Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Mai avem 2 camere disponibile!!! ×

Codare baterie G21

Recommended Posts

Am schimbat bateria si am inregistrato. Pe masina imi zice ca e totul OK, dar in aplicatia My BMW a ramas cu semnul exclamarii Baterie de demarare.

Trebuie inregistrata in reteau BMW, sau nu a fost bine inregistrata? Acumulator am pus Exide AGM DE 96, nu am gasit de 90/92.

Multumesc.

• 8 months later...
On 3/24/2025 at 11:01 AM, ovy318i said:

Am schimbat bateria si am inregistrato. Pe masina imi zice ca e totul OK, dar in aplicatia My BMW a ramas cu semnul exclamarii Baterie de demarare.

Trebuie inregistrata in reteau BMW, sau nu a fost bine inregistrata? Acumulator am pus Exide AGM DE 96, nu am gasit de 90/92.

Multumesc.

Salut,

Ai reușit sa scapi de notificarea din aplicație?

Am schimbat si eu bateria, am înregistrat schimbul ei, alternatorul baga cât trebuie, dar notificarea încă e prezenta in aplicație după 2 săptămâni de la schimbul bateriei.

Mulțumesc,

Iti sugerez sa cauti o sa faci o diagnoza ISTA. Acolo poti vedea clar daca bateria a fost inregistrata pentru ca daca nu a fost inregistrata vei vedea istoricul celei vechi.

Cat despre aplicatie poti sa vorbesti la dealer si sa le spui ca ai schimbat bateria si ..poate iti spun ei., ca ei se pot loga pe masina de la distanta si iti spun ce si cum. Dar asta e mai putin important. Important e ca sa stii ca bateria noua a fost inregistrata.

Iar dealerul nu cred sa vrea iti spuna pentru ca ar putea sa doreasca sa treci pe la ei pentru inregistrare; pe bani.

13 hours ago, bimmer90f30 said:

Iti sugerez sa cauti o sa faci o diagnoza ISTA. Acolo poti vedea clar daca bateria a fost inregistrata pentru ca daca nu a fost inregistrata vei vedea istoricul celei vechi.

Cat despre aplicatie poti sa vorbesti la dealer si sa le spui ca ai schimbat bateria si ..poate iti spun ei., ca ei se pot loga pe masina de la distanta si iti spun ce si cum. Dar asta e mai putin important. Important e ca sa stii ca bateria noua a fost inregistrata.

Iar dealerul nu cred sa vrea iti spuna pentru ca ar putea sa doreasca sa treci pe la ei pentru inregistrare; pe bani.

Înregistrarea am făcut-o personal cu ISTA. Cu dealerul am luat legătura si solicita sa trec pe la ei sa facă o verificare a instalației :))

Mai aștept câteva zile si scriu direct la BMW Germania. 

Multumesc,

10 hours ago, t3odor said:

Înregistrarea am făcut-o personal cu ISTA. Cu dealerul am luat legătura si solicita sa trec pe la ei sa facă o verificare a instalației 🤣

Deci logica mi-a fost "intarita" de reactia lor.

Practic (ar) refuza sa dea accept-ul de baterie inregistrata daca nu verifica si isi iau si ei partea.

Cam cum e cu schimbul de ulei; nu poti sa il bifezi singur in bord cum se putea la "cotetele" mai vechi.. Vor sa primeasca si ei ceva.. 

Edited by bimmer90f30

12 minutes ago, bimmer90f30 said:

Cam cum e cu schimbul de ulei; nu poti sa il bifezi singur in bord cum se putea la "cotetele" mai vechi.. Vor sa primeasca si ei ceva.. 

asta la ce modele? din cate stiu  la toate modelele poti reseta singur, nu am incercat pe model cu id8 e drept, dar pana acolo la toate merge deci pana in 2023 macar. la ce modele te referi?

Edited by Viper05
  • Thanks 1

1 hour ago, Viper05 said:

Neah, asa o fi la automate dar la manuala se apasa pe acelasi buton din stanga din bord (dupa ce punem contactul) si se tine apasat pana se schimba display-ul din bord.. si DA se poate reseta! E chiar mai simplu ca la E90! Se face totul din ACELASI buton, fara a apasa pe ala de pe cluster... Trebuie doar tinut apasat in functie de ce se vrea resetat.

Multumesc! 👍

(acum tre' sa mai invat sa schimb si pe display in mijloc.. ala nu se poate fara ISTA dupa cum am auzit.. ceea ce apare ca Service History; adica sa scriu schimburile cand au fost facute de mine. O data ce aflu cum fac topic)

Edited by bimmer90f30

9 hours ago, Viper05 said:

service history chiar nu stiu, dar doar reprezentanta introduce acolo, banuiesc ca o fi ceva chestie de soft nu stiu

introduce orice service autorizat si care are acces la baza de date BMW. apare revizia deci si in istoricul BMW si in idrive.

daca faci revizia tu, poti scrie singur in History, sunt tot felul de programe disponibile. dar doar asa pentru tine sa vezi cand ai facut revizia.

4 hours ago, daddy0307 said:

introduce orice service autorizat si care are acces la baza de date BMW. apare revizia deci si in istoricul BMW si in idrive.

mai exact dealer Bmw, nici un alt service nu are access la baza de date BMW

4 hours ago, daddy0307 said:

daca faci revizia tu, poti scrie singur in History, sunt tot felul de programe disponibile. dar doar asa pentru tine sa vezi cand ai facut revizia.

vezi mai sus postarea lui @wolf20 mai bine o lasi asa

12 hours ago, wolf20 said:

O prostie,la codul de dealer apar 5 zerouri,lol

IMG_0129.thumb.jpeg.6a77bd32211c6ce13bcd1fa55a6e8f9c.jpegAdică se vede că reviziile au fost în spatele blocului,mai bine lași gol nu scrii nimic.

⬆️ 

13 minutes ago, Viper05 said:

mai exact dealer Bmw, nici un alt service nu are access la baza de date BMW

de ce sa nu aiba? asa cum au acces o gramada de unde poti cumpara istoric, asa are si serviceul auto. diferenta ca serviceul nu doar citeste istoric ci poate si scrie/salva orice interventie.

eu de exemplu de cativa ani imi fac reviziile la un astfel de service care e conectat la serverele BMW. imi citeste istoric, imi scrie in istoric si automat deci si in idrive si la final imi listeaza ce apare oficial in baza de date BMW.

nu ma intereseza de facut reclama dar daca e cineva interesat din CJ

https://vadauto.ro/verificare-istoric-service-auto-bmw/

25 minutes ago, daddy0307 said:

de ce sa nu aiba? asa cum au acces o gramada de unde poti cumpara istoric, asa are si serviceul auto. diferenta ca serviceul nu doar citeste istoric ci poate si scrie/salva orice interventie.

eu de exemplu de cativa ani imi fac reviziile la un astfel de service care e conectat la serverele BMW. imi citeste istoric, imi scrie in istoric si automat deci si in idrive si la final imi listeaza ce apare oficial in baza de date 

Ce cod de dealer au? Sau apar 5 zerouri ca in poza aia mai sus?

Pe mildhibrid cel puțin la G30 știu că au venit de la început cu 7. Dar vad acum pe YT că la unii apare câteodată si cod service partener.

La mine tot ce e in service history bate cu istoricul Bmw in care retailerul e 26861 May&Olde GmbH , Elmshorn.