Jump to content

Bmw seria 5, F10, retrofit HUD

redog4dy
Go to solution Solved by RedCap,

Recommended Posts

Sper.. 😅

Mi se pare destul de complicat retrofit nbt/evo de la cic.. dar o să caut informații(mai ales că vreau funcțională, cu gps, 4 gb ram, hărțile mașinii..)

Mulțumesc de încrederea acordată 😄

• 2 weeks later...

Astazi am pus parbriz cu hud/kafas2, am montat kafas2 in loc de kafas1 , fsc-uri acceptate(fake-uri bineinteles) . + senzor lumina/ploaie pentru hud. 

Mai am de tras mufa la incalzire camera, din modul am doua fire care duc la parbriz acum.. in rest am legat kafas2 de distronic, pana acum totul bine, fara erori. 🤩

am gresit un pic, m-am grabit si nu am mai stat pe loc dupa montaj la parbriz, sper sa nu se fi deplasat / sa am probleme pe viitor cu apa. . acum , doamne ajuta. oricum am mers incet. 

las poza mai jos, mult mai bine.. 

Untitled.png

Edited by redog4dy
  • Like 3
  • Love BMW 1

da, iti dau dreptate, ti-am dat si mai devreme.. 🙂

urmeaza, am zgw02 8sk, sa vad ce unitate iau, nbt/evo.. si apoi sa caut cum se face.. e destul de greu, cred eu, sunt destui pe alte forumuri care au facut. dar, nah.. implica ceva treaba. 

Aseara am terminat cu oglinda, incalzirea la kafas2, totul este terminat si pe pozitie.  

PS: crede-ma ca nici camerele din oglinzi pentru top view nu le-am legat din cauza ca mi-a fost urat sa mai desfac pragurile/fetele de usi, etc.. 

Edited by redog4dy

Normal, mulțumesc, apreciez 🤗

Și da, sunt conștient, arată mult mai bine cu idrive mare cu touch. 😄

Văd din ce în ce mai des idrive din China mai mare, pus peste ăla mic, vai, nu-mi place deloc.. mi se pare oribil.  Mult mai nice e original, chiar dacă e ăsta mic, de cic. 

Totodată, dacă e cineva aici, care a făcut singur retrofit la nbt sau evo de la cic mare, aștept să împărtășim câteva idei..  eu tot verific piața să iau la preț ok.. 

• Like 1

• 2 weeks later...

Salut, pe f10 ati vazut cumva incalzire in bancheta cu urmatorele butoane? 

Bancheta mea acum este incalzita , dar masina de unde le am, avea clima in patru zone, implicit clima cu butoanele de incalzire bancheta... 

Eu ce am gasit ar fi ceva de genul, las 2 poze. ar fi ceva de genul , cum pot sa o fac eu.. dar a mai vazut cineva asemanator in spate, la bancheta? 
Merci, 

PS: grila din spate am luat-o de pe ali, si vine exact ca in poza(cu gauri pentru butoanele de incalzire).. de butoane imi este cam greu sa fac rost, am facut azi cerere pe pieseauto, astept.. 

Screenshot 2025-11-17 102104.png

Screenshot 2025-11-17 104211.png

Edited by redog4dy

22 hours ago, redog4dy said:

Salut, pe f10 ati vazut cumva incalzire in bancheta cu urmatorele butoane? 

Bancheta mea acum este incalzita , dar masina de unde le am, avea clima in patru zone, implicit clima cu butoanele de incalzire bancheta... 

Eu ce am gasit ar fi ceva de genul, las 2 poze. ar fi ceva de genul , cum pot sa o fac eu.. dar a mai vazut cineva asemanator in spate, la bancheta? 
Merci, 

PS: grila din spate am luat-o de pe ali, si vine exact ca in poza(cu gauri pentru butoanele de incalzire).. de butoane imi este cam greu sa fac rost, am facut azi cerere pe pieseauto, astept.. 

Screenshot 2025-11-17 102104.png

Screenshot 2025-11-17 104211.png

La f10 vine altfel incalzirea in bancheta ?

La f11 le meu are butoanele si grila fix ca in poza de mai sus.

10 minutes ago, enders said:

La f10 vine altfel incalzirea in bancheta ?

Da, de regula eu am vazut clima cu 4 zone si ai butoanele in clima de pe spate, nu stiu daca intelegi la ce ma refer.. 

Ceva de genul(cum e mai jos, doar ca e de f01 cred) , eu nu vazusem doar cum e in anunt, dar am luat exact asa grila de pe spate , ca in anunt.. si mai am sa-i trag firele.. de gasit mufe .. 

Screenshot 2025-11-18 093126.png

Edited by redog4dy

On 8/25/2025 at 11:15 AM, redog4dy said:

din cate stiu merge destul de ok si pe cel normal, nici senzorul de lumina. 

Eu stiu ca se vede foarte rau daca nu e parbrizul pentru iDrive. Poate stiu eu prost.

On 11/5/2025 at 3:58 PM, redog4dy said:

las poza mai jos, mult mai bine.. 

Nu am citit daca ai schimbat si parbrizul, dar pare ca se vede bine.

On 8/29/2025 at 11:40 AM, redog4dy said:

In legatura cu parbrizul, nu e prevazut pentru HUD, din anumite unghiuri se vede dublat(in poza daca dai zoom se vede clar dublat).

Aparent asta e marea problema, dar daca nu te deranjeaza, totul e ok. Felicitari!

5 minutes ago, Romulus said:

Eu stiu ca se vede foarte rau daca nu e parbrizul pentru iDrive. Poate stiu eu prost.

5 minutes ago, Romulus said:

Nu am citit daca ai schimbat si parbrizul, dar pare ca se vede bine.

@Romulus se vede destul de ok si fara hud.. dar eu am schimbat si kafas1 cu kafas2 si a trebuit sa schimb senzor de lumina/ploaie, am pus cu hud. si parbrizul tot cu hud.. acum se vede foarte bine, fara probleme. 

• Like 1

36 minutes ago, redog4dy said:

se vede destul de ok si fara hud.. dar eu am schimbat si kafas1 cu kafas2 si a trebuit sa schimb senzor de lumina/ploaie, am pus cu hud. si parbrizul tot cu hud.. acum se vede foarte bine, fara probleme. 

Daca mi-ar fi spus ca exista cineva asa de dedicat ca tine, nu l-as fi crezut. Dar am vazut aici si te cred. 

Natural World What GIF by BBC Earth

8 hours ago, redog4dy said:

Ah, da.. merci , nu pot sa-ti dau react la comentariu. .  

Am gasit deja aseara, 200 lei , consola de pe spate cu butoane, exact cum e la F11 de mai sus, din anunt. 

Multumesc. 😄 

Sa cresti mare... dar hai cu stransul de piese pentru navigatia cu roata mare. 😄