Jump to content

Primul Accident


csM

Recommended Posts

  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai nu prea m-a lovit,am sarit in lateral,am cazut si m-am lovit cu umarul de bordura :)

 

ca sa fiu on-topic:cand ma aflam eu la volan(tot primul accident) am oprit pe D.N. caci trecea o vaca strada si din spate a venit unul cu viteza de m-a aruncat intr-un lan de porumb.Impactul a fost asa de puternic incat a sarit casetofonul din bord si a spart luneta, nu mai zic de restul...

 

Cel care m-a lovit ere directorul de la romsilva(nu Tien :lol: )

Edited by katlin
Link to comment
Share on other sites

Pai nu prea m-a lovit,am sarit in lateral,am cazut si m-am lovit cu umarul de bordura :)

 

ca sa fiu on-topic:cand ma aflam eu la volan(tot primul accident) am oprit pe D.N. caci trecea o vaca strada si din spate a venit unul cu viteza de m-a aruncat intr-un lan de porumb.Impactul a fost asa de puternic incat a sarit casetofonul din bord si a spart luneta, nu mai zic de restul...

 

Cel care m-a lovit ere directorul de la romsilva(nu Tien :lol: )

 

Am vazut si la emisiunea celor de la ''mythbusters''documentar despre obiectele care le avem prin masina cat de periculoase pot fi ,in caz de accident sunt efectiv proiectate inainte aproape cu viteza care circula autoturismul in acel moment.De atunci nu mai tin nici un obiect nefolositor in masina ..

 

Iar in legatura cu saritul casetofonul din bord sunt chiar surprins ...Ma gandesc ca nu era un casetofon OEM ,si care probabil nu a fost instalat corespunzator ..

 

Totusi este bine ca tu nu ai patit nimica..

Link to comment
Share on other sites

Salut si La multi ani! Primul accident l-am facut in septembrie '97,pe vremea aia conduceam o Dacia 1410, aveam vreo 3 luni de cand luasem permisul. La iesirea dintr-o comuna, drumul fiind liber am accelerat, aveam aproape 90-100 km/h, cand o Dacia 1300 oprita pe marginea drumului a semnalizat stanga, nu s-a asigurat si mi-a iesit in fata la aprox 15 m...accidentul a fost de neevitat. Omul a recunoscut ca a vrut sa intoarca si ca nu a fost atent, dar asta a spus-o in prima faza. Vazandu-ma un "copil" de 18 ani, atunci cand a venit politia a sucit-o. In fine, eu am fost gasit vinovat pt ca "nu am pastrat distanta regulamentara fata de autovehiculul din fata" :) . Masina mea era facuta praf in fata, decat motorul a scapat neatins, in rest am schimbat tot...Dacia lui, de prin '82, la impact a plesnit ca un ou, masina lui era lovita in aripa stanga spate, de fapt n u prea mai avea spate era praf...Am avut noroc ca nu a patit nimeni nimic !

 

Al doilea accident(sper ca si ultimul) l-am facut in Bucuresti, in toamna lui '99. In ziua aceea imi cumparasem un Audi B4 1.9TDI din '95, o masina excelenta pe vremea aia. Eram la o plimbare cu o prietena, eram mandru nevoie mare ! Accidentul s-a intamplat pe Pache Protopopescu, veneam dinspre ProTV si ma indreptam spre Piata Mosilor, dupa al doilea rond, pe vremea aia acolo era Banca Transilvania, parca...asa retin. Prietena mea imi tot spunea de unul cu o Dacie rosie care face slalom dupa o banda pe alta, m-am uitat dupa el, iar cand mi-am indreptat privirea in fata...nu am mai vazut decat stopurile de frana aprinse ale unui taxi, cedase prioritate la trecerea de pietoni, nici frana nu am mai apucat sa pun si bau ! Cel cu Taxi, din impact, s-a mai dus vreo 4-5 m in fata. Mi-am pus mainile in cap si m-am dat jos. Masina mea nu avea nimic, doar ca nu se mai deschidea capota, Dacia Taxi, era turtita rau de tot in spate. Taximetristul, un tigan care facea "rechineala",initial mi-a cerut 3 milioane , eu i-am dat 1,5 milioane. El a insistat sa nu chemam Politia, se stia cu "bube in cap". Am avut mare noroc ca in momentul impactului nu era nimeni pe trecerea de pietoni, altfel o incurcam rau de tot. Cam asta a fost tot !

Edited by fantozzi007
Link to comment
Share on other sites

Primul accidemt l-am avut cu dacia 1310.Nu mai pornea la cheie si am vrut sa o pornesc impinsa la vale,am pornit-o dar am oprit-o in spatele unei dacii, noroc ca ne cunosteam si masinile nu au patit nimic. Al doilea mergeam linistit pe a doua banda si un taximetrist s-a gasit sa intoarca in fata mea. Am intrat in plin in el si am indoit un lonjeron, radiator spart si un far+capota. Al treilea- a iesit unu de pe o strada fara sa se asigure si a intrat in usa de pe spate dreapta . Impactul m-a aruncat pe contrasens, bine ca nu trecea nimic pe acolo. Al patrulea-eram in ferentari, pe prima banda si asteptam sa trec pe a doua cand a venit unu cu un chevrolet kalos si a intrat cu 60-70 in spatele meu. Baiatul era drogat si avea permisul suspendat. Am dat-o la pace pana la urma si l-am pus pa tatal sau la volan. Al cincilea- am intrat intr-o depasire, iar cel care se afla in fata celui depasit s-a gindit sa faca brusc la stanga si l-am luat in plin , noroc ca nu aveam viteza.

Toate astea in 14 ani de permis si aproximativ 500000 de k, fara sa am permisul suspendat.

Link to comment
Share on other sites

1. dacia 1310, 5 persoane, ud pe jos a sarit un caine in calea masinii din fata mea, eu am indoit doar putin armatura si aripa, s-a rezolvat din ciocan, masina lui n-a avut nimic. Eu calm el a coborat injurand de toate alea, avea dreptate totusi era vina mea ... cand a vazut ca suntem 5 in masina a sarit sa ne stranga mana sa vada daca suntem toti in ordine :)) N-a vrut asigurare desi am insistat.

 

2. Cu 325-ul intr-un noiembrie, la fel ud pe jos piatra cubica pe aviatorilor, ii dau 1 si 2 pana la refuz, am vazut ca nu fuge de spate hai sa-i dau si pe a 3-ea, la 70-80 cand tot acceleram in fractiune de secunda m-am trezit ca mi-a plecat fundu grav, eram doar spectator, am facut 3 piruete complete de 360 de grade cu piriorul infipt in frana, dupa banda 1 am ajuns pe mijlocul drumului. Bine ca nu mi-a plecat de fund in directia cealalta ca pupam 2-3 stalpi/copaci original. Damage=0

 

3. Tot cu 325-ul pe o strada ff pustie proasta aflaltat intr-o curba, imi vad prietenii care era cu teleghidatele pe afar si hai sa-i impresionez, plec in drift 40-50km/h si dau brusc drumul la gaz ca s-o redresez, sarit fundul masinii dupa stanga pe dreapta si luat traiectoria camp(desi altdatada in acelasi loc imi ieseau drifturile perfect), saream pe camp cu masina din brazda in brazda mai aveam 50m pana intr-o casa, nu aveam centura si tzoppaiam pe scaun, cazut cu piciorul dupa frana pe gaz si apasam ca speriatul cica pe frana ... de ce Dumnezeu nu se mai opreste, intr-un final mi-am dat seama si m-am oprit la 5-10m de casa :lol:) Spre surprinderea mea doar cativa boscheti infipti prin bara Damage=0

 

De atunci m-am lasat de drifturi si alte prostii.

Edited by ziemenz
Link to comment
Share on other sites

1. m-a lovit unul cu un audi a4 in lateral, eu eram cu un opel astra. El pleca de pe loc cand am trecut eu pe acolo :lol:

 

2. cu un sierra, la urcare, 2 benzi. Am vrut sa depasesc pe dr un audi, aveam viteaza mare amandoi. Insa camionul care era pe prima banda si de care ma apropiam(eu vroiam sa trec printre el si audi), a franat pentru ca se apropia de o masina mai lenta. M-a cam luat prin surprindere, am franat puternic, abs a intrat la viteza aia, insa nu am reusit sa ajung la viteza camionului. Asa ca a fost o reducere prin atingere :) de camion. Doar a zburat numarul meu, nu s-a rupt bara, nimic. Aveam bara de Cosworth, din ceva material spongios.

 

3. cu un opel kadett, am evitat alt opel ce mi-a iesit in fata de pe un drum lateral, am iesit peste bordura si m-am oprit in gardul viu. Evident ca celalalt a plecat.

 

4. am derapat cu bmw-ul. era la urcare pe piatra craiului si era ulei pe jos, insa nu l-am vazut. Total fara control. Am cazut in santul ala mare si cumva am si scos masina afara inainte de capul de pod. Pagubele au fost platite de casco, insa ca norocul nu s-a indoit nici o tabla.

 

5. am scapat piciorul de pe ambreiaj la un vw si am lovit dacia din fata. VW daune 0, dacia avea bara indoita.

 

6. cu acelasi opel kadett, am luat o curba prea tare, iarna. Am indoit janta in bordura.

 

7. cu Sierra, m-a lovit unul in usa dreapta.

 

8. cu Sierra, am facut un derapaj controlat, dar care a scapat de sub control si am dat cu bara intr-un copac.

 

9. nu e al meu, dar m-a implicat. Un prieten cu astra incerca sa ma depaseasca, eu eram cu Sierra. A venit lansat. Eu increzator in benzinarul meu, doar am accelerat fara a mai retrograda. Pe la jumatatea strazii m-a ajuns, insa deja eu trebuia sa opresc la facultate. Urma semafor oricum, pe care el l-a cam ratat si a intrat in masinile de la semafor.

 

Mi dor de Sierra :)

 

@csM: aici nu te grabesti ca pe messenger, poti sa scrii cum trebuie cuvintele :)

Edited by vl4d
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am avut un singur accident pana acum, la 1 luna dupa ce mi-am luat carnetul si la 1 saptamana dupa ce mi-am cumparat e46-le

Situatia a stat cam asa:

Am iesit de pe straduta din spatele blocului pe strada principala, m-am asigurat, am vazut un singur clio pe sensul meu de mers la o intersectie departare

am iesit de pe straduta, m-am incadrat pe prima banda si nici nu am apucat sa bag viteza a2a k m-am trezit cu acel clio ciupind o bucata din bara fata. Baba care il conducea avea in jur de 80-90 km/h si s-a gandit sa treaca de pe banda 2 pe banda 1 dar ce sa vezi, inca nu trecuse de mine :)

Daunele au fost destul de mici la mine : semnalizator spart si o bucata din bara a fost pur si simplu decopertata in timp ce la clio au fost destul de nasoale : S-a rupt tabla unde m-a atins pe mine ( in spatele usii din spate) si si-a rupt o roata pt ca a intrat cu masina in bordura

 

Am fost la politia rutiera unde am asteptat 1 ora pentru ca era ocupat domn'agent cu alt ghinionist

Cand in sfarsit s-a putut ocupa de noi a intrebat-o pe baba ce s-a intamplat, evident baba (insotita acum de sotul ei) a zis k am iesit de pe straduta dintre blocuri si am agatat-o pe ea

Cand a venit randul meu sa spun ce s-a intamplat, politistul mi-a spus ca mi-am luat carnetul recent si ca nu il intereseaza ce am de zis

Apoi a venit cu noi sa vada masiniile si i-a dat din nou dreptate babei. Infuriat i-am cerut sa cheme un fotograf de la criminalistica si sa mergem la fata locului

Urmele cauciucurilor erau deosebit de clare... masina mea era la 10 m distanta de intersectia cu straduta dintre blocuri in momentul in care s-a produs accidentul. Fotograful a pus banda metrica si a tras pozele. Politistul nu a vrut sa imi dea dreptate invocand experienta lui de 15 ani in politia rutiera si cunostinte avansate in materie de fizica (!?!?!)

Drept urmare am depus contestatie, am ajuns cu ei la proces si totul a mers bine pana in momentul cand baba a fost chemata sa depuna marturie. Aceasta, avand probleme psihice din cate am inteles, a crizat, crezand ca am dat-o pe ea in judecata si a apelat la sotul ei (fost mare director si securist) asa ca dintr-o data nu a mai contat ca am dovezi fotografice sau 2 martori sa confirme vinovatia respectivei. Mi s-a cerut o expertiza auto pe care bineinteles tot eu ar fi trebuit sa o platesc. Am avut o discutie cu expertul inainte si mi-a spus ca nu are rost sa ma mai lupt cu instanta pentru ca se stie cine trebuie sa "pice" de vinovat. Drept urmare nu am mai platit nimic si procesul este pe stand-by pana prin aprilie cand va fi suspendat. In consecinta voi ramane pieton 2 luni si reparatia masinii am achitat-o din buzunarele proprii

Frumoasa tara avem, nu?

Link to comment
Share on other sites

accidente n-am avut, slava domnului....dar la incidente sunt experta :) :lol:

la 2-3 zile dupa ce luasem examenul de permis (deci nu-mi ridicasem permisul de la politie), venea unul din sens invers si a dat intr-o namila de caine.....rezultatul? spoilerul lui de dacie in farul meu dreapta si prooiectorul meu de ford mondeo nou nout! :)

al doilea, tot cu fordul, un fost prieten, probabil voia sa ma impresioneze sau sa ma sperie (eram inca in liceu, deci se intelege).....a venit tare pana-n spatele meu si a uitat sa puna frana....m-a pupat in c.r.......eu bara putin lovita, el capota, radiator si aripi praf!

al treilea......gasit acelasi ford lovit in bara din spate, in parcare, cu toate ca-l parcasem perfect intreg (mentionez ca era parcat in curtea liceului, deci iar se intelege)

al patrulea....am oprit la rosu (am mai citit pe aici ca e foarte riscant) si unul cu taxi a dat in mine.....eu cu cielo, doar bara stearsa, ala cu tico, ajunsese 1/2 din cat era initial

al cincilea.......mi-a sarit o piatra pe geamul de la opel si s-a crapat de tot......bine ca n-a cazut pe mine.....

al saselea (sper ca si ultimul).....veneam de la nunta celei mai bune prietene si a sarit un ierpue....detalii nu pot da, eram adormita de vreo 15 min (dar eram in dreapta, la volan, deci ”norocosul” era sotul)

 

si totusi.......cred ca primul a fost cel in care eram pieton.....m-a lovit un fost coleg de scoala,pe trecerea de pietoni, de mi-a zburat cat colo si telefon, si pachet de tigari, si papuc, si ochelari de soare.......dupa 7 ani si tot ma mai doare mana

Link to comment
Share on other sites

Primu accident , frana de mana la 90 km/h m-am invartit de 2 ori si m-am infipt intr-o bordura inalta rau .

 

Rezultatul bieleta stanga facuta ceva de genul .... C

 

Eu prima chestie care am facuto cu un volvo 460 din 93, am facut dirfturi pana am scos bucati din discul de ambreaj, si dupa 2 saptamani similar cu andrei,dar la mine langa bordura erau si doi oameni, m'am ridicat aproape 90 de grade, aveam zgarietura de la bordura 10 cm deasupra aripii, Doamne ajuta ca am picat tot pe roti si nu peste saracii oameni ca eram la Popa Sapca acum:))!Era si ud pe jos ca a plouat! Copil inconstient!Aveam carnetul de 2 luni:))!

Link to comment
Share on other sites

1. Aveam 16 ani, am furat masina de acasa si am plecat la bar dupa ce am baut 2-3 beri am plecat la plimbare, am intrat in curba cu 170-180 am derapat am iesit de pe sosea am mers 100 metri pe camp dupa care m-am rasturnat de 4 ori numai in bot si in spate a venit masina. Rezultatul!!!

post-22764-1263937831_thumb.jpg

post-22764-1263937841_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1. Aveam 16 ani, am furat masina de acasa si am plecat la bar dupa ce am baut 2-3 beri am plecat la plimbare, am intrat in curba cu 170-180 am derapat am iesit de pe sosea am mers 100 metri pe camp dupa care m-am rasturnat de 4 ori numai in bot si in spate a venit masina. Rezultatul!!!

 

Esti sigur ca aveai 170-180? poate 120-130 maxim...

Link to comment
Share on other sites

1. Aveam 16 ani, am furat masina de acasa si am plecat la bar dupa ce am baut 2-3 beri am plecat la plimbare, am intrat in curba cu 170-180 am derapat am iesit de pe sosea am mers 100 metri pe camp dupa care m-am rasturnat de 4 ori numai in bot si in spate a venit masina. Rezultatul!!!

 

Chiar 170 nu cred cĂŁ aveai cĂŁ ai fi fost ÂşniĂžel :)

 

Oricum bine cĂŁ ai scĂŁpat ... la cum aratĂŁ maÂşina, pot spune cĂŁ ai avut noroc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.