. (Ăn cazul meu, fiind SUV, am cĂŁutat sĂŁ fie XL). Tot ce trebuie sĂŁ faci e sĂŁ crești presiunea fațĂŁ de cea recomandatĂŁ pentru run-flat cu aprox. 0,3. Ex: de la 2.2 la 2.5 sĂŁ nu afecteze comportamentul pe viraje. Și nici nu am cĂŁutat cu steluțĂŁ. Acum am Michelin Latitude Sport 3 care nu apare ĂŽn lista BMW pentru X5. Oricum gama de anvelope e limitatĂŁ, date fiind dimensiunile "exotice" (mai late pe spate).
  8. PĂŁrerea mea e cĂŁ mai bine la 200kkm decât la 130kkm. Precizia germanĂŁ lucreazĂŁ din ce ĂŽn ce mai bine, a.ĂŽ. ĂŽn jur de 150-160kkm +/- se duc multe repere/garnituri. La ambele actuale (X5 si X1 din 2016) am schimbat câte o pungĂŁ de garnituri. SĂŁ nu zic de bucșĂŁraie, suporți etc. SĂŁ verifici telescoapele și sĂŁ nu aibĂŁ pierderi de ulei. Ăn rest, numai de bine. Motorul ține dupĂŁ cum ĂŽl ĂŽntreții (ulei, filtre, carburant). Schimbatul uleiului la 30kkm e recomandat dacĂŁ vrei sĂŁ crape motorul la intervalul programat (150kkm). O mare porcĂŁrie, eficientĂŁ pentru ei. La fel, uleiul in cutia de viteze e lifetime (dupa BMW), dacĂŁ lifetime=150kkm. ProducĂŁtorul ZF recomandĂŁ schimbul de ulei+filtru la 80kkm. La cutia de transfer, idem. Eu schimb la 30kkm (la al doilea schimb de ulei de motor).
  9. Nu. Trebuie respectate doar dimensiunile indicate , nu trebuie sĂŁ fie nici RFT.
  10. Pentru suspensie recomand cel puțin un pachet cu DDC. Am atașat o pozĂŁ ĂŽn care sunt explicate. Motorizare 4.0, farurile LED adaptive cu High beam assist, pachetul M macar pentru volan, sunet minim Hi-fi (care e foarte bun), navigație mare, dacĂŁ gĂŁsești Night Vision with Pedestrian Detection (foarte util dacĂŁ mergi prin țarĂŁ noaptea), climĂŁ ĂŽn 4 zone dacĂŁ ai copii, scaune confort cu ventilație, ACC e foarte util și pentru frânarea de urgențĂŁ ĂŽn caz de coliziune iminentĂŁ, și pentru mersul ĂŽn coloanĂŁ/ambuteiaje. E pachet ACC stop&go. Combinat cu pachetul "Driver assistance plus" fac viața ușoarĂŁ la volan. Sunt vigilente non-stop fĂŁrĂŁ sĂŁ oboseascĂŁ. Pentru parcĂŁri ușoare și fĂŁrĂŁ griji, camerele 360. F15 e un cruiser de excepție. Nu aștepta veleitĂŁți sportive (ĂŽn sensul de mașinĂŁ sport pe viraje, direcția la F15 e moale și nu "scurtĂŁ"). Cu DDC ruliul e minim, dar masa mare se simte. Cu toate astea, face de râs multe sedanuri cu pretenții sportive și fĂŁrĂŁ sĂŁ te oboseascĂŁ. Nu aștepta consum mic dacĂŁ "ai piciorul greu".
  11. Pentru drumurile noastre SUV. Pentru familie, comoditate urcare/coborâre, confort: SUV. Pentru utilitate portbagaj: SUV. DacĂŁ e BMW, obligatoriu cu EDC. In nici un caz fĂŁrĂŁ. Pentru condus sportiv (deși nu știu câți de aici conduceți așa cu familia, și ĂŽn adevĂŁratul sens al cuvântului, care sĂŁ facĂŁ diferența dintre SUV și sedan), senzații pe viraje, consum mai mic, aerodinamicĂŁ mai bunĂŁ (zgomot ceva mai mic la viteze mari) - sedan. G01 e super comod pentru familie din toate punctele de vedere. Și nu vei merge cu mașina cu viteze mai mari decât sĂŁ ĂŽți ofere siguranțĂŁ (care sunt mult peste limita legalĂŁ, și ceva mai mici decât un sedan, dar nesemnificativ). Cutia pe mașinĂŁ rezistĂŁ și peste 200km/h (am un Thule), inconvenientul la ea e zgomotul asurzitor la viteze mari, consum crescut, și, cel mai important, accesul ĂŽn parcĂŁrile subterane. Pe-afarĂŁ e un inconvenient major. Am SUV de peste 14 ani, și nu m-aș ĂŽntoarce la sedan dpdv al confortului (acces ĂŽn/din mașina, drumuri, borduri, vizibilitate, portbagaj,etc,etc.), chiar dacĂŁ diferența majorĂŁ e doar de consum.
  12. mircea_b

    X3 automat

    Și eu am pĂŁțit la fel. Era de la EGR. Pe tester nu apĂŁrea nimic. Probabil se bloca clapeta câteodatĂŁ. DupĂŁ ce am schimbat EGR nu am mai avut erori.
  13. La X3 am avut aceleași simptome și au fost cauzate de EGR. Nu apĂŁrea nimic la diagnozĂŁ.
  14. Confirm. Si la mine e la fel.
  15. Am patit o chestie similara. Mi-a curs lichid de parbriz pe langa spatiul de depozitare adancit din dreapta portbagajului. Nu mult. Dar suficient cat sa ajunga la computerul de control EDC (responsabil cu controlul telescoapelor si comportamentul masinii), care e pozitionat fix sub acel compartiment. Pe care l-a ars. 700 EUR a fost distractia. Din ce am vazut, masinile astea sunt burdusite de calculatoare pozitionate peste tot. Partea proasta e ca nu sunt etanse si sunt si scumpe. Trebuie avut grija cu lichidele. :turned:
  16. Touareg din 2013-14 nu. Dar am tras concluzia din ce a spus. Completat cu "... M-am speriat in prima curba ca am facut ceva gresit...dar...si in restul curbelor in care am incercat, a fost la fel. Si la deal, si la vale, si pe drum drept. Si pe sport, si pe normal, si pe confort. ..." Da, si BMW twinscroll 3.0 (cum am, nu 2.0) are lag serios daca faci aceeasi manevra. Daca nu e in sport. In sport si sport+ (nu stiu ce au facut nemtii de au reusit sa tina turbina incarcata), raspunsul acceleratiei e instantaneu la aceeasi manevra (nu e ca la o aspirata, dar insesizabil). Nu sunt pus pe harta, incerc sa ofer raspunsuri pertinente (posibil sa mai si gresesc, de-aia exista forumuri, sa poti impartasi diferite cunostinte/experiente). Recunosc ca am fost anti-VAG din cauza PD-urilor (faimoasele tractorase TDI), dar, de cand au implementat CR-uri, mi-am schimbat parerea despre motoarele diesel ale grupului.
  17. Daca citeai mai atent "... odata ce dau treapta inferioara si ridic piciorul de pe acceleratie, intra frana de motor, dar cand apas din nou pe acceleratie..." si ai condus vreodata un turbodiesel (nu BMW twinscroll sau twinturbo sau triturbo pus in sport) ti-ar fi sunat familiar.
  18. Cutiile or fi la fel, dar nu si softul. Ce a experimentat Dan e turbo-lag-ul. Touareg nu e o masina de la care sa ai asemenea asteptari (acceleratie instantanee). Fiind 4x4, abordarea e gresita cu frana pana la mijlocul curbei, urmata de acceleratie. Se franeaza inainte de curba, iar curba se ia cu acceleratia calcata (mai mult sau mai putin, depinde cat tine). Daca o accelerezi tare si iei piciorul brusc de pe acceleratie in timpul virajului (pt. ca simti ca e prea mult,etc.), faci mai rau pentru ca dai in transfer de masa la asa matahula cu centru de greutate sus.
  19. Am o intrebare: masinile le judeci dupa materialele din interior si atat? X3-ul este mult superior X5-ului ca agilitate. Are centrul de greutate mai jos (desi X3 are garda la sol 211 si X5 - 208), si masa mai mica. Doar X5-ul cu adaptive drive se apropie. De ce crezi ca inginerii de la BMW nu au pus barele stabilizatoare active si pe X3? Simplu, pentru ca nu e nevoie. EDC-ul face ruliul inexistent la X3. Daca marimea spatiului interior conteaza, exista X5. Banuiesc ca despre asta e BMW: placerea de a conduce, nu de a o admira in parcare, sau de a pipai pe sub bord.
  20. X3 3.0 sau 3.5 D cu suspensie EDC. Nu o sa iti para rau. Poate X5 cu adaptive drive si EDC sa iti dea acelasi feeling pe sosea, dar Touareg-ul niciodata.
  21. Cine cu cine s-a intersectat?
  22. Exact ce spuneam. Sper ca la volan sa nu conduci pe premiza asta. Dupa tine soferul golfului are prioritate si fata de cei care vin din fata: de dreapta. Cand iesi din curte pe un drum principal cu doua benzi, te uiti doar in stânga? E acelasi lucru cu ce a facut soferul Golfului. Moral nu comentez. Cunosc portiunea de drum, am batut-o de sute de ori. Daca era coloana lunga (se formeaza in Decea), la iesire din Decea era linie lunga dreapta, depasirea permisa (acum sunt 2 sensuri pe portiunea aia, nu se mai poate depasi legal). Daca a apucat sa intre in depasirea coloanei regulamentar, posibil sa ajunga pe linia continua (masini prea apropiate) si sa vrea sa treaca si de Golf, era ultimul,(așa pare din filmare) daca tot a comis ilegalitatea. Nu vreau sa-l scuz pe soferul Skodei, spun doar posibil scenariu. Trebuia sa fie mai precaut si sa caute sa intre pe banda 1 mai repede. Dar cel cu Golful.... ar trebui sa renunte la condus daca asa judecĂŁ. Mai omoarĂŁ si pe altii in viitor, cu seninatate. Atata poate. Se vede din filmare. Ca vorbeai de lege: care lege nu o stiu? Un nr si an, te rog. O sa o citesc, promit.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.