Jump to content

Taxele de inmatriculare...


Apple

Recommended Posts

  • Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

da. noi restul avem peste 60. cine ti-a dat acces la sfatul batranilor?!?! nu te mai baga. lasa-ne pe noi sa ne stoarcem creierii sa gasim o solutie la problema asta. o sa te anuntam cand gasim solutia.

 

:)

176497[/snapback]

o da :) nu renuntz !!! :blink:

Link to comment
Share on other sites

news

 

Piata auto s-a blocat pina la scaderea taxei

Ionut Tudorica

 

Guvernul va negocia cu Comisia Europeana cuantumul scaderii taxei de prima inmatriculare.

„Este clar, cuantumul taxei este prea mare. Excesiv as putea spune“, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. „Daca oficialii Comisiei apreciaza ca taxa este discriminatorie, prin nivelul final prea ridicat, acest lucru va fi rezolvat“, a precizat Sulfina Barbu. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Mediului, Sulfina Barbu, s-au intilnit ieri pentru a se decide daca schimba sau nu legislatia legata de taxa de prima inmatriculare auto. Surse guvernamentale spun ca dupa unele discutii cu Bruxelles-ul, autoritatile romane au acceptat doar sa modifice modul de calcul al taxei de inmatriculare.

 

Este legala, dar nu morala

 

Comisarul european pentru Taxe si Vami, Kovacs Laszlo, a apreciat ieri ca taxa de prima inmatriculare este, in sine, legala, dar ca modul de calcul este discriminatoriu. El a precizat ca o taxa similara exista in 16 state membre ale UE.

 

Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de control pentru aplicarea legislatiei europene, a declarat in cursul zilei de ieri ca Uniunea nu va declansa o procedura de sanctionare a Romaniei daca legislatia romaneasca va fi modificata. Europenii sustin ca taxa de inmatriculare ar avantaja masina Dacia.

 

Mare atentie la anul de fabricatie

 

Schimbarea modului de calcul ar trebui sa intervina si ca urmare a unei nedreptati tehnice. Aplicind modul de calcul al taxei din Codul fiscal, se poate constata ca pentru o masina echipata, de exemplu, Euro 3, mai veche de sase ani, se plateste o taxa mai mica decit pentru o masina, de aceeasi capacitate, cu acelasi standard de poluare, insa mult mai noua.

 

Caz concret: un Audi A4, de 1.900 cmc, Euro 3, din 2000, va avea o taxa de 1.631 de euro. Pentru aceeasi masina, dar fabricata in 2003, se va plati o taxa de 1.782.

 

Standardul Euro 3 a fost legiferat in 1999. El a intrat in vigoare efectiv in 2000 si a functionat pina in 2005.

 

La celelalte standarde, lucrurile merg firesc. Taxa se mareste pe masura ce vechimea creste.

 

Cum se poate schimba taxa

 

Legal, Codul fiscal poate fi modificat doar dupa sase luni de la formularea unui proiect menit sa-l completeze. Legea mai prevede insa ca, in caz de forta majora, Codul fiscal poate fi modificat in regim de urgenta printr-o ordonanta aprobata de Guvern.

 

Cuantumul scaderilor va fi aflat doar la sfirsitul negocierilor, statul avind interesul sa pastreze la secret evolutia acestora, in speranta obtinerii unei reduceri cit mai mici a taxei.

 

*

Ghisee inchise la inmatriculari

 

„In ultima perioada, intre 08.00 si 10.00, ghiseele sint inchise, iar altele aproape goale. Este posibil ca unul dintre motivele pentru care nu se mai inregistreaza cereri pentru inmatriculari sa fie asteptarea stabilirii taxelor. Dar este adevarat ca foarte multe persoane s-au ingramadit sa inmatriculeze masinile in perioada 15-30 decembrie a anului trecut. Sintem solicitati si acum de lucrarile inregistrate atunci“, ne-a declarat comisarul-sef George Dan Mosescu, seful Serviciului inmatriculari. (Georgeta Ghidovat)

 

sursa:

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8754...Hash=71ffcc14ao

 

e de bine :blink:

Link to comment
Share on other sites

cunoastem .... am zis-o de acum cateva ore pe un alt topic...

De altfel, asta si era problema... n-aveam nimic impotriva taxei... sunt dispus sa platesc ... dar fata de calculul initial legea a fost promulgata si iese dublu... se pare ca taxa va fi de ex la un motor de 2 litri euro 2 cu vechime peste 10 ani in jur de 1200 de euro...

Link to comment
Share on other sites

 

"frumoase" si comentariile cititorilor:

 

"in timp ce la amsterdam lumea cu scaun la cap marge cu bicicleta, iar in alte orase alti oameni cu scaun la cap merg cu smart, renault twingo, opel corsa, etc. in bucuresti, parvenitu(a) dimbovitean(a) merge cu gipanu si hamaru sa nu-si toceasca talpile la pantofii guciii prin gropitele capitalei, si tipa ca din gura de sarpe, ca nu poa sa-si schimbe tancu cu unu mai puternic... de vreo 8000cc..."

 

Apple: "se pare ca taxa va fi de ex la un motor de 2 litri euro 2 cu vechime peste 10 ani in jur de 1200 de euro."

 

pai daca e asa, pe un e34 in stare buna dai vreo 2000, mai pui taxa asta de 1200, mai vreo 300 pe drum probabil, si ajungi la 3500. Cam de-aici incep si la noi preturile, deci ar fi ok. Cine are masina luata de anul trecut nu trebuie sa se mai teama ca o sa-i scada valoarea la jumate.

Link to comment
Share on other sites

"in timp ce la amsterdam lumea cu scaun la cap marge cu bicicleta, iar in alte orase alti oameni cu scaun la cap merg cu smart, renault twingo, opel corsa, etc. in bucuresti, parvenitu(a) dimbovitean(a) merge cu gipanu si hamaru sa nu-si toceasca talpile la pantofii guciii prin gropitele capitalei, si tipa ca din gura de sarpe, ca nu poa sa-si schimbe tancu cu unu mai puternic... de vreo 8000cc..."

 

177107[/snapback]

 

 

cred ca doare al dracu` de rau comentariul asta :blink:

Link to comment
Share on other sites

pai daca e asa, pe un e34 in stare buna dai vreo 2000, mai pui taxa asta de 1200, mai vreo 300 pe drum probabil, si ajungi la 3500.  Cam de-aici incep si la noi preturile, deci ar fi ok. Cine are masina luata de anul trecut nu trebuie sa se mai teama ca o sa-i scada valoarea la jumate.

177107[/snapback]

 

 

drumul te duce pe la 500 si mai mult ( asigurare, rovinete, numere) plus ca tva-ul nu se mai recupereaza..

Link to comment
Share on other sites

update news :

 

Guvernul menĂžine taxa primei ĂŽnmatriculĂŁri

Vineri 12 Ianuarie 2007, 12:56

 

 

Ministrul FinanÞelor, Sebastian Vlãdescu, ºi Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, au anunÞat menÞinerea taxelor În vigoare. AutoritãÞile nu vor sã renunÞe la taxa pentru prima Înmatriculare. Promit totuºi cã vor modifica modalitatea prin care aceasta se calculeazã, astfel Încât valoarea taxei sã se reducã consistent.

 

MiniÂştrii au prezentat, astĂŁzi, poziĂžia oficialĂŁ a Guvernului ĂŽn privinĂža controversatei taxe de primĂŁ ĂŽnmatriculare, dupĂŁ 12 zile de la aplicare, perioadĂŁ ĂŽn care pe de o parte Comisia EuropeanĂŁ contestĂŁ aceastĂŁ aplicare, iar pe de altĂŁ parte organizaĂžiile de profil susĂžin noua taxĂŁ.

 

Taxa de Înmatriculare a autoturismelor, În vigoare la 1 ianuarie 2007, a cãrei incompatibilitate cu Tratatul de Aderare a României a fost menÞionatã ºi În Raportul CE Încã din septembrie, a fost introdusã la presiunea FinanÞelor ºi a AsociaÞiei Producãtorilor ºi Importatorilor de Automobile(APIA).

 

Ministerul FinanÞelor a Încercat sã identifice o nouã sursã de venituri bugetare, dupã ce eliminarea accizelor pentru maºini ºi a taxelor vamale În relaÞia cu Þãrile membre produce o diminuare a Încasãrilor.

 

Pe de altã parte, Îngrijorarea APIA, condusã de directorul general al Dacia Francois Furmont, legate de o posibilã scãdere a vânzãrilor dupã aderare, din cauza importurilor masive de maºini second-hand ieftine, aºa cum s-a Întâmplat În Polonia sau Ungaria, a concurat la crearea taxei de primã Înmatriculare.

 

Sursa: NewsIn

Link to comment
Share on other sites

Totusi imi explica si mie cineva cum va fi cu TVA-ul masinilor aduse de afara ? Unde se va plati asta daca se va mai plati logic. Inteleg ca nu va mai fi deductibil dar de exemplu  iei masina din Germania unde cel de la care o cumperi a platit masina cu tot cu TVA la achizitionarea ei asta inseamna ca tu nu mai ai nimic de plata la TVA sau care e treaba ca eu nu inteleg deloc aspectul asta. Multam.  :blink:

177171[/snapback]

 

 

TVA-ul in platesti in tara de unde cumperi produsul, la valoarea TVA-ului din acea tara. < PT PERSOANE FIZICE.

 

EX. Iei masina din DE cu 10.000 euro inclusiv TVA , vii in ro platesti taxa de prima inmatriculare > RAR > politie > acte masina ta :) (ASTA IN MARE)

 

so, trebuie ca fi atent ca la pret sa fie inclus si TVA-ul din tara respectiva. parca in DE e 9% nu stiu exact.

Edited by ogo
Link to comment
Share on other sites

Pai nu a platit deja o data vechiul proprietar al masinii TVA acolo ? Asta inseamna ca pentru aceeasi masina se plateste TVA de 2 ori ?  :blink:  Zau ca nu pricep deloc si totusi batut in cap cred ca nu sunt.  :)

177176[/snapback]

 

daca o iei de la un privat nu platesti TVA acolo.

daca o iei de la un autohause platesti TVA acolo.

exact ca in RO.

 

EX

daca cumperi un bmw din targ platest 10.000 cash toti banii, nu te intreaba nimeni de TVA

daca te duci la AB sa iei un bmw second hand platesti 10.000 + TVA

asta e un fel de CIP versus DDP

 

firmele intotdeauna afiseaza pretul CIP la care adauga TVA

sper...ca nu te-am bagat mai mult in ceata :)

Link to comment
Share on other sites

ca sa-ntelegi...TVA-ul se duce la STAT nu la firma....e o taxa, ca oricare alta....cum platesti tu impozit pe masina in fiecare an asa si firma plateste (mai bine zis cumparatorul final) 19% in plus din valoarea masinii.

10.000 cip costa masina. dar din banii astia si statul vrea 19% asa ca tu vei platii pe masina 10.000 + 19% TVA-ul , pt ca dealerul nu-ti subventioneaza tie masina, implicit nu va platii din buzunarul lui 1900 euro ci ii va adauga la pretul final.

so, costul total va fi 11.900

CIP = 10.000

DDP = 11.900

cam asa e in mare. pot exista returnari de tva dar n-are rost sa te ametesc :blink:

Link to comment
Share on other sites

10x.. asa ma gandeam si eu. La unele masini pe mobile.de scrie VAT reclaimable deci alea sunt preturi cu tot cu TVA restul inseamna ca nu.

Depinde. La anunturile in care nu se precizeaza nimic de TVA ar trebui sa intrebi.Sunt cazuri cand e inclus si cand nu e.

TVA-ul e trecut mai ales pt cei ce nu sunt in EU ca sa stie ca isi pot recupera banii, deci pretul final e "mai atractiv". Cum a fost si in RO pana la 01.01.07 , cu stampila la vama ungara.

Ma bucur ca-i inteles :blink:

Link to comment
Share on other sites

sper sa nu se mai fi pus...

http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html

177325[/snapback]

 

hmm... tot 4000 imi iasa. O sa dau refresh pana vad 1200 :)

 

 

PS: RedCap are 120 de ani impliniti in august, anul trecut. Acum, pe bune - credeam ca stiu cum e cu TVA-ul, dar citind toate explicatiile de mai sus, nu mai pricep... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Consistent...e asa de vag....mai ales cand pt. Ministerul Finantelor poate insemna o reducere cu ~30%...

Oricum, nu va asteptati la reduceri substantiale..."parerea mea". (cu toate ca as vrea sa ma insel)

Link to comment
Share on other sites

Taxe de inmatriculare in Europa:

 

Germania - 25,6 euro

 

Spania - 66,6 euro.

 

Belgia - 61 - 5.000 euro

 

Ungaria - 940 - 18.100 euro

 

Grecia - 35% - 385% din valoarea masinii, in functie de gradul de poluare.

 

Danemarca - peste 105% din valoarea masinii (se incurajeaza mersul pe bicicleta)

 

Finlanda - 28% din valoarea masinii

 

 

Din Gandul

Link to comment
Share on other sites

dar, o idee zic eu buna, daca mergi in Germania, cumperi un SH si il inmatriculezi la ei, si vii cu masina in tara. Trebuie sa fie inmatriculata masina in RO la 90 de zile dupa intrarea ei in tara, asa am inteles eu. Sau sa o mentii inmatriculata la straini si sa faci o mica plimbare odata la 90 de zile la bulgari sa zici ca ai iesit din tara, si apoi sa intri din nou pt alte 90 de zile. e bine ce spun sau gresesc?? :blink: :)
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.