Jump to content
Intalnire BMW Club 12-14 Decembrie 2025 - Resort 7 Crai, Zarnesti (Brasov). Hai si tu cu noi la intalnire! ×

E90 Problema dpf sau senzori defecti ?

mdr0303

Recommended Posts

Salutare, la un e90 fata erori dar cu aceste valori pe ISTA la relanti sunt senzorii defecti sau dpf ul?

masina se conduce ok.

* Backpressure Sensor (before turbo):  0 mbar
 * Exhaust Temp Sensor (before cat): -50°C
 * Exhaust-gas backpressure: 1 mbar
 *Mileage since regeneration :      10484.00 km

On 8/20/2025 at 12:33 AM, mdr0303 said:

Salutare, la un e90 fata erori dar cu aceste valori pe ISTA la relanti sunt senzorii defecti sau dpf ul?

masina se conduce ok.

* Backpressure Sensor (before turbo):  0 mbar
 * Exhaust Temp Sensor (before cat): -50°C
 * Exhaust-gas backpressure: 1 mbar
 *Mileage since regeneration :      10484.00 km

Din ce an e masina aceea? Ce motor are?

• RedCap changed the title to E90 Problema dpf sau senzori defecti ?
  • 2 weeks later...

Pe ce ne bazam cand spunem asta?

Cand am inttebat ai-ul lui google, BMW Euro 4 standard vs Euro 5 standard pollution level asta am primit ca raspuns, care mi se pare cat se poate de valid si real..:

"

5

Euro 5 standards introduced significantly lower Nitrogen Oxide (NOx) limits for both petrol (60 mg/km vs 80 mg/km in Euro 4) and diesel cars (180 mg/km vs 250 mg/km in Euro 4). A key difference was that Euro 5 mandated the use of Diesel Particulate Filters (DPFs) for diesel engines, which were not required under Euro 4, to further reduce particulate matter emissions. For petrol engines, Euro 5 also introduced a particle limit for direct injection engines and tightened the limits on other pollutants like Carbon Monoxide (CO). "

M47 nu avut montat DPF decat ca optional. Ceeea ce este precum dintii gainei.. extrem de putine; nestiute.

Apoi daca o masina este Euro 4 in certificat.. si are si motor N47 filtrul ala nu face nimic conform normei de filtrare.

Eu am M47 fara filtru DPF si e Euro 4. Trece testul de noxe de cand il am pentru norma din care face parte. 

Daca un N47 e norma Euro 4 filtrul nu face mare lucru cum am zis mai sus..

Daca e Euro 5 atunci da, trebuie sa fie functional.

Euro 4 a fost introdus in Ianuarie 2005 si a devenit obligatoriu din 2006 Ianuarie.

Euro 5 introdus in Septembrie 2009 si obligatoriu din 2011.

BMW a urmat trend-ul, s-a conformat si a echipat masinile dupa cum a considerat.. si a pus pe stalpul masinii.. 

@mdr030303 pune o poza de pe cu eticheta unde e trecut detalii despre motor, culoarea vopselei, etc.

Edited by bimmer90f30

Norma Eu4 a fost introdusa pe E46 320d prin 2004, evident ca nu avea dpf. E90 320d a continuat traditia pana prin 2006 cand s-a adaugat dpf.

De ex E60 520d m47 sunt Eu4 si au toate dpf

Bmw a tot adaugat elemente de filtrare pe evacuare.

Vezi in ista ca pana si valorile de contrapresiune sunt diferite la dpf pt m47 si n47. N47 este mai restrictiv.

Diferenta intre Eu4 cu dpf si fara dpf e faptul ca in cazul dpf acesta retine fumul ( particulele de funingine).

Desigur ca poti trece itp daca opacitatea masurata este sub cea din lege.

14 minutes ago, v@sy said:

De ex E60 520d m47 sunt Eu4 si au toate dpf

Daca au avut filtru DPF toate E60 M47.. cum se face ca nu sunt topicuri aici cu probleme la DPF cu M47? ...Sau alea au fost facute prea bine (filtrele..) ca sa fie probleme.. sau nu au avut fizic? Si de ce doar E60 M47? Nu au mai pus si alte motoare diesel pe E60, de alte capacitati? 😁 Au vrut sa chinuie doar motoarele de 2 litri.. 😀

Ce fel de DPF au avut E60 toate au venit echipate cu DPF?.. 

Mai toate topicele au probleme cu DPF cu N47 in caz ca ti-a scapat...

(..au avut filtrul doar pe hartie..)

Norma trecuta pe stalpul masinii reprizinta gradul de noxe filtrate de filtru. Aceiasi norma trebuie trecuta adica corespunda in certificat. Nimic altceva. Putem ...fabula pana in zori de zi.. daca nu ne dam seama cum stau lucrurile pe etichetele puse de fabricant..

Ca si nota adiacenta.. si E90 meu.. ista si inpa zic ca ar trebui sa am filtru dpf, dar nu are fizic pentru ca eticheta de pe stalp spune ca e norma Euro 4 asa cum a fost stabilita atunci. Si de acolo valorile care imi aduc aminte ca le vedeam si eu in ISTA... De aceea l-am intrebat pe autor din ce norma face parte masina.

Asta e raspunsul de la care se pleaca.. nu echipari..

Edited by bimmer90f30

Nu stiu de ce au fost echipate cu dpf toate E60 m47, iar E90 doar unele. Incepand cu 2004/2005 toate E60 diesel au dpf. Dpf urile pe N47 sunt mai restrictive.

Iti scapa un lucru: daca masina nu are dpf( sa presupunem ca e off) , pe eticheta de la producator ai opacitate 0.5, iar la itp prin testare dinamica iese 0.2, inseamna ca ai trecut testul de gaze.

1 hour ago, v@sy said:

Iti scapa un lucru: daca masina nu are dpf( sa presupunem ca e off) , pe eticheta de la producator ai opacitate 0.5, iar la itp prin testare dinamica iese 0.2, inseamna ca ai trecut testul de gaze

Nu stiu cat de mult imi scapa acel lucru dar pot sa iti spun ca o masina al carui motor trece testul de noxe .. cu 0,2, il trece pentru ca motorul a fost mai bine intretinut (sau nu are uzura/rulajul/stress-ul unuia ca..) fata de cel care scoate 0,5.

Filtrul DPF are scopul pentru care a fost creat - sa lase sa treaca acel minim necesar normei din care face parte.

Cel de 0,5 trece si el daca maxium este de 0,6.

Pentru asta au fost introduse maximum de noxe permise pentru fiecare Euro X..

Cu sau fara DPF daca treci textul de noxe instant.. pe control.. sau la ITP.. flacau esti inca un an.. adica fericit. 😀

Edited by bimmer90f30

1 hour ago, v@sy said:

Nu stiu de ce au fost echipate cu dpf toate E60 m47, iar E90 doar unele. Incepand cu 2004/2005 toate E60 diesel au dpf.

La intrebarea asta am dat raspunsul potrivit (pe scurt, una e sa aiba "DPF" ca asa zice ISTA si si alta sa fie Euro 4 ca asa zice eticheta..) si am si intrebat ceva care a fost ignorat..

Nu pot sa stiu eu care au fost deciziile Bmw in acei ani. E90 a primit dpf putin mai tarziu decat E60.

La E90/E60 diesel e simplu, care are teava de esapament indreptata in jos nu are dpf. Cele care au teava dreapta, au dpf.

Cel mai probabil E90 ul tau e din 2005 si nu are dpf din fabrica.

Eu4 diesel poate sa fie cu/fara dpf.

Poti sa intelegi ca E60 cu m47 au dpf fizic, nu doar din Ista cum spui tu. Sunt destule E60 diesel care au probleme cu dpf ul. Doar ca varsta masinii duce automat la dpf off din pacate.

Dpf la N47 este mao restrictiv decat dpf ul la m47.