Jump to content

Update software DME B47. Posibil problematic?

minu94

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Vin si eu cu o posibila problema unde poate stiti voi raspunsul.

Se da un BMW seria 1 din 2016, cu motor B47 care are campania de rechemare 0013510300 in urma careia trebuie sa se faca update de soft la DME. 

Din ce stiu, update-ul se va face prin ISTA pe toate modulele masinii, nu doar pe DME. Acum problema e urmatoarea:masina a avut in trecut NBT-ul schimbat, cel vechi fiind furat. Avea ID5 initial, acum are ID6 cu touchscreen. 

Acum sunt doua variante: pot merge la rechemare scotand NBT-ul din masina, dar nu stiu daca va merge updateul? Nu stiu daca ISTA va sari acel modul sau va da fail, nelasand restul modulelor sa fie rescrise.

Varianta a doua ar fi sa las unitatea NBT in masina dar sigur o va brickui, dar nici aici nu inteleg exact daca nu exista o sansa de fail complet.

Aveti idee sau ma puteti indruma cu ce pot face?

Nu merge update dacă scoți modul. 

La reprezentanță îți face pe toată mașina. Un risc cât de mic este pe orice modul la update soft. 

Id5 este la fel cu id6, doar prin codări se modifică, dacă e 2016, poate a avut id4. 

Dacă vrei strict motor, dă-mi pm, te pot ajuta. 

12 hours ago, redog4dy said:

La reprezentanță îți face pe toată mașina. 

Nu ti face.Te intreaba inainte daca ai umblat acolo,daca nu e “din fabrica” nu se ating de ea…oricum isi dau seama si te mai faci si de cacao daca ii minti.

La f10 pusesem video in motion ( pt. nepoate,sa se uite la desene animate) si la update s a sters( in Baneasa,la bmw).Mi a explicat la sfarsit,ca se putea praji navigația dar am avut noroc🤪

Update se poate face si individual pe module doar ca nu la reprezentanta. E necesar si util pe DDE atat pentru EGR cat si pentru monitorizarea temperaturii gazelor care intra in galeria de admisie - pentru problema veche in care potea lua foc. La reprezentanta nu o sa poata faca update in cazul in care ai modificari neincluse in lista oficiala de retrofituri, anumite retrofituri sunt acceptate atata timp cat apar in FA.

7 hours ago, wolf20 said:

Nu ti face.Te intreaba inainte daca ai umblat acolo,daca nu e “din fabrica” nu se ating de ea…oricum isi dau seama si te mai faci si de cacao daca ii minti.

La f10 pusesem video in motion ( pt. nepoate,sa se uite la desene animate) si la update s a sters( in Baneasa,la bmw).Mi a explicat la sfarsit,ca se putea praji navigația dar am avut noroc🤪

aia de la BMW mai si fabuleaza mult, nu stiu daca asa li se spune sau sunt in necunostiinta de cauza. navigatia nu se prajeste de la niciun update de soft decat daca unitatea chiar are o problema. faptul ca e posibil sa ramana blocata si ei nu stiu ce sa i mai faca sa o resusciteze e cu totul altceva

legat de ID4 la ID6, ei nu prea au cum sa vada tehnic acest lucru, defapt au cum dar nu cred ca i duce capul si nici ca le pasa sa verifice pe diagnoza ce fisiere SWFL si ce BTRL sunt scrise pe unitatea de navi. mai degraba aprind navigatia si se uita ca e interfata noua desi ma indoiesc ca asta scrie in fisa de update de soft ca trebuie facuta/bifata

in concluzie se bazeaza pe ce le spui tu 

se poate merge pe varianta: eu nu stiu, nu ma pricep, asta e masina, asa am cumparat-o

Edited by tech-dmtr