Jump to content

G30 530xDrive DPF cenusa

Recommended Posts

Buna ziua,

Ce parere aveti despre aceste valori la DPF?

https://ibb.co/j9zvJg7B

Masina are 160.000 km. Masina trage bine, nu scoate fum negru. Uneori gasesc putina funingine pe evacuare. Se conduce preponderent in oras, dar ocazional mai merg si pe afara ca sa isi faca regenerarea. 

Cum iti dai seama la G30 2017 ca si a început regenerarea DPF ?
Am trecut ITPul iar parametrii de poluare sunt ok 

Salut, la BMW nu prea iti dai seama, nu e ca la grupul VAG cand se tureaza pe loc la 1000 rpm. Incearca sa mergi cu ea in oras pe comfort si cutia in sport astfel incat sa schimbe vitezele la turatii mai mari si astfel menajezi DPF-ul. Vezi sa fie in ordine bujiile, senzorii de presiune diferentiala si sa ai minim 30L motorina in rezervor. Am impresia ca daca mergi pe rezerva nu si face regenerare. Poti verifica pe diagnoza ISTA sau altfe softuri cata cenusa (soot mass) ai in DPF si intervalul de km la care-si face regenerarile. Spor la condus! 

42 minutes ago, Gabv20 said:

Buna ziua,

Ce parere aveti despre aceste valori la DPF?

https://ibb.co/j9zvJg7B

Masina are 160.000 km. Masina trage bine, nu scoate fum negru. Uneori gasesc putina funingine pe evacuare. Se conduce preponderent in oras, dar ocazional mai merg si pe afara ca sa isi faca regenerarea. 

Cum iti dai seama la G30 2017 ca si a început regenerarea DPF ?
Am trecut ITPul iar parametrii de poluare sunt ok 

Oil ash mass cat e? Verifica te rog...

Ai ceva erori pe senzori Nox?

Daca evacuarea e cu funingine posibil dpf fisurat. El functioneaza chiar daca nu in parametrii perfecti.

La 38g soot mass urmeaza o regenerare 100%... undeva intre 38 si 40/42g incepe, dar depinde si de conditii, temperatura ulei/apa, motorina in rezervor ( undeva peste 1/4 ) etc...

Sugerez sa ti iei obd Vlinker si programul bimmerlink cu care poti verifica parametrii si regenerarile.

29 minutes ago, sskkaa said:

Oil ash mass cat e? Verifica te rog...

Ai ceva erori pe senzori Nox?

Daca evacuarea e cu funingine posibil dpf fisurat. El functioneaza chiar daca nu in parametrii perfecti.

La 38g soot mass urmeaza o regenerare 100%... undeva intre 38 si 40/42g incepe, dar depinde si de conditii, temperatura ulei/apa, motorina in rezervor ( undeva peste 1/4 ) etc...

Sugerez sa ti iei obd Vlinker si programul bimmerlink cu care poti verifica parametrii si regenerarile.

Nicio eroare pe senzori. Nu apare nimic pe diagnoza. Injectoarele sunt bune iar recent am curatat galeria de admise. 

De la service specializat BMW mi au spus ca sunt sanse sa se fii desprins putin filtrul de particule dar sa nu imi fac griji pentru da nu e nimic grav compatativ la cat ar costa un DPF nou. Mai ales, ca noxele ies bine.