Jump to content

Seria 5 E60, 2003-2009


Christian10

Recommended Posts

Din cate stiu eu, 520 are 163 cp si nu 177.

Gresesc? M-ar tenta si varianta asta cu un 520 dar multa lume mi-a spus ca e prea mic motorul pt caroserie si ca masina e cam lenesa.

Nu stiu ce sa mai cred.......

 

177cp are faceliftul.

 

530d e ok. Dar 525d, eu l-am condus pe cel de 198cp, e mai grea masina si cei 21cp nu se simt ca sa justifice cheltuielile. Parerea mea.

 

Caroseria de E60 vs. E90 nu e cu mult mai grea. Sub 100kg pt ca are ceva parti din aluminiu.

 

Cei care vorbesc, vorbesc din clisee si din hartii. Daca 520d avea un 12s pana la 100km/h mai ziceam. Dar cand are 8.2s pana la 100km/h... eu zic ca e ok.

 

e ca si acel topic cu M diesel. extrem de putini au condus un M si extrem de putini (spre niciunul) nu detine un M. Dar multi erau infierbantati si aberau...

 

 

Eu am vazut f multe modele 2008 sau ceva gen 09/2007 (facelift), toate cu motoare de 2.0 , 163cp. Intr-adevar vad si f putine cu 2.0 ,177 cp. Sa inteleg ca motorul de 177 cp este cel nou? Intr-adevar, 177 cp mi se pare destul pt mine si nu cred ca as zice nu. Acum ramane sa vad in ce bani gasesc masina dorita :twoup:

Link to comment
Share on other sites

1) Ce motor ar fi recomandat? Eu ma uitam la un 525D (2993 cmc), desi mi se pare un pic cam mare pt mine, eu venind de la un 1.9 TDI. Oricum cel de 2.0 am inteles ca este prea mic pt caroserie.

2) Ce consum are un 525D din 2007 - 2008 (modelul cu facelift) ? Ma intereseaza cifre reale si sunt constient ca nu este 5% :twoup:

3) Este greu de intretinut un asemenea exemplar? Cam ce costuri de intretinere uzuale ar fi pe an? Mai ales ca acum s-au cam dublat impozitele, etc

4) Pentru un model 2007 - 2008 facelift cam care credeti ca ar fi pretul corect? Eu ma uitam pe undeva pe la 16000 eur.

5) Am observat ca anumite modele parca au display-ul acela din bord mai lat (mai dreptunghiular). Este doar o impresie sau este diferenta intre display-uri?

6) Este o problema mare cu tractiunea spate iarna? Mai ales ca eu nu am mai condus modele cu tractiune spate?

7) Ma mai uitam si la un Audi A6 2.7 TDI. Ce parere aveti de aceasta varianta?

8) Ce alte recomandari ati mai avea pt mine?

 

1 - In aceasta ordine 530d, 525d, 520d, motorul de 6 cilindri este de preferat ca este mai echilibrat si nu vibreaza. La aceasta masina merge parca mai bine cutia automata.

 

2 - Pentru consum poti vizita o sursa perfecta de informare: http://www.spritmonitor.de/

Ce consumuri am realizat personal cu BMW 525d automat din 2004 in stare tehnica excelenta cu 177CP care are 211g CO2 pe 1 Km (cea mai neeconomica se zice, dar practic nu este chiar asa). In Europa deci pe autostrazi mi-a consumat in primavara 6,6% pe 5000Km, acum in septembrie pe 3000 Km 6,7%; in Bucuresti cu A/C vara 10,8%, iarana drumuri scurte 12,8 - 13,5%. Nu sunt diferente fantastice in consum datorita motorizarii intre modelele vechi si facelift, in viata reala nu este chiar asa cum prezinta fabricanul situatia (vezi si pe http://www.spritmonitor.de alege citeva tipuri de motorizari mai vechi si mai noi). Puterea este ceruta de caroserie si de viteza de deplasare. Modelele noi sunt ceva mai economice dar parca sunt mai sugrumate. Cutia manuala scade consumul cu 0,8 - 1,5 litri de motorina in functie de drum. Daca nu sunt schimbari de viteza ale automobilului automatul este cuplat prin CV automata exact ca o cutie manuala - pe direct ca la cutia manuala! In condus sunt multe secrete cu care realizezi consumuri mici de combustibil.

Ideea de baza este ca BMW-ul seria 5 nu este o masina mica, dar totusi, la aceasta clasa de masina este cred cea mai economica.

 

3 - Actual, dupa ultimele modificari ale guvernului taxele cam costa, motorul mare de 3litri 2000RON, la cel de 2,5 litri taxele sunt de 1000RON mai acceptabil. Masinile sunt foarte zdravene, piese se gasesc, depinde cine le monteaza, dar se strica destul de rar. Motorul de 2,5 litri automat are 8,3 ltri de ulei se schimba insa usor peste 20000Km fara sa-i daunezi, asta daca nu vrei sa-l schimbi ca in Germania la 30000Km.

 

4 - Da cam 16000 euro, depinde insa foarte mult de optiuni. Eu am un BMW Individual cu toate optiunile posibile, de ex. are Head Up Display ca la avioanelele de vinatoare si unele comerciale (SAAB2000) - si cind ma uit prin parbriz vad afisat pe parbriz tot ce-mi trebuie, viteza, navigatie, atentionari. Pare un moft dar la circulatia prin orase necunoscute cind mergi dupa navigatie este excelent, asa m-am obisnuit cu el ca daca ma urc in alta masina, sau il sting, simt ca-mi lipseste, pare un moft totusi pentru toata lumea. Eu as alege in 16000 euro o masina cit mai dotata ca n-are mare importanta ca este mai veche sau are ceva km daca a fost bine intretinuta. O astfel de masina bine intretinuta la peste 200.000Km merge ca una noua. Vezi sa nu aibe galeria de evacuare fisurata este boala lor!!!!!

 

5 - Exista 2 navigatii Mica = Business si Mare = Professional, la seria 5 parca merge Professional, are fel si fel de optiuni. DVD-urile de navigatie sunt diferite. Daca iti plac calculatoarele si ai inclinatii e de preferat Professional. Sa stii ca totusi in tarile estice un Mio - ieftin dar cu soft bun IGO 8 de exemplu bate navigatia BMW-ului!. Eu am facut fel si fel de verificari, in West navigatia BMW-ului este excelenta, in Est alege numai drumuri bune si largi chiar daca intervine un ocol indiferent de setari. Navigatia profesionala poate avea si comenzi vocale (a mea raspunde foarte bine la comenzi date in germana, se invata repede, este comoda, utila, placuta si uimeste...)

 

6 - Doar sa ai cauciucuri de iarna, in rest partea de stabilitate electronica merge excelent (masina calculeaza traiectoria functie de unghiul volanului si de turatia rotilor, frineaza daca este cazul cite o roata la alegere numai sa nu derapeze, mai taie din acceleratie cind trebuie. De exemplu automata nu schimba in curbe ca sa ai stabilitate, are accelerometru care simte forta centrifuga).

 

7 - Am avut Audi A6 este masina buna, unii o prefera, eu nu ca are totul in fata, prefer tractiunea spate mai degraba un Mercedes E Classe.

 

8 - Daca treci la BMW si mai ales seria 5 cred ca ai sa ramii aici multa vreme..... Nu cred ca e cazul sa te arunci din prima la BMW 535d, am mers si cu asa ceva dar in Romania nu ai ce sa faci cu asa masina ca nu sunt drumuiri pentru asa motorizare. Aici orice motorizare de BMW seria 5 este buna chiar si motorul de 2 litri cu cele 3 motorizari de 150, 163 si 177 CP. Intre cele 3 puteri se simte putina diferenta la accelerare in rest este aceeasi masina, confortul este acelesi si permanent.

O varianta este sa alegi intre Manuala si Automata. Cam 75% din seria 5 sunt automate, consuma ceva mai mult dar merita pentru marea majoritate a conducatorilor, in plus la puteri mari este de preferat o cutie automata. BMW 535d biturbo este numai automat. La automata poti schimba si manual pentru modul sport sau in anumite cazuri pentru economie de combustibil.

 

Nu te grabi la alegere, sa vezi citeva masini neaparat!

 

Daca mai ai orice alte alte intrebari cu mare placere!

Edited by nene
Link to comment
Share on other sites

Mersi mult pentru toate informatiile de mai sus. Chiar imi sunt de ajutor. Deci intre 520 si 530 ce ar fi de preferat (ca am inteles ca intre 520 si 525 nu e diferenta mare si deci ar fi mai ok 520) ? Sa ma duc direct catre un 530?

Daca ma mai gandesc la ceva o sa iti scriu pe privat. Mersi inca o data!

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Aseara am avut un necaz...spre drumul catre Ciorani dinspre Albesti(PH), am dat peste un bolovan, asfalt desprins din sosea sau pur si simplu o denivelare ascutita nu stiu exact ce a fost....Ideea e ca impactul a fost puternic si s-a simtit ca si cand as fi dat peste ceva fix de genul bordura. Am ajuns la Urziceni, iar apoi la intoarcere am intrat intr-un peco sa vad ce s-a intamplat. Cauciucul era taiat cam 4 cm dar nu rasufla...am mai mers vreo 3 km si apoi a inceput sa-mi dea mesaj computerul de bord, ca pierde presiune si sa nu merg peste 80km. N-am avut alta solutie in acel moment(noaptea pe la 23:00) decat sa merg asa pe geanta pana acasa...asta inseamna cam 80km.

Cauciucul este GOOD YEAR 245/45R 17 EAGLE NCT RUNNFLAT.

Va spun sincer ca n-am dormit prea bine aseara....Ma poate ajuta cineva cu o informatie:are cineva un astfel de cauciuc?de unde pot gasi la un pret acceptabil?aduce cineva din afara?

Multumesc anticipat pt ajutor!

Link to comment
Share on other sites

Daca in urma impactului janta nu a suferit, faptul ca ai mers 80 km pe pana e ok. Si eu am mers acum cateva saptamani vreo 40 km si nu a patit nimic.

 

Eu cum am in plan sa-mi schimb toate 4 anvelopele in primavara, am luat atunci la vulcanizare 2 sh, de acelsi tip si cu aceiasi uzura ca cele pe care le am acum pe masina.

 

In general se gasesc, noi si sh, la vulcanizari mai mari la preturi bune dar si pe net.

 

P.S. exista topicuri si pe la mica publicitare unde gasesti anvelope

Link to comment
Share on other sites

Daca in urma impactului janta nu a suferit, faptul ca ai mers 80 km pe pana e ok. Si eu am mers acum cateva saptamani vreo 40 km si nu a patit nimic.

 

Eu cum am in plan sa-mi schimb toate 4 anvelopele in primavara, am luat atunci la vulcanizare 2 sh, de acelsi tip si cu aceiasi uzura ca cele pe care le am acum pe masina.

 

In general se gasesc, noi si sh, la vulcanizari mai mari la preturi bune dar si pe net.

 

P.S. exista topicuri si pe la mica publicitare unde gasesti anvelope

 

Ok, am rezolvat momentan cu un Continental dar care nu este RUNNFLAT, pt ca aveam nevoie urgent de masina.Janta nu a suferita din fericire....

Am si gasit cateva oferte, ramane sa ma decid...dar daca cineva are unul de dat ma poate contacta(elorian_dinescu@yahoo.com).

Multam pt raspunsuri!

Link to comment
Share on other sites

Daca in urma impactului janta nu a suferit, faptul ca ai mers 80 km pe pana e ok. Si eu am mers acum cateva saptamani vreo 40 km si nu a patit nimic.

 

Eu cum am in plan sa-mi schimb toate 4 anvelopele in primavara, am luat atunci la vulcanizare 2 sh, de acelsi tip si cu aceiasi uzura ca cele pe care le am acum pe masina.

 

In general se gasesc, noi si sh, la vulcanizari mai mari la preturi bune dar si pe net.

 

P.S. exista topicuri si pe la mica publicitare unde gasesti anvelope

Nu ma descurc prea bine... Doresc urmatoarele informatii: am cumparat recent(de 2 luni) un superb BMW 520 diesel, 2007, visiniu, stofa bej, fara incalzire scaune,fara...nu stiu ce, dar cu...nu stiu ce! Nu am manual de utilizare! Nu stiu ce stie, ce poate si ce am...! Cum pot obtine un manual de utilizare a acestei masini? HELP!!! Apoi: are navigatie mica,nu am DVD,am cumparat ceva,dar merge(?) doar dupa granita cu Ungaria..);rezolvare? Are locas pentru telefon,dar ..lipseste..Ce telefon, si mai ales DE UNDE POT SA-L PROCUR? Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

salut

o intrebare! ma bate gandul sa iau un E60 535D, din 2007, am gasit unul in germania, l-am vazut la fata locului, e tare frumos, dar as vrea sa vad unele pareri si anume:

e din apr. 2007, 286cp, negru, int crem. are 101000km. ca si dotari, are cam tot ce poate avea o masina...si head up displ si night vision. masina a fost pe leasing BMW. pretul e de 23500+TVA. o iau pe societate si nu se plateste TVA. Ce parere aveti, merita?

Pun si cateva poze.

PS: Am verificat istoricul la BMW Munchen iar reviziile si intretinerea a fost facuta la zi.

post-9635-1284754291_thumb.jpg

post-9635-1284754300_thumb.jpg

post-9635-1284754308_thumb.jpg

post-9635-1284754324_thumb.jpg

post-9635-1284754334_thumb.jpg

post-9635-1284754401_thumb.jpg

post-9635-1284754412_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Masina e splendida si nu e scumpa deloc, vad ca mai are si night vision. Eu zic ca merita, bafta

 

 

da, are si functioneaza. saptamana viitoare merg dupa ea. pana atunci vreau sa imi vand e46-le din 2005...am pus anunt pe autovit :twoup: poate il cumpara cineva... :)

multumesc pt parere. eu ma gandeam ca e destul de scumpa...

Link to comment
Share on other sites

salut

o intrebare! ma bate gandul sa iau un E60 535D, din 2007, am gasit unul in germania, l-am vazut la fata locului, e tare frumos, dar as vrea sa vad unele pareri si anume:

e din apr. 2007, 286cp, negru, int crem. are 101000km. ca si dotari, are cam tot ce poate avea o masina...si head up displ si night vision. masina a fost pe leasing BMW. pretul e de 23500+TVA. o iau pe societate si nu se plateste TVA. Ce parere aveti, merita?

Pun si cateva poze.

PS: Am verificat istoricul la BMW Munchen iar reviziile si intretinerea a fost facuta la zi.

Parerea mea este ca aceasta masina este SUPERBA! DAR!!!!!!: 286 cai sant INUTILI pe-aici :twoup: este superba senzatia de accelerare cu aceasta masinarie, dar e ca si cum ti-ai "scoate-o" ..ca sa nu ramana gravida,tocmai cand e mai bine! Pricepi? Clujenii,de ex., isi pun radarele noi, cate 5 masini ,pe 10 km! Sant stupizi acesti clujeni, dar iti "freaca" cei 286 cai! Deci: prea scumpa ar fi cheltuiala ta, vis-a-vis de conditiile rutiere in care o vei folosi! E ca si cum ai baga in cusca , un vultur obisnuit sa zboare LIBER! Mai departe ,tu sti ! Cred ca 22000 ar fi de ajuns! Mai mult ,NU! Succes!

Link to comment
Share on other sites

salut

o intrebare! ma bate gandul sa iau un E60 535D, din 2007, am gasit unul in germania, l-am vazut la fata locului, e tare frumos, dar as vrea sa vad unele pareri si anume:

e din apr. 2007, 286cp, negru, int crem. are 101000km. ca si dotari, are cam tot ce poate avea o masina...si head up displ si night vision. masina a fost pe leasing BMW. pretul e de 23500+TVA. o iau pe societate si nu se plateste TVA. Ce parere aveti, merita?

Pun si cateva poze.

PS: Am verificat istoricul la BMW Munchen iar reviziile si intretinerea a fost facuta la zi.

 

23500 + tva = 27900 + 1700 taxa de prima inmatriculare + 500 E drumul + inca 300 E cel putin, pentru RAR si alte acte = 30 400 ...

Nu stiu daca merita sau nu, ca nu prea stiu preturile la o astfel de masina ca sa fiu sincer. Eu ma pricep la 320d :D

Dar, km sunt super super ok, e bine ca are km putini, head up si night vision e nebunie, iar motorul e crima viol :twoup:

Acum am observat ca o iei pe firma si nu platesti tva, asa ca zic sa nici nu mai stai pe ganduri. :)

Si nu lua in seama ce zicea colegu` mai sus, ca n-ai ce face cu 286 de cai, ca-s radare, etc.

Sa ma scuze colegul, dar 160 iei destul de repede si cu 320d si cu 535d, adevarat, mult mai repede cu 535d.

Diferenta de cai se vede insa pe curbe, in pante, cand vrei sa depasesti, cand e aglomerat, etc.

Cu un 320d vei face depasiri la care nu va visa niciodata unul cu un Opel astra, la fel cum cum un 535d vei depasi mult mai usor, lejer, imediat, iar 320d va parea un Opel astra :)

Sa nu-i faci chip tuning :(

In rest, du-te si ia masina, nu mai sta pe ganduri :(

P.S. Poate mi-o prezinti si mie live, mai ales night vision-ul ala si head-up display-ul :D

Link to comment
Share on other sites

lasa ca pt radare au rezolvat problema romanii...si-au cumparat statii..."colegu' " :twoup:) deci, vom merge tiptil si dupa ce trecem de masina cu radarul, vom putea porni reactoarele. Am fost in Munchen si la BMW WELT...e superb...

 

Sincer...de-abia astept sa o aduc...

O sa postez aici cand va fi la mine :(

 

 

Daaaa....normal ca e crima, de aceea am vrut acest motor. Taxele vor fi mai mari, dar asta este...luxul se plateste!

Legat de prezentare, daca vrei sa o vezi, oricand...doar sa o aduc :(

Esti din Cluj?

 

Legat de chiptuning, am un prieten care are tot asa un E60, 2006 tot 535d, dar 272cp. Si-a facur chiptuning la BMW, cu test pe Dyno, inainte si dupa...si il are facut de vreo 1.5 ani...nu are nici o problema cu masina, iar ca si sportivitate...nu ai ce sa comentezi...cand accelereaza simti cum iti urca sangele din picioare in cap :) .... cica dupa tunare, are aprox 340cp...iar cuplul...peste 600. nu vreau neaparat tuning. e pacat sa strici o asemenea bijuterie...

 

sunt foarte curios cum se va comporta la sprint, fata de un subaru forester 2007, 2.5 benzina turbo, care...dupa cum nu se asteapta nimeni, face suta in 6 sec....e criminal cand intri in depasiri cu el...sunt foarte curios

 

cuplul e altul, cu siguranta, deci cred ca simti o apasare in piept cu mult mai mare :) (nu e pt cei slabi de inima), pt ca subaru are 330Nm iar BMW are 580Nm...cu 60%mai mult...care te va ajuta la depasirile de care ai nevoie aici in tara...

Edited by geyer
Link to comment
Share on other sites

Eh, taxele mai mari nu-s o problema, daca-ti permiti :twoup:

Eu nu-mi permit momentan nici sa-mi cumpar o astfel de masina, nici sa platesc astfel de taxe, dar daca tu-ti permiti, e foarte bine si ma bucur sincer, ca nu-s ca altii care vor sa moara capra vecinului, eu vreau sa am si eu capra ca a lor :)

Oricum eu sunt fan seria 3, maine de-as castiga la LOTO mi-as lua tot seria 3. Desigur, n-ar mai 320d, ci M3 in patru usi :)

 

Nu-s din Cluj, dar poate am/ai drum candva :(

 

Bafta:)

Link to comment
Share on other sites

Eh, taxele mai mari nu-s o problema, daca-ti permiti :twoup:

Eu nu-mi permit momentan nici sa-mi cumpar o astfel de masina, nici sa platesc astfel de taxe, dar daca tu-ti permiti, e foarte bine si ma bucur sincer, ca nu-s ca altii care vor sa moara capra vecinului, eu vreau sa am si eu capra ca a lor :)

Oricum eu sunt fan seria 3, maine de-as castiga la LOTO mi-as lua tot seria 3. Desigur, n-ar mai 320d, ci M3 in patru usi :)

 

Nu-s din Cluj, dar poate am/ai drum candva :(

 

Bafta:)

 

 

eu fac bucurestiul destul de des...aproape saptamanal

deci...

 

:(

Link to comment
Share on other sites

Eh, taxele mai mari nu-s o problema, daca-ti permiti :twoup:

Eu nu-mi permit momentan nici sa-mi cumpar o astfel de masina, nici sa platesc astfel de taxe, dar daca tu-ti permiti, e foarte bine si ma bucur sincer, ca nu-s ca altii care vor sa moara capra vecinului, eu vreau sa am si eu capra ca a lor :)

Oricum eu sunt fan seria 3, maine de-as castiga la LOTO mi-as lua tot seria 3. Desigur, n-ar mai 320d, ci M3 in patru usi :)

 

Nu-s din Cluj, dar poate am/ai drum candva :(

 

Bafta:)

 

 

eu fac bucurestiul destul de des...aproape saptamanal

deci...

 

:(

 

 

I-auzi, atunci posibilitati exista, dorinta sa fie, sa vrei sa mi-o prezinti :D

Link to comment
Share on other sites

Eh, taxele mai mari nu-s o problema, daca-ti permiti :twoup:

Eu nu-mi permit momentan nici sa-mi cumpar o astfel de masina, nici sa platesc astfel de taxe, dar daca tu-ti permiti, e foarte bine si ma bucur sincer, ca nu-s ca altii care vor sa moara capra vecinului, eu vreau sa am si eu capra ca a lor :)

Oricum eu sunt fan seria 3, maine de-as castiga la LOTO mi-as lua tot seria 3. Desigur, n-ar mai 320d, ci M3 in patru usi :)

 

Nu-s din Cluj, dar poate am/ai drum candva :(

 

Bafta:)

 

 

eu fac bucurestiul destul de des...aproape saptamanal

deci...

 

:(

 

cand vin primul drum la buc o sa te anunt!

 

 

I-auzi, atunci posibilitati exista, dorinta sa fie, sa vrei sa mi-o prezinti :D

Link to comment
Share on other sites

Bafta, spor aacolo, sa iei "superbitatea" aia de masina, daca pot sa-i zic asa :twoup: Desi sunt fan seria 3, head-ul display-ul ala si night vision-ul (care nu cred ca sunt pe seria 3, sau n-am auzit/vazut eu :) ) m-au innebunit :twoup:

Te asteptam cu ea sa ne-o prezinti pe forum, iar eu sper s-o vad si live candva :twoup:)

Succes si drumuri bune !:twoup:

Link to comment
Share on other sites

Bafta, spor aacolo, sa iei "superbitatea" aia de masina, daca pot sa-i zic asa :twoup: Desi sunt fan seria 3, head-ul display-ul ala si night vision-ul (care nu cred ca sunt pe seria 3, sau n-am auzit/vazut eu :) ) m-au innebunit :twoup:

Te asteptam cu ea sa ne-o prezinti pe forum, iar eu sper s-o vad si live candva :twoup:)

Succes si drumuri bune !:twoup:

 

 

in sfarsit am ajuns cu ea acasa...e splendida...merge extraordinar de bine, cuplu, sportivitate...confort, tot ce vrei de la ea. ma mira consumul, pe autostrada, la viteze pana in 210km/h nu a consumat mai mult de 8,6l/100km, cu reprize sportive si mers normal. Nu am mers la consum. E f bine, avand in vedere si ca am prins aglomeratie si am mers bara la bara si din 2 in 2 m ma opream. sunt impresionat de masina. A meritat efortul.

O sa ii fac unele poze si le postez, dar nu stiu pe unde... :twoup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.