Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

F48 PROBLEME SENZORI PARCARE

Recommended Posts

Va salut cu respect !

La F48 intampin urmatoarea situatie:

Senzorii de parcare fata, dun mijloc, arata eronat si tiuie continuu ca si cum ar vedea obstacol langa masina. Am crezut initial ca e senzirul defect ( mijloc stanga) care facea figiri merwu. Apoi azi dimibeata mi-a facut aceleasi figuri celalalt ( mijloc dreapta). 

Mentiinez ca la parcare sau daca ma aproii de vreo alta masina, de cele mai multe ori merg bine, vad corect. Afisajul arata obstacole in fata cand chiar nu am nimic in fata. Nu stiu daca am explicat corect. Atasez poze.

Ce poate fi? Se pot reseta sau recalibra senzorii? Este foarte enervant mai ales ca tiuie mereu cand ma opresc la semafor sau incetinesc in trafic.

20250917_072655.jpg

20250917_072909.jpg

20250918_073101.jpg

20250918_073104.jpg

20250918_154633.jpg

37 minutes ago, six in line said:

Salut, inlocuieste senzorul. De regula daca unul nu merge, intreg sistemul de PDC nu mai functioneaza cum trebuie 😉

Si ca bonus avand unul, @I_Am_Roby , poti sa afli care e defect anume relativ usor, penttu ca unul poate inlocui pe oricare, ei fiind la fel.

Din pacate pana nu demontam si incercam ceva in directia repararii nu se intampla nimic pozitiv...

Ar putea fi si cablajul pentru ca la F48 cel putin pe spate.. cablurile senzorilor chiar sunt expuse loviturilor de pietre, se aduna praf, noroi, mizerie pentru ca nu au mai pus panou de protectie sa protejeze. Deci nici o surpriza aici - incercarea de a le face cat mai ieftin si protectii pe lunga durata cat mai putin posibil..

In fata foarte posibil sa fie diferit fiind mult prea multe alte elemente..

Edited by bimmer90f30

12 hours ago, I_Am_Roby said:

Va salut cu respect !

La F48 intampin urmatoarea situatie:

Senzorii de parcare fata, dun mijloc, arata eronat si tiuie continuu ca si cum ar vedea obstacol langa masina. Am crezut initial ca e senzirul defect ( mijloc stanga) care facea figiri merwu. Apoi azi dimibeata mi-a facut aceleasi figuri celalalt ( mijloc dreapta). 

Mentiinez ca la parcare sau daca ma aproii de vreo alta masina, de cele mai multe ori merg bine, vad corect. Afisajul arata obstacole in fata cand chiar nu am nimic in fata. Nu stiu daca am explicat corect. Atasez poze.

Ce poate fi? Se pot reseta sau recalibra senzorii? Este foarte enervant mai ales ca tiuie mereu cand ma opresc la semafor sau incetinesc in trafic.

20250917_072655.jpg

20250917_072909.jpg

20250918_073101.jpg

20250918_073104.jpg

20250918_154633.jpg

Problema e cauzata de "decoupling ring" adica acea garnitura din jurul senzorului.

Rolul ei este sa separe senzorul de bara rigida, senzorii de PDC sunt acustici si au nevoie sa vibreze.

Daca garnitura este "coapta" rigida sau deteriorata se intampla exact ca la tine.

Garnitura are codul 66 20 6 923 000 si costa in jur de 2 euro.