Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov) ×

Dacă am pus ulei peste nivel ce se poate întâmpla? Am completat ulei și din greșeală am pus prea mult? O să atașez poză

Recommended Posts

Asta nu cred ca are joja, asta-i? Ce vezi afisat acolo este ultimul litru de ulei din motor. Adica daca vezi ca afiseaza minim inseamna ca in motor mai ai vreo 3 L de ulei. In principiu ai pus cam 250ml peste limita. Cand pui prea mult zice  legenda ca se fac bule in ulei si nu se mai lubrifiaza corect motorul din cauza lor.

Teoretic 250ml peste maxim nu cred ca vor face nimic motorului mai ales daca iti consuma 1L/1000km cum e moda la BMW.

Eu personal as desface busonul si as scurge 300ml de ulei din motor sa fiu sigur.

1 hour ago, Daniel Susan said:

M am uitat pe joja și e ok nivelul, senzorul e defect 

Masina era dreapta cand te-ai uitat?

Sau era pe bordura ridicata?

5 hours ago, Nym said:

Cand pui prea mult zice  legenda ca se fac bule in ulei si nu se mai lubrifiaza corect motorul din cauza lor.

As vrea sa vad/inteleg si eu folclorul acela.. Un link de web primesc.

Pe de alta parte, nu se explica. De ce ar face bule? Poate doar din folclorul habarnist de pe net.

In schimb, raspuns real si efectul real este ca uleiul pus peste nivelul de pe joja sau prea mult in motor afecteaza simeringurile iremediabil.

... Si nu vrei sa te apuci sa demontezi un motor bun pentru niste simeringuri stresate! ...dintr-o banalitate, exces de zel sau "pune sa fie".. ca'n folclor..

Sefi, eu cred ca am dat raspunsul complet. Se poate bifa in dreptul meu? 😉

PS. Era un topic cu multe multe pagini prin 2020 despre acelasi lucru si aproape aceiasi masina..

35 minutes ago, bimmer90f30 said:

De ce ar face bule?

Am citit si eu mai demult despre asta. Daca nivelul de ulei ar fi prea sus (dar asta inseamna destul de mult ulei in plus, sa zicem de la 1 L in sus sau ceva de genu), atunci arborele cotit (ma rog, "coturile" arborelul cotit 😀) in timp ce se roteste, ar lovi in ulei, si astfel ar crea un fel de spuma.

Am gasit articolul asta "Engine Oil Aeration" https://www.drivenracingoil.com/blogs/news/engine-oil-aeration-what-is-it-and-how-can-you-prevent-it 

• ce stiam eu se incadreaza la "Improper Oil Levels - overfilling"
  • dar sunt si alte cauze, interesant...

Erau niste rusi pe Youtube care faceau ceva teste cu bai de ulei confectionate din plastic transparent (bai de ulei de motor, cat si carcase de cutii de viteze, acolo unde se poate acest lucru), ca sa vada cum se comporta uleiul la temperaturi foarte joase (cat de vascos e, etc...). Poate am gasi ceva similar pt acest "overfilling", dar nu am avut timp sa caut.

• Like 1

2 hours ago, Daniel Susan said:

M am uitat pe joja și e ok nivelul, senzorul e defect 

Ce înseamnă "ok" ? Unde e nivelul mai exact ? Cand pui exact cat scrie la carte ,nivelul pe joja este intre min și max ,exact la jumătate .