Jump to content

papu84

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by papu84

  1. Hai sa va explic cum sta treaba ca vad ca tot scrieti aici fara sa stiti cauzele exact. Treaba sta in felul urmator. Sprancenele se aburesc, si automat se oxideaza banda pe care sunt fixate led-urile si rezistenetele + tranzistorul. Calculatorul de lumini detecteaza acest lucru ca "short circuit". Cand numarul de "short circuit" depaseste 60, calculatorul de lumini dezactiveaza permanent alimentarea. Atunci diversi "priceputi" trag un fir de la pozitii si alimenteaza fortat banda de led-uri care lumineaza "spranceana". De multe ori merge, dar nu pentru mult timp. Cine spune de "resoftare" stie ceva. Exista acel counter pt short circuit. Acel counter merge resetat fie prin resoftare fie cu tool32, treaba care dureaza 1 minut. Se da 0xff la parametrul reset_kurzschluss_sperre si gata Doar ca, cum v-am spus este o solutie provizorie. Ar trebui desfacut farul si etansat pentru a nu se mai umezi.
  2. mda... voi cei care lucrati la super bavaria mai mult decat sa deschideti DIS si sa urmati Test plan nu prea stiti. Crezi ca toti oamenii isi permit sa cumpere o bascula completa la e46? Intradevar nu tine cat unul original dar iti faci treaba cu el... Vrei calitate cumperi OEM dar nu scrie tu ca e "O mare tampenie" O mare tampenie este ca te duci la reprezentanta bavaria cu tampoanele de la motor rupte si te pune sa schimbi admisia apoi dme`ul pentru ca "vibratiile sunt din cauza ca dme`ul este defect" ... Multumim pentru sugestie oricum.
  3. Pt toata lumea. La e46 se pot schimba doar pivotii din bascult pt a nu mai schimba bascula cu totul. Se gasesc la piese auto, dati bascula jos, polizati putin cu flexu capacu de aluminiu care e turnat pentru a nu putea scoate afara pivotul, dati un ciocan si iese afara si-l inlocuiti cu altul nou e in jur de 70 ron unu. De sarit nu are cum sa sara afara pt ca e bagat de jos in sus dar va trebuie presa sau indemanare cu ciocanul cand il bagati sa intre drept. Si bucsa aia de pe bascula se schimba separat aia e vreo 100 de lei decat sa cumparati la set ambele bucse stanga/dreapta.
  4. papu84

    leduri e60

    dar nu clipesc my friend. Ele sunt alimentate in impulsuri de catre LMA (modulul de lumini) si nu se sincronizeaza frame-urile aparatului foto cu impulsurile pe care le primeste lampa pe led si de aia da impresia ca clipesc. Ele daca te uiti cu ochiul liber nu clipesc. Se poate seta intensitatea lor si din coding dar dupa ce se monteaza trebuie codat modului LMA pentru a nu da eroare in bord.
  5. revin dupa mult timp cu o solutie care functioneaza. La e46, desfaceti bordul, scoateti din bord mufa X11175 (este cea care are mai multe fire) pentru ca in cealalta sunt doar cateva, localizati pinul 19 (signal processed wheel speed sensor) acest fir vine din modulul abs si transmite bordului viteza de deplasare a autovehiculului si puneti pe acel fir un intrerupator care cand il apasati sa intrerupa acel fir. Cand veti apasa butonul vitezometrul va pica pe pozitia 0 nu va da nici o eroare in bord decapotarea va functiona din mers cand il apasati inapoi va porni si kilometrajul. super simplu.
  6. o intrebare am, cum adica nu ai reusit sa-l codezi pe masina ta ?
  7. -motor 1.8 complet -cheie, contact, imobilizator,calculator motor -acte ro valabile -oproape orice piesa....preturi neg!!!! tel. 0743336086
  8. eu cred ca nu o sa te tina mult. e plin de mecanici care repara turbine, dar nu stiu de capul lor. nu cred ca e cineva care sa o repare ca de fabrica asa ca prefer sa iau una second decat una "reconditionata" cu piese facute la strung sau din diverse kituri de reparatii pe care scrie garret (made in china) Eu pe probate vorbesc, am reconditionat-o cu 300 euro fluiera, si dupa 1 an s-a spart, am schimbat-o cu second cu300 euro si merge perfect, nu fluiera, nu consuma ulei.
  9. salut. uite, la tine ti-au centrat-o dar posibil sa fii dereglat supapa aia. E electrica sau cu vacum? pune pe cineva sa accelereze masina peste 2000 rpm si vezi daca se misca tija aia legata de supapa aia unde intra furtunu de vacum. Poate nu ai pus furtunul ala sau poate nu-ti face vacum acolo, poate ai scoasa vreo mufa ceva. In principiu pune pt inceput pe cineva sa accelereze si trebuie neaparat sa se miste axul. Ori la pornirea motorului sau daca nu cand accelerezi peste 2000. Ti-am atasat doua poze pt a vedea de care ax vorbesc.
  10. in constanta la cei de la ve ve ve reparatiiturbosuflante punct ro, linga pod.
  11. gresit! schema mai sus mentionata este o mare TAMPENIE. Daca e plasa rupta si e becu aprins in caz de accident sare airbagul din dreapta pentru ca da plasa eroare si atunci declansaza si daca nu-i nimeni pe scaun dar cu schema asta simuleaza ca si cum scaunul ar fii gol deci NU VA SARI AIRBAGUL PASAGER. Schema buna este o dioda , e buna aceea din schema doar ca rezistenta este de 32k ohmi pusa in paralel cu dioda. Schema aceasta simuleaza ca si cum cineva ar fii pe scaun deci airbagul sare. La un e60 faceti proba cu ambele scheme sa vedeti ca la prima schema daca va puneti centura in stinga nu va atentioneaza ca in dreapta, pasagerul nu poarta centura. cu schema pe care v-am spus-o eu trebuie sa tineti centura pusa si in dreapta chiar daca nu-i nimeni pe scaun pt ca vede scaunul ocupat.
  12. poate la seria 6 desi nu cred. La e46 sigur nu si nu cred ca daca la e46 care are prelata mult mai mica decat la seria 6 nu merge ar fii culmea sa mearga la 6 ....
  13. sal all. Nu sunt posesor de seria 6 dar m-am gandit ca poate va intereseaza o modificare pe care am facut-o cu un prieten la e46-le lui cabrio anume decapotare si din mers. Probabil de multe ori erati la semafor si v-ati gandit sa decapotati fiind o zii frumoasa cu soare , ati apasat butonul a inceput decapotarea si s-a facut verde la semafor. Cu asa o masina nu te injura nimeni dar se gaseste mereu unu sa claxoneze. Nu spun acum sa decapotati la 100 km/h dar la 20 km/h asa merge. Singura solutie cel putin la E46 pe care am gasit-o a fost urmatoarea. Am incercat sa codez modulul CVM fara succes. Are in coding o linie de unde ar putea fii dezactivata dar nu merge scris codingul pt modulul cvm. Singura solutie este una si mai simpla. Localizati modulul cvm (la e46 este in spatele soferului, pe usa din spate) E un modul alb, destul de mare. CVM Cautati firul de k-line (acel fir transmite viteza si vine de la instrumente. Dati acel fir la masa printrun buton pe care-l puneti intr-un loc accesibil. Cand vreti sa decapotati din mers tineti apasat acel buton si pe butonul de decapotare. Sugerez sa puneti un buton cu revenire nu unul on/off pt a nu uita dezactivata. Firul de K-line este la e46 alb cu rosu si punctat cu dunga galbena. Cred ca merge si la voi. Daca va intereseaza mai multe detalii o sa caut exact in autodata si va spun exact care e firul. Bafta
  14. sfat: mi sa stricat epuratorul, scotea fum, am zis ca e turbina, am demontat-o am dus-o la "reconditionat" la cta, super scule avea omu, a sablat-o a aranjat-o i-a schimbat una alta prin ea, total 300 euro. Cand am plecat mi-a spus sa schimb neaparat epuratorul de gaze. L-am schimbat, am montat turbina numai scotea fum dar fluiera. Inainte nu fluiera. Mi-a zis ca e noua de aia... A tinut fix pina cand intr-o dimineata am plecat cu ea rece si am dus-o in 4500 rpm si a plesnit. sa rupt direct axul. Am sunat la om si mi-a zis ca e normal pt ca am plecat cu ea rece in 4500 rpm. Eu cu turbina veche am plecat de sute de ori asa si n-am reusit s-o stric. Intradevar se uzeaza rau dar nu sa rupt axul cum a patit acum iar cu cei din germania cu 500 eur e poveste. Ce neamt iti cere piesa veche la schimb ?? Unde ati vazut voi sa dati piesa veche la schimb cand cumparati ceva cu adevarat NOU! Le sableaza si zici ca-s noi schimba una alta prin ele si le vand cu 500. In concluzie, eu aveam doar epuratoru infundat, am schimbat epuratorul mi-a centrat aiurea axu la turbina de fluiera, am stricat turbina si acum mi-am luat una de la dezmembrari cu 300 euro care nu fluiera deloc. Luati second ! Si joc au toate si noi daca sunt pt ca ele se centreaza cand intra presiune de ulei.
  15. este cum a zis el, are un bimetal inauntru si e inseriata cu alimentarea de la incalzirea diuzelor pt parbriz. Verifica sa vezi ca pe unul din fire ai +12v iar la diuze nu ai curent. Leaga firele in scurt si verifica sa vezi ca ai curent la diuze. Eu le-am legat in scurt acum 2 ani si functioneaza si acum deci ... merg legate pe direct (romaneste) )
  16. pune-o pe tester pt ca se aprinde si centura odata cu airbagul chiar daca nu ai plasa rupta. Posibil sa nu faca contact calumea vreo mufa la alt airbag deci dute la tester si vezi exact. bafta
  17. e buna schema. Verificat de mine pe tester la e46 si da scaun ocupat cu 33k si dioda in paralel si la E60 daca ai centura pusa in stinga si in dreapta nu bombane ca nu ai centura. Daca pui si in dreapta centura numai tzipa. Concluzia si la e60 vede scaun ocupat cu schema asta. Nu e buna schema cu 2 rezistente de 100 ohmi ! aia da scaun liber salut. Din cate stiu eu nu e senzor ci un fel de bimetal care da curent la incalzirea de la stropitoarele de parbriz. Parca asa-mi aduc aminte ca nici eu nu-l am. Sunt 2 fire si le-am cautat mai demult in autodata si senzoru e inseriat cu alimentarea de la stropitoarele pt parbriz. Verifica cu o lampa si ar trebui sa ai +12v pe unu din ele. Deschide capota si masoara tensiunea la incalzitoarele pt stropitoarele pt parbriz (probabil e 0) si dupa aia baga in scurt firele alea doua si o sa vezi ca ai alimentare pe incalzitoare. Eu am legat firele in scurt de vreo 3 ani si totul e ok.
  18. si mai simplu faci urmatoarea jmekerie. cauti un releu obisnuit (fara dioda) cauti firele de la inchiderea centralizata deobicei albastru/negru si alb/negru, (sunt 2 fire doar si pt inchis si pt deschis pt ca inverseaza doar polaritatea), cauti firul care vine de la maneta de unde dai flash (la e46 este alb) si faci urmatoarele: legi alimantarea releului de cele doua fire de la inchidere, iar de contactii releului legi asa: un fir care sa dea la masa si celalalt fir il legi de firul de flash. Cand vei inchide masina releul primeste curent, se inchide si da masa la firul de flash, in concluzie da un flash iar atunci follow me home se activeaza. Cand inchizi masina, aceeasi poveste. E posibil sa gasesti firul de la maneta de flash dar degeaba sa-l dai la masa ca nu merge (am patit eu) puneam lampa legata la - pe fir si nimic. Am zis ca nu e ala firu desi atunci cand tineam lampa pe fir numai mergea sa dau flash (nu pricepeam de ce) Cand am masurat rezistenta comutatorului in momentul in care am atins firul a dat flash (prin aparatul de masura) Am luat alt aparat de masura si am masurat intre bornele de la primul aparat (avea rezistenta de 1000 ohmi) In concluzie am adaugat si o rezistenta de 1000 de ohmi la firul care iese din releu si da masa pe firul de flash si a mers. cam asta e si eu zic ca e mult mai simplu si mai interesant asa (pentru ca poti seta si cat timp sa stea aprinse. Daca vrei poti coda modulul de lumini sa aprinda ce vrei tu, proiectoare, high beam, low beam plm sau angel eyes. cauti pe cineva care se pricepe sa umble cu ncs si gata. bafta
  19. poate o sa va para comic. Am avut pina acum 2 e46, ambele aceeasi problema. Piesa cu tepi. La unul a trebuit sa o cumpar la celalalt am reparat-o, dar daca va zic cum o sa radeti de mine. Mi-a spus cineva sa o scot si sa o fierb pina da apa in clocot 10 minute. Am zis ca glumeste. Zis si facut, am fiert-o si surpriza si-a revenit. La primul e46 a mai mers 2 zile, la al doilea merge de 1 an. Deci merita incercat.
  20. salut! din cunstintele mele daca ai cheia romb, cea cu lama nu se stinge ci trebuie resetat cu un tester (cred ca acesta este cazul tau), la cele cu cheie cartela se stinge singur. Nu vb din auzite, am facut eu si merge dar tre sa fii atent cum pui dioda sa fie exact cum ti-am zis altfel nu merge.(eu am folosit o dioda exact ca cea din poza, aia neagra, demontata de pe o placa cu piese) Eu azi am montat la un E60 2004 (cheie romb) si la un E60 cheie cartela. la E60 cheie cartela cel cu modulul ala de tre sa pui 2 rezistente dupa ce am pus rezistentele si am bagat mufa dupa vreo 20 secunde s-a stins becu de la airbag, a ramas doar ala de la centura. Cand am luat complet contactul si l-am pus s-au stins toate becurile in schimb la E60-ul cu cheie romb a trebuit resetat cu testerul. Tu cum ai? ai modulul ala pe care scrie SBE ? cu fir albastru si alb? la ala cred ca trebuie pus testerul. Si inca ceva. Pentru cei care o sa intrebe acum "Dar mai sare airbagul daca lovesc masina?" raspunsul meu este: Cred ca da. Eu la masina la care am facut problema aprea din cand in cand. in principiu plasa era buna dar erau momente cand dadea eroare. Am taiat panglica si am masurat cu un aparat de masura firele. Am masurat extremele dupa care firele din mijloc. Intre extreme cu scaunul neocupat aveam in jur de 800 ohmi. Cand se punea cineva pe scaun scadea pe la 300 ohmi. La fel si cu circuitul al doilea adica firele din mijloc. La inceput am pus fix resistenta de 800 pe ambele circuite si s-a stins becul. Dar eu cred ca cu rezistenta de 800 modulul spunea ca nu e nimeni pe scaun. Din moment ce atunci cand se asaza cineva pe scaun rezistenta scade in jur de 300-400 de ohmi (depinde de greutatea celui care se asaza) eu punind rezistenta de 150 ohmi simuleaza ca scaunul este ocupat. Din pacate masina la care am montat avea dezactivat bip`ul de la centura ca sa-mi dau seama daca vede scaunul ocupat sau nu. Voi posta maine si pozele cu modulul ala transparent si cum am lipit firele. Puteti si voi eventual sa masurati rezistenta plasei cu/fara pasager si puneti rezistenta in functie de valoarea pe care o masurati cand scaunul este ocupat. Majoritatea plaselor nu sunt intrerupte permanent ci au momente cand se intrerup asa ca eu crec ca veti puta masura valoarea. P.S. la modelul LCI, cel cu modul transparent dupa ce am taiat panglica aia mi-au iesit ochii pina sa masor pt ca panglica aia trebuie bagat un cutter in ea, luat plasticul de pe traseele alea si razuit usor ca sa faca contact cu aparatul de masura. Primul circuit este intre extreme si al doilea este intre cele din mijloc. Succes!
  21. Probabil ca foarte multa lume are probleme si are becul de la airbag aprins din cauza plasei de pe scaunul din dreapta (cantarul) care vede daca este cineva pe scaunul din dreapta, daca este activeaza airbagul, daa nu este, airbagul nu sare. De cele mai multe ori acea plasa se intrerupe. Se poate anula eroarea din bord. La E46 va uitati sub scaunul pasager unde gasiti un modul intr-un capat are 3 fire in celalat capat 2 fire (albastru alb) Firele albastru si alb se duc in scaun. Acelea sunt firele de la plasa de la scaun. Taiati firele care ies din scaun, scoateti mufa din modul (mufa cu firele alb si albastru) cumparati o rezistenta de 200 ohmi si o dioda. lipiti dioda cu dunga gri spre firul albastru si inseriati rezistenta de 200 ohmi cu dioda si lipiti-o de firul alb. Bagati mufa in modul si gata (la E46 facelift) se stinge becul singur, la e46 model mai vechi trebuie tester. Acest modul este la mai toate modelele bmw si schema functioneaza si la E60 (am incercat eu) Sunt si modele de E60 (LCI) sau cele cu cheie cartela. La acele modele nu gasiti sub scaun modului acela. Trebuie sa va bagati sub scaun, desfaceti un pic pielea (are niste cleme pe partea din spate a scaunului) si acolo gasiti modulul (este imbracat intr-un silicon transparent si in el intra o panglica din plastic cu 4 fire. Taiati panglica aia, scoateti mufa cu tot cu modulul acela transparent. Aveti nevoie de 2 rezistente de 150 ohmi. Modulul acela are 2 canale care sunt in felul urmator. Extremele sunt un canal si cele din mijloc alt canal. Cu un cutter taiati siliconul acela astfel incat sa aveti acces sa lipiti rezistentele. Lipiti rezistentele in felul urmator. Prima rezistenta lipiti-o intre extreme cea de-a doua pe pinii din mijloc (acolo unde venea banda aia de plastic) Asta e tot. Resetati modulul airbag si gata.
  22. paul are dreptate. Cel putin la seria 3 si 5(nu e60) la E60 se poate programa din idrive dar se si deschid usile cand scoti cheia din contact. La modelele mai vechi in schimb, de inchis se inchid dar de deschis trebuie sa actionezi manerul de 2 ori pentru a iesi, o prostie.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.