Jump to content

Ce costuri presupune un X5 ĂŽn anul 2017?


severin31

Recommended Posts

pai si ce bmw-ist esti tu daca nu sti ce e "piesa aia mica ca un electromotor" ??

 

PĂŁi, na, n-am fĂŁcut școala de bemveiști, spune tu, pe ghici, cĂŁ ești mult peste nedemni/neștiutori!

Doar din ce am scris, sigur știi și ce cod are respectiva piesĂŁ!

 

Unii, ca sĂŁ poatĂŁ cumpĂŁra mașini de 30.000-40.000 euro, nu-și fac ucenicia ĂŽn service-uri, ca mai apoi sĂŁ poatĂŁ ”merita” un BMW.

 

Nepotul nu poate vinde mașina neagrĂŁ, ĂŽntrucât proprietarul e ĂŽn Somalia (cel puțin din câte zicea Vlad).

Se pare cĂŁ sunt un sĂŁrac, deoarece mi-a spus-o chiar Mihai la telefonul lui Vlad, cĂŁ ”se vede cĂŁ n-ai mai avut banii dintr-ĂŁștia pe mânĂŁ”, când ĂŽncercam sĂŁ-l lĂŁmuresc cĂŁ nu merge cu contract semnat de mine, trimis lui pe e-mail, apoi semnat de el și expediat ĂŽnapoi sau cĂŁ nu aștept sĂŁ cumpĂŁr mașina pânĂŁ se ĂŽntoarce el ĂŽn țarĂŁ, posibil pe 07.11.

Da, la ĂŽnmatriculĂŁri polițiștii iau ĂŽn seamĂŁ acte fĂŁcute pe calculator!!!! Sigur! Sigur!

Domnu Mihai mi-a repetat de vreo douĂŁ ori cĂŁ el face banii ĂŁștia (27.000, prețul final) ĂŽn vreo 2 luni și jumĂŁtate, apoi i-am ĂŽnchis telefonul, brusc, nu ĂŽnainte sĂŁ-l salut!

  • Like 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Nu are legatura cu a fi bmw-ist chiar daca suntem pe bmw forum si nu are legatura cu faptul ca omul vrea sa cumpere o masina, eu cred ca e de ajuns faptul sa te uiti la o masina de 30.000 euro si sa vezi un ulei scurs acolo si sa te gandesti ca are pierderi de ceva (adica o problema).

 

Ala nu e un lucru elementar, unu lucru elementar este sa o pornesti, sa mergi cu ea, sa vezi cum se aude motorul, sa vezi cum se misca masina, cum arata masina, ala e un lucru complex deja sa stii ce piesa e aia si de ce are ulei pe ea.Prima oara am crezut ca ai zis-o la misto insa vad ca tu vorbesti serios

 

A doua nu ai luat-o ca nu era resoftata la 361 cp? Spre surprinderea mea multi tepari pe la sumele astea.

 

Ar trebui sa-i spui ca o iei sa te intalnesti cu el si sa-i rupi putin capul, dai un telefon si venim si noi cu tine.

Arogantele si rahaturile astea si jigniri nu le inghit de nici-o culoare.

Edited by WIN60
  • Like 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

in fine.Este opinia ta.Opinia mea e ca nu mergi la vizionari de masini de 40 de mii de euro daca nu ai habar de lucruri elementare

 

Gândești simplist! Voi și demonstra aceastĂŁ afirmație!

 

Nu aveam de gând sã o vãd pe neagra, adicã aceasta: https://www.olx.ro/oferta/bmw-x5-4-0d-individual-ID999O5.html#e8c3b838c0

Aveam un sentiment cĂŁ nu ĂŽmi va plĂŁcea, ĂŽn ciuda pĂŁlĂŁvrĂŁgelii multe și (aparent) sincere a nepotului și a faptului cĂŁ unchiul Mihai, cu care am dialogat și pe Whatsapp, nu a vrut sĂŁ o lase sub 28500, cĂŁ sĂŁ vin s-o vĂŁd, verific și ne ĂŽnțelegem și a scĂŁpat o aroganțĂŁ ”Nu fac afacerea vieții!”. Bun, deci era o banalitate vânzarea acesteia. PĂŁi da, cĂŁ de simplu ce e a și vândut-o și au venit doar o datĂŁ niște bĂŁieți, care erau cam nemulțumiți de una de alta.

 

Revenind la lucrurile elementare:

- i-am scris lui Vlad, dupĂŁ ce mĂŁ ĂŽntrebase sâmbĂŁtĂŁ dacĂŁ mai vine s-o vĂŁd, c nu, deoarece nu m-am ĂŽnțeles la preț cu Mihai și cĂŁ 28500 e mult, mai pun 2000 și ĂŽmi cumpĂŁr F 15 cu 2 ani mai tânĂŁr, chiar dacĂŁ mai puțin dotat.

- peste o orĂŁ, douĂŁ ĂŽmi scrie cĂŁ Mihai acceptĂŁ prețul;

- (derulând un pic mai repede) a doua zi dimineața sunt ĂŽn Buc.

Seara i-am scris lui Vlad s-o spele (are poze proaste pe Olx, iar de pe tel lui mi-a expediat unele cu ea murdarĂŁ).

DuminicĂŁ trebuia sĂŁ vinĂŁ cu X5-ul la Unirii la 10,30, dar am lungit ochii dupĂŁ X5-urile care tot zumzĂŁiau prin intersecții, pânĂŁ la 11,20, când a sosit cu coaja lui de E90.

A motivat cĂŁ a avut treabĂŁ, cĂŁ a alergat bla bla și cĂŁ mĂŁ duce ĂŽn Bragadiru, la casa unchiului.

Ajunși acolo, bineĂŽnțeles cĂŁ neagra era murdarĂŁ!!!

MĂŁ uit pe ceva acte:

Cartea service care avea intrĂŁri ĂŽn DE nu avea scris VIN-ul ei, deci putea fi a oricĂŁreia. Bun, trecem peste!

Jențile erau (ce sinonim este pentru: sub orice criticĂŁ?) jalnice!!!

Zgâriate bine pe margini, doar una era mai puțin, dar ĂŽn centru, unde este cĂŁpĂŁcelul acela cu frumoasa siglĂŁ BMW, la toate 4 era foarte zgâriat, profund.

Ca sĂŁ vĂŁ realizați cum erau, ĂŽnchipuiți-vi-l pe Dorel cu un dorn și un ciocan ĂŽncercând sĂŁ scoatĂŁ acele cĂŁpĂŁcele prin bĂŁtaie.

  • Like 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Interiorul se prezenta bine, ĂŽnsĂŁ se vedea diferența ĂŽn minus fațĂŁ de alba (care avea volan ĂŽncĂŁlzit, bord din piele, tapițerie individual) și parcĂŁ nici sonorizarea nu suna la fel de bine), adicĂŁ aceasta: https://www.olx.ro/oferta/bmw-x5-m50d-ID8Oscd.html#517f312791

 

Neagra mai avea ceva foarte neplĂŁcut, bĂŁrile acelea de pe plafon foarte și urât decolorate.

Mai o zgârieturĂŁ, mai o loviturĂŁ la plasticul de la oglinda dreaptĂŁ, chiar și crĂŁpat pe partea dinspre interior, spre geam.

Am plecat la un test cu Vlad la volan, a fĂŁcut niște reprize de accelerare de mi-a venit rĂŁu bine de tot, niște viraje ca sĂŁ-mi dovedeascĂŁ cĂŁ mașina stĂŁ bine pe șosea, la solicitarea mea.

Ăntorși la vila proprietarului, am solicitat și am primit ce acte avea, inclusiv factura de 37.000 euro, cartea de identitate, unde chiar am observat o curiozitate, avea cartea fĂŁcutĂŁ ĂŽn Mureș, cicĂŁ pentru cĂŁ se scotea mai repede acolo.

Atât proprietarul, cât Vlad, au zis cĂŁ mașina a fost luatĂŁ din DE de acesta din urmĂŁ.

Deși M. și V. repetaserĂŁ de multe ori cĂŁ auto mai mult a stat ĂŽn 2 ani și cĂŁ a rulat 10-11.000 km ĂŽn țarĂŁ, examinând actele puse la dispoziție am observat cĂŁ pe facturĂŁ era ĂŽnscriși 106.000 km, ĂŽn prezent pe bord afișeazĂŁ 125.000. Deci bĂŁiatul a fĂŁcut niște mii de km cu ea cu numere roșii și asta pânĂŁ s-o ducĂŁ la service ĂŽn Ro, cĂŁci km apĂŁreau ĂŽnainte de data primei intrĂŁri ĂŽn service ĂŽn Ro, deci te gândeai cĂŁ sunt fĂŁcuți ĂŽn Germania, dacĂŁ nu aveai factura de achiziție ĂŽn fațĂŁ.

Și, uite așa, din 10-11000 km ĂŽn țarĂŁ, ĂŽn realitate sunt 19.000 km. O diferențĂŁ mĂŁricicĂŁ!

 

Ce mĂŁ interesa pe mine: caii! La telefon, V zisese cĂŁ a fost resoftatĂŁ la ... (nu rețin) ĂŽn Germania, mi-a arĂŁtat niște acte ĂŽn germanĂŁ și mai mult pe logicĂŁ i-am spus cĂŁ mașina n-a fost resoftatĂŁ, cĂŁ primul proprietar chiar a suferit din lipsa cĂŁluților, dacĂŁ doar la câteva luni dupĂŁ achiziție a fost la resoftare.

O hĂŁrtie era cu seria se șasiu a mașinii, dar bĂŁnuiesc doar cĂŁ s-a prezentat și a examinat-o, cumva preliminar, cĂŁci era cu o valoarea micĂŁ, ceva sub 50 euro. Alte hârtii prezentate ca fiind dovezi ale resoftĂŁrii erau fĂŁrĂŁ seria de șasiu a negresei și enumerau la mai multe mașini, 740, X6, caii inițiali și cei la care se putea ajunge.

O ultimĂŁ hârtie, bomboana de pe colivĂŁ, era cu douĂŁ poze cu un display, pe prima era o vitezĂŁ, iar pe cealaltĂŁ o altĂŁ vitezĂŁ și scris de mânĂŁ sub prima pozĂŁ și sub a doua. Când i-am spus cĂŁ o astfel de hârtie, care zicea el cĂŁ aratĂŁ ĂŽmbunĂŁtĂŁțirea dupĂŁ resoftare, pe reprize de vitezĂŁ de la 80 km la 200 km, scrisĂŁ cu pixul și fĂŁrĂŁ seria se șasiu a mașinii e egalĂŁ cu zero, a rĂŁspuns cĂŁ ”nici nemții nu mai sunt cum erau”.

  • Like 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ce rau imi pare ca nu am apucat sa iti arat X-ul amicului care l-a dat in combinatie, mai mult de 22k nu cerea pe ea insa a tot amanat sa o puna pe net, nu mai avea chef de toti samsarii sa-l sune si sa se enerveze la telefon. Posibil sa il stii unul gri din oras 4.0 xD cu "EMN" la numar. Acestea mi se par scumpe sincer...bine si cea a amicului care a fost undeva la 50k tot scumpa mi se pare...dar na.

 

 

Cand mai ai drum lung de batut, i spui la om clar "domnul meu spune-mi te rog tot ce tine de masina fara minciuni sau ocolisuri, daca sunt km reali, daca e lovita, daca are orice fel de problema, i spui ca daca vii si constati ca te-a mintit sa-ti plateasca drumul dus-intors, daca nu o sa fie de acord stii din prima sa nu te mai duci ca e clar ca minte.

 

La orice anunt de vanzare am avut, ce a avut produsul exact aia s-a vazut, fara alte surprize.

Edited by WIN60
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Simțurile mele de nebembeist adevĂŁrat ĂŽmi spuneau cĂŁ ĂŽn ciuda scremerii șoferului V, asta neagrĂŁ nu trage ca cea albĂŁ; e mai puturoasĂŁ.

 

Printre facturile de la Bavaria era și ultima, unde schimbase lichidul de frânĂŁ, iar bĂŁieții de la service, meticuloși cum au fost, i-au atașat, prin capsare, și o foaie cu piesele care mai trebuie schimbate: disc fațĂŁ, plĂŁcuțe fațĂŁ, surub X, apĂŁrĂŁtoare discuri (2) și alte nimicuri, toate ĂŽn valoare de 3800 lei.

M ĂŽmi spusese cĂŁ mașina e impecabilĂŁ, cĂŁ nu mai e nevoie decât de niște table la discuri, ceva minor, așa ĂŽi spuseserĂŁ la ultima revizie, când fusese cĂŁ facĂŁ și update-ul mașinii (care nu apĂŁrea pe nicio facturĂŁ, curios lucru, nu? pĂŁi, nu l-a efectuat), uitase de disc fațĂŁ și plĂŁcuțe.

Bine, unii vor spune cĂŁ e nimic la o mașinĂŁ de 27.000.

Poate cĂŁ da, poate cĂŁ nu. Importante sunt micile nepotriviri, scĂŁpĂŁrile care ĂŽți trezesc simțurile și ĂŽți spun cĂŁ s-ar putea sĂŁ ascundĂŁ lucruri mult mai grave, pe care le poți descoperi doar fĂŁcând sĂŁpĂŁturi.

Ochiul meu de amator a observat cĂŁ aripa stânga fațĂŁ avea o strĂŁlucire aparte, ca și cum ar fi vopsitĂŁ.

Poate mĂŁ ĂŽnșel, oricum urma sĂŁ o verific și la Bimmer.

 

Ce frumos era sĂŁ nu o vĂŁd ieri, ci pe 25 sau 26, direct programatĂŁ la Bimmer, plĂŁteam frumos verificarea de 360 lei, apoi descopeream esențialul, nu o pot cumpĂŁra, cel puțin nu imediat, ci când se vor alinia stelele și vine proprietarul ĂŽn țarĂŁ.

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Am vândut E90 din 2010, nu vreau mașinĂŁ mai tânĂŁrĂŁ doar cu un an fațĂŁ de precedenta, minimum 2 ani.

 

Alba, neagra sunt cele mai scumpe și dotate X5-uri de pe piața autohtonĂŁ (bine, sub 35.000, cĂŁ dacĂŁ o fi vreun nebun de cere 40.000 pe an 2012, pastila lui!) și au niște lipsuri.

Pe cea albĂŁ aș cam vrea-o, mi-a rĂŁmas gândul la ea, cĂŁ e mult mai mașinĂŁ decât oricare alta.

Și ea are niște norișori de ĂŽndoialĂŁ: proprietarul a service-at-o la Bimmer, deci nu s-a zgârcit, e doar ĂŽnțelept, circulĂŁ cu cauciucuri aproape de nivelul maxim al uzurii, are 7 intrĂŁri ĂŽn service ĂŽn 2017, pânĂŁ sĂŁ o verific eu, dintre acestea doar 3 au fost și operațiuni, celelalte 4 doar citiri de cheie, probabil verificĂŁri ĂŽn vederea vânzĂŁrii.

Te poți ĂŽntreba de ce precedenții nu au cumpĂŁrat-o.

Poate prețul, poate km!

Mai are puțin și ĂŽmplinește 170.000 km.

Deși ĂŽn ziua verificĂŁrii nu a dorit s-o vândĂŁ pe 31.000, ultima ofertĂŁ pe care i-am propus-o, nesolicitatĂŁ și nenegociabilĂŁ, ĂŽnsĂŁ la care se gândește și ezitĂŁ sĂŁ dea un rĂŁspuns: 29000.

Nu-l lasĂŁ inima nici s-o ĂŽntreținĂŁ cum trebuie, nici s-o vândĂŁ sub cât viseazĂŁ el.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca daca nu esti dispus sa accepti ca o masina la mana a doua are si ceva imperfectiuni ai sa te tot declari deceptionat de fiecare masina vizionata. Eu am cumparat doua masini sh pana acum: un autoturism si o autoutilitara. Ambele au avut defecte mai mari sau mai mici, dar mi le-am asumat pt ca imi doream masinile respective. Am schimbat baterie, anvelope, placute, filtre, la autoutilitara chitul de ambreiaj, distributia, pompa de apa... Masina nu-i casa sau bibelou... o poti repara, imbunatati...aduce in parametrii care sa te satisfaca. Legat d revizia unde cei de la Bavaria recomandau cate in luna si-n stele... pai crezi tu ca exista service unde sa nu ti se recomande sa mai schimbi cate una alta, chiar dc nici macar nu ti s-a aprins vreun martor in bord (de ex pt placute)? Cel putin mie mi-au recomandat sa le schimb, iar martorul s-a aprins peste cam un an sau un an jumatate!
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nu ai dreptate, cand vrei sa dai o suma de bani pe o masina care costa mai mult decat 90% din cele de pe piata te astepti sa si fie ce trebuie, adica sa nu trebuiasca sa iei 2 seturi de anvelope de cum o cumperi, sa schimbi discuri/placute, sa mai si rezolvi vreun senzor sau vreo pierdere de ulei. Asa o iei pe aia cea mai ieftina de stii ca mai bagi sigur bani in ea si aia e. Omul prefera sa de-a mai mult si sa stie ca e ok masina (nu este ridicol, accepta si el 1-2 elemente revopsire,ceva zgariat, o uzura acolo, insa nu adunate foarte multe. O masina ingrijita este o masina ingrijita, nu poti sa spui ca la o masina ingrijita i-ai anulat senzorul de placute sa nu mai apara in bord sa nu mai dai bani si pe ala...etc

 

Ce zici tu aici este atitudinea samsarului care o adopta dupa ce vede ca i gasesti 1000 de defecte si incepe sa spuna "Da domne da dute si ia-ti masina noua fara defecte" si el la telefon iti spusese ca nu e lovita/vopsita/zgariata.

 

Asa a zis samsarul din Braila dupa care am fost 1200 km dus-intors "nu credeam ca voi sunteti chiar asa, nu ma gandeam ca trebuie sa va zic toate astea" si masina avea 9 elemente revopsite, un ornament la oglinda spart, tobele negre afumate, motorul schimbat de 2 ori si dat inca o data jos, erori pe tester de la MAF,turbo,DPF si 20.000 km dati inapoi care astia i-a spus dinainte sa ne ducem.

Edited by WIN60
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Presupun ca te-ai convins de spusele mele, ti-am scris cu ceva posturi in urma ca le vizionasem pe ambele, succes in continuare, sper sa gasesti ceva pe placul tau.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzura aia la interior de ziceai că ar fi la scaunul șoferului, nu există.

Mă făcusei curios să văd cine nu are dreptate, tu sau Vlad.

Sughițar-ar să-și muște limba aia de viperă mincinoasă și prefăcută!

După amețeala de la plimbarea vijelioasă și investigatul prin acte, am avut o strălucire de geniu, că mă gândeam s-o cumpăr: ”Ai împuternicire s-o vinzi?”. O întrebare pe care o adresasem anterior și primisem răspuns pozitiv, telefonic, scris.

Deci, eu ca o moară stricată, dar bănuitoare, am mai întrebat a inșpe mia oară și primesc un răspuns senin ”Nu!”.

 

Țara asta e plină de oamenii care se cred corecți, serioși, însă realitatea este tristă rău!

 

Deci ăștia sunt oamenii mașinilor scumpe de le-am vizionat.

 

N-are rost să vă povestesc despre:

- X5 verificat după VIN că avea tapițerie roșie, iar în pozele anunțului neagră;

- mașină cumpărată din țară, km puțini, slăbuț dotată, dar cu un volan individual, așa fleoșc, pe acea cinstită neaccidentată;

-X5 negru, dotat, aproape ca cele 2 (sistem sonorizare individual, scaune individual, trapă panoramică ș.a.), adus din Germania, pe roți, de un tânăr de 22 de ani mai negru ca noaptea și care îmi spunea că mașina are 160.000 km reali, dar că îi are dați înapoi pe bord 120.000, că și nemții fac din astea și că n-are rost să mai verific eu nimic că a verificat el și că e așa și că la ce-mi trebuie vin-ul, pe care mi l-a dat, într-un final. Doar dotările le-am comparat. Tot mai slab echipată decât alba. Km n-avea rost să plătesc să aflu nerealitatea pe care bănuiam.

- X5 cu poze în anunț cu numere roșii și zăpadă, la tel un Costică care zicea că o vinde că i-a luat-o fiicei, dar ei nu-i place că e mare și că are poze din iarnă că a circulat doar o lună atunci și a mai scos din nou numere roșii luna asta când s-a hotărât s-o vândă. În anunț avea km puțini, an 2013, în realitate 2011, km nu avea rost să fie investigați.

 

Apare ea și sorocita!!!

 

XMX e în Bragadiru.

Nu știu cum va ieși la verificare. Răcindu-se impresiile, n-aș mai da bani pe testarea ei. Mai bine alta.

 

Nu m-am uitat după cele mai ieftine X5-uri. Sunt grămadă pe la 20-22.000.

Este una în Mureș, medie la preț și enumeră vânzătorul multe schimbate, dar e departe și are numere de București? De ce? Ce caută acolo? Nu merită aflat.

Da, după ce i-am dat 31.000 și mi-a tăiat-o să nu-l mai caut să negociez, să țin pentru mine argumente gen cauciucuri foarte uzate ș.a., la 4 zile distanță, mă abordează și mă întreabă dacă nu mai sunt interesat de ea și dacă e un preț corect 31.000.

Eeee, atunci eu îi spun că nu știu, analizez piața, mă gândesc și îl caut eu.

La mai bine de o săptămână după ultima conversație scrisă, i-am spus că am găsit-o pe neagră, i-am dat și vin-ul și i-am spus că o iau pe aia cu 27000, că trece anul, vine alt impozit, altă asigurare și că îi dau 29.000, fără nicio altă negociere în plus și să se gândească la ofertă.

Și se tot gândește, încât nu-mi mai vine să o iau.

Edited by severin31
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

E o realitate ca majoritatea celor care se ocupa cu adusul masinilor, daca nu chiar 99% prefera sa toarne gogosi, sa o dea cu un an mai tanara dc e din decembrie sau chiar noiembrie, sa umble la kilometraj, sa nu pozeze micile defecte... Ideea in sine este ca trebuie sa iti faci niste calcule serioase: cat sunt dispus sa dau pe masina, ce suma sunt dispus sa aloc pt taxe, reparatii, consumabile, ce dotari iti doresti obligatoriu, daca iti permiti modelul respectiv (nu vei gasi masina perfecta la mana a doua, care sa fie vanduta la jumatate din valoarea ei noua, in care sa nu fii nevoit sa investesti ani de zile...) E doar o masina...indiferent ca dai 10000 sau 30000 de euro, tot va avea nevoie de schimbat consumabile, ii vor pica piese mai devreme sau mai tarziu! Trebuie sa iti faci un calcul si sa vezi cam cu ce pret se vinde un x5 din anul x in Germania...dc in Romania crezi ca vei gasi aceeasi masina mai ieftina cred ca te inseli... De obicei samsarii cauta modele cu kilometri multi sau cu ceva defecte, pe care le cumpara cu pret mic; incearca sa remedieze sau sa cosmetizezez defectele, dau km inapoi pt ca asa place multora sa se imbete cu apa rece si aia e masina...mai ieftina in Romania decat in Germania....
Link to comment
Share on other sites

Acolo e si orgoliu din partea ta, stiu ca te simti bine daca o sa-ti zica ca 29.000 sa ti-o de-a insa daca tu nu esti sigur...nu are rost, cand iei o masina, trebuie sa fii sigur de ea, sa zici ca nu ai ce sa reprosezi, sa fie cum vrei tu, daca o iei cu indoieli si cu nesiguranta...

 

Ai rabdare, nu te grabi,asteapta si 6 luni, foarte importanta e rabdarea cand cauti masina, o sa apara ea, pune-ti filtru si vizioneaza fiecare masina care apare noua.

Link to comment
Share on other sites

Vânzătorul ideal pentru mine este cel care a înmatriculat-o, n-a circulat prea mult cu ea, a îngrijit-o și e dispus să lase prețul.

Cu samsarii nu prea poți negocia, doar îți lasă impresia că ai negociat ceva.

Și cei care cumpără mașini cu 2000 euro o aleg pe cea în care nu au bani de băgat. Și la acelea piesele, consumabilele sunt ieftine.

La X5 cauciucurile sunt în jur de 2000 euro, cam cât au dat, poate, un sfert din români pe mașinile înmatriculate anul acesta.

 

Albei, imediat, i-aș cumpăra cauciucuri de iarnă. O nimica toată, nu? Apoi de vară în următoarele luni.

X5-urile sunt ”mâncătoare” de cauciucuri, plăcuțe și discuri (în ordinea enumerată).

 

Crezi că se omoară compatrioții cu irositul banilor pe cauciucuri noi sau, culmea, bune?

Când i-am spus cumpărătorului mașinii mele, care are cauciucuri de vară Michelin Pilot Sport 4 rulate câteva mii de km, că am și pentru iarnă Nokian WD4 rulate 3-4000 km, s-a obosit să zică ceva? Nu.

Va cumpăra cea mai ieftină marcă pentru iarnă și se va plânge că BMW e nasol iarna, trebuie s-o ții în parcare.

 

Citisem de cardan. Ai avut ghinion norocos. Putea fi rău de tot!

Edited by severin31
  • Like 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Țara asta e plină de oamenii care se cred corecți, serioși, însă realitatea este tristă rău!

 

Deci ăștia sunt oamenii mașinilor scumpe de le-am vizionat.

 

 

Nu pot sa cred cata rabdare ai avut cu aia neagra. Eu renuntam instant de la povestea cu unchiu si nepotu si actele... Cine are texte d-astea pentru masini la banii astia nu e om serios si la fel si-a tratat si masina.

 

Plus ca 30.000+ pt un E70 mi se pare ENORM in ideea in care gasesti F15 bunicel (poate nu asa dotat) pana-n 40.000. Sa nu mai vorbim de diferentele de design la exterior dar mai ales la interior.

 

Eu am cautat 6 luni masina pana am gasit ce voiam...si tot am facut compromisuri (la dotari)!!! Asa ca nu te grabi si nu te mai agitula cu toti samsarii.

 

P.S.: Vrei sa scapi de batai de cap? Mareste bugetu si cauta ceva cu garantie daca ai de gand sa tii masina mai mult timp ;)

Edited by IronM
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tesla e 30.000. Ăn 3-4 ani se umple tara de electrice și nu mai poți vinde nici cu 10.000 F15-ele de 40.000.

Cei doi, V. și M, chiar sunt rude. Unchiul e ĂŽn foame de bani și nu ĂŽl intereseazĂŁ decât sĂŁ o mĂŁrite cat mai repede. Nu sunt samsari.

Azi plouĂŁ și nu am mașinĂŁ. 6 luni fĂŁrĂŁ auto e o veșnicie.

Ar mai fi o varianta sã iau ceva la 2000 pânã apare ceva potrivit, dar stau dupã aceea cu 2, pânã o vând pe ieftinica.

  • Like 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Poate de hibride se umple tara in 3-4 ani. Nu avem infrastructura si posibilitate de incarcare rapida pentru electrice mai ales pentru folosire pe distante lungi.

Cand ramai fara curent ce faci? Suni un prieten?

 

Esti foarte optimist insa realitatea e foarte trista. Motoarele conventionale mai duc inca 10 ani lejer si vor fi preferate electricelor.

 

Azi plouă și nu am mașină.

Cea mai mica problema, umbrela si transport in comun sau pe jos. A mea sta in parcare, e prea terci Clujul la programul pe care il am azi ca sa ma leg la cap cu masina (ploua si aici de ieri).

Genul asta de gandire "formeaza" traficul bara la bara. Toti platim taxe, insa intrebarea e daca merita sa stai in masina bara la bara pe cand poti sa iti folosesti timpul mai eficient.

Edited by jeezy
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Anul acesta, la noi, tichetul la electrice a fost 10.000 euro.

S-au dat cã pâinea caldã.

Vor fi create puncte de ĂŽncĂŁrcare, de pompeazĂŁ f mulți bani ĂŽn direcția asta.

Sunt câteva electrice și ĂŽn Craiova.

Vor fi impuse limitĂŁri pt diesel, taxe.

Ăntr-un fel cazi in 3 ani de la 27.000 și altfel de la 40.000 euro.

Când ai uitat mersul pe jos sau cĂŁ taxiurile sunt nasoale, viața de pieton/pasager nu e roz.

Una e sĂŁ alegi sa mergi pe jos, cu taxi și altĂŁ e sĂŁ nu ai ĂŽncotro.

Iar de plimbat sute de km pe sĂŁptĂŁmânĂŁ, prin alte localitĂŁți, nu cu taxiul.

Edited by severin31
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.