Jump to content

ady23

Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ady23

  1. Proprietarul nu a fost deloc in regula ! Am fost la el, am vazut masina si ne-am inteles la 23000, pretul fiind la inceput de 23700 ! I-am platit impozitul la primarie ca un fel de avans (joi) pe tot anul ca sa fie sigur ca o iau, urmand sa vin sambata dimineata cu cei 23000 la cat ne-am inteles si sa plec cu masina ! Dar...surpriza !!! A doua zi ma suna sa-mi spuna ca nu mai vinde masina ca nu-l lasa nevasta ! Asta a fost...o experienta de neuitat ! Mi-a returnat banii dupa 4 zile si si-a bagat masina la vanzare iar, insa de data asta la 27900, 530 xDrive !!! In concluzie...nu vrea s-o vanda ! Oricum , la o saptamana dupa patania asta am gasit ce vroiam, 530d cu dotari mai mult decat decente. O sa pun imagini dupa ce termin cu alergatura inscrierii . Bafta tuturor !
  2. Salut. Multumesc pt ajutor ! imi poti da mai multe detalii despre acel 535xd al prietenului tau ? Ceva poze... optiuni, eventual un link daca e pe undeva la vanzare ? In legatura cu previzionarea & diagnoza o sa te anunt dupa ce o sa vb cu proprietarul masinii. Cu toate ca mi-e greu sa cred ca in 6 ani a facut doar 101000 km si oricum bugetul meu e undeva in jurul a 22 de mii euro, deci greu de crezut ca va lasa 1900 din pret, eu totusi incerc sa-i propun un pret ! Daca ma inteleg cu el la pret poate mergem impreuna sa o vedem sambata asta daca ai timp ! Bafta
  3. Buna ziua . De curand am decis sa revin la vechea dragoste si anume BMW ! Am rasfoit cat am putut dupa o masina care sa aiba dotari cat mai multe, ca sa nu plang dupa bani mai tarziu ca ce as fi putut cumpara si, m-am oprit la asta, 530 xDrive Inca nu am vorbit cu proprietarul pentru ca as vrea sa va cer si voua o parere referitor la aceasta masina ! Merita banii astia ? Astept parerile voastre. Multumesc. (Scuze daca nu am postat unde trebuie )
  4. Reinitializare trapa E60, vedeti aici :
  5. Salut ! Pretul cerut de cele doua firme e de-a dreptul halucinant !!!!! Daca tu chiar vrei sa-l pui nou, cumpara-l din afara tarii, de exemplu prin America, modulul nou e undeva la 2100 $, adica aprox.63 de milioane ! Sfatul meu e sa cauti si masini scoase la dezmembrari si o sa iesi infinit mai ieftin, indiferent de ce alegi, doar modulul sau navigatia completa cu ecran si toate cele ! Upgrade-ul cu navi profesional e o alta varianta buna chiar daca e SH si merge, insa tot nu o sa iesi mai jos de 2000 de euroi ! O alta varianta e sa-l cauti pe Ebay, 100% il gasesti, ori modulul ori navi profesional complet ! Bafta multa si anunta-ne ce rezolvi ! Vezi ca pe soseaua colentina e un e60 la dezmembrat, de la intersectia cu avionul mergi inainte spre europa, nu mai stiu exact unde ca am vazut un anunt acum 2-3 saptamani, cred ca e pina in carrefour !
  6. Vand borna minus cu IBS (intelligent battery sensor) originala, pentru BMW E60, noua, nemontata pe masina niciodata ! Am luat-o pt.masina mea si nu se potriveste, mufa IBS-ului e diferita, este pentru modelul cu facelift nu pentru anul 2004 cum e masina mea ! Pret 500 ron.
  7. Esti norocos ca ai gasit un electronist bun care sa-i dea de cap electronicii la E60 ! Sunt foarte rari baietii astia, aproape inexistenti ! In general la probleme de genul asta, vrem nu vrem, ne indreptam spre reprezentanta ca ultima solutie, si acolo stim cu totii ce urmeaza sa se intample masinii si buzunarului bineinteles ! Nu cred ca se supara cineva ca ai pus datele de contact ale baiatului, sa speram ca o sa rezolve multe din problemele pe care le intampinam multi dintre noi pe partea electronica. Garantat ca pe acest forum isi va gasi o gramada de clienti, suntem foarte multi cu probleme la partea electronica a masinii. Bafta.
  8. Salut ! Vreau sa modific garda la sol a masinii mele 525d E60 din 2004, are suspensie sport, e foarte joasa si vreau sa o ridic cu cativa cm ! Am gasit la un coleg de forum exact opusul problemei mele, el are 535d E60 din 2004 si vrea sa o coboare cativa cm, e mai inalta decat a mea cu 4 cm ! Intrebarea mea si a lui evident, e daca putem schimba arcurile de pe masina mea pe a lui si invers. Merge modificarea asta facuta de pe 525 pe 535 si invers ? Daca operatiunea asta e posibila in ce consta, doar in schimbarea arcurilor sau mai sunt si alte chestii de schimbat, ca amortizoare sau ceva de pe la articulatii ? Multumesc !
  9. Asta e boala veche la E60 diesel ! E si ceva sperietura pt. ca prima idee care-ti vine in minte cand vezi uleiul sub admisie, e ca a cedat garnitura de chiulasa, si atunci e jale, cheltuiala mare si masina in service o saptamana! Nu pierde mult ulei pe la admisie, sunt doar scapari de vapori de ulei din motor, deci nu o sa gasesti balta de ulei sub masina niciodata din cauza admisiei, cel mult vei avea toata zona de sub admisie umeda de ulei in permanenta ! Eu am schimbat garniturile admisiei de doua ori,(sunt 12 garnituri a 8-9 ron buc.) in speranta ca nu va trebuii sa cumpar alta admisie, insa fara rezultat, a continuat sa fie umeda zona de sub admisie dupa 2-3 saptamani de la inlocuirea garniturilor. Am cumparat alta galerie de admisie si acum totul e ok, uscat, sunt deja doua luni de cand am schimbat-o si nu se mai prelinge ulei (vapori de ulei) de la admisie ! Scumpa operatiunea (21 de milioane cu montaj inclus) dar alta solutie nu era ! Incearca intai cu inlocuirea garniturilor si verifici saptamanal sa vezi daca mai apare umezeala! Daca problema persista n-ai alta solutie decat inlocuirea galeriei de admisie ! Bafta.
  10. La ce explicatie ai dat referitor la problema pe care o intampini, iata si raspunsul la fel de explicit : SCHIMBA MODULUL DE LUMINI !!! Si totusi...ar trebuii sa detaliezi ce probleme intampini cu modulul audio ! De ce ??? Pentru ca tu cauti aici pe forum o rezolvare mai ieftina (reparatie) inainte de a da 4-5 sute de euro pe un modul audio + undeva inspre 100 euro pt. resoftare + manopera ! Modulul audio daca e schimbat, trebuie resoftat (scris), numai la reprezentanta, nimeni altcineva nu ti-l resofteaza ! Eu am E60 si cred ca la fel si tu, am avut si eu probleme cu modulul audio si tocmai de asta "ma bag si eu in seama cu tine", in cunostinta de cauza ! Simptomele unui modul dus sau pe duca pot fi o gramada, de exemplu : - sunet neclar - nu se aud toate boxele sau nu se mai aude niciuna - nu se mai aude stereo - se aude o bazaiala-gajaiala in boxe - intrerupere repetata a sunetului - volumul ramane blocat pe minim sau maxim neputand fi modificat nici de pe volan nici de pe bord etc... etc... etc... Probleme pot fi multe, unele putand fi remediate fara a fi schimbat modulul audio ! Daca sunt prezente 1-2 din problemele enumerate de mine mai sus, se pot remedia la un electronist bun, daca sunt mai multe, probabil ca trebuie sa schimbi modulul ! Tocmai de aceea, user-ul ANI ti-a solicitat probabil mai multe detalii, si din aceeasi cauza (pt. ca nu ai dat detalii) nimeni altcineva nu s-a obosit sa-ti dea o mana de ajutor ! Asa ca...detaliaza daca vrei sa primesti sfaturi sau indrumari spre rezolvarea problemei tale !!! Imi cer scuze ca m-am bagat in seama si promit sa-mi fac si cont pe farcebook asa ca sa intru si eu in randul lumii !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  11. Am lasat-o la ei dimineata la 9 si am fost s-o iau a doua zi dupa ora 10. Initial mi-au spus ca va fi gata in aceeasi zi dupa ora 15, dar nu a fost asa, m-au sunat sa ma anunte ca a dat o eroare si a trebuit sa o ia de la capat cu resoftarea .
  12. La E60 am schimbat eu modulul de lumini, 1800 ron, si a trebuit sa-i fac si resoftare, 228 ron ! La E39 cred ca e mai ieftin si sunt sigur ca trebuie si resoftare dupa instalarea noului modul ! Exact, asa face si asta. Cam cat costa modulul de lumini are cineva idee? Si cum se poate verifica daca e asta? Modulul e 1800 ron pt. E60, dupa care obligat trebuie mers la reprezentanta pt. resoftare ! Eu l-am schimbat pt. ca facea figuri cu ledurile de la faruri si angel eyes-ul ! Inca o chestie, la reprezentanta nu accepta sa vi tu cu modulul in brate si ei sa-l monteze ! Eu l-am montat pe cel nou acasa si am mers la ei doar pt. resoftare ! Dupa resoftare merg perfect toate luminile, acum imi citeste si MP3, inainte nu mergeau decat cd-uri normale audio, grafica si culorile iDrive-ului s-au schimbat, deci e mai bine dupa resoftare ! Bafta !
  13. In primul rand mergi la un tester ! Am avut si eu o problema cu luminile dar nu stiu daca e la fel la E39, eu am E60 ! Dupa ce am schimbat modulul de lumini nu mi-a disparut problema decat dupa ce am facut resoftarea modulului de lumini (de fapt a fost o resoftare totala a masinii) ! Modulul nou nu va face nicio schimbare daca nu e reprogramat, cel putin asa e la E60 ! Mergi la un electrician priceput care sa aiba si tester, daca o duci la reprezentanta verdictul imediat va fi "MODUL LUMINI ARS", si e posibil sa nu fie din cauza modulului, posibil sa ai vreun scurt circuit pe undeva ! Incearca sa iei legatura cu "Robert_TAU" sau "frick" pe acest forum, sunt baieti de nota zece si se pricep la electrice-electronice pt. BMW-uri, sunt sigur 100% ca au rezolvarea problemei tale ! Bafta !
  14. Nu e atat ! La motor de 2500 cmc (2497) este 936 ron! Achitat inainte de 31 martie e 842 ron !
  15. O sa aveti o surpriza cand veti merge sa va achitati impozitul pe 2011, adica o sa platiti si o diferenta din anul 2010, din luna iulie de cand a intrat legea in vigoare pina la sfarsitul anului ! Eu in 2010 am achitat in februarie impozitul integral, pe tot anul ! Ieri am fost sa achit impozitul masinii pe 2011, si, surpriza !!! Mi-au cerut o diferenta de plata la impozit pe anul 2010 de 234 ron, si pe anul 2011 noul impozit e 936 ron (daca se achita pina la 31 martie e 842 ron cu reducerea de 10% inclusa) ! Pentru diferenta din 2010 nu am primit nicio instiintare ca as mai avea ceva de plata, si nici nu m-am interesat pt. ca stiam ca am achitat integral ! Mentionez ca masina mea are motor de 2497 cmc. Deci........Romania te iubesc !!!
  16. Poti sa incerci dar nu prea cred ! Pe mine m-a lasat bateria in octombrie cand erau temperaturi de peste 10 grade, mi-a facut ceva figuri intr-o zi si a doua zi nu a mai pornit. Schimba-i releul si bateria, dupa asta trebuie sa porneasca. Bafta.
  17. Sebastian, vorbim mai tarziu ! Ai pornit o furtuna cu acest topic si tocmai de aceea eu ma retrag si las pe ceilalti sa umple pagini cu opinii sau replici taioase, nu are sens sa ma implic in discutii fara sfarsit , mai avem si treaba de facut nu doar sa ne intepam pe forum ! Nu am pretins, nu pretind si nu o sa pretind niciodata ca sunt atotcunoscator, eu vorbesc din probleme reale pe care le-am intalnit in acest domeniu si sunt departe de a fii o enciclopedie auto ! Las pe altii sa dea sfaturi si indrumari ! Bafta tuturor nervosilor !
  18. Esti pe langa total ! Foarte bine ca ajuti omu', e un lucru bun ! Te-as sfatui sa renunti la apelativele astea cu trimitere la varsta ! Nu de alta dar, usor-usor, o sa cazi in penibil ! Tu crezi ca pe un forum conteaza varsta, ce facea unu' cand celalalt se juca cu pootza in tarana, etc ? Daca nu stii, iti spun eu, nu conteaza !!! Tot ce conteaza e informatia ! Iar fiecare are dreptul sa analizeze si sa aleaga ce crede ca e mai bine pentru el, din tot ce citeste ! Sa nu mai spun ca, la cei 30 si ceva de ani ai tai, vorbesti de parca ai avea 60, mai ai putin si ceri sa ti se vorbeasca cu domnu' iar toti cei sub o anumita varsta sa nu aiba dreptul sa te contrazica pe tine, ca tu esti mare, ti-a cumparat masina singur si tocmai de asta te pricepi cel mai bine ! :twoup: In penibil cazi tu pt. ca te bagi unde nu e cazul ! Aha, si tu cine esti ??? Avocatul acestui forum ??? In fine, nu ma mai contrazic ca e pierdere de timp ! Concluzia e ca decat sa dai un sfat cuiva, mai bine te abtii ! Faza cu domnu', deja bati campii si vorbesti sa te aflii in treaba, nu ti-am cerut parerea si nu am cerut nimanui sa mi se adreseze cu apelative gen DOMNUL ! Dar asta nu inseamna ca poti sa-mi vorbesti de sus nici tu nici altii ! Acum faci ancheta??? Imi verifici user-ul ??? Vrei sa vorbesti cu mine, spune, si ne auzim la un telefon daca ai ceva de spus, nu mai face pe justitiarul ! Si da, mi-am cumparat masinile singur, care e problema ??? N-ai loc de mine ?
  19. Esti pe langa total ! Eu doar i-am dat cateva sfaturi inainte de a cumpara masina ! Ca ala mic e intepat, asta e alta problema ! Citeste acest topic de la inceput inainte sa tragi concluzii !!! Cu omul am vorbit si chiar am sa merg sa vad o masina pt. el pina ajunge el in Bucuresti, asa ca ...relax !!!
  20. Te inseli amarnic: 1. nu exista piese originale de foarte buna calitate. Ci doar piese originale si atat. Nu sunt mai multe feluri! 2. asta cu masina premium e o prostie! Un Logan e mult mai fiabil decat un BMW! 3. galeria de admisie eu am gasit-o cu 2050lei noua, dar 150lei peste pentru reprezentanta nu e decat in buzunarul lor. 4. un injector nu costa atat, eu ti-am zis ca l-am gasit nou cu 1380lei. Zi-mi si mie in link-ul asta http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/Seda..._injector_line/ ce scrie la piesa nr. 8. Cumva Remanufactured ? 5. Si daca galeria mea cumparata cu 450 lei second e in stare impecabila esti invidios? 6. Indoielnica privinta -> Daca nu ai cumparat de la Groza Dan si incercat piesele nu ai ce comenta pentru ca nu stii. 7. Sa stii ca multe piese noi sunt reconditionate de firme sub licenta BMW -> cutii de viteze, motoare, injectoare, turbine etc. Nu am nimic cu tine ady23 dar traim in lumi diferite: tu ai un E60 si presupun ca te duci la reprezentanta, oamenii te mint frumos pe banii tai (mai multi decat limita bunului simt) iar eu imi schimb singur piesele. Concluzia o tragi tu. @IulianC, nu vreau sa intru in polemici cu tine pt. ca am o varsta si nu ma cert cu copiii, si dupa cum chiar tu spui , traim in lumi diferite ! Eu fac parte din lumea alora care nu-si cumpara masina ca sa impresioneze vecinii, prietenii sau fetele pe la scoala, si spre deosebire de tine eu masinile le-am cumparat singurel prin forte proprii, fara sa cer bani de la mamica si taticu' ! Cand tu aveai 3 ani eu aveam permis de conducere si propria masina, deci sa-mi tii tu lectii pe teme auto...mai gandeste-te baietica !!! Dar esti mic si mai ai de invatat, te inteleg, se vede ca habar nu ai ce inseamna o masina premium ! In alta ordine de idei, piesele originale sunt facute de BMW, si de cele mai multe ori sunt de cea mai buna calitate ! Urmeaza producatorii agreati, doar firme de renume , nu orice guster e primit in randul producatorilor pt. compania BMW, deci acces au producatori renumiti care fac piese de o foarte buna calitate iar preturile nu sunt mici !(asta asa pt. cultura ta generala) Engleza ta se pare ca e....la faza de invatacel, REMANUFACTURED = RECONDITIONAT pe romaneste, limba romana cred ca o stii, daca nu, spune-mi si o sa-ti trimit un DEX , ca sa ai o descriere exacta a ce inseamna RECONDITIONAT !!! Sa fiu invidios pe tine pt. ca ai luat o piesa dezmembrata de pe cine stie ce cazan ??? HA HA HA HA HA ! Hai ca esti glumet ! Din partea mea poti sa o lipesti si cu scotch sau sa pui si ceva canepa la galerie si la baia de ulei ca sa nu mai curga, ca tot iti place sa te joci de-a mecanicu' ! Reprezentanta o vizitez doar cand e ceva deosebit legat de electronica, altfel nu calc pe acolo, am unde merge stai linistit, prefer sa se murdareasca altii in timp ce eu imi beau cafeaua !!! Intre timp, tu baga-te pe sub masina, mai ai multe de invatat baiete ! Stii macar in ce consta reconditionarea unei turbine sau a unei cutii de viteze ??? Hai sa te luminez eu : in primul rand reconditionarea se face doar unei piese vechi, schimbarea tuturor pieselor din INTERIOR cu alte piese, doar carcasa veche ramane din ce a fost, acest procedeu se numeste RECONDITIONARE !!! Si pt. bagajul tau de cunostinte, piesele noi nu se reconditioneaza, doar piesele vechi, si, o piesa reconditionata, nu va fi niciodata ca o piesa noua, poate doar estetic, e bine sa stii si asta, poate o sa-ti fie de folos pe viitor ! In legatura cu Groza Dan, e adevarat,inca nu am cumparat de la el pt. ca nu stiu provenienta pieselor pe care le vinde si nici nu il cunosc ! El e din Cluj iar eu din Bucuresti, deci nu am cum sa vad ce vinde, si oricum, sunt obligat sa cumpar de la el ??? Deci, nu-mi spune tu mie ce am de comentat sau ce nu !!! Si la final, iti recomand sa iesi macar o jumatate de ora zilnic pe faleza, ca e pacat, doar esti din Constanta si ai marea langa tine, si sa tragi mult aer in piept, poate-ti mai revii si nu vei mai fi asa nervos si intepat, doar esti baiat tanar si nu vrei sa-ti creasca tensiunea de la varsta asta sau sa-ti plezneasca cine stie ce prin cap !!! Am tras si concluzia, cred ca mai tarziu, cand vei devenii baiat mare, o sa fi un fel de GURU pe teme auto, vad ca esti pasionat ! Pina atunci, si chiar dupa, baiete, respecta-i pe cei din jurul tau !!! Bafta si sa fi cuminte !
  21. Prietene, cel care a pornit acest topic a cerut sfatul tuturor celor care il pot ajuta si a vrut sa afle si partile mai putin placute ale acestui model BMW ! Asa ca nu te mai zbarlii la noi, n-ai de ce ! Fiecare face ce vrea cu banii proprii si isi cumpara ce vrea ! Faza cu aberatul...cred ca tu aberezi aici ! Piesele astea muuult mai scumpe pe care majoritatea dintre noi le cumpara, sunt de fapt piese originale de foarte buna calitate, ceea ce mi se pare logic pt. o masina premium cum este E60-ul !!! Intradevar, o galerie de admisie costa in jur de 2200-2500 ron, un injector costa peste 2200 ron, si lista poate continua mult si bine ! Dar , se pot gasii si piese mai ieftine ca de exemplu cineva din constanta, a cumparat o galerie de admisie cu 450 ron (insa e second hand), sau injectoare cu 1380 ron (indoielnica provenienta), insa in cel mai fericit caz un injector nou original, nu SH sau refurbished (reconditionat), costa de la 2200 ron in sus ! Ti-ai pus vreodata intrebarea cum de se vand piese "NOI" aberant de ieftin ??? De piese reconditionate ai auzit, sau facute prin cine stie ce garaj in Voluntari sau in cel mai fericit caz prin China probabil ? Asta la fel e problema fiecaruia ce piese isi pune pe masina, din gunoi sau din reprezentanta e treaba fiecaruia, chiar nu ma intereseaza aspectul asta, ideea e ca E60 nu e o masina ieftina si nici nu are piese ieftine ! Eu de exemplu ma gandesc la SIGURANTA FAMILIEI MELE SI A MEA, si nu-mi permit nici cel mai mic risc sa pun cine stie ce piesa de calitate si provenienta indoielnica ! E60-ul e o masina frumoasa care mananca bani frumosi ! Daca o cumperi doar pt. impresia artistica, atunci da, poti sa bagi in ea piese si de la dezmembrari, la urma urmei ce conteaza, doar impresia lasata vecinilor si cunoscutilor !!! In concluzie, eu si cativa din colegii de forum (vezi mai sus), vrem sa-i expunem omului care vrea sa cumpere acea masina, adevaratele probleme ale acestui model BMW, care apar mai devreme sau mai tarziu, nu doar partile frumoase, ca are nu stiu ce monitor in bord sau ca-ti spune sa virezi la dreapta, sau ca ce tare e cu pachetul M si jante pe... 27 ! Ca o cumpara sau nu, e treaba si banii omului, el a cerut sfaturi pro si contra , si cativa dintre noi , oarecum, ii acordam un fel de "consultanta" gratuit, pro sau contra ! Bafta si mult noroc !
  22. Nu trebuie sa-ti faci griji ! O dai pe cea veche jos si pui alta noua, simplu. Trebuie sa tii cont ca bateria noua sa aiba acelasi amperaj ca cea veche si daca se poate sa fie o firma buna, Varta, Bosch...etc Eu am schimbat bateria la E39 si la E60 fara probleme, a trebuit doar sa reglez data, ceasul si reglajele cd-ului, (la E60 e necesara o resoftare dupa) in rest toate au ramas la fel, nu se pierde si nu se arde nimic, doar sa nu pui bateria invers si sa nu lasi firele sa atinga parti metalice la masina !
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.